Author Topic: Наркомрежа / The Wire (2002–2008)  (Read 1219 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

  • вътрешен мир
  • Администратор
  • Напреднал
  • *****
  • Posts: 3641
  • Gender: Male
Наркомрежа / The Wire (2002–2008)
« on: февруари 25, 2015, 10:20:27 pm »


Quote
Законът на джунглата е в пълна сила по улиците на Уест Балтимор в Мериленд, където дрогата и смъртта вървят ръка за ръка. Водещ наркобос се опитва да предпази един от дилърите си от обвинение в убийство и за целта е готов да използва всякакви средства за сплашване. Действията му не остават незабелязани от детектив Джими Макнълти (Доминик Уест) от новосъздадения отдел Убийства и Наркотици, създаден да разследва една-единствена сделка с наркотици.Давайки израз на гнева си заради неразрешени 10 убийства, Макнълти е прехвърлен по случай, с които никой не иска да се заеме. Докато неговите шефове и колеги изчакват шума да утихне за да прекратят разследването, Макнълти се заема сериозно със случая, намирайки неочаквано подкрепление в лицето на детектив Шакима Грегс (Соня Сон). Двамата ще използват всички възможни средства на наблюдение, за да разбият бандата и нейния неуловим лидер в тази полицейска драма, спечелила възторжени отзиви от критиците и удостоена с редица тв награди, сред които и наградата Пийбоди.
Сериалът се съсредоточава върху наркосредите на Балтимор. Изследва цялата верига от наркоманите до наркодилърите и от полицаите до политиците. Всички подкупни институции, които затварят очи пред престъпленията, които костват живота на много млади хора. Не всичко е черно и бяло, там законът на джунглата е в пълна сила. Дрогата и смъртта вървят ръка за ръка.
Авторът Дейвид Саймън, дълги години работил като криминален репортер за в. "Балтимор сън", представя история на три различни свята - на ченгета, адвокати и престъпници, които по един или друг начин са оплетени в наркомрежата. "Този сериал разказва реалната история за нещата, за които всички знаят, но не смеят да говорят. Такива каквито са, без капка компромис", казват авторите за този безпристрастен поглед върху реалността и ежедневната битка, водена по улиците на Западен Балтимор.


Един от най-добрите криминално-полицейски сериали правени въобще. 5 сезона екшън и драма.

http://www.imdb.com/title/tt0306414/
« Last Edit: август 18, 2015, 11:29:17 am by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.