Author Topic: Животът явно е табу  (Read 1010 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Животът явно е табу
« on: април 24, 2016, 09:31:54 am »
Има две много значими реалности в живота на всеки човек и двете се възприемат масово за табута. И двете са императив на природата над човешките същества и същевременно никой не обича да говори за тях. Едното е висша цел вградена в човека, другото е закон на самата природа. За животните и двете реалности са неизбежен природен закон. За хората не е съвсем така.
Едното е инстинкта за самосъхранение и най-специфичната част от него - продължението на рода. Другото е физическия край на съществуването. Накратко: секс и смърт. Двата феномена са значими за баланса в природата, защото чрез едното се запазва видът, а чрез другото се регулира автоматично популацията му.
Необяснимо е, как две толкова значими неща от битието ни остават невидими, понеже не им е обърнато достатъчно компетентно и честно внимание. Църквата през изминалите столетия, а и все още има главна роля за заклеймяването на едното. И до днес хората се срамуват, че притежават полови органи и полови функции. Сексът уж се разбулва и преоткрива през последните няколко десетилетия, но не по начина, който да донесе положително здравословно преживяване.
Смъртта е тотално табу. Всеки се страхува дори да помисли за нея. Всеки се втрещява само от мисълта, че е смъртен и че някой ден няма да го има повече на тоя свят. Човек е единственото животно на тази планета, което може да трансцендентира (да преобразува опита си) и двете преживявания. Човек може да не се възпроизвежда и смъртта да не бъде реалност за истинската му същност и да се чувства цялостен.
Сексът заченва нов живот. Без чистото плътско грухтене под завивките нито един от нас не би съществувал.
Смъртта е чистач на старото, болно, закостеняло, уморено, нефункционално преживяване, в което се превръща прекалено дългият човешки живот. Ако си стар в повечето случаи ще си много уморен и ще виждаш смъртта като спасение от мъките. Не е ли това една благословия.
Когато си млад си изпълнен с непримирима вяра и ентусиазъм. Пред теб сякаш се откриват нови хоризонти. Цялото това е нещо е химически коктейл в мозъка или начин на природата да подтикне младите да се събират заедно и да зачеват деца. След децата идва някакъв сигурен спад във проявленията на физиологичната любов между влюбените. Сякаш искрата е изчезнала. Ами да, ако питате природата тези човешки същества са си изпълнили житейската мисия. Оттам нататък нищо друго не им остава освен да се запътят към края си. Това е гледната точка на природата, не е мое мнение.

Двете явления трябва да се погледнат по нов позитивно-конструктивен начин ако целта ни е да живеем по-добре тоя живот и да имаме по-ползотворно съществуване в крайна сметка.

И двете явления с техните съвременни погрешни интерпретации и последващите от това абсурдни опитности оставят след себе си нечувани страдания за цялата човешка раса, понеже ефекта на доминото при тях е невъобразимо широк, направо изглежда необозримо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Животът явно е табу
« Reply #1 on: ноември 01, 2016, 11:00:25 am »
Третото най-голямо табу, което за разлика от другите две е измислено от човека и в тези смутни времена, в които живеем представлява хем нещо полезно, хем и една от най-големите злини, които сме си причинили за цялата си история на нашето съществуване като човечество. Става дума за парите. Полезно е като универсално разменно средство, което прекратява натуралната търговия, гради и развива пазарите, освобождава хората от това, което имат в излишък и им позволява да си набавят това, от което имат нужда.
Злото, което се крие зад парите има много лица и проявления и то е зло, което хората са готови да си причиняват с единствената цел да се докопат до повече и повече пари. Понеже, за да вършиш зло и да не бъдеш хванат по долни гащи, обявен за престъпник и тикнат зад решетките/разбирай, за да не бъдеш наказан от потърпевшите/ трябва да си изкусен лъжец, измамник, крадец и убиец. Понеже човек става зъл и трябва да се прикрива пред останалите, за да е способен да върши зло и да събира повече и повече блага, затова парите са се превърнали в такова огромно табу.
Колко пари печелиш, с каква надценка продаваш, защо заплатите са ниски, а разходите големи и цените непосилни, защо заемите имат голям лихвен процент, а депозитите минимален, защо едни имат пари, които не могат да изхарчат 100 живота, а други нямат какво да сложат на масата, за да се нахранят. Всичко това се случва не защото някои се опитват да ни убедят, че сме мързеливи и че не работим, и защото не сме умни или добре образовани, или пък не сме талантливи и заслужили. Истината е проста, защото парите са табу и тези, които държат властта над тях нямат ама най-малко желание да оправдаят и разкрият какво стои зад по-горните противоречия, напротив, тяхната цел е тези противоречия да останат такива и дори да ги задълбочават още повече и да ги замазват с пластове и пластове лъжи, така че да не можеш да видиш какво има зад тях.
Понеже в днешно време с пари можеш да купиш почти всичко, дори и неща, които си мислиш, че не можеш, аз знам, че има определени хора, които са готови ама на абсолютно всичко, ако им обещаеш правилната сума. Понеже това нещо е реалност, това прави нещо толкова полезно като парите в една от най-големите съществуващи и действащи злини, които дефинират начина на живот на всички хора на тази Земя.
И ако хората са най-мотивирани от първото табу - своята сексуалност, то чрез пари те получават цялото животинско усещане за сексуалност, което могат да си представят.
Парите могат да удължат физическия живот чрез най-висококачествена медицинска грижа, което е нещо като борба с другото най-голямо табу - смъртта. Все още парите не са успели да дадат и на най-богатият бизнесмен вечен физически живот, но това е въпрос вече на време и научни изследвания и богатите бизнесмени не се скъпят да влагат средствата си в проучвания, така че да удължат жалкия си телесен животец  с някоя друга година, а защо не и за още по-дълго.

Да обобщя защо парите са табу - понеже хората крием всичко свързано с тях. Не искаме другите да знаят колко наистина печелим и как го постигаме, в какво ги влагаме и за какво ги харчим. Паричните потоци могат да ракрият страшни истини за положението в днешния изстрадал свят, ако някой от който зависи направи разкрития по въпроса.  Парите са табу, защото оторизират и оправдават хората, които разполагат с тях да вършат колкото си искат злини спрямо околните. Парите мотивират човек да показва възможно най-лошото от своя потенциал с единствената цел да получи от още пачки от същото.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.