Author Topic: АБВ Форумите са срещу каузата "Подпиши се срещу Закона за детето" и демокрацията  (Read 1833 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Александров

  • Средно напреднал
  • ****
  • Posts: 126
АБВ форумите СЕ СТРАХУВАТ ОТ ИНФОРМАЦИЯТА В ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА И ОТ ИЗКАЗВАНИЯТА ПРОТИВ ЗАКОНА ЗА ДЕТЕТО, А СЪЩО ТАКА И  ОТ РЕПОРТАЖА, направен от студентската телевизия Алма Матер,  "Държава Пълна Драма" (част 1),  затова бях изгонен.
АБВ форумите са "за дискусия и обмяна на гледни точки", във вид на нецензурната реч на Личинката - виж линковете долу.


"Срочно! Закон за детето в НС СЕГА в 10:00 на 12.01.12" - това е темата, която отворих на АБВ форумите на 12.01.2012г. След като качих информация за
репортажа, направен от студентската телевизия Алма Матер за скандалното детско предаване "Остров пълна драма", излъчвано по Cartoon Network до преди месец всеки делничен ден от 20:30, а сега всеки уикенд от 11:45, а също така след като качих всичките видеоклипове, нагледно показващи каква трагедия носи на нас-родителите и децата ни този проект за Закон за детето, бях изгонен от АБВ форумите.

Репортажът се казва "Държава Пълна Драма" (част 1)

и се намира на адрес http://suglasie.wordpress.com/2012/02/27/

или тук
http://www.youtube.com/watch?feature=playe...;v=mucVkGJFGEQ#!


или като "Законът за детето не защитава от Остров Пълна Драма"
 


и представлява особен интерес в светлината на обсъждания днес проект за "Закон за детето".
Проектът за «Закон за детето» изземва в значителна степен конституционните права на родителите, прехвърляйки ги на държавата в лицето на социалните служители. Всъщност, след прегледа на репортажа възниква въпрос: как може държавата, приемайки Закон за детето, да претендира, че ще отглежда нашите деца по-добре от нас-родителите, когато тя(държавата) не може да спре едно детско предаване и с всичките си институции да защити децата ни от вредното за тях предаване?
Както вече писах, този репортаж по-скоро е скандален, защото показва безсилието на държавата ни - тя не може да предпази децата ни от вредните чуждестранни предавания, излъчвани по телевизията. Законът за радиото и телевизията ограничава само българските медии. СЕМ не може да ограничи или да санкционира чуждестранните медии и с това нашите български медии се намират в неравностойно положение.

След като написах горното, една от съфорумничките - Личинката се изруга. Не й обърнах внимание, защото не е на нивото на обсъжданата тема - все пак защитавам децата. За да изразя позицията си, качих текста на писмото против проекта за Закон за детето от сайта "Гражданска инициатива за семейството" http://bg4family.org/index.php?id=10  и бройката на хората, които вече са се подписали. Нямам никакво отношение към  "Гражданската инициатива за семейството". Направих го, защото споделям позицията им и искам да допринеса за тяхната кауза. При това се надявах, че администраторите на сайта "АБВ форумите"  http://forum.abv.bg   ще изтрият  нецензурния коментар на Личинката.
Но вместо това бях обвинен, че точно аз преча на каузата за децата и бях изгонен от форума на "АБВ форумите".
Написах писмото до администратора на сайта "АБВ форумите", в което изразих мнението си, че не мога да преча на каузата за децата, защото всичките филми, показващи вредата от приемането на Закон за детето, направих аз по собствена инициатива. Направих ги, защото научих, че опита на държавите, където са приети подобни закони с различни имена, е трагичен - системата «Juvenile Justice» носи на хората нещастие, болка и смърт.
Третирам позицията на "АБВ форумите" като липса на демокрация, за първите прояви на ACTA, когато неугодните, активните биват изхвърляни от интернет пространството. А простотията такава като изказването на Личинката се приема "за дискусия и обмяна на гледни точки",поне така е според администратора Макарена.

Имам доказателства - успях да запиша скриншотовете- снимките на страницата, от които ясно се вижда как работещите по собствена инициатива защитници на каузата - "Подпиши се срещу проекта за Закон за детето" биват изгонени от форума, а темата му се заключва - Това ли е проявата на демокрация?

http://narod.ru/disk/42522184001.c74a83432bab49c0be147faef25e416d/ABV_forum.zip.html - свали скриншотовете на изтритото от администратора на "АБВ форумите" обръщение към съфорумници и се убеди сам.
« Last Edit: март 03, 2012, 03:56:04 am by Александров »