Author Topic: Хората на злото  (Read 9494 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #30 on: август 21, 2018, 08:21:37 am »
Всички души са еднакво обичани от нашите божествени Мама и Татко. Вижда се какви възможности се дават на всеки да върви по Пътя на усъвършенстването. Любовта наистина няма край. Толкова много се дава постоянно на всяка божествена душа/частица, такава изключителна благодат във всеки един момент. Всяка душа е тъй значима за нашия скъп Творец. Той вижда във всеки от нас Любовта и Светлината, които ни е заложил, независимо какво вършим бидейки заблудени овце в тримерния свят. Той желае всяка Негова душа да натрупа собствен уникален опит, да извърви цялата пътека обратно към Него/Себе си. И Неговото Желание е също наше желание, независимо дали го осъзнаваме в момента или не. Няма добро и зло, всичко това е илюзия уважаеми приятелю, който четеш сега. Реалността е една, това е Единството. Няма какво повече да се прави, няма къде другаде да се ходи, всеки изследвайки Великото Творение на нашия Отец на някакъв етап осъзнава същото. Въпроса е - ти находи ли се вече, преживя ли каквото искаше да преживееш, наигра ли се на играта на живота?
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото - Силите на тъмнината
« Reply #31 on: август 21, 2018, 08:27:08 pm »
Архангел Михаил за Силите на тъмнината

Скъпи земни жители!
Сега е време на велики глобални промени, не мислете за силите на тъмнината.

Съвсем скоро Силите на светлината ще бъдат събрани и изпратени във вселенски училища за преобучение. От тях ще бъдат премахнати обвързаностите с тъмните същества, които бяха необходими за вашето развитие в тримерната плътност.
Силите на тъмата – това е част от дуалността, в която вие делите всичко на черно и бяло, на добро и лошо. Тя беше необходима за вашия три-измерен опит, благодарение на който сега можете да: виждате в непрогледен мрак и да правите правилен избор в най-сложните ситуации, да бъдете над проблемите а не в тях.

Сега този тримерен опит отива към други планети, а за вас ще бъде изпълнен божествения план на Твореца – петата плътност и в нея тези представители на тъмните сили повече не са необходими.

Част от тях ние вече сме отправили към разни вселенските училища за преобучение, а тази част която е останала – тя не е получила необходимия опит и ще бъде насочена към други планети за по-нататъшно продължение на тяхната служба.

Силите на тъмнината донесоха огромна полза за човечеството, те ви помогнаха да виждате Светлината в условията на Тъмнина. За тях това беше много важна и сложна мисия. Много тежко им беше да играят роля на тъмнината.
В началото никога не е имало сили на тъмнината – всичко е било само Светлина и само Бог.

Разберете, че за този период от време това е било тяхното предназначение, тяхна задача и много от тях забравиха за това, че те са златни ангели, които също са деца на Бога и затова те толкова трудно напускат тази планета, не могат да се разделят и да изоставят тази борба.
Но ние работим с тях и съвсем скоро ще ги отправим на превъзпитание, на предварителна подготовка а след това ще ги насочим към нови задачи, на нова служба и ново предназначение. Част от тях ще се върнат като светли същества и ще ви помагат по пътя на духовното просветление.

Много от вас вече са минали този опит и са излезли от дуалността, затова никога повече не се страхувайте от тъмните сили! Знайте, че тъмнината се привлича само от вашите страхове, от вашите негативни мисли и от вашите негативни емоции.
Тя се опитва да се бори със Светлите сили, но това е безполезно, ако в човека има истинска Светлина и пълно отсъствие на страх и така никоя тъмна сила не е способна да му причини вреда в живота.

ЗНАЙТЕ ТОВА, ВЯРВАЙТЕ В ТОВА И НИКОГА ОТ НИЩО НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ!

Аз Съм Архангел Михаил

07.02.2016 г.
Приела: Магда
Превод: velaskes, izvorite.com


С това мисля да приключа коментирането засега в тази тема. Няма смисъл да обръщаме внимание повече на това. По-добре да насочим усилията си към подхранване и затвърждаване на Светлината и Любовта вътре в нас и да се движим към дестинация 5-то измерение!
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото - Арх. Михаил - Тъмата си отива
« Reply #32 on: септември 04, 2018, 09:27:20 pm »
Тъмнината отстъпва

Родни мои, а съм Архангел Михаил, а съм вашия любим Пазител и Защитник.

Днес дойдох, за да ви кажа, че „Тъмнината отстпъва! Всички низши тъмни енергии постепенно си отиват от Земята, напускат вашия свят!”

Разбира се това не може да стане за един миг, но съвсем скоро на Земята няма да остане тъмнина, всичката ще си замине.
Дошло е време на велики промени, когато Земята изцяло ще се изпълни с енергиите на Божествен мир, хармония и любов. Това ще бъде планета на високите вибрации, планета на възраждането на Боговете.

Тя разцъфва и се разкрива заедно с всички, които живеят на нея. Планетата ще стане друга, ще се обнови и ще си върне своята предишна красота. И вие любими мои ще се измените заедно с нея. Тъмата ще напусне вашите сърца и вашия вътрешен мир.
Някой може да каже, че „в мен няма тъмнина, аз съм само Светлина”. Разбира се, родни мои, вие всички сте – безгранична и безкрайна Божествена Светлина, но все още скрита под покривалото на егото.
 
Цялата ваша низша вътрешна енергия: всички страхове и обиди, гнева и раздразнението, не-любовта и ревността, завистта и користолюбието, осъждането и неприемането… - това е вашата лична вътрешна тъмнина. И тя също ви напуска и постепенно си отива, а във вас се ражда едно ново същество, появява се една неповторима и прекрасна Светлина, възражда се един вътрешен Ангел, един БогоЧовек.

Трябва време, за да може цялата тъма да напусне вашите сърца, да ви освободи от оковите на страстите, страховете и обидите. Вие сте способни да обичате, безгранично и безусловно да обичате, само трябва да освободите сърцата си от всички низши енергии и от цялата борба.

В този момент върху Земята се изливат огромни потоци от най-разнообразни енергии. Те всеки ден ви помагат да се преродите, да станете отново Себе си. И това е такова чудно и велико време за всички вас – квантовия преход. Това време разкрива за вас безгранични възможности и безкрайни перспективи. И всичко това се дарява на вас, децата на Земята.

Приемайте с радост и любов цялата преобразуваща енергия идваща от Небесата, тя ще ви помогне, а вие ще помогнете на нея.
За да може всяка висша енергия да ви помага по най-добрия начин, вие трябва да намерите в себе си мир и покой, вътрешна хармония, да се задълбочите вътрешно в себе си и да се освободите от каквото и да е съпротивление и борба.

Вътре във всеки от вас има едно прекрасно чудно място – вашия Божествен център, „портите към вашия отдавна напуснат и забравен Дом”. Намерете го отново!
Този център е скрит във вашето сърдечно пространство. Погледнете вътре в себе си! Когато го намерите, няма начин да го сбъркате с нещо друго.

В това място се пробуждат вашите най-чисти и светли желания. В това място се разкрива вашата безгранична и безусловна любов. В това място на душата й става леко и спокойно, изниква същински мир и вътрешна хармония.
Това е мястото, където Вие се възраждате, където вие се разкривате на Себе си. Там е връзката с вашата душа и с вашето най-високо съзнание. Това място – това сте Вие!

Когато постоянно пребивавате в това място, то се разширява и започва да ви изпълва изцяло. И така с времето вие винаги ще можете да посещавате своя уютен и любим вътрешен свят, да бъдете Себе си, да бъдете неповторимо Божествено същество.

Тъмата си отива и за всички се открива един нов вълшебен свят на много високи земни енергии!

С безгранична любов към вас и с открито сърце,
Ваш Архангел Михаил.

Приела Магда, 27.12.2017 г.
Превод: izvorite.com
Източник: http://novzhizn.ru/tma-otstupaet/
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #33 on: септември 14, 2018, 12:33:40 pm »
Много интересно до какви висоти достига злото в нашата мила родина представено от властимащите и целия държавен апарат и онези зад него, които дърпат тайно конците. Те разбира се мислят, че са самите бели ангели, които вършат само благини и спасяват народа от още по-големи злини. Но какво става всъщност. Народа прогресивно продължава да обеднява и оскотява, цените продължават да се вдигат, заплатите продължават да стоят на същите позиции и дори да падат, данъците и задължителните такси и застраховки продължават да се покачват без реален резон. Дявола, ако го познавате той няма насищане. Дявола ако го оставиш да управлява ще ти вземе всичко - и живота и душата. Но и народа си заслужава дявола, който го управлява. Защото народа мисли на дребно, всеки от своята кула сипе проклятия към дявола, вместо хората да се обединят и заедно да съборят дявола от трона му и да си организират по-справедлив начин на живот. Но първо трябва да се събори дявола от вътрешния му трон, дявола на егото, който се е настанил удобно в собствените ни души. Защото този дявол кара човек да се отделя един от друг и да си строи стени и кули за защита, от които да сипе ругатни и проклятия, но всъщност нищо конкретно да не прави за промяна на положението.   
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #34 on: септември 14, 2018, 12:46:12 pm »
Един птица пролет не прави, но може да опита, нищо не й пречи.
Аз лично бойкотирам всичко, което е социално несправедливо. Аз бойкотирам цялата държава и целия свят такъв какъвто е установен. Бойкотирам представителите на тъмата и техните действия. Готов съм да разкривам всяка постъпка, която представлява йерархията на злото. Готов съм да осветлявам и изобличавам онова, което се крие зад хиляди лъжи, мислейки че остава незабелязано.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #35 on: септември 14, 2018, 01:16:10 pm »
Ако не знаете идва момент, в който нещата стават непоносими, ама наистина непоносими и крайни, на живот и смърт. "Дявола" почва да иска прекалено много. Ако дявола поиска да пожертвате за него най-ценното което имате. Какво правим тогава? Раболепието и толерантността имат своето ниво на поносимост. Колко е голяма поносимостта на българина е въпроса в случая, колко е готов да даде от вътрешната си светлина, за да си научи урока. Идните години ще покажат накъде ще се понесат събитията. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #36 on: септември 14, 2018, 01:27:34 pm »
Също е много важно как се реагира на тъмата. Ако се реагира със същото, с което те ни манипулират няма да се постигне нищо освен смяна на едни вълци с други вълци. Тъмата управлява чрез страха, с налагане на подчинение и ограничения, с установяване на повсеместна нужда и липса, с лъжа и насилие, с опити за тотален контрол, чрез отслабване и обезсилване на противника и какво ли още не.
Светлите сили преодоляват силите на тъмнината като не им играят по свирката, не се поддават на техните ограничаващи правила, не спазват техните закони и порядки. За да станем независими от тъмнината трябва да се отърсим от всичко, което ни дават и чрез което ни контролират. Тоест мирно и постепенно трябва да се отделим от тяхната система, с която сме се заробили и да станем независими.
« Last Edit: септември 14, 2018, 01:33:24 pm by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #37 on: септември 14, 2018, 01:32:44 pm »
Когато светлите хора се отделят и обособят в собствени общности, със собствени правила основани на законите на Твореца, само тогава може да се постигне социална справедливост и пълноценно съществуване.
А тъмните хора като останат сами без да има кой да им поддържа фалшивите системи и балансира вътрешната енергия ще претърпят крах от самосебе си по силата на втория закон на термодинамиката.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #38 on: септември 14, 2018, 03:26:38 pm »
На светлите хора не им е работата да съдят тъмните за техните деяния срещу живота. Трябва да има вяра, че всеки накрая ще си получи заслуженото, защото Божествената справедливост е абсолютна и възмездието застига всеки, който работи срещу Бога, срещу живота и срещу своите братя и сестри.
Но същевременно не може да се стои безучастно и да се гледа как злото се разпростира, как завладява, корумпира и извращава всичко, до което се докосва и което е податливо. Както Светлите сили вземат мерки срещу разпростиращата се тъмнина, така и светлите хора могат да вземат мерки и да се предпазват от влиянието й и изобщо да не попадат под нейната зависимост. Реалността е такава, че в днешно време всичко се намира под зависимостта на тъмнината, целия начин на живот е устроен по идеалите на тъмните сили.   
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #39 on: септември 14, 2018, 09:15:03 pm »
Викайте Архангел Михаил и цялото му светло войнство на помощ, защото страната ни все още е много добре окупирана от особено упорити тъмни сили. Ако знаете конкретни имена, които са свързани с конкретно извършено зло и които са избегнали силата на човешкия закон, викайте Арх. Михаил, Възнесените Майстори и Господ Шива, те знаят какво да направят с тези души, как да ги изловят ако им е дошло времето, така че тежкото бреме, което създават върху този дълговечно измъчен народ да почне постепенно да се вдига. Ние можем да премахнем всички създадени демони и всички негативни егрегори с помощта на Светлите Сили, но трябва да ги упълномощим, за да могат да действат от наше име. Те сами на своя глава нямат право да се месят без да не нарушат закона за свободната воля. Ние трябва да ги помолим и да им посочим мислено хората, демоните и егрегорите, които смятаме, че представляват огромно зло и пречат на живота. Оттук нататък, Висшите Сили поемат щафетата и ако сме точни в преценките си, че дадени същества са наистина зли и пречещи на живота, те ще бъдат отстранени по един или друг начин.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #40 on: октомври 19, 2018, 01:13:54 pm »
В чанелинга на Луцифер има повърхностна информация за антисвета. Казано е, че там Всичко е наопаки, тоест противоположно на това което е познато тук. Много е трудно да си го представим този свят как изобщо може да съществува. Там се цени вършенето на зло, а доброто е грях. Хаоса е идеалното положение, а реда е отклонение. Страха там играе същата роля каквато Любовта играе тук. Да убиваш, крадеш, прелюбодетелстваш са добродетели, а да поддържаш живота е грях. Егоизма или службата на себе си е висша цел а Единството и взаимопомощта са табу. Що за място е това. И какви души излизат от този свят като достигнат зрялост. Що за опит се набира от това място. Ей такива въпроси се чудя. Та на това меко казано страшно място попадат тези, дето нищо не може да ги обучи в този свят и явно имат нужда от още по-силен подтик да почнат да се променят. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #41 on: октомври 19, 2018, 05:07:22 pm »
Този антисвят е пренесен частично в нашия свят и това е тъмнината тук. Нищо чудно, че огромни маси от хора се държат така все едно егоизма е нещо нормално а безусловната любов нещо чуждо и непонятно. Достатъчно е само да предположим, че тези души са живели преди това в антисвета и това обяснява всичко.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #42 on: октомври 20, 2018, 12:03:27 pm »
Може и да се повторя, но мисля че е важно да се знае и напомни, че душата на нито един човек не е тъмна/зла/лоша/паднала. Душата е винаги съвършена висока вибрация на Любов/Светлина или Светлина/Любов. Тъмни могат да станат някои от жизнените потоци, които са се отделили от душата, за да изследват даден свят на по-ниско ниво. Тъмнината хем е падение, хем е и избор. Първо е падение, защото за да се въплътиш на нашата Земя трябва да понижиш вибрацията си. Падение е още защото живота в 3Д означава живот в неведение, не знаеш кой си, не знаеш защо си дошъл, не знаеш какво да правиш. Почваш все едно от нулата. От което следва възможното объркване и приемане на объркването като истина. Тоест намираш или вземаш наготово варианти на отговорите кой си, защо си тук и какво да правиш, но те не представляват истината и не водят до добри резултати. А ти вярваш силно и дълбоко, че представляват истината за теб. И живееш съобразно тези вярвания. И така някой вярва, че няма проблем да претрепе друг човек, да му открадне парите и собствеността, и така да реши своите временни проблеми. Някой вижда хубава жена, ама тя е с друг, обича друг и нашия решава, че трябва да разруши тази връзка и да привлече жената към себе си. Трети смята, че като няма Бог и няма наказания ако си достатъчно хитър и вещ то можеш да заобиколиш законите и да се от измъкнеш от капаните на общественото правосъдие. Тогава защо да не ограби цял народ като стане политик-мафиот, да си присвои някой друг милиард и заедно със семейството си да си поживеят като царе пък народа - майната му, той ще се оправи някак си.
Има безкрайно много варианти на това как човек бива подтикнат да извършва злодеяния, въпроса е, че в основата на всичко това стои невежеството. Всичките тези хора са невежи, приемайки за истина дадено объркване, без да разбират че всички отрицателни действия, които вършат имат сериозни последици за самите тях. 
Но душата им е съвършена и тя прави всичко по-силите си, за да им показва, че грешат. Човека може въобще да не слуша и да си кара както си знае, да не обръща внимание на знаците, които душата му праща. В един момент душата го оставя да си бие главата сам, само го наблюдава безпристрастно от много далеч. И тя прекъсва до минимум потока на живота му, ако човека въобще престане да се развива духовно и само зло върши. Човека почва да страда от всевъзможни тежки болести и накрая излиза от въплъщение като умира.
« Last Edit: октомври 20, 2018, 01:06:51 pm by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #43 on: октомври 20, 2018, 12:58:43 pm »
Знаете ли какво прави от злото кармично събитие, това че на всеки човек е предоставено водачество, което той може да слуша. Не е като да си захвърлен в пълна тъмнина, без абсолютна никаква помощ и надежда.
Има безкрайно много материали/книги примерно/ и всякакви примери около нас от други хора, които могат да бъдат последвани, така че човек да се научи да води праведен начин на живот. Да не говорим, че всеки човек има свои ангели и водачи, има Възнесени Майстори, които го наблюдават и му желаят най-доброто през цялото време. И разбира се собствената му душа, която го направлява постоянно.
Аз все още не съм напълно сигурен дали е напълно необходимо вършенето на зло, трябва ли й на душата опита от убиването на другите хора примерно. Вътрешно ми се казва, че този опит не е нужен на душата, а на жизнения поток потопен дълбоко в илюзията. То на практика не можеш да убиеш никого, но като убиваш физическата форма причиняваш огромно страдание и отделно множеството загуби, които човека претърпява докато го убиват прекъсвайки му достъпа до този свят. Такива ситуации са много сложни и не могат да се разглеждат едностранно разбира се. Аз ги изваждам за малък пример, без да се задълбочавам сега над тях. Душата няма нужда да проумява какво се причинява на другите души, когато се извършват насилствени действия един срещу друг. Това би снижило вибрацията й, а за душата снижаването на вибрацията значи загуба на енергия. Има случаи когато човек върши толкова много зло през живота си, че изцежда енергията на цялата си душа и много малко остава над което може да се работи след това.
Та човек не може да бъде оправдан по никакъв начин за тъмните си действия. Намерението има значение, но извършеното зло винаги се разплаща по някакъв начин и всички кармични възли винаги се развързват. Бог в човека търси да изживее себе си като Любов и Светлина дори в най-тъмния черен студен безжизнен мрак на съществуването и това е положението. Това е урока, с това се изразява напредъка на душата в трето измерение. Да станеш Любов и Светлина независимо от всичко, което работи срещу теб.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #44 on: октомври 20, 2018, 02:03:32 pm »
Има ли същество в мирозданието, което може да каже "не" на Бог. Само ако си толкова невеж, че да си забравил кой си можеш да си позволиш такова падение.
Бог дава всичко, абсолютно всичко на всички, няма друг който да се раздава до такава невъобразима степен. И Бог иска само едно нещо от своите скъпи деца, да извървим Неговия Велик Път на самопознанието. Как някой който знае Кой Е може дори за миг да си помисли да откаже. Невъзможно е, само в илюзията си човек прави такива глупости.
« Last Edit: октомври 20, 2018, 08:44:02 pm by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #45 on: октомври 20, 2018, 02:18:47 pm »
Трябва да сме пълни невежи ако не можем да съзрем, че единственото желание на Бог, да извървим Великия Път на самопознанието/просвещението е също и наше най-дълбоко съкровено желание. Между нас и Бог няма разлика, ние винаги сме Едно. Разбираме ли, че всъщност не Бог има желание към нас, а това е нашето най-голямо желание. От това първоначално желание е породено цялото Велико Творение. Бог толкова много ни обича, че създава такова велико творение. То да послужи на собствените му деца да минат по Неговия Път и да станат един ден като Самия Него - Могъщи, Мъдри, Обичащи, Справедливи... 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #46 on: октомври 21, 2018, 07:25:22 am »
Като говоря тук за тъмната страна на битието и нейните представители се старая да бъда максимално безпристрастен. Не говоря за това, защото имам някакви негативни чувства или отношение към тъмните сили или от някакво лично желание да ги изправя/променя. Моята цел с тези писания е единствено просветлението. Просветления човек не може да отрича, не може да се прави, че не вижда, не може да си затваря очите и да подминава, не може да не помага, когато има нужда от помощ. Тъмните страна е част от нас, от Единството. Те в момента не го признават и се намират в разделение и работят откровено срещу Единството. Те са като раковата болест разяждаща цялостта на човешкото тяло, като малки разсейки, които защото не са били обичани и приемани както трябва, не са получили подходящата грижа и внимание са се отцепили и сега се опитват да съборят целия организъм. Но те не знаят, че ако съборят целия организъм/което никога не би могло да им се отдаде, защото целия организъм това е нашия велик Отец Бог/ ще унищожат и самите себе си, защото без цялото и частичното става невъзможно.
Та аз пиша тук да стане ясно кое как е, кой кой е, какво да се мисли и какво може да се прави. Не критикувам, не мразя, не посочвам с пръст, не казвам кой е прав и кой е крив и не се боря с никой.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #47 on: октомври 22, 2018, 07:51:31 am »
По-горе написах, че душата прекъсва жизнения поток на въплътения човек, който върши зло. Тук искам да се поправя и да напиша, че не душата прекъсва потока, защото от душата потока винаги върви към нас, но човекът който върши зло сам се изключва от живота. 7-те печата на звяра е именно това. Когато човекът тръгне по пътя на дявола, на егоизма и разделението, той сам затваря 7-те си чакри, удря си печатите на 7-те портала, през които тече Божествената енергия към него. Защото когато човек върши зло, той вече не се намира в съответствие със своята душа. Такъв човек пребивава в постоянен страх. Дори и да се прави на смел, в него има подсъзнателни страхове, които го управляват изцяло и те намаляват драстично потоците на жизнената енергия към него.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #48 on: октомври 23, 2018, 11:04:44 am »
Спирам да пиша по тази тема. Ако излезе нещо по-важно, ще споделям. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #49 on: ноември 13, 2018, 09:27:05 am »
Тези, които сега вършат зло, за да облагодетелстват себе си, своята клика, своето семейство, своите верни поддръжници няма да повярват, че така създават адът за себе си. Докато човек не осъзнае, че трябва да работи за цялото напълно безкористно, за прославяне, за радост и за пребъдване на целия живот и на Бога, този човек или се учи, за да се изправи или се е запътил към ада с твърдата си убеденост, че е прав за себе си.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #50 on: ноември 13, 2018, 09:33:20 am »
Господ е Любов и Господ е безкрайно милостив. Но Господ е Закон и този Закон е също Любовта и Милостта. Тези, които вършат зло през живота си на хора и си мислят, че понеже Господ е милостив ще им позволи просто така без да са си го заслужили да влязат в Божието царство ще бъдат много изненадани и даже шокирани след смъртта си. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #51 on: ноември 13, 2018, 11:04:54 am »
Понеже Господ е Съвършен, по този начин и Законът на Господа е съвършен и абсолютен. Никой не може да бъде спасен по милостта на Бога. Всеки се спасява, чрез това, което създава, чрез това което мисли, чувства и върши през живота си на човек.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото - Милостта на Бога
« Reply #52 on: ноември 14, 2018, 08:03:00 am »
Бог е безкрайно милостив, защото пътеката към Него е винаги отворена, Неговите Обятия са винаги отворени за всеки от нас. И за най-тъмното същество има изход от положението, в което се намира. Изхода обаче е самоинициатива за поемане по този път, който води натам. Това е пътя на духовното усъвършенстване и духовното просветление.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото - Милостта на Бога
« Reply #53 on: ноември 14, 2018, 08:06:16 am »
Бог е безкрайно милостив по още една причина, защото така както сме създадени от Него в нас има всичко необходимо да можем да поемем по пътя и да вървим към собственото Просветление.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #54 on: ноември 15, 2018, 03:35:13 pm »
Адското пространство, това са долните ниски части на астралния, ментален и каузален план на 3-то измерение. Адското пространство е антисвета. Там автоматично попадат всички, за които въплъщението в 3-то измерение се е оказало още по-голямо падение от предишното им положение. Там отиват, за да срещнат по-големи трудности, които да ги предизвикат към необходимата промяна. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #55 on: ноември 15, 2018, 03:43:45 pm »
Адското пространство е населено от всякакви нарушители на Божествения закон. Измежду тях има много "велики" хора от човешката история, всякакви царе, султани, принцове, емири, пълководци, генерали, президенти, министър-председатели, индустриалци, магнати, бизнесмени, мафиоти, наркобарони, сутеньори, известни личности от шоубизнеса, не само мъже, но и жени има там. Да не говорим и за престъпниците на дребно, които са извършили също по някое сериозно прегрешение. 
« Last Edit: ноември 15, 2018, 03:49:00 pm by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #56 on: ноември 15, 2018, 05:39:49 pm »
Основната характеристика на адското общество е, че хората там обичат да вършат зло, тоест това представлява удоволствие и влечение за тях, така е било и през последния им човешки живот.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото
« Reply #57 on: ноември 18, 2018, 08:17:00 am »
Тази тема ще е актуална докато не се освободим от вътрешната си тъмнина/невежество. Невежеството не е само незнание, това е и волево състояние, например когато човек твърдо държи на гордостта си независимо, че тази гордост му носи само болка и нещастия. Трябва доста сериозно страдание човек да преживее, за да осъзнае своята глупава гордост.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото - анатомия на страха
« Reply #58 on: ноември 23, 2018, 12:56:12 pm »
Енергията на страха е енергия, която създава блокажи. Тя сковава, спира, свива и мачка, този който я допуска в себе си. Първопричината за появата на енергията на страха е създаването на илюзията за отделяне от Бога и то до такава степен, че напълно се самозабравяш кой си и допускаш илюзията на света на формата да определя кой си наистина. Не виждаш нищо друго освен формата и приемаш формата за истина. И когато наблюдаваш как формите се променят, отмират, изчезват и трансформират идва страха за себе си. Ако аз съм само формата си - тялото си, то когато тялото спре да функционира(умре) с него ще изчезна и това, което съм аз. И на практика тази вяра в отделеността от Бога, от Цялото, възприемането на себе си като материална единица в материален свят подлежаща на рециклиране е основата на всички страхове.
Страховете са огромен брой, всякакви произхождащи един от друг. И всичките предизвикват процеси водещи към едно и също нещо - невежество, отрицание, страдания, нещастия, болести и смърт на формата. Като е възможно страховете да се пренесат трайно и в отвъдния живот и тогава става още по-сложно, защото там те стават жива персонална реалност за жизнения поток.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:Хората на злото - анатомия на страха
« Reply #59 on: ноември 23, 2018, 08:45:52 pm »
Има един въпрос, "защо страхът е възможен", който е свързан с другия въпрос "защо е възможна илюзията за отделеност от Бога".
Защото експериментът на Великото Творение е пряко свързан със Светлината и Тъмнината. Светлината е всичко, което е. Тъмнината е всичко, което не е. Светлината се води истинската реалност на Любовта, а Тъмнината е илюзорна реалност на страха. Но въпреки, че Тъмнината се води илюзорна реалност, тя не е не по-малко валидна и значима реалност и съществата трябва да се съобразяват с нея, когато са в средата й. Чрез дадения свободен избор съществата неминуемо могат да попаднат в капана на Тъмнината и затова е нужно да се обучават как да се справят успешно с неистинското(лъжата, илюзията) и да излизат от капана самостоятелно, чрез собствения си свободен избор.
Трудните уроци, като тези свързани с неистинското се учат чрез директен опит. Божествения сияен ангел трябва да се прежали в името на службата си към Бога, да се въплъти като обикновен човек и да мине през този опит за колкото прераждания успее да го завърши. След завършването на опита на Тъмнината от невинния преди това ангел става възнесен майстор, който има пряк опит с най-трудното, което може да му се изпречи насреща.
Всяко истинско познание се добива чрез пряк опит и това става възможно, когато има контраст на сцената, когато освен бяло има и черно и когато от бял станеш черен и виждаш света през черната гледна точка отначало като постепенно я разширяваш и почваш да виждаш в по-широка гама от цветове, докато се върнеш обратно на бялото. Но накрая, след преминаването на опита, като гледаш през бялото виждаш всичко възможно, така както е без никакви илюзии, защото си го изстрадал всичкото възможно, с болка и сълзи.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.