Author Topic: Информационна ера  (Read 1066 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3820
 • Gender: Male
Информационна ера
« on: април 24, 2016, 09:41:28 am »
Информационната епоха е това, в което живеем днес. Интернета е бърз и широко растространен. Ако човек пожелае да научи нещо, което се знае или има някакви значими мнения по въпроса може да се гмурне смело в мрежата и да търси. Може и да намери много излишна информация, може и да си загуби времето и нищо да не намери. Може да е тръгнал да търси нещо, а да намери нещо съвсем друго. Напълно възможно е всичко това. Когато човек се чувства отегчен влиза в нета и търси ифнормация, колкото да почувства нещо по-различно. Да се забавлява чрез информацията един вид.
Има два основни вида информация - концептуална и практична. Концептуалната е тази, която няма как да преживеем, няма как да приложим в ежедневието си. Тя е някакво знание обективно или субективно, вярно или не, което умът ни е анексирал по някакъв сензорен начин. Умът носи много такава информация без какъвто и да е смисъл. Защо ни е да знаем неща, които не можем да използваме никога? Концептуалната информация винаги остава някак абстрактна за нашия ум. Може би я разбираме, но не напълно.
Практичната информация е тази, която търсим, за да решим личен въпрос, който ни засяга пряко или непряко. Това е информация, която се събира със страст, умът я усвоява и използва без каквото и да е усилие. След това се запазва дълго в паметта, защото става част от личния ни опит.  Нещо, което ползваш е нещо, което става част от теб. След време, когато имаш нужда, можеш да го ползваш пак.

Изниква въпросът, защо ти трябва да попиваш информация, която не можеш да използваш. Ами на и аз това се питам, защо ти е, аз примерно от доста време насам вече не го правя.
В някаква колосална степен действа освобождаващо на цялото ти същество, когато дадеш шанс на ума си да избира как да функционира според целта си.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3820
 • Gender: Male
Образованието на децата ни в днешно време в масовата си част е наливане в главите им на абстрактна концептуална информация. Децата не могат да я разберат, но въпреки това ги принуждаваме да я заучават и да я рецитират като стихотворение. Защо по дяволите обществото тероризира така децата?! Децата не само, че не учат нещо полезно за своя бъдещ и настоящ живот, ами напротив те се отвращават от образованието, стресират се за цял живот, вътрешната им същност се препрограмира. Като пристъпят прага на мъчилището, сякаш влизат в капан, като седят на чина все едно стоят на затворническа скамейка. Учителя прилича на цербер, който е сложен да ги пази и да ги наказва с лоши оценки.
Когато дойде междучасието, почивните дни и ваканциите те бързат да се разкарат от това проклето място, бягат далеч от училището и само се молят за още някой друг ден свобода. Да ама не. Корумпираното мракобесно общество е предвидило, че трябва да сломява години наред духа на децата с несмилаема информация, така че като пораснат да станат послушни граждани с промито съзнание и да служат вярно на наложената система.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.