Author Topic: 0.06 % от българите са излезнали на протест против Закона за детето  (Read 1902 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Александров

  • Средно напреднал
  • ****
  • Posts: 126


Това е истината за протеста в гр. София - "около стотина (100) души" - така пишат вестниците, а 1562-ма от записалите се във facebook СА ПРЕДПОЧЕЛИ СВОБОДАТА! Да не говорим за останалите родители от гр. София. Да, разбира се, дори и 100 души предизвикват шум в медийното пространство, но НЕ може да се очаква, че 0.06% от хората, живеещи в България (ако броим по максимум протестиращите и в София, и във Варна, и в Пазарджик - (450/7 300 000)х 100%=0.06%), могат да спрат проекта за Закон за детето.
Хора, изобщо ли не се притеснявате за децата си??? Излиза, че да ви вземат децата за вас е все едно да ви откраднат химикалка - голяма работа, ще си купя нова.

Замислете се, само 0.06% от населението в България са излезнали на улицата, за да защитят децата си. А повечето хора нищо не са направили, ТЕ ВЕЧЕ СА ПРЕДАЛИ ДЕЦАТА СИ със своето бездействие.
Утре, в други ден ще имаме много филмчета за гледане от рода на този
 "Френският "Закон за детето" е отнел български деца"
или този
 "Законът за детето - това ли искаме за България?"
Пригответе си пуканките и седнете по-удобно!
« Last Edit: май 03, 2012, 03:13:16 pm by Александров »

Offline Александров

  • Средно напреднал
  • ****
  • Posts: 126
Медиите преди протеста: "Родителски протест"

http://tv7.bg/news/8549012.html  видео TV7

"Срещу новите промени в Закона за детето

Родители от София, Варна и Пазарджик излизат днес на протест срещу новия Закон за детето. Според тях текстовете, които се подготвят, дават голяма власт в ръцете на държавните чиновници и нарушават правата на родителите. Протестите и в трите града започват в 12 ч.

Прави се опит за "национализация на децата" у нас, смятат родителите. И дават за пример текстовете, според които едно дете може да бъде изведено от дома му за 24 часа, ако социалният работник прецени, че средата не е подходяща.

Ще се приемат и анонимни доноси, което може да направи децата заложници на междусъседски спорове. Родителите не приемат тази логика и се заричат да не допуснат новите текстове да станат факт."

Медиите след протеста: "Срещу Закона за детето"
http://tv7.bg/news/bulgaria/8554742.html - видео ТV7

"Въпреки недоволните родители, проектозаконът предстои да влезе за обсъждане в Парламента

Новият проект на Закона за закрила на детето настрои едни срещу други социалните служби и родителите. Недоволни майки и бащи протестираха в различни градове на страната днес.

Според протестиращите, написан по този начин, новият Закон за детето представя родителите като неспособни да се справят с отговорностите си, а държавата – като единствената, която гарантира и защитава правата на децата. Според родителите, недобросъвестни граждани ще подават сигнали за малтретиране, с цел да компрометират съседите си.

Родителите обясниха още, че не става ясно какво е "небрежно отношение", или "насилие" и това понятие ще се тълкува само от социалните работници.

От агенцията за закрила на детето, обаче определиха изказванията на протестиращите като "абсурдни". Родителите възразяват  децата да се обръщат към съда, когато имат проблем в къщи.

Въпреки недоволните родители, проектозаконът предстои да влезе за обсъждане в Парламента."

НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ. НИКОЙ НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛ, САМО 0.06% от БЪЛГАРИТЕ СА ЗАЩИТИЛИ ДЕЦАТА СИ!!!
« Last Edit: май 03, 2012, 03:20:23 pm by Александров »