Author Topic: карти Таро  (Read 12158 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bee

 • Guest
карти Таро
« on: ноември 23, 2005, 01:56:45 pm »
Някой има ли карти Таро и пробвал ли се е да гледа с тях? А да медитира върху тях?
Аз съм пробвала първото, но не второто  :)

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re:карти Таро
« Reply #1 on: ноември 23, 2005, 02:01:52 pm »
Имах едно време, ползвах ги 1-2 пъти само. После ги подарих. А това е много лошо, защото не трябва да се предават от един човек на друг. Но тогава още не го знаех  :(
Само съм си гледала, но не съм медитирала върху тях.
А гледането си беше ...
СТРЯСКАЩО ТОЧНО.
fly like a wind .......

Ricardo

 • Guest
Re:карти Таро
« Reply #2 on: ноември 23, 2005, 02:24:31 pm »
wind  и аз мисля като теб.Карти Таро са път към тъмната страна(дявола).
Много хора в момента работят с тях и заблуждават мнозина.Привлечеш ли се към картите,отърване няма.Те са причина за много нещастия.Всеки сам си прави избора в живота!

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re:карти Таро
« Reply #3 on: ноември 23, 2005, 02:53:43 pm »
E, то просто няма да е човешко ако не те привлече тъмната страна ;)
Всъщност не смятам, че са чак толкова "опасни", както казваш, Ricardo. Но за избора си прав. Аз не се занимавам с това (вече) не защото ги смятам за нещо лошо, а поради най-прозаичната причина на света - просто ме мързи да си направя нови :)
Пояснявам - предишните си ги бях купила, но за да са по-автентични се смята, че картите таро трябва да се направят собственоръчно от този, който ги използва.
Та погледнато от твоя ъгъл, май мързелът ме е спасил  ;)
« Last Edit: ноември 23, 2005, 05:34:46 pm by wind »
fly like a wind .......

bee

 • Guest
Re:карти Таро (за Ricardo)
« Reply #4 on: ноември 23, 2005, 03:24:24 pm »
По въпроса за дявола Ricardo, виж следния откъс и ще те помоля да ми кажеш дали виждаш някакви противоречия в него с твоите разбирания. :)

"Две сили, формиращи тази Вселена, които външно изглеждат противоположни една на друга, но в действителност просто участват в изпълнение на Замисъла на Твореца за тази Вселена.
Едната сила, която способства за проявяването на илюзиите, за създаването на проявените светове. И другата сила, която способства за завръщането на този проявен свят в изходното състояние на Непроявено Всезнание.
През първия етап на разгръщането на тази сила, която способства за създаването на илюзиите, среща съпротивата на тази сила, която се стреми да съхрани първоначалния покой.
След преминаването на критическата точка за тази Вселена, силите сменят ролите си и съпротивлението излиза от страна на силата, стремяща се да съхрани илюзиите.
Това са силите, които в различни философски системи се наричат Ян и Ин, мъжко и женско начало, сили на доброто и на злото.
И вие виждате, че и двете сили се явяват необходими части в замисъла на Твореца. Те се допълват взаимно и колкото по-плътен е един свят, толкова по-враждебни са тези сили една на друга.
И колкото е по-фин един свят, толкова по-хармонично взаимодействат тези две основни сили в тази Вселена помежду си.

Чувството за борба не се явява Божествено чувство. То е присъщо само на плътните светове. И тази трактовка, която се дава за значението на битката на Небесата, която съществува в много учения, има съвършено друг смисъл. И този смисъл е различен в зависимост от нивото на съзнание на еволюиращите същества.
Имаше етап, през който беше допустимо да се тълкува тази битка като битка между ангелите на Небесата. Това съответстваше на нивото на съзнание на човечеството на този етап.
Сега е настъпил момент, в който трябва да се замени образът на размахващите юмруци ангели във вашето съзнание с образа на взаимодействието на двете противодействащи сили в тази Вселена.
Колкото по-близо до Истината разглеждате взаимодействието на тези две сили, толкова по-малко болезнен за вас ще е преходът на вашата планета на ново ниво на разбиране на Божествената Истина.
Правилното разбиране на ставащата в този свят битка ще ви избави от много грешки по духовния ви път, свързани с желанието да отстоявате вашето разбиране на истината със сила.
Вие можете да твърдите Истината, но вие не сте длъжни да се борите с всеки, който по ваше мнение разбира тази Истина неправилно и само на основа на вашата преценка да подлежи на наказание и съд.
Позволете да съди този, на когото това  се полага. Не се опитвайте да съдите с вашето човешко съзнание за тези неща, които за сега не са достъпни на вашето разбиране.
Живеейки в Света, пазете чувството за Любов и Хармония, и всичко ще ви се приложи."

aspazia

 • Guest
Re:карти Таро
« Reply #5 on: ноември 23, 2005, 03:29:40 pm »
 Новите карти,които се предлагат на книжния пазар са "Четирите споразумения - 48 карти ",автор: Дон Мигел Руис

Основани на "Четирите споразумения" на Дон Мигел - бестселър на Ню Йорк Таймс - тези карти предлагат простичък и в същото време въздействащ кодекс за поведение, с който да постигнете лична свобода и истинско щастие. Има по 12 карти, отговарящи на всяко от четирите споразумения:
(1)Бъди безпогрешен в словото си;
(2) Не приемай нищо лично;
(3) Не прави предположения;
(4) Винаги давай най-доброто от себе си.
Изглеждт много леки за работа.Много са красиви и съвсем не толкова страховити (като ТАРО)например,а имат меки тонове и нежни картинки.Струват 15 лева.
На мен са ми гледали с ТАРО,но дали защото човека,който боравеше с тях или защото не ми е било "ден"- нищо вярно?!

Ricardo

 • Guest
Re:карти Таро
« Reply #6 on: ноември 23, 2005, 05:44:19 pm »
Bee,съгласен съм с това което казваш за замисъла на Бог,че трябва да преминем през еволюционен етап като преодолеем злото.За Дявола той е от Бог създаден по негов образ.Най умния между всички божи творения.Решил да става Бог-казал на Бог аз съм като теб и мога да заема твоето място.Дявола е и творец.Може да създава негови си създания.Аз съм православен християнин.Както знаеш православието се крепи на вяра, а не на религия.Много малко православни християни знаят какво е Библия,много малко хора четат от православните евангелията..Аз съм доста добре запознат с творбите на Петър Дънов,Библията и Корана.Петър Дънов казва за дявола ,че неговата работа никога не може да стане,лъжата да стане истина.Тъй като дявола е божи творение,а Бог обича всяко свое творение,дявола никога няма да бъде унищожен.Той сега управлява на Земята и скоро се очаква неговото влияние да се неутрализира за определен период от време(1000 години до 3012 г.) а не да се унищожи.А както знаеш в България,всеки втори се занимава с ясновидство,кармична диагностика,решаване на лични проблеми,само и само да се забрави че Бог съществува.Всеки сам може да промени живота си заедно с Бог!

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re:карти Таро
« Reply #7 on: ноември 29, 2005, 12:07:38 pm »
Вее, относно интереса ти по картите Таро - можеш да намериш нещичко за тях (и не само за тях) в:
http://gadaene.start.bg/

Ако знаех как да направя връзката - щях, ама за късмет на Velaskes и идея си нямам :)
fly like a wind .......

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re:карти Таро
« Reply #8 on: ноември 29, 2005, 12:13:04 pm »
Ха! Тя връзката си станала сама ::)

Аз съм гений!!!! ;D
fly like a wind .......

bee

 • Guest
Re:карти Таро
« Reply #9 on: ноември 29, 2005, 12:19:05 pm »
Мерси wind!  :D Мярнах го това място от онези дни, ама нямам много време и ме мързи да чета задълбочено. Истината е, че имам две колоди (+ 2 книги) едната от които съм ползвала и съм гледала и са се явявали верни неща. Но по-интересни са ми символите в картите сега и концепцията на Кабала за Дървото на живота. Но в същото време не ми се задълбава и в Кабала ....  Та в момента се забавлявам да търся връзките м/у различните окултни доктрини в обясняването на Началото докато чета Космогенезиса на Е. Блаватска :) С нейна помощ се опитвам да свържа в едно откъслечните си знания по тия фундаментални въпроси ... това е. :)

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re:карти Таро
« Reply #10 on: ноември 29, 2005, 01:17:30 pm »
ахаааа, смяна на интересите отново :)
После да си постнеш заключенията :) Да не ни забравиш :)
fly like a wind .......

Nirvana

 • Guest
Re:карти Таро
« Reply #11 on: ноември 29, 2005, 01:38:19 pm »
Ако знаех как да направя връзката - щях, ама за късмет на Velaskes и идея си нямам
Ха! Тя връзката си станала сама ::)
Аз съм гений!!!! ;D


Чист гений, да  
           

ALISA

 • Guest
Re: карти Таро
« Reply #12 on: декември 16, 2006, 11:38:35 am »
Аз пък имам карти Таро на Златна зора и въобще не ми е приятно, когато някой каже, че Тарото било свързано с Дявола и не знам там каква "тъмна страна"!! Подобна глупост може да твърди само абсолютен невежа! :knuppel2:
Защото ако въпросният си направи труда да прочете нещо по темата, ще установи, че дори картата на Дявола от големите аркани няма нищо общо с християнския дявол и силите на злото!
Но, аз не съм комфликтна личност, и целта ми не е да водя безсмислени спорове.Просто исках да обогатя общата култура на тоя Рикардо, въпреки че "насила хубост не става", както е казал народът!
Гледам от две години на въпросното Ритуално Таро на Златна зора ( Златна зора е кабалистичен орден - за онези, които не знаят) и всеки път, преди да хвърля картите, отправям молитва към Бог и архангел Уриел, и мога да кажа, че съм повече от доволна!
Даже някой ако иска, мога да му гледам задочно - нямам нищо против. ;) ;D

ALISA

 • Guest
Re: карти Таро
« Reply #13 on: януари 15, 2007, 11:13:45 am »
Имам и такива ( на картинката ). Една моя позната ги намерила съвсем случайно и не ги искаше, понеже не знаеше чии са били. Аз я помолих да ми ги подари, защото изглеждаха съвсем новички и непокътнати, и ми харесаха. Още не съм се научила да гледам с тях...

Offline maria_v

 • Начинаещ
 • *
 • Posts: 1
Re: карти Таро
« Reply #14 on: декември 08, 2009, 07:39:37 pm »
Haresa mi posta ti,ako moje na men da mi gleda6?

Offline Spirit_Lighter

 • Начинаещ
 • *
 • Posts: 1
Re:карти Таро
« Reply #15 on: септември 23, 2010, 01:08:36 am »
На Таро не можеш да гледаш на себе си. Винаги трябва някой друг да ти гледа. Трябва да му дадеш пари за това било то и символичен 1 лев. Далеч не всеки може да гледа, трябва да има дарба. Картата Смърт е една от най-добрите карти, означава коренна промяна в мислене, поведение, или с други думи ще си отвориш очите и ще преминеш към по високо еволюционно ниво, скъсване с всичко старо. Карти Таро е разумно да се използват за сериозни неща, като например да разбереш какво висшите същества са отредили за теб в този живот или каква е съдбата ти отколкото да ги занимаваш с глупости от рода: ще си взема ли изпита другата седмица. Ако само се бях научил да гледам какво гледане щеше да падне  :D :o
« Last Edit: септември 24, 2010, 12:05:52 am by Spirit_Lighter »

Offline nanshoku

 • Начинаещ
 • *
 • Posts: 1
Re:карти Таро
« Reply #16 on: октомври 22, 2010, 09:48:23 pm »
да бе тъмната страна на ДЯВОЛА много сте разбрали какво е дявола та сте трагнали да свързвате ТАРО с нечистата сила,хайде хайде такива сме ги чували...  ТАРО е път към мъдроста и развиване на светоусещането на индивида,така че не отричайте и тъмната страна за да нямата проблеми с нея....