Author Topic: он-лайн списание ЗЕЛЕНИ АКЦЕНТИ - на Българско Вегетарианско Общество  (Read 2759 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline rallybl

  • Ентусиаст
  • **
  • Posts: 13
Всички броеве могат да се теглят безплатно като pdf от официалния сайт на БВО, секцията ЗЕЛЕНИ АКЦЕНТИ:
www.vegebg.org/category/magazine/
Или от отворената фейсбук група "Българско Вегетарианско Общество", секцията ФАЙЛОВЕ:
https://www.facebook.com/groups/vegebg.org/

Като картинки и анотации всички броеве могат да се разглеждат пък от официалната фейсбук страница на БВО, секция СНИМКИ > АЛБУМИ:
www.facebook.com/bulgarian.vegetarian.society


АНОТАЦИИ към днешна дата
-------------------------------------
С брой 11 на "Зелени акценти" може да се каже, че "сгъстяваме краските" ;) Предствяме най-мащабното в света изследване върху връзката между храненето и някои типични заболявания на новото време като видовете рак, инсулт, инфаркт и др. Спираме се върху "посланието на Ной в наши дни" чрез новия холивудски филм по темата. Добавяме и акцент за това в какво се изразява реалната заплаха на ГМО. В рубриката Популярни вегетарианци отделяме внимание на забележителните личности и литератори Жорж Санд и Бърнард Шоу. Завършваме броя с оригинална веган рецепта за великденски "яйца"!

Линк за теглене на списанието в pdf:
www.vegebg.org/2014/za-11-2014/--------------
Брой 10 на “Зелени акценти” се фокусира върху различни аспекти на животворящата стихия Вода – запознаване с изключителните й свойства отвъд обикновения химичен състав; що е то изворна и минерална; как да я пием – топла или ледена; как да я пречистваме и енергизираме; добри новини, свързани с бутилирането й... В броя включваме и отзвук от първото за годината официално участие на БВО в събитие, както и информация-покана за участие в 14-тия Международен веган фестивал, организиран за първи път в България. Като популярни вегетарианци представяме актрисата Даян Кийтън и политика-природозащитник Ал Гор.

Линк за теглене на списанието в pdf:
www.vegebg.org/mag/ZA-10_2014.pdf--------------
В брой 9 на “Зелени акценти” продължаваме екологичната тема с представяне на филма "Хармония от депото" и най-голямата слънчева електроцентрала в света, спираме внимание върху чудесната добра новина за здравословната реформа в училищата на Уругвай, обръщаме се към суперхраните като Спирулина, Афа, Мака, Чия… и към неяснотите около спорния витамин В12. В рубриката Популярни вегетарианци представяме актьорите Кейт Уинслет (“Титаник”) и Робин Уилямс (“Мисис Даутфайър”).

Линк за теглене на списанието в pdf:
www.vegebg.org/2014/za-9-2014--------------
В брой 8 на "Зелени акценти" спираме поглед върху екологчната тематика и рециклирането (дори в изкуството), върху музикантите-вегетарианци Аврил Лавин (поп-рок певица) и Кърк Хамет (соло-китаристът на Металика), върху това що е то агар-агар и уникални веган рецепти с него.

Линк за теглене на списанието в pdf:
www.vegebg.org/2014/1064--------------
Брой 7. След едномесечна почивка ви представяме новия брой на списанието, с акцент върху Теософското общество в лицето на Елена Блаватска и Ани Безант, върху Пътя към Сантяграха на Ганди, върху не една добра новина и Джусинга в ежедневието ни.

Линк за теглене на списанието в pdf:
www.vegebg.org/2014/зелени-акценти-72014-вегетарианство-и-д/--------------
Брой 6. Интервю с Майка Тереза, избрани мисли от Нелсън Мандела, представяне на актьорите-вегетарианци Лиса Еделщайн (Лиса Къди в "Д-р Хаус") и Питър Динклидж (Тирион Ланистър в "Игра на тронове") и коледно-новогодишни предложения за трапезата.

Линк за теглене на списанието в pdf:
http://vegebg.org/зелени-акценти-62013-храна-за-душата-и-ре/--------------
Брой 5. В този брой обръщаме внимание на духовно-обществения живот - на "лудите", които променят света, по думите на Стив Джобс; на Правата на Душата, прокламирани от Ваклуш Толев; на една Истинска история; на кампанията за по-здрав живот на Мишел Обама; на режима на хранене на Бил Клинтън и т.н.

Линк за теглене на списанието в pdf:
www.vegebg.org/зелени-акценти-52013-храна-за-душата/--------------
Четвърти брой на двуседмичното издание "Зелени акценти"! Продължаваме темата за СИЛОВИТЕ СПОРТОВЕ и ВЕГАН храненето. Ще научите още за протеините и защо е полезна морската сол...

Линк за теглене на списанието в pdf:
www.vegebg.org/зелени-акценти-42013-силовите-спортове/--------------
Третият брой на двуседмичното издание "Зелени акценти" хвърля светлина върху казуса съвместими ли са ФИТНЕСЪТ и ВЕГЕТАРИАНСТВОТО (ВЕГАНството даже) или ДА . Ще научите още кои са добрите източници на полезни мазнини и протеини, какво ядат веганите и как да си направим Хумус сами.

Линк за теглене на списанието в pdf:
www.vegebg.org/зелени-акценти-32013-фитнес-инструкции-ка/--------------
Във втори брой на двуседмичното издание "Зелени акценти" акцентът пада върху основополагащия материал за приликите и разликите между типовете животни, според начина им на хранене, и човека. И дали кучешките ни зъбки са наистина за "разкъсване" на месото и за какво точно е пригоден стомахът.

Линк за теглене на списанието в pdf:
www.vegebg.org/зелени-акценти-22013-животните-и-човека-с/--------------
Първи брой на краткия вариант на Списание ЕКО-ВЕГЕ – "Зелени акценти" 01/2013. Стартът на двуседмичното издание поставя основата с един материал за фOрмата на храните и тяхната връзка с формата на различните органи и елементи в човешкия организъм. И как по този начин Природата сама ни показва влияниeтo на храната върху нас.

Линк за теглене на списанието в pdf:
www.vegebg.org/зелени-акценти-01-2013/


« Last Edit: април 18, 2014, 11:14:47 pm by rallybl »

Offline rallybl

  • Ентусиаст
  • **
  • Posts: 13
В брой 12 на "Зелени акценти" акцентираме с интервютата на д-р Гайдурков и диетолога Огнян Симеонов на правилното и пълноценно хранене, което ни помага да сме здрави. Представяме също забележителните в световната култура и технически достижения Елена Рьорих и Никола Тесла с интересни апекти на личните им истории и оригинални техни цитати. Въвеждаме нова постоянна рубрика Природна фотография с представяне на авторски снимки. Завършваме броя с призива на нутрициониста Надя Петрова да се включим в т. нар. Зелена вълна, в съчетание с нейните "зелени" кулинарни съвети

Линк за теглене на списанието в pdf:
www.vegebg.org/2014/za-12-2014