Author Topic: Стандартите за секс-възпитание в Европа насърчават мастурбация от раждане  (Read 11904 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
1. Насоките на СЗО за сексуално образование промотират мастурбацията, аборта и хомосексуалността пред децата: родителите възмутени
http://www.homeschoolingbg.com/index.php?id=223#.UtTeh1PcMRQ

2. Защо ЕС развращава децата ни!?
http://aliya.blog.bg/politika/2013/04/19/zashto-es-razvrashtava-decata-ni.1102252

".....Брошури на тема''Любов,тяло и как да играем на чичо Доктор'' поощряват родителите сексуално да масажират децата си от една до три годишна възраст (цитирам дословно с искрено възмущение срещу педофилското съдържание на този документ: "''Бащите не отделят достатъчно внимание на клитора и влагалището на техните дъщери.... Детето докосва всички части на тялото на баща си и понякога го възбужда,бащата трябва да направи същото''!!! ) Канадският автор и публицист О'Брайън алармира за това изключително тревожно явление - проява на упадъчната и израждаща се култура на запада!...."


3. Детско порно в учебно помагало
Ролеви игри карат петокласници да се правят на гейове и лесбийки
http://www.monitor.bg/article?id=403154

"...В жалбата се посочват няколко скандални теми и занимания, които включва учебникът. Заниманието за сексуални фантазии е предназначено за деца от шести клас, които трябва със затворени очи да слушат музика и

да си представят еротични ситуации

След това всеки споделя фантазиите си с избран партньор. Друга скандална тема, поместена в помагалото, се нарича „Моята личност”. Там се изисква от водещия занятието да прочете на децата „Приказката за момичето и корабния дърводелец”. В нея се разказва как дърводелецът поискал от момичето да преспи с него. В замяна той щял да є оправи лодката и така девойката да стигне до годеника си на съседен остров. Момичето изпълнява желанието на дърводелеца, след което годеникът є не иска да я види повече. В друго занимание пък водещият трябвало да раздаде на децата материали за алтернативната сексуалност и те да влезнат в ролите на гей, който крие ориентацията си от родителите си, и на 30-годишна лесбийка с нещастен брак. Обучението предвиждало и други роли – на малолетна проститутка, на семеен бисексуален мъж, на транссексуален, който се облича като жена и обмисля хирургическа промяна на пола си...."


4. Килърката на Ботев е автор в скандалния СЕКС-учебник
http://www.bnews.bg/article-88596За съжаление, неинформираните хора все още вярват, че там някъде в Европа е по-добре, отколкото в покрайнините на ЕС - в България - страната на бай Ганьо. Те не си дават сметка, че байганьовците днес са ЕВРОПЕЙЦИ И ДР. ХОРА ОТ "ЦИВИЛИЗОВАНИ" ДЪРЖАВИ!

Виж текста на статия:"...Искате ли още на 11 г. да внушават на момчето ви, че е нормално да стане гей?!?!!
Всъщност, това са само два от примерите за безумията в помагалото, което единствено може да размъти мозъка и разбирането на децата за любов и секс, и излишно да акцентира на секса. ПРАКТИКАТА В ЦЯЛ СВЯТ е обучението за секса и половите отношения да е в рамките на часовете по биология, където ЕСТЕСТВЕНО се обяснявят на децата НОРМАЛНИТЕ интимни отношения, като част от живота ни..."


5. Децата ни да не избират между гей и майка лесбийка!
http://www.bnews.bg/article-90124

6. ДОКЛАД от 26 септември 2013 г., относно сексуалното и репродуктивното здраве и права (2013/2040(INI)), Комисия по правата на жените и равенството между половете, Докладчик: Едит Ещрела

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A7-2013-0306+0+DOC+XML+V0//BG


“...43. призовава държавите членки да направят часовете по сексуално образование задължителни за всички ученици от началните и средните класове и да гарантират осигуряването на място за този предмет в учебните програми; подчертава значението на редовното преразглеждане и актуализиране на сексуалното обучение и на специалното акцентиране върху спазването на правата на жените и равенството между половете;....”

7. С уроков секспросвета в Европе детей увозят на «скорой»
http://srn.kharkov.ua/ru/journalism/45-novosti/1027-hsrn.html8. Видео, Новини, 1-ви канал на руската телевизия: В Германии разгорается скандал вокруг уроков полового воспитания (В Германия се дига скандал по повод на часовете по полово възпитание)

В Германии разгорается скандал вокруг уроков полового воспитания


9. Видео, Новини, 1-ви канал на руската телевизия:  “Европа: Кругом одни педофилы - в Бундестаге Германии и в Европарламенте “ (Европа: навсякъде само педофили - в Бундестаг на Германия и в Европарламента)
Европа: Кругом одни педофилы - в Бундестаге Германии и в Европарламенте


10. Страшен филм с руски преводм за секс-обрапросвета в Швейцария, изпратен от Германия. Показани са часове по секс-образование за най-малките. Някои «психолози» смятат, че за децата ще е полезно да гледат дори порно по време на уроците. Детето се разглежда като сексуално същество в гласувания от Европарламент документ «Стандарти за сексуално въспитание в Европа». Този документ вече е преведен на руски.
http://fruehsexualisierung.panorama-film.ch/hauptfilm-ru.html

11. Сексуализация детей приведёт к гибели человечества
http://ru-an.info/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%B9-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D1%91%D1%82-%D0%BA-%D0%B3%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0/

12. «Стандарт сексуального воспитания в Европе» («Стандарти за сексуално въспитание в Европа»), преведен на руски език, за който се е разказвало във филма, даден по-горе. Виж стр.45/85 - Матрица, Возрастная группа 0-4; 4-6; 6-9; 9-12; 12-15; 15 и старше
На стр.47 читаем: "Сексуальность – возраст 0-4 года:
• ощущении радости и удовольствия от прикосновения к собственному телу, мастурбации в раннем возрасте;
• исследовании собственного тела и половых органов;
• наслаждение от физической близости является нормальной частью жизни каждого;
• нежности и физической близости, как выражение любви и привязанности.
http://rodkom.org/ftp/oficial/standart_sex.pdf

11. Я В ШОКЕ! Европейские стандарты сексуального воспитания детей
Снимани са страници от учебника.
http://enews.md/blogs/view/2522/Ужасяващо, че този учебник вече е преведен на руски, вероятно, т.к. Русия успя на 25.10.2013г. да подпише конвенция на Съвета на Европа за защита на деца от сексуална експлуатация, съгласно която (чл. 6 от Конвенцията) Русия е задължена да въведе сексуално образование в училища.
"...Когда согласно инструкции ЮНИСЕФ, например ООН, других международных инстанций детям, начиная с 4-х лет, рекомендуется преподавать то, что они должны экспериментировать со своим телом, получать сексуально-эротическое удовольствие. Мастурбация – это очень хорошо, она снимает стресс, это содержится в официальных рекомендациях ЮНИСЕФ для детей с 4-х лет, это инструкция для работников с ними...." (...когато съгласно инструкции на УНИЦЕФ, ООН и др. международни инстанции на деца, започвайки от 4 години се препоръчва да се преподава, че те трябва да експериментират със своето тяло и да получават сексуално-еротично удоволствие. Мастурбация - това е много добре, тя сваля стрес. Това се съдържа в официални препоръки на  УНИСЕФ за деца от 4 годишнавъзраст, това е инструкция за работа с деца...)
http://dentv.ru/content/view/seksprosvet-razrushenie-traditsionnogo-obschestva/
« Last Edit: януари 14, 2014, 01:35:59 pm by Александров »

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
В предния пост дадох информация за «Стандарт сексуального воспитания в Европе» («Стандарти за сексуално възпитание в Европа»), преведен на руски език
http://rodkom.org/ftp/oficial/standart_sex.pdf

Сега намерих същия стандарт на английски
http://www.bzga-whocc.de/?uid=e8de562d1962967a4bc971082d439a1e&id=Seite4489

Да направим сравнителен анализ между стандарта, преведен на руски и стандарта на английски.

На стр. 40/68 четем, че от 0 до 4 години на деца се дава следната информация относно Sexuality(сексуалност) 
 1. enjoyment and pleasure when touching one’s own body, early childhood masturbation
 2. discovery of own body and own genitals
 3. the fact that enjoyment of physical closeness is a normal part of everyone’s life
 4. tenderness and physical closeness as an expression of love and affection

на руски на стр. 47/85 четем за деца от 0 до 4 години се дава следната информация относно Sexuality(сексуалност):
• усещане на радости и удоволствие от докосвания до собственото си тяло, мастурбация в ранна възраст;
• изследване на собственото тяло и половите органи;
• наслаждението от физическата близост е нормална част от живота на всекиго;
• нежност и физическа близост като израз на любов и привързаност.

Продължаваме да четем Евростандарт за сексуално възпитание на деца на АНГЛИЙСКИ ЕЗИК
стр. 42/68 за деца от 4-6 години се дава следната информация относно Sexuality(сексуалност):
1. enjoyment and pleasure when touching one’s own body; early childhood masturbation
2. discovery of one’s own body and genitals
3. the meaning and expression of sexuality (for example, expressing feelings of love)
4.  appropriate sexual language
5. sexual feelings (closeness, enjoyment, excitement) as a part of all human feelings (these should be positive feelings; they should not include coercion or harm)
 
на руски на стр. 48/85 четем за деца от 4 до 6 години се дава следната информация относно Sexuality(сексуалност):
• ощущении радости и удовольствии от прикосновения к собственному телу; мастурбации в раннем возрасте (усещане на радост и удоволствие от докосвания до собственото си тяло; мастурбация в ранна детска възраст)
• исследовании собственного тела и половых органов (изследване на собственото си тяло и половите си органи)
• значении и выражении сексуальности (например, проявление чувства любви) (значение и израз на сексуалността (например проява на чувството на любов))
• соответствующей сексуальной терминологии (съответната сексуална терминология)
• сексуальных ощущениях (близость, радость, восхищение) как чувствах, присущих каждому человеку (это должны быть позитивные чувства; они не должны включать насилие или вред) (сексуални усещания (близост, радост, възхита) като чувства, присъщи на всеки човек (това трябва да бъдат позитивни чувства; те не трябва да включват насилие или вреда)

стр. 46/68 от дадения от вас Евростандарт за сексуално възпитание на деца на АНГЛИЙСКИ ЕЗИК и четем:
За деца от 9-12 години се дава следната информация относно Sexuality(сексуалност) 
1. first sexual experience
2.  gender orientation
3.  sexual behaviour of young people (variability of sexual behaviour)
4. love, being in love
pleasure, masturbation, orgasm
• differences between gender
identity and biological sex

четем на руски (и не някакакъв си руски или японски - тук на форума да няма дискриминация по отношение на руснаци и японци или хора с руски или японски произход), а просто на РУСКИ, стр. 55/85:
• первом сексуальном опыте (първи сексуален опит)
• гендерной ориентации (джендърна, т.е. безполова, ориентация)
• сексуальном поведении молодых людей (сексуално поведени на млади хора)
(различия в сексуальном поведении) - различия в сексуално поведение
• любви, влюбленности
• удовольствии, мастурбации, оргазме (удоволствие, мастурбация, оргазъм)
• различиях между гендерной идентичностью и биологическим полом (различия между джендърна идентичност и биологичен пол)

Това е страшен стандарт и приемането му в ЕС като задължително за всички страни-членки би означавало катастрофа за всички прогресивни хора на България

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
ЧЕСТО МОЖЕ ДА СЕ ЧУЕ, ЧЕ ВСИЧКИ РУСКИ ИЗТОЧНИЦИ НА ИНФОРМАЦИЯ СА РУСКА ПРОПАГАНДА, ИЗМИСЛЕНИ С ЦЕЛ ДА ОЧЕРНЯТ "ЦИВИЛИЗОВАНА" ЕВРОПА.
АЗ НЕ ЗНАМ НЕМСКИ, НО ИЗПОЛЗВАХ ГУГЛ-ПРЕВОДАЧ, ЗА ДА ПРЕВЕДА ОТКЪСИ от брошюра "Ein Ratgeber für Eltern zur kindlichen Sexualentwicklung vom 1. bis zum 3. Lebensjahr" - "РЪКОВОДСТВО ЗА РОДИТЕЛИТЕ ЗА ДЕТСКО СЕКСУАЛНО РАЗВИТИЕ ОТ 1 ДО 3 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ". Издава се под закрила от Федерален Център на санитарното просвещение (Die Bundeszentrale für gesundheitliche Aufklärung (BZgA). Автор - Ина Мария Филипс (Ina-Maria Philipps).
Тази брошура е доказателство, че в Германия секспросвета започва от 1-на годишна възраст:

http://www.wikimannia.org/images/13660100-cr.pdf

По-долу са дадени извадки от брошурата - наръчник за родителите в Германия. Още веднъж напомням, че ЗА УЖАС става дума за БЕБЕТА ОТ 1 ДО 3 ГОДИНИ. Преведох го с голямо отвращение, но с цел да опровергая нападки, че Русия организира пропаганда срещу "цивилизования" свят.Impressum
Herausgeberin: Bundeszentrale für gesund-heitliche Aufklärung (BZgA), Abteilung Sexualaufklärung
http://www.bzga.de

Сведения
Публикувана от: Федералният център за здраве- униформа образование (BZgA), Отдел сексуално образование

http://www.bzga.de

Ziel dieser Broschüre ist die Darstellung der psychosexuellen Ent-
wicklung eines Kindes von der Geburt bis zu seinem sechsten
Lebensjahr.
Sie ist entsprechend dem Lebensalter in zwei Teil-bände
gegliedert: Im vorliegenden ersten Band wird das erste bis
dritte Lebensjahr behandelt, im zweiten das vierte bis sechste.

Целта на тази брошура е да представи на психосексуално развитие
на детето от раждането до шестата му година.
Тя е в зависимост от възрастта е разделена на два под-обема:
В първия обем е от 1 година до 3-та година от живот,
Във втория -  от4-та до 6-тата.


Sexualität schon bei kleinen Kindern ?, стр.5

Wenn man Erziehungsratgeber oder Fachbücher zur Entwick-lungspsychologie durchblättert, kann man feststellen, dass der Aspekt der Sexualität von Säuglingen und Kleinkindern kaum oder überhaupt nicht behandelt wird – auch in unserem „aufgeklärten“ Zeitalter herrscht eine auffällige Tabuisierung dieses wichtigen Teilbereichs menschlicher Entwicklung. Nach gängigen Vorstellungen
ist Sexualität etwas für Jugendliche und Erwachsene. Kinder gelten demgegenüber als „unschuldig“, ihre lustvollen Äußerungen werden nicht als sexuelle interpretiert.
Doch diese Trennung von Zärtlichkeit, Sinnlichkeit und Sexualität gibt es bei Kindern nicht! Sie erleben sowohl das Schmusen, Kuscheln und Matschen als auch die Berührung ihrer Genitalien oder das Kitzeln am großen Zeh als lustvoll und sinnlich. Die Erfahrungen, die im zärtlichen Kontakt mit den Eltern und anderen
Menschen und mit sich selbst gemacht werden, sind sexuelle Lernerfahrungen, denn sie schaffen ein bestimmtes Körpergefühl und fördern Beziehungs- und Liebesfähigkeit. Das Kind erlebt sich im Laufe der Zeit zunehmend mehr als Mädchen oder Junge,entwickelt Selbst-Bewusstsein und wird in all seinen Sinnen angeregt. Wo eine derartige liebevolle und anregende Atmosphäre nicht vorhanden ist, bleiben Lern- und Erfahrungsmöglichkeiten ungenutzt, die Sinnlichkeit des Kindes kann verkümmern

Сексуалност за много малки деца?, стр.3

Ако погледнете книги за родители или справочници за психология на развитието, може да забележите, че аспект на сексуалността на кърмачетата и малките деца е малко осветен или изобщо липсва - дори и в нашето "просветено" време, наложено е табу на тази важна част от човешкото развитие. Обикновено се приема, че сексуалността е за тийнейджъри и възрастни. Децата са в този контраст са като " невинни ", техните похотливи прояви няма да бъдат интерпретирани като сексуални.
Но нежността , чувствеността и сексуалността се отнася и за деца! Вие ще изпитате гальовност, гушкане и стискане и докосването на нейните гениталии или гъделичкането на палец на крака като толкова приятно и чувствено. Опитът, натрупан в любящ контакт с родителите и други хора и да бъде със себе си, са преживявания за сексуално обучение, защото те създават специално усещане за чуждо тяло и насърчаване за връзките и способност да обичаме. Детето с опит в течение на времето все повече и повече се осъзнава като момиче или момче и се възбужда във всичките му сетива. Когато такава любяща и стимулираща атмосфера не съществува, знанията, опит и възможностите остават неизползвани, тогава чувствеността на детето може да изсъхне.


Vielen Kindern gefällt es daher sehr, wenn sie sich eine Zeit lang nackt bewegen können. Стр.19

Ähnliche Erfahrungen machen sie, wenn sie den Genuss von warmem, weichen Wasser auf ihrer Haut beim Baden in Ruhe genießen können und dabei nur insoweit in ihrem Bewegungsdrang behindert werden, wie sie direkt gefährdet sind (z. B. durch zu heftige Bewegungen dem Elternteil aus der Hand zu rutschen und unterzutauchen). Besonders genüsslich ist es für das Baby, wenn es mit einem Elternteil in die Badewanne gehen darf und dann beispielsweise auf dessen nacktem Bauch liegt und vielleicht sogar kleine Rutschpartien erlebt. An seinem Lächeln und späteren Juchzen können Sie erkennen, welche Freude ihm das  gemeinsame Baden bereitet.

Много деца могат да се движат за известно време голи. Стр.19

Подобни преживявания те правят whenthey да се насладите на удоволствието от топла, мека вода върху кожата си, когато къпането в мир и да съм тук само до степента, възпрепятствана Тяхното желание за движение, тъй като те са пряко изложени на риск (например за насилствено движение на родителя да вкара ръката си и да се отпусне). Особено удоволствие е за бебето, ако е позволено да отиде във ваната с родител, а след това за пример, е в голата на корема му и може би дори с опит за малки плъзгания. В усмивката му и по-късно писък на насладата му, можете да видите радостта му, причинена от общото ви къпане.

Стр.20
Und schließlich gibt es einen weiteren sinnlichen Höhepunkt für den Säugling wie für ältere Kinder, wenn Sie das anschließende Eincremen zu einem verschmusten Spiel machen, bei dem Ihr Kind ein Gefühl für die Empfindsamkeit der Haut entwickeln und angenehme, massierende Berührungen genießen kann.

Стр.20
И накрая, има още една чувствена кулминация за бебето и за по-големите деца, когато правите последващо миксиране (пухкав???) игра, в която детето се развива чувство на чувствителността на кожата и се наслаждава на приятни, масажиращи докосвания.

стр.20
Gerade wenn das Kind nackt auf dem Wickeltisch liegt, sind Sie mit direkten sexuellen Erscheinungsformen konfrontiert, die Sie möglicherweise verunsichern: Jungen haben manchmal eine Erektion (hierbei handelt es sich in der Regel um reflexhafte Gliedversteifungen, die wahrscheinlich noch nichts mit intensiv empfundener Lust zu tun haben), oder Mädchen machen Beckenbewegungen, um über die Reibung lustvolle Gefühle zu bekommen. Wenn die Windel und die Kleidung fehlen, kann das Kind ungehindert seinen Körper auch an den sonst verdeckten Partien erkunden, und vielleicht kommt es dabei zu ersten Berührungen der Genitalien mit der Hand. Es mag irritierend für Sie sein zu erleben, dass Ihr Kind bereits in diesem Alter ein sexuelles Wesen ist.
Es wäre schön, wenn Sie deswegen nicht der Situation ausweichen, indem Sie Ihrem Kind schnell wieder eine Windel umlegen, sondern sich mehr auf seine Neugier und Freude bei solchen Experimenten konzentrieren und ihm Zeit lassen, auf Entdeckungsreise zu gehen, weil sie ihm hilft, ein Bild von seinem Körper zu
entwickeln.

стр.20
Особено ако детето е голо на масичката за преобличане, вие сте изправени пред преки сексуални прояви, които могат да нарушат спокойствието: Момчетата понякога имат ерекция (това обикновено е рефлексен елемент при бебета, най-вероятно няма нищо общо с интензивно усещане – желание) , или момичета правят тазови движения, за да получат приятните чувства от триенето. Когато памперса и дрехите липсват, детето е свободно да изследва тялото си, стигайки до скрити при други обстоятелства части на тялото му, а може би и това води до първия контакт на ръката му с гениталиите. Това може да те раздразни, като виждаш, че дете ти на тази възраст е вече сексуално същество.
Би било хубаво, ако можете да избегнете ситуацията, като бързо слагате на детето си отново памперса, но да се съсредоточите повече върху любопитството си и радост в такива експерименти и да му дадете време да се изследва, защото сега за това му помага визията на тялото му, за да се развива.

Стр.20
Einige Kinder zeigen bereits im ersten Lebensjahr Neugier an den elterlichen Geschlechtsteilen, beispielsweise beim Baden: Sie wollen diese angucken, manchmal berühren – so wie sie die Haare oder die Nase des Erwachsenen anfassen. Auch in diesem Fall gilt, dass Sie das Erkundungsverhalten nicht unterbinden sollten, sofern dadurch nicht Ihre eigenen Grenzen verletzt werden und es nicht Ihrer eigenen sexuellen Erregung oder Befriedigung dient

Някои деца в първата година от живота им вече проявават на любопитство към родителските гениталиите, докато плувате: Вие искате да погледнете това, понякога докосват ви - като докосват косата или носа на възрастния. Също така в този случай не трябва да се пречи на проучвателно поведение, при условие че това не нарушава вашите собствени граници и това, което става, не е вашата собствена сексуална възбуда или удовлетворение.


Стр. 21
Darf das denn alles sein?

Vielleicht sind Ihnen bei den letzten Vorschlägen zum Umgang mit Ihrer Tochter bzw. Ihrem Sohn Bedenken gekommen, ob denn so viel direkter körperlicher Kontakt überhaupt zulässig ist. Womöglich sind Sie durch die Berichterstattung in den Medien verunsichert, ob es überhaupt „erlaubt“ ist, mit Ihrem Kind gemeinsam zu baden oder sonntags Tobespiele im Bett zu machen, bei denen Sie möglicherweise beide (oder die ganze Familie) nackt sind. Vielleicht sind Sie besorgt, man könnte Ihnen ein solches Verhalten als „sexuellen Missbrauch“ auslegen. Was ist, wenn Sie nun beobachtet werden oder jemand aus der Familie etwas Missverständliches weitererzählt...? Eine Folge könnte sein, dass wichtige und schöne zärtliche Umgangsformen insbesondere von Vätern unterlassen werden, nur um nicht unter falschen Verdacht zu geraten

Възможно ли всичко това?, стр.21

Може би при четенето на тази брошура се запитвате дали такъв тип работа с вашата дъщеря или син са допустими и ви идват опасения за това, дали е допустим толкова директен физически контакт. Може би сте объркани от информация в медиите, независимо дали тя "позволява" да се къпите заедно с вашето дете или в неделя да направите игри в леглото, когато сте голи вероятно и двамата (или цялото семейство). Може би се притеснявате и бихте могли да се тълкувате подобно поведение като "сексуално насилие" . Какво става, ако това се наблюдава сега или допълнително ще каже на някого от семейството за това като за даденост? ... Едно от последствията, което може да бъде важно и бащите особенно се въздържат от красивите нежни маниери, само за да не попадат под фалшиво подозрение.

стр.21
Eine solche Verunsicherung ist verständlich, dennoch sollte sie nicht dazu führen, den natürlichen, unverkrampften körperlichen Umgang miteinander zu unterbinden. Es gibt eine Art Faustregel, die Müttern und Vätern helfen kann, für sich zu unterscheiden, ob ein bestimmtes Verhalten gegenüber ihrem Kind angebracht ist oder nicht: Wenn die Berührungen oder Gesten Ausdruck Ihrer Zuneigung zum Kind sind und Ihre Freude am Zusammensein mit ihm widerspiegeln, wenn Sie ihm etwas Gutes tun wollen, weil das Kind Freude daran empfindet, so ist das in Ordnung.
Wenn Sie hingegen Körperkontakt suchen oder Ihr Kind berühren, um selber darüber sexuelle Erregung oder Befriedigung zu verspüren, wenn es also um Ihre eigene Sexualität geht, die Sie an und mit dem Kind befriedigen wollen, dann müssen Sie dieses Verhalten unbedingt unterlassen. Gerade weil Ihr Kind Ihnen als kleines schutzloses Wesen ausgeliefert ist, sich auf Sie verlässt, Ihnen vertraut und in seiner Liebe zu Ihnen nicht unterscheiden und ausdrücken kann, welche Berührungen es mag und welche nicht (schon gar nicht in dieser frühen Lebensphase, aber auch viele Jahre darüber hinaus nicht!), müssen Sie die volle Verantwortung für die Gestaltung des Körperkontakts übernehmen

стр.21
Такава несигурност е разбираема, но това не трябва да води до потискане на естествената, без задръжки физическа близост между вас и детето. Налице е един вид правило, което може да помогне на майките и бащите да се прави разлика за себе си - дали определено поведение е за тяхното дете или не : Ако докосванията и жестовете са израз на вашата обич към детето и отразяват радостта ви да бъде заедно с него , ако искате да му направите добро, защото детето изпитва удоволствие, тогава всичко е наред.
Напротив, ако вие търсите телесен контакт или докосвате детето, за да се почувствате сексуалната си възбуда или удовлетворение, така че, когато става дума за вашата собствена сексуалност, която искате да задоволите, използвайки детето си, то вие трябва задължително да се въздържате от това свое поведение. Само защото вашето дете е представено за вас като малка беззащитно същество, разчита на теб и ти се доверява и не може да диференцира и да изрази любовта си към вас, а просто това, което го докосва му харесва и което не му харесва ( и по този начин със сигурност на този ранен етап от живота , но също така и много години напред!) , вие трябва да поеме пълната отговорност за проектирането на контакта до тялото му.

стр.21
Aber dies bedeutet nicht, dass Sie Zärtlichkeiten Ihrem Kind gegenüber unterlassen sollten. Im Gegenteil! Körperliche Nähe und Wärme, Geborgenheit, Schmusen und Streicheln braucht Ihr Kind, und es ist wünschenswert, dass Sie ihm diese Zärtlichkeiten ohne Angst und innere Zurückhaltung schenken! Dies gilt für Vater und Tochter ebenso wie für Mutter und Sohn und natürlich auch für den gleichgeschlechtlichen Umgang, also z. B. zwischen Vater und Sohn. Maßstab aber sollte immer sein, dass die Art des Kontaktes den Bedürfnissen des Kindes entspricht

стр.21
Но това не означава, че трябва да се въздържате да галите детето си поради това обстоятелство. Напротив! Физическата близост и топлина, гушкане и галене на  Вашето дете е необходимост и е желателно, че можете да му даде тази обич без страх и вътрешна сдържаност! Това е вярно и за бащата и дъщерята, както и за майка и син и разбира се за еднополовите общувания, т.е. например между бащата и син. Но винаги трябва да следите естеството на контакта – дали той отговаря на нуждите на детето ви.

Това е за съжаление реалност в ГЕРМАНИЯ днес!
« Last Edit: януари 20, 2014, 04:38:09 pm by Александров »

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126
Европейският парламент отхвърли доклада Естрела

Брой: 51 на вестник "Лечител", 19 декември 2013

http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=7&b=415

 След месеци интензивен дебат Европейският парламент отхвърли изключително спорния доклад за сексуално и репродуктивно здраве и права, представен от португалската евродепутатка Едит Естрела.

     Вотът е победа за гражданите на ЕС. Гласовете им бяха по-силни от тези на големите лобита*, които подкрепиха доклада. Масивната мобилизация на гражданите в цяла Европа показа, че всеки един може да окаже влияние.
     Докладът засягаше правата на родителите, сексуалното образование, човешкото достойнство и свободата на съвестта. Нито една от тези области не е в компетентността на Европейския съюз.
     Парламентът прие алтернативната резолюция, предложена от групите на Европейската народна партия и Европейските консерватори и реформисти, според която: "Формулирането и прилагането на политиките в областта на сексуалното и репродуктивно здраве и права и сексуалното образование в училищата е от компетентността на държавите-членки."
     В отворено писмо преди гласуването Асоциация Общество и Ценности отправи призив към българските евродепутати да се вслушат в стотиците коментари на граждани във връзка с доклада и да не допускат финансовите интереси на неколцина да решат бъдещето на децата.
     "С отхвърлянето на доклада "Естрела" Европейският парламент гласува в полза на човешкото достойнство, което е основно право в ЕС" коментира резултатите от гласуването Михаела Джоргова, зам.-председател на сдружението.
     Ето как са гласували българските евродепутати относно доклада Естрела.
     Депутати подкрепили алтернативната резолюция, отхвърляща докада Естрела: Димитър Стоянов, Мария Габриел, Моника Панайотова, Надежда Нейски, Преслав Борисов, Светослав Малинов, Владимир Уручев

     Гласували срещу алтернативното предложение и в полза на ЕСТРЕЛА: Антония Първанова, Евгени Кирилов, Филиз Хюсменова, Илиана Йотова, Ивайло Калфин, Маруся Любчева, Метин Казак, Станимир Илчев, Владко Панайотов
     Не е гласувал: Андрей Ковачев

     Въздържал се: Слави Бинев

     Спрямо първото гласуване следните депутати са гласували различно по време на второто (10.12.2013):
     Андрей Ковачев (ГЕРБ), който на 1-во четене е гласувал за връщане на доклада в комисия на второ четене не е гласувал;
     Владко Тодоров Панайотов ДПС, въздържал се на първото гласуване, на второ е подкрепил доклада Естрела;
     Слави Бинев - Независими членове, гласувал за връщане на доклада в комисия на 1-во, на 2-ро се е въздържал;
     Станимир Илчев, НДСВ, гласувал за връщане на доклада в комисия, на 2-ро го е подкрепил;
     Метин Казак – ДПС, гласувал с въздържал се, на 2-ро четене е подкрепил доклада;
     Мария Габриел – ГЕРБ, гласувала в подкрепа на доклада, на 2-ро четене го е отхвърлила.

* Според информация качена на фейсбук страницата на Едит Естрела от 9 декември, докладът се промотира от лобистките групи на Европейското женско лоби, Амнести интернешънъл, Платформата на жените, ILGA Европа, Catholics for Choice, International Planned Parenthood Federation, European Humanist Federation, European Parliamentary Forum on Population and Development.

Източник: Асоциация Общество и Ценности
« Last Edit: януари 20, 2014, 04:40:43 pm by Александров »

Offline Александров

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 126

Исканията на Естрела се увенчаха с неуспех

17/01/2014

http://www.sva.bg/23/post/2014/01/11.htmlОчакваното вчера с нетърпение изявление, от името на Европейската комисия (ЕК) на комисар Сийм Калас за "недопускане на дискриминация в рамките на сексуалното и репродуктивно здраве и права" в Европейския парламент, не успя да зарадва привържениците на Естрела, които очакваха ЕК да насърчи "правото на аборт" като човешко право в ЕС.

Изявлението на Европейската комисия относно сексуалните права, затвърди правото на страните-членки сами да определят политиката си в сферата на аборта и образованието.

Изявлението на комисаря в началото на дебата бе насочено върху важността висококачественото здравеопазване да бъде достъпно за всички. Той не засегна в изказването си въпроса за аборта, нито че всеки трябва да има "право" на това.  Речта на г-н Калас бе последвана от 35 пламенни речи на евродепутати, фокусирани почти изцяло на настоящото предложение на испанското правителство да промени националното си законодателство като ограничи обстоятелствата, при които аборта ще бъде достъпен.
В заключителното си изявление в края на дебата комисар Калас заяви: "в съответствие с Договора за Европейския съюз и Договора за функционирането на Европейския съюз, ЕС не разполага с компетенции в политиката за аборта на национално ниво, и поради това не може да се намесва в политиките на държавите-членки в тези области. Сексуално образование също е от компетентността на държавите- членки. ЕС може да улесни обмена на най-добрите практики и прави това."
 
Европейската комисия потвърди правното положение, съгласно Договорите за ЕС, че регулирането на достъпа до аборт е изцяло въпрос на национално решение и по този начин не се поддаде на натиска да провъзгласи аборта като европейско "право", нито даде повод за намеса на ЕП в сферата на сексуалното образование.

източник: Асоциация Общество и Ценности
по информация на Care for Europe