Author Topic: Отношение и негативност  (Read 1051 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Отношение и негативност
« on: април 24, 2016, 09:39:13 am »
Ясно е, че светът към този момент не е най-доброто място за живеене, стават всякакви абсурдни отвратителни неща. Аз самият често ги посочвам тези неща, докато пиша тук. Понеже това е част от целокупната реалност. Подобно хвърляне на светлина върху лошата негативна страна на нещата би могло да разтърси човек из основи и би могло да го вкара в някакви противоречиви негативно трайни емоции, като гняв, циничност, недоверие, отчаяние, изолация, агресивност и прочие. Би могло да намали работоспособността, да обърка и пренасочи посоките на мисълта, да измени целите на човек, да го отдалечи от истинската му същност, да влоши здравето му дори.
Затова се чувствам отговорен да напиша пояснение.
Трябва да знаеш това, че всичко лошо, което става извън теб не те засяга пряко и имаш цялата власт да моделираш личното си преживяване без да отразява по какъвто и да е начин негативността около теб. Може би ще трябва да прочетеш последното изречение няколко пъти.
Ти си създател на своето преживяване. Ако виждаш негативни неща е едно на ръка, но ако почнеш да резонираш на тяхната честота това е вече твое дело. По някакъв начин се поддаваш на влиянието им.
За мен е лесно да кажа, че светът е красиво място и това ще е истина в определена степен, например ако се абстрахираме от човешкото влияние и присъствие.
7 милиарда човека население прилича на чудовище, което гради и поддържа колективната реалност. И всеки човек влияе на колективното, понеже всички сме свързани чрез съзнателността, която ни оживява.
И така, ако осъзнаеш, че имаш власт над собствения си живот, което не е трудно нещо да се осъзнае, то никакви негативности, противоречия, тежки емоции и състояния не биха могли да те завладеят. Ти можеш да си свидетел на това, което се случва и то може да е крайно негативно и да останеш незасегнат, да запазиш непроменено цялостта и позитивността си. И това без да губиш вяра и интегритет в себе си. Без да предаваш себе си, без да ставаш безчувствен и апатичен и да запазиш състрадателността си.

Негативността се създава от хората, в голямата си част несъзнателно при това. Хора, които си вярват в някакви си техни неща и негативността е пряко следствие от това. Човешкото съществуване се асоциира с нуждите на тялото и това поражда страдание, хората биват засегнати и се поддават на емоцията. Много вероятно е на тези хора негативността да служи като някакъв житейски урок, някакъв катарзис на пепелта един вид.
Негативността за мен е излишно преживяване и съзнателно избирам да не я допускам до живота си. Някои неща, на които ставам свидетел ги блокирам на секундата(не заслужават и грам внимание), на други ми става смешно понеже са абсурдни и глупави, трети ме карат да се замисля по-дълбоко отвъд последиците(когато има огромно страдание примерно).
Но гледам винаги да пазя искрата на вярата в доброто и в собствените си сили непокътнато. Това е ключът, човек трябва да вярва в доброто в себе си непоколебимо, със страст, интензивно, да няма ама едно нещо, което да може да отклони тази автентична вяра.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Защо се излъчва толкова насилие по масмедиите.
Постоянно ни показват и уведомяват за извършени убийства, ужасии, престъпления, кръв. От една страна ефекта е да се насади в подсъзнанието на впечатлителните страх. Страх за собственият им живот и сигурност. Без да съзнаваш ставаш по-мнителен и черноглед, не вярваш в нищо и гледаш първо да прецакаш другите, за да не бъдеш прецакан ти или просто страниш от всички и постянно те е страх да не ти се случи нещо. Друг ефект е претръпването, тоест вече не ти прави впечатление, че всичко около теб което виждаш е кръв и страдание, казал си майната му, даже може и да почнеш да се кефиш извратено на нещастието на засегнатите. В друг случай съзнаваш, че всичко това е поредната измама от заинтересовани изроди да станеш слаб и да бъдеш поредното винтче в червивата система на злото, която са изградили много внимателно.
От момента, в който пуснеш новини, някакво предаване, филм, музика, игра поне 80% от съдържанието е изпълнено с насилие. Дори децата не са защитени от това, предаванията предназчени за тях също са пълни с безчестие и жестокости, често маскирани с елементарен хумор. Най-срещаната тема е борбата на доброто и злото. Преди години доброто побеждаваше. Понастоящем злия герой е каризматичен и делата му често са оправдани и дори идеализирани.
Това е един от начините, по които ни препрограмират и владеят без дори да го съзнаваме.
От нас се иска съвсем малко, да правим каквото трябва и да се трудим като добри мравки за системата докато трупясаме.

Аз също гледам филми с насилие, понеже и да искам то почти няма друго за гледане. Но си давам сметка за това и не ми влияе подсъзнателната им пропаганда.
« Last Edit: април 24, 2016, 10:19:30 am by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Ако гледаш новини по телевизията ето какво най-често се казва(на подсъзнанието) всяка вечер.

Живееш в безправна държава и всякакви гадости се случват почти без причина и никой не е отговорен за тях в крайна сметка. 

Ти си безсилен роб на изградената система и трябва да пускаш кръв редовно иначе ще се разправим безкомпромисно с теб.

Ние те контролираме, няма измъкване, даже не си и помисляй.

Това ще ядеш, това ще пиеш, тези лекарства ще вземаш иначе си загубен. Нашия съвет е най-добрият за теб.

Ще научиш, че болестите те дебнат по всяко време и не можеш да им избягаш. Болестите са много тежки и смъртоносни. Ще се мъчиш много. Невъзможно е да се опазиш. 

Навсякъде около теб е опасно и постоянно падат всякакви неща върху главите на хората. Не може да се скриеш. Караш колата си и катастрофираш, няма друг вариант.

Всички са срещу теб и ти мислят злото, като почнеш от онези които си избрал да те управляват. Искат да те оглозгат до кокала.

Накрая прогнозата за времето е студ с много големи минусови температури, последван от проливен порой и после 40-градусова жега.

...
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Отношение и негативност
« Reply #3 on: април 26, 2016, 09:17:33 am »
Защо за нас хората е много по-лесно да се изразяваме чрез негативност.
Така става, понеже в живота имаме прекалено много негативни примери и изживявания. Почти всичко около нас ни подтиква към отрицание. Колективната реалност, която човечеството е сътворило прилича доста на филм на ужасите.

В днешно време човек, който изразява отрицателна емоция е искрен. А много други, които са вечно усмихнати, приветливи и на пръв поглед щастливи, всъщност са лицемери. Примерно, ако някой непознат ти каже, че те мрази и иска да пукнеш, то той наистина го мисли на момента. И аз бих бил внимателен с такъв човек. Защото самото чувство на омраза и агресия не може да бъде изразено безпричинно и лъжовно. Прекалено наситена спонтанна емоция е, за да си правиш труда да я имитираш. Докато ако някой непознат ти каже, че си му симпатичен, ако те поздравява или хвали без адекватна причина в повечето случаи просто иска да те предразположи, за да те използва за нещо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Отношение и негативност
« Reply #4 on: април 26, 2016, 09:20:49 am »
Хората сме светли същества по природа и всяко отклонение от това води до болести и постепенна смърт, физическа и психическа.

Определена доста окопана в абсолютна власт групичка хора искат да те накарат да повярвяш, че не си същество на светлината, за да те използват като роб и да поддържаш изградената робска сткруктура. Всекидневно те бомбардират с информация, която насажда страх и несигурност в душата ти. И това те прави слаб, неутрализира волята ти и ставаш зависим от системата.
Ние сме войни на светлината, нашата борба е да се отърсим от негативните влияния и да възвърнем вътрешната си сила и автентичната си самоличност. Един нов по-добър свят ще се разкрие пред нас, когато направим тези първи жизненоважни стъпки.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Отношение и негативност
« Reply #5 on: април 26, 2016, 09:22:14 am »
Можем ли да се абстрахираме от всичко негативно, което се случва в България, всичко негативно, което се случва в нашия град, в нашия квартал, сред приятелите ни и близките ни, от всичко негативно в семействата ни. Можем ли да се абстрахираме дори от всички негативни аспекти на своята личност. Можем ли да трансформираме негативното в позитивно. Както когато виждаме, че чашата е наполовина пълна вместо наполовина празна.
Можем да го направим със сигурност и то без да изглежда, че сме превъртели лунатици. С малки, но сигурни стъпки.
Това обръщане на вниманието от негативното към позитивното е точното нещо, което променя най-бързо реалността. То е ясно, че страната ни не е леко и приятно място за живеене и много хора съзнателно спомогат да се задържа тази тенденция, защото им е изгодно така, защото печелят адски много пари от това положение. Тези хора са под влияние на тежка "магия" простираща се до края на живота им и нищо не може да ги убеди в противното. Така че, ако гледаме и се съобразяме с тяхната визия за България всички ще бъдем разочаровани накрая.
Но ако всеки започне да гради своя позитивен идеал за България от този момент от собствената си личност, и да влияе по един незабележим начин на хората около себе си, да бъде за пример, на работното си място, да бъде пример за децата си, за приятелите си. Този пример няма как да не бъде забелязан и последван, защото доброто и позитивното водят добро и позитивно след себе си. Кой би казал "Не" на нещо добро в живота си. Това между другото се случва вече в България и в много страни по света и ако ти който четеш сега се включиш ще стане още по-бързо и осезаемо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Отношение и негативност - без повече страх
« Reply #6 on: април 26, 2016, 09:24:07 am »
Човек няма никакви поводи да се страхува от каквото и да било. Живота е красива добре съставена илюзия. Страхуваме се повече от всичко от смъртта, а смърт няма. Губим тялото си, но не и съзнателността си.
Страхуваме се да не останем сами, а всъщност никога не сме сами, винаги сме свързани с източника наречен Бог, връзка, която никога не се губи, ама никога.
Страхувам се за утрешния ден, но утрешен ден няма, има единствено настоящ момент. Утрешния ден е фикция. А миналото е заминало, всичко там вече е свършено. 
Страхуваш се да останеш без нищо - без пари, без приятели, без близки, без дом, тоест друг пакет страхове от неизвестното. Още страхове за бъдещето, което не се е състояло и което вероятно няма да се състои, ако не продължаваме да го привличаме с такива страхове.
« Last Edit: април 27, 2016, 03:47:36 pm by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Отношение и негативност - отправна точка
« Reply #7 on: април 26, 2016, 09:52:27 am »
Човек може да е център и източник на собственото си щастие, да не се влияе от външни фактори, но това не значи че може да спре да живее и да се изключи напълно от света около себе си. Може да спре негативното влияние върху себе си. Може да не се впечатлява, тоест да не изпитва чувства с ниска вибрация, които биха го съборили и извадили от равновесие. Но света си е там все още, другите хора ги има, животът си продължава с или без мен. Човек може да вижда страданието на другите, да е съпричастен, да помага и да се включва в процесите без да се въвлича твърде емоционално. Това е възможно.
Един от капаните за добри хора е илюзията, че могат да спасят света от неговото страдание. Както е приказката за Христос, който се жертва на кръста, за да се опростят греховете на смъртните. Някои хора не можем да понасяме несправедливости, да виждаме неправди, да разпознаваме лъжата и да се правим, че не съществува. Вътрешно това ни кара не просто да сме неспокойни, ами направо да се бунтуваме. Иска ни се да излезем на улицата и да се развикаме "мамка му" и да шамаросаме някой случайно изпречил се човечец.
Мисълта ми е, че в момента света около нас си има своите кусури, така е. Хората имат своите проблеми, болки и несгоди. Други хора са долни, подли и лъжат най-безсрамно. Да, това е вярно. Някои от нас виждат тези неща. Не можеш ни излъга нас. Но всеки, който си мисли, че може да промени света без да е започнал първо промяната вътре в себе си е кръгъл глупак. И шанса да се провали с гръм и трясък е огромен. Света не иска да бъде спасяван, най-малкото му трябва точно твоята помощ в този момент. Когато си мислиш, че всичко около теб е зле, то по-отчайващото е това, което се намира в теб, в твоята личност. Мда, лично проверено, тук няма да те баламосвам. Глупак съм бил и аз и по-лошо от това. И сега съм глупак, няма проблем. Но виждам, че е много по-лесно аз да се променя, отколкото да се опитвам да променям другите.   
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.