Author Topic: Хората на злото  (Read 10102 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Хората на злото
« on: април 24, 2016, 07:05:33 pm »
Наблюдавам и изучавам хората на злото, как са станали такива и защо продължават да са такива. Има много отговори вероятно и цели теории могат да се съберат по въпроса. Но в основата на всичко стои чистият първобитен страх. Страх за собствената сигурност, страх, че няма достатъчно за теб, страх от болести и смърт, страх от самота и изоставяне, много и най-различни дълбоки, силни, покоряващи, погълващи подсъзнателни страхове. Страхът, когато е комбиниран с пълната липса на морални задръжки, това е стихийно зло в действие. Зло, което няма да се спре пред нищо, за да се подсигури. Зло прикрито зад хиляди лъжи и купища от насилствено умъртвени тела. Вижте какви неща стават все още по света и ще разпознаете хората, стоящи зад това. Техните стремежи са пари, власт, влияние, подчинение и експлоатация на масите и разграбване на природните ресурси.

Ако се погледне на цялата тази неразбория от божествена гледна точка дори най-злите хора обаче са опростени и няма да бъдат наказани след смъртта си. Защото преди да се родят като хора са направили контракти с всички, които ще пострадат от тяхното зло. Например какво става с колосални злодеи като Сталин, преди да вземе този живот душата му се е договорила с милионите пострадали и засегнати от неговото управление. Всичките засегнати души преди да се родят са били наясно в какво се забъркват и че ще минат през адът на сталинисткото господство. За пострадалите ползата от живот в мъка и страдание е голяма. В отвъдното, където съществува океан от божествена енергия и всяка душа е вълничка в този безбрежен океан, но и част от цялото. Така всяка душа, всеки човек живял добър или лош е част от тази енергия, която се индивидуализира чрез човешкия живот но си остава в най-чистата си форма Една Върховна душа. Тоест дори най-злите хора са част от Божественото проявление. И макар, че на останалите хора ни изглежда, че от злото и жестокостта няма грам полза изобщо не е така. Нещастията са бърз билет към самоосъзнаването. Как по друг начин можем да се издигнем до нивото да простим на най-големият си враг. И как човек може да разбере, че е толкова добър невероятен и страхотен, ако го няма контрастта, в случая контрастта се създава от злодеите. И едната и другата човешка роля са необходими за душевен катарзис.
Има един момент, когато и злодеите вече не им служи да бъдат злодеи и постепенно минават към страната на доброто. И това продължава до безкрайност. Всъщност то дори не продължава, то съществува. Всяка форма и проявление съществуват едновременно в сегашния миг. Но това е друг въпрос.

Жестокостта наистина е голяма крайност и е хубаво да се ограничава. Защото хората се самозабравят и продължават да вършат глупости, които вече не им служат. Има един етап в който злото трябва да се прекрати. Вярвам, че нашата планета е достигнала това време, когато хората почват да разбират тези неща. И злото почва да става ненужно за нататъшното духовно израстване.
Достатъчно дълго егоизмът и страхът са управлявали тази планета, сега е ред на по-възвишени ценности да ни водят напред.

Защо хората на злото няма да бъдат наказани след смъртта си за извършените жестокости.
Просто няма кой да ги накаже. Бог или първоизточникът, или Силата нямат такива отмъстителни наклонности. Бог прощава абсолютно всичко. Божественото не може да наказва, защото ни е осигурил свободен избор да правим каквото намерим за добре с живота си.
Но има едно малко допълнение за оформяне цялостта на картинката. Душата на т.нар. зъл човек след смъртта си вижда всички свои деяния без удобния параван на човешките си страсти и разглеждайки последствията от тях може да си ноложи да се прероди в условия, които ще й причинят жестокостите, на които е подлагала другите. На това понякога му викат карма, но всъщност то е индивидуален избор, защото никой отвън не ти го налага, сам си го избираш. Често хора, които в сегашния живот си живот преминават през много тежки страдания, това е техният собственоръчно оформен душевен път. И след такъв живот много често тези хора излизат с важни "уроци" и "постижения".
« Last Edit: януари 19, 2017, 08:46:10 am by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото - Престъпност
« Reply #1 on: май 14, 2016, 11:08:02 am »
Престъпността е едновременно личностно и социално обусловена. Има хора, които са по-лесно податливи, има и социална среда, която предразполага живеещите в нея да търсят изход чрез извършване на престъпления. Когато човек не е податлив към извършване на зло няма значение в каква среда живее, склонността му няма да се промени.
В настоящето престъпността е явление, което се наблюдава там, където хората се стремят към бързо забогатяване. Престъпника не обича да чака, той иска на момента да има всичко материално, за което жадува. Единственото положително нещо е, че злодея се стреми да живее живота си в настоящия момент, но за сметка на другите. Престъпника има и удобството на липсата на съзнателност и съчувствие към хората, които засяга чрез деянията си и така си ляга спокойно, и заспива всяка нощ. Всеки престъпник има философия, която го оневинява в собствените му очи.
Парично-финансовата система, в която функционира днешния свят е катализатор на престъпността. Податливите, морално неустойчиви индивиди се корумпират много ефективно под обещанията и заклинанията на паричните знаци.
Донякъде престъпника е и жертва на системата, в която е заседнал животът му. Също така не е задължително престъпника да е осъзнат злодей. Но това дотук са само дребните риби. Има далеч по-големи играчи, които дори не попадат в радара на общественото внимание и задкулисно правят огромни далавери. Този вид престъпност е квинтесенция на углавното деяние. Понеже психически и физически здрави хора без неотложни физически материални нужди вършат съзнателно зло и ощетяват цели общества чрез предварително скрит и много добре замислен заговор.
Според мен престъпността ще изчезне напълно само ако обществото зачита правото на живот на всички хора, а не само на избраните неколцина големци. Докато има класово разделение и хора в крайна нужда без морален компас ще има причини за нарушаване на правилата. Разбира се другия проблем е, че силните на деня правят законите според своите интереси, които често не са в съзвучие с масовия интерес.
Затова в тези смутни времена, в които съществуваме не бива да ни учудва наличието на явлението престъпност. Твърде много фактори има дето я създават.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото - За самото зло
« Reply #2 on: май 18, 2016, 01:07:08 pm »
Злото е възможно единствено когато хората се разделят придавайки повече важност на себе си. Тогава другите нямат значение и е позволено всичко възможно да им се случи в името на благоденствието на собствения аз или на моята група, моето семейство, моя град, моята държава. Когато злото е на ход то има всички възможни права да се разгръща така както намери за добре, а тези които засяга нямат никакви права в неговите очи. С такъв манталитет и с такова отношение започва всеки един конфликт. И в повечето случаи завършва трагично.
Това също е игра на самозабравилата се в човешка форма съзнателност. Резултата, от което е още повече насилие и още повече разделение заформяйки се като невъзможен за излизане порочен кръг.
 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #3 on: ноември 17, 2016, 09:21:14 am »
Ежедневието се случва да ни среща с хората на злото/или по-смегчено да ги наречем крайно неосъзнати хора/. Но дори и през целия си живот пряко да не срещнеш такива хора, което ще си е чисто щастие от дадена гледна точка трябва да знаеш, че човечеството се управлява от такъв сорт хора и непряко всеки е зависим от действията и решенията им.
Първосигналната реакция към злото насочено към самите нас е да му отвърнем по един или друг начин. Точно по този въпрос ми се ще да коментирам. Понеже и аз доста често в брътвежите си тук обръщам внимание на действията на неосъзнатите хора и вероятно те подтиквам да изпитваш първосигнални реакции, а целта ми не е точно такава. Както и друг път съм го казвал аз искам всеки да се чувства добре при всякакви обстоятелства, това пожелавам и на себе си. Ако мислиш, говориш и действаш първосигнално няма как да се чувстваш приятно в крайна сметка. Първосигналната реакция почти винаги е реакция на антагонизма, тоест на противопоставянето.
Когато някой те засегне ти се иска да му отвърнеш. Гневиш се, атакуваш го словесно или дори физически, крещиш му, изливаш собствената си негативна реакция върху него. Ако целта е да се получи сблъсък на интереса, то това е правилната реакция. Но ако целта ти е да се излезе възможно най-мирно от една небалансираната ситуация антагонизма не е правилната тактика. 
Христос много точно е казал, че ще обърне другата буза ако го зашлевят и това е просто метафора за един вид отношения засягащи неосъзнат и по-осъзнат човек. Обръщането на другата буза значи, че колкото и провокативно да се държат с теб, колкото и агресивно да те нападат не е нужно да се засягаш от това, понеже осъзнатият човек, той няма какво да го засегне. Осъзнатият човек няма излишна горделивост, която да бъде засегната и осъзнатият човек разбира добре останалите хора и тяхната мотивация да вършат това, което вършат.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #4 on: ноември 18, 2016, 08:59:51 am »
Как можеш да излезеш възможно най-мирно от една нажежена ситуация, когато си нападнат по някакъв начин.
Не трябва да се поддаваш на първичните си инстинкти/освен ако ситуацията не е на живот и смърт или може да предизвика някакво физическо нараняване/. Гневът подтиква афектирания човек на момента да реагира, което често е доста необмислена реакция и както казах ако положението не е на живот и смърт човек съжалява впоследствие за действията си.
Словесните нападки, това са изречени думи, с които се цели реципиента да бъде унижен, обиден, отблъснат, отстранен, изолиран или да се почувства зле. Народа е казал, че обидна дума боли повече от хвърлен камък. Но ако знаеш това, което аз знам и което се опитвам да представя тук, обидната дума би трябвало да престане да ни засяга. Като един господар на собствените си чувства никой друг не би трябвало да има властта чрез думите си да ти влияе, освен ако не избереш съзнателно да бъдеш повлиян.
Та в крайна сметка от трудна ситуация се излиза мирно ако не се отвръща на провокацията. Но нещата никога не са черно и бяло. Има ситуации, в които ако не отвърнеш на атаката своевременно и реципрочно нещата могат да се развият трагично.
Но ако ситуацията е мирна, не е застрашен ничий живот или физическа цялост човек просто може да се оттегли от хората, които го дразнят без да се засяга по какъвто и да е начин от реакциите им.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #5 on: януари 19, 2017, 09:25:12 am »
Хората ще престанем да вършим зло, когато проумеем, че всички сме равни в правото си на живот.
Правото на живот от своя страна означава куп други неща, които също трябва да се проумеят и приемат.

На този етап от социално-икономическа еволюция човечеството е далеч от подобно разбиране. Съвременния морал има солидни пропуски, които са позволени автоматически от зададения курс на социума.
Хората днес са по-заети да оцеляват(в по-бедните държави) и нямат луксозната възможност да попълнят празнините в моралното си поведение. Неизбежно е тези групи от хора да са по-склонни към извършването на зло.
За оцеляването си всеки е готов на всичко, когато е изтикан в ъгъла от наближаващата непрощаваща опасност.
В другата полярност са хората, които са в огромна степен презадоволени, опитали са от всичко най-хубаво в живота и в стремежа си към още повече забавления загърбват моралните си устои и се потапят в забранените територии на злото.

В примитивните общества, които са съществували преди нас, категорията "право на живот" не е била дори осъзната. Там всеки е оцелявал сам за себе си, най-много до кръга на своето семейство. Сам се бориш и защитаваш от враговете си, сам добиваш храната си и създаваш и поддържаш сигурността си.
Съвременните цивилизации донякъде са създали на отделния човек толкова сигурност, колкото да бъде принуден да допринася с труда си за благото на социума. Правото на живот е признато за важно нещо, но само няколко от стотиците държави по света реално уважават това право без допълнителни особености и изисквания свързани към него. Тези двойствени позиции са белези, че цивилизацията все още не е скъсала връзките си с примитивната си основа. Цивилизацията днес се интересува повече от заробването на своите членове отколкото от правото им на живот и на щастие.

Човек с колкото и промит мозък да е относно тези въпроси, той подсъзнателно усеща, че е манипулиран по определен начин, и че правото му на живот не се зачита от обществото. Този човек в голяма степен подсъзнателно с лекота губи задръжките си и поема по пътя на злото и престъпността като способ за подсигуряване на собственото си оцеляване и като протест срещу обществото, което застрашава правото му да съществува.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #6 on: ноември 25, 2017, 11:21:37 am »
За мотивацията на "злия" човек.

Главният проблем на тези хора е, че душите им се намират в началото на еволюцията си. Отделеността им от Бога е толкова голяма, че ще им трябват доста прераждания да могат да осъзнаят някаква наченка на връзка с Него/Нея. През това време през тези смутни начални прераждания, егото им заема централна позиция във всичко, то е водещата сила, водещото мото. Егото ги прекарва през тежкия материален живот и им помага в оцеляването и самоосъзнаването. Те вярват в егото си, то е техният бог на този етап. Егото може да се изразява в много неща. В началото тези неща общо взето са напълно отрицателни. Аурата на тези хора е тъмна и сива, затова ги наричаме тъмни сили. Вибрацията им е ниска, енергията им е слаба. Та по въпроса за енергията, понеже им е слаба енергията/а енергия винаги е нужна, на всеки/ и понеже отношението им към живота е доста отрицателно получаването на енергия от висши космически центрове е невъзможно те се научават да получават енергия от злото, като се радват на чуждото нещастие. Радостта, осъществяването, осъзнатостта привличат енергия към себе си. Но за тези окаяни души радостта идва от бедите на другите. Някои от тези окаяни души както ги нарекох напредват много бързо интелектуално и стават много изобретателни в създаването на изкуствени условия нещастията да се случват, за да могат да си получат дозата енергия. В настоящия свят такива хора може да се каже, че управляват света. Чрез сложни социално-икономически системи.
Епохата на Водолея е започнала и старите времена на тъма и невежество са зад нас. Енергията на космоса става все по-достъпна за планетата Земя. Много светли същества избират да се родят в този времеви отрязък и да помогнат за повдигането вибрацията на човечеството. Трябва да сме осъзнати през цялото време, защото тъмните сили не спят, а постоянно кроят планове как да продължат да господстват над умовете и чувствата на хората. Само чрез осъзнаване можем да се запазим от тяхното пагубно влияние. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #7 on: януари 12, 2018, 08:12:59 am »
Пътя на злото е път на десетките подобни прераждания, сякаш няма излизане от този безкраен кръг. Живот през живот и все едно и също. Омразата създава омраза, войната създава война, изборът на злото създава страх, отмъщение и омраза. И всеки, който намира, че е засегнат от това се вманиачава силно и дълбоко в тези взаимоотношения. И след смъртта вижда, че е бъркал и иска да оправи нещата или да довърши нещо свързано с това. Но като влезе в живота с тази нагласа и лесно се засяга наново и подхваща всичко на нов глас. Този път на развитие може би е неизбежен за някои хора, това е начина за развитие на душата им. Но това е част от старата енергия и всеки, който иска да види новата планета Земя и да живее на нея, а не на друго ново подобно място в началото на еволюцията му трябва да прекъсне тези негативни цикли на съществуване и да приеме новата енергия на мирът и разбирателството. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #8 on: март 26, 2018, 08:20:30 am »
Душите на най-злите коварни тъмни безсъзнателни същности, които се противят на Бога и на Светлината от безкрайности и изглежда, че нямат изход от този създаден от самите тях лабиринт ще бъдат помилвани и рециклирани от тяхната тъмнина от самия Бог Абсолют и еволюцията им ще започне от начало, на нова подходяща планета. Тези, които са съзнателни и целенасочени в творението на зло и разделение ще бъдат върнати във Анти-вселената, откъдето са дошли, за да продължат да учат още за себе си.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #9 on: април 01, 2018, 01:03:54 pm »
Разбира се, на съзнателните човеци, които вършат зло ще се даде избор и на практика този избор е даден от 2012 г. насам. Никой няма да бъде захвърлен в анти-вселената, ако е решен да премине на светло и да направи истински искрени постъпления по този въпрос.
Трябва да се знае също, че докато в нашата вселена започва период от около 1000 години на светлина и на царуване на Силите на Светлината, в анти-вселената започва период на Тъмнина и тъмните сили, съществували тук от хиляди години и които продължават да са верни на парадигмата на разделението се изтеглят постепенно от Земята и се пренасят в антисвета, където ще им е по-удобно и целесъобразно да съществуват. На Земята става прекалено Светло и непоносимо за тях, за имат възможност да останат с Тъмнината си.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #10 on: април 08, 2018, 08:52:21 am »
Защо отвръщането на удара с удар не решава проблема.

Това може да се разгледа на няколко нива на осъзнаване. На най-високо ниво е - който се вживява в ролята на наш противник е същата божествена частица като самите нас. Ние сме Едно. Той/Тя е забравил/а, но това не значи, че горното не е истина.
Та това, което правиш на другия се връща като бумеранг върху теб. Понеже всеки друг е теб или мен. Всичко е Едно.
Когато се противопоставяме на същност с негативна поляризация ние й даваме от своята сила, понеже самия акт на противопоставяне ни зарежда със същата негативна поляризация. А негативните същности са експерти по извличане на енергия от тази поляризация. Ако ти си по-положителна същност навлизането във водите на негативността може да бъде добре използвано от негативните същности, много по-добре, отколкото някога ти би могъл да се възползваш от това временно състояние на негативност, което изпитваш. И така, за да спре този танц на отрицанието или да се прекъсне контакта на негативна същност към нас най-лесното решение е да се заредим мислено с положително отношение в дадената ситуация и да изпратим или насочим енергия на любов/светлина по адрес на негативната същност. Така тя ще загуби част от своята негативна поляризация, към която толкова здраво се е вкопчила. В такива случаи негативната същност се оттегля, за да не загуби още повече от поляризацията си.
Имало е времена на предишни прераждания, където всеки е изпитал негативната поляризация, минал е през този сорт от преживявания и изпитания и те са станали катализатор за по-нататъшно пробуждане. Така че всяко нещо е добро на този свят, защото води неопитната душа по пътя на себепознанието. Няма нужда да се хващаме в състояния на противопоставяне и осъждане на действията на негативно поляризираните същности, защото това в момента е техния път към познание на себе си. Нека да ги оставим да вървят по своя път и ако този път не носи ползи за самите нас по-добре е внимателно да се отстраним от него.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #11 on: юни 07, 2018, 11:22:01 pm »
Какво представлява разрушаването на душата от прекомерното зло, това е връщане към Абсолюта/въпросното помилване от Абсолюта/, но през задния вход, чрез неизказаното страдание, разбивайки се на парчета във върха на триъгълната вселена. Илюзията намира своя край, страданието никога не остава вечно, поставен е маркер в играта, който ако се премине играта се нулира за дадената същност, духа губи индивидуализираната си душа с всичкия й събран опит и бива абсорбиран обратно в Абсолюта.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Тъмнината е илюзия, измама, нещо нереално и несъществуващо. Представителите на тъмнината това са падналите ангели(демони, дяволи, негативни същности), които са се отделили(тоест са си създали илюзията, че са се отделили) от Източника и са си оформили някакво собствено паразитиращо върху светлите същности съществуване. Отричайки или опитвайки се да се противопоставят на Бог, творческата им същност създава илюзията, че Бог не е с тях и по този начин изпитват и другата илюзия като реалност, че не могат да получават Светлина/Любов от Него. Затова те са се научили да паразитират над светлите същности, които се прераждат в дуалността на такива планети като нашата Земя. Така си набавят необходимата Светлина, без която душата им ще се разпадне на съставните си части.
Адът съществува. Това е антисвета или както го наричат още анти-вселена. Само че не е никаква вселена а "място", където демоните се събират заедно, за да мъдрят пъклените си планове. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Няма необходимост от тъмнина и илюзия, няма нужда от зло, няма нужда от страх и съмнения, няма нужда от прекъсване на връзката с нашия Отец. Тъмните сили се опитват да създават впечатлението, че това което правят е от значение за растежа на душата. От значение е, но само докато има тъмни сили и има илюзия, противник и зло. Душата има нужда да знае какво да прави когато се сблъсква с безкрайните изражения на илюзията и злото в третото измерение. Как човек тръгнал по пътя към просветлението си да излиза чист от срещата с демоните и изкушението. Исус и Буда имат чудесни примери за такива срещи.
Това е единственото нещо, което душата има нужда да знае. Всичко друго е излишно. А ако падналите ангели не бяха избирали да се отделят от Отеца изобщо нямаше да има нужда да се минава през всичкото това колосално страдание, през което минават милиардите души прераждайки се на тази планета. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото - Страданието
« Reply #14 on: юни 11, 2018, 08:07:19 am »
Страданието съществува, за да се отделя насилствено от светлите същности Светлина, която да служи за подхранване на тъмните същности. Страданието е изкуствено измислено, за да се краде Светлина. Всяка болка, всяко объркване, всяка терзание, всяка неяснота, всичко което предизвиква страдание в душата е канал за загуба на жизнена енергия. Тя изтича през чакрите извън аурата ни и попада в тънките сфери, където тъмните същности я прихващат и добавят към душата си.
« Last Edit: юни 11, 2018, 08:15:33 am by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото - Страданието
« Reply #15 on: юни 11, 2018, 08:13:30 am »
Затова всичко на този свят, което предизвиква страдание е илюзорно творение на демоничната йерархия с цел доене на жизнената енергия на въплътените светли души. Тъмна енергия може да генерираме само пред долните си 3 чакри и затова всичко, което правят демоничните същности е да извращават тези три духовни центъра на човешкото същество, така че да произвежда постоянно за тях най- "вкусната" храна - на страха.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #16 on: юни 13, 2018, 07:19:38 pm »
Съществата от ниските астрално и ментални полета не уважават закона на свободната воля. За тях целта оправдава средствата. Те не уважават живота на хората и са готови на всичко, за да си присвоят от човешката енергия. Техния проблем е, че са се изключили по собствено желание от Твореца и вече не получават енергия от Него. Но поради закона за свободната воля и закона за ненамеса от висшите сили в материалната вселена тъмните същности, както и всякакви други същности могат да вършат всичко, което е предвидено да може да се върши при наличието на тези закони. Обаче тъмните не понасят последствията от кармата, понеже са се изключили от системата на издигането на душата и връщането обратно към духовното царство. Те не участват в превъплъщаването в човешко тяло. Може би една малка бройка от тях по други начини успяват да се въплътят, само и само да бъдат маша за осигуряване на тъмна енергия за демоните. Неучастието им в тези процеси е още една причина да не получават Светлина от Отеца, не защото Отеца не иска да им я даде, а защото те са се изключили от правилата на играта.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото - Божествения Огън
« Reply #17 on: юни 14, 2018, 06:57:40 am »
Хората във въплъщение, които не уважават свободния избор на цели народи и дори на целия свят, каквито са елитарните задкулисни наместници на демоничната йеарархия в това измерение след смъртта си ще бъдат занулени чрез пречистващия божествен огън. Ще им се даде преди това избор да тръгнат по пътя към Бог минавайки през нови специално създадени за тях въплъщения. Отказът от това заставя душата им да премине през огъня и да се саморазруши, така че да не остане нищо от този, който е вършел зло преди това. Всяка ниска, долна, паднала енергия в съприкосновение с Божествения огън бива напълно пречистена до степен на връщане в първоначалното състояние на духа, когато всичко е било Едно.   
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #18 on: юни 22, 2018, 07:47:50 am »
Всичко е едно, всички сме едно. Хората докато са се въплъщавали множество пъти и са вършели зло един на друг/действайки под влиянието на невежеството/ са създали в астралните си полета демонични версии/продължения на себе си. Всичко сме едно и всички сме копия на Твореца и всяка мисъл, дума и действие създават в тънките светове форми, които ако се утвърждават почват да оживяват, да получават съзнателност а след това и относителна независимост. Ето това са демоничните същности, те са наше собствено творение. Много често хората се питат защо Бог просто не изпепели тъмнината със своя Взор, да я разтвори в своята Любов и всичко да се върне както преди. Няма как да стане това, докато хората, които са създали тези продължения на себе си, тази тъмнина сами не се осъзнаят и не излекуват себе си. Бог уважава свободната воля на всяко едно свое копие. И ние самите като Негови копия също уважаваме своята свободна воля и като души вярваме, че сме способни на всичко и можем да се справим с всяка една ситуация и точно затова никой не ни се меси. Ако сме създали тъмни продължения на себе си сами трябва да се освободим от тях или да бъдем напълно погълнати от тях саморазрушавайки се в небитието.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #19 on: август 12, 2018, 06:37:05 pm »
Ким Майкълс пусна нов сайт изцяло посветен на обяснението на явлението "зло".

https://explainingevil.com
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #20 on: август 12, 2018, 08:53:13 pm »
Почти го изчетох този материал, откакто вчера е пуснат и мога най-отговорно да заявя, че това е най-задълбоченото и изчерпателно изследване над явлението "зло". Разгледано е всичко, което досега е считано за мистерия и неяснота относно тъмните същества. Дадени са примери как точно функционират, как се крият и как влияят на хората. Има идеи и решения как да се действа за неутрализиране на тези същности. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #21 on: август 13, 2018, 08:28:15 am »
Кой може да се превключва вибрационно и да говори за тъмнината без да бъде засегнат от нея?
На първо място сме ние хората, ние можем да говорим за тъмнината, да мислим за нея, да решаваме проблемите свързани с нея и да не се засягаме ни най-малко от влиянието й.
На второ място от светлите същности това са Господ Шива и Архангел Михаил, които не само че могат да говорят за падналите същества и тъмнината, но и могат да ги разчистват и преполяризират. По същия начин всичките Възнесени Майстори имат тези способности повече или по-малко.
И разбира се нашия Безкраен Творец, за който няма невъзможни неща и пред който каквото и несъвършено създание да застане на мига изгаря в Неговия Божествен Огън и става отново дух със съвършена чистота и вечен вътрешен мир.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #22 on: август 14, 2018, 01:34:20 pm »
От ранно детство съм го забелязал и още тогава ми е станало чудно как е възможно човешкия живот да бъде толкова объркан и как хората е възможно да правят толкова странни и противоречиви неща. Как е възможно да няма достатъчно за всеки и да бъде в положение дори на просяк. Как е възможно конфликтите да се решават чрез насилие и как изобщо е възможно да има конфликти и такава жестокост между хората. На друг етап разбрах, че аз определено не съм от този свят и никога няма да се съглася да заменя това, което съм, за да се приобщя към тази всеобща лудост наречена човешки живот на тази планета.   
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #23 on: август 15, 2018, 07:55:37 am »
Най-важното за справяне с тъмнината и тъмните същности е като издигнем вибрацията си над дуалното равнище. Като станем част от Божественото Единство от светли същества. Дуалността е противопоставяне на две срещуположни позиции. Единството е намирането на по-добро решение от въпросното противопоставяне. Според тъмнината всичко е дуалност и няма други решения освен да се вземе страната на едните, които решим че са прави. Това е непрестанна борба между "добро и зло". Но измежду тях никога няма победители, победителите са тези които организират битката. Страните в битката са наивници, които се връзват на акъла на организаторите и впоследствие губят от жизнената си енергия борейки се срещу вечния си опонент. Когато една борба свърши, идва следваща борба и този процес няма край. Веднъж като влезеш в него със силна емоция много трудно се излиза.
Но ако се издигнеш отвъд дуалността и си кажеш, оставям ги тези да се давят, щом това е най-доброто, което могат да направят с живота си в този момент. Мен това не ме засяга, аз няма да участвам. Аз виждам, че от тази борба няма смисъл и няма полза за моята душа да се намесва и да взема участие. Аз мога да им помогна и те да го разберат същото, което съм го разбрал и аз, но само ако ме допуснат. Ако не ме допуснат да ги науча ще ги оставя да си блъскат главите. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #24 on: август 15, 2018, 09:36:15 am »
Кой е най-гордия и най-неотстъпчивия и кой претендира, че знае и може всичко? Твърдоглавието му е пословично. Той само взема и присвоява, по насилствен начин или чрез хитрост и измама. Ако дава нещо, го дава при такива условия, че след това ще трябва да го връщаш с такава лихва, че ще съжалиш, че изобщо си влезнал в отношения с него. За вътрешните му мотиви ще запита някой какви са. Той събира енергия, събира и трупа, за да става силен в чернотата си. Вярва си в илюзията, че може да запази завинаги това, което е постигнал, да го разширява до безкрайност и да унищожи това, което не го устройва. Той е най-издирвания престъпник във вселената, никой не го знае къде е. Само Отеца ни го наблюдава. От Отеца не може да се скрие и да избяга каквото и да си мисли че прави.     
« Last Edit: август 15, 2018, 10:57:00 am by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото - Седемте смъртни гряха
« Reply #25 on: август 16, 2018, 02:01:56 pm »
Първо ще развенчая терминологията на греха. В светите писания греха е представен като нещо свойствено за човек, тоест че в основата си човек е грешен. Човек може да е грешен, защото има свободна воля и свободен избор да избира измежду множество варианти. Но, човек не е грешен в природата си. Човек е божествен в природата си, но упражнявайки свободния си избор може да сгреши. В самите грешки няма нищо толкова фатално, ако се използват за да се учим и развиваме. Когато човек прави грешки и по някакви причини продължава да ги повтаря или да затъва в нови грешки дължащите се предишните, тогава човек има опасност да пропадне, вместо да се поучи и издигне. Но това пропадане също не е задължително да е вечно и фатално за душата. На всеки етап от пропадането душата може да се пробуди и да реши да поеме пътя обратно към въздигането. Също така е възможен варианта на тоталното пропадане и на унищожение на душата. Тоталното пропадане също е предвидено като вероятност и е възможно следствие от притежаването на свободен избор.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото - Седемте смъртни гряха
« Reply #26 on: август 16, 2018, 03:58:29 pm »
Догмалогията за греха е свързана с тази на ада. Според светите писания преиначени от падналите същества се казва, че хората, които вършат смъртоносни грехове попадат след края на живота си в място познато като ад. Това е вярно донякъде, но не е нито задължително, нито пребиваването в "адът" е за вечни времена. Човек по време на живота си може да изпробва всеки от т.нар. смъртоносни грехове и общо взето това се случва на всеки човек волно или неволно, но ако не се задълбава в тях, а се преодоляват човек със сигурност няма да попадне след смъртта си в това митично място на мъчението. 
Какво е адът също трябва да се изясни. Това е състояние на съзнанието, много ниска вибрация на страдание и отричане на Бога, духовния свят и доброто в душата. Това състояние на съзнанието има творческа и притегателна сила, и привлича всички сродни по греховност души и създава за тях нещо като свят, който е наличен като картина в най-дълбоките им вярвания и представи. И така се образуват групи от изпаднали души събрани по даден признак и това за тях е преживяването на даден кръг от въпросния ад.
Егрегора на съвременната ню ейдж духовност казва, че няма такова нещо като ад. Но те отричат и съществуването на зло и тъмни сили, така че нищо чудно, нека всеки да вярва в каквото си иска. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото - Седемте смъртни гряха
« Reply #27 on: август 16, 2018, 04:14:52 pm »
Седемте падения на човека са: похот, чревоугодие, алчност, леност, гняв, завист и горделивост. Наричам ги падения, понеже точно до това водят, ако човек е пристрастен към желанията свързани с тях. Те са свързани помежду си и едно от тях може да доведе до други или до всички. Може и поединично да представляват главна тема и предизвикателство за даден човешки живот. Желанието за нещо е заложено дълбоко в 5 от тях. Гневът и горделивостта не са толкова пряко свързани с някакво желание. Те са нещо като първичен израз на егото. Казано е, че най-големия грях е горделивостта и негов представител е Луцифер. В чанелинга на СеЛена, Луцифер потвърждава това.   
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #28 on: август 17, 2018, 09:40:25 am »
Луцифер се е излекувал от тъмнината си в някаква степен и вероятно вече не може да бъде приеман за символ на горделивостта. В основата на тази емоция стои чувството за превъзходство - високомерието - аз съм по-добър от другия - аз съм нещо повече от другия. И оттам създаването на илюзията за изключителност и изключеност. От горделивостта е започнал процеса на разделение и падение на душите. Господ създал човешките души по свое подобие и възложил на един от най-близките до Него ангели задачата да им помага и да им бъде водач и учител по пътя на самоусъвършенстването. Но той се възпротивил - как така ще служи на тези по-нисши, дребни и незначителни в сравнение с него същества. И ето така преданието описва първородния грях - горделивостта. Дали е било точно така, кой знае и няма значение. Важното е да се осъзнае този огромен проблем, който е част от опита на човечеството и за тези, на които вече не върши работа - да бъде час по-скоро преодолян.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #29 on: август 20, 2018, 07:55:32 am »
Докато на Земята вибрацията се издига постепенно т.нар. хора на злото, всички тези които живеят само в услуга на себе си и съзнателно или несъзнателно чрез властта, която са завзели влияят върху свободната воля на другите, тези хора вършейки това, което вършат ще бъдат застигани от моментална карма и това за тях няма да остане незабелязано. Тези от тях, които се покаят за съгрешенията си спрямо брата и сестрата си и променят поведението си в служба на живота имат шанс да оцелеят в новите вибрации. Всички други, които държат на опита на дуалността ще напуснат по един или друг начин текущата си инкарнация и повече няма да им бъде позволено да се прераждат на тази планета.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.