Author Topic: Култивиране и издигане на сексуалната енергия  (Read 1946 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Всеки човек, мъж и жена живее защото в него циркулира жизнената енергия "Чи". При мъжа тя се съхранява в сперматозоидите. При жените - в яйчниците. Когато мъжете изхвърляме семенната си течност ние лишаваме тялото си от необходимата ни жизнена енергия. Впоследствие сме изморени, съкрушени, сънливи, гладни, ядосани, бездейни, безидейни, накратко поставяме личността си във временна криза.
Съвременното общество е толкова сексуализирано, че чак почваш да се отвращаваш. А разбиранията на съвременното общество за тази сакрална същност, материя и практика се заключават само до външните й проявления. Отделно на това, силните на деня чрез техните медии прокарват и моделират общественото мнение, така както им е изгодно, т.е. че сексът по такъв начин е нещо нормално, нещо естествено и дори здравословно ако го практикуваш ежедневно. Естествено това е поредното заблуждение. И това е един много силен способ за контрол на човечеството. Правиш хората слаби и те се поддават на твоя контрол. Човек без своята жизнена енергия е като ходещ труп. Идеален обект за пропаганда.

Семенната течност има две приложения и нито едното от тях не е да бъде разпилявана. Естествено то е ясно че тя служи за репродукция на човешкия вид и на отделния човек. Другото приложение, обаче не е толкова популярно а именно като жизнена съзидателна сила. Когато практикуваме сексуалните си занимания с партньор или соло ако знаем как да стигаме до оргазъм без да изхвърляме своята семенна течност, то това е точно второто истинско приложение, за което става дума. Сперматозоидите се трансформират мигновенно в мощна енергия, която се издига по вътрешни канали и захранва цялата ни същност. Ефекта от това е жизненост, бодрост, просветление, радост, усещане за цялост, самолечение, обновяване на клектите на тялото, дълголетие и безкрайно много други положителни неща. Сега виждате как едното приложение на Чи ни води в дупка(депресия), а другото - нагоре, където дори небето няма граници.

Как е възможно мъжете да имаме оргазъм и да не изхвърлим семенната си течност. С един трик, който изисква тренировка. Ето механизма с най-обикновени думи във възможно най-синтезиран вариант. Тренировката представлява заякване на мускулът, с който можем волеви да спрем струята на урината си. Всеки ден докато уринираме можем да спираме за 1-2 секунди струйката, така мускула става здрав. Скоро ще е достатъчно трениран да спре бликващата с огромна сила семенна течност. Но понякога в много силен екстаз е възможно дори и този така трениран мускул да не успее да задържи избухването. Така че винаги, когато стигате тази точка можете хем да използвате мускула хем да задълбочавате дишането си, гаранция, че тази комбинация ще запази семенната течност, където й е мястото и не само това, но и чрез дълбокото дишане по време на оргазъм тя се трансформира в чиста енергия и се издига към по-високите енергийни канали/чакри.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Сперматозоида съдържа есенцията на мъжа, това е най-доброто от най-доброто взето от телата ни. Целия генетичен код, цялата човешка еволюция, цялата памет и човешки интелект и всеки един градивен елемент, и енергия за стартиране на живот. И това е само в една такава клетка, а знаем че в организма ни има складирани милиони такива. При зачеването на нов човек най-добрата полова клетка достига целта и предава наследството и потенциала си. Само една такава клетка е нужна измежду милиони други да се зароди ново човешко същество. Един мъж и една жена са достатъчни човешкия род да бъде започнат от нулата. Това е поредното чудо и магия на природата.
Много мъже в днешните смутни времена оставят есенцията си да се разпилява все едно е нещо ненужно. И това заради един миг удоволствие и купища глупости насадени в ума.
След такъв акт на прахосничесво организма има една единствена цел и тя е да складира ново количество от скъпоценния си материал. И организма ще постигне целта си по един или друг начин доколкото му е възможно. Той може дори да разгради себе си, за да си набави необходимото. Понякога някои елементи не могат да бъдат намерени никъде другаде, нито от храната, нито от въздуха, нито от слънцето и тялото ще си ги набави директно от вътрешните органи. И тази зависимост става все по-силна с напредването на възрастта. Затова тялото се изхабява по-бързо, дисбаланса се настанява, болести си проправят пътя и мъжът се насочва доста сигурно към последната си спирка. Естествена реакция на организма е намаляването на половата активност с напредването на възрастта, дефакто след прекалено много загуби на въпросната есенция.
Овладяването на сексуалността е предпоставка за отлично здраве, остър ум и чисти емоции. Най-важното обаче е, че пред нас мъжете се открива по-лесно възможността да си припомним за нашата Истинската същност и да овладеем енергията на живота си.
« Last Edit: май 29, 2016, 08:54:21 pm by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
След овладяване на сексуалността настъпва нов творчески етап в живота на човек.

Докато сме дълбоко сексуални същества творчеството извън тази област е нещо трудно осъществяващо се, клонящо към невъзможно. Просто никога нямаш енергия за нещо повече от сексуалните си функции. Сексуалността изисква цялата енергия, с която разполагаш. Това не е случайно, защото чрез нея се създава най-сложната биоенергийна машина на земята - ново човешко същество. Най-значителният акт на автоматизирано органично творчество. Сексуалността заради самото удоволствие без създаване на ново човешко същество е оправдана само ако не губиш жизнената си енергия.
Човек докато е млад в разцвета на силите си има потенциал да губи жизнената си енергия повече пъти и негативните изменения в тялото са по-незначителни. Но умът и емоционалното тяло се пристрастяват към мига на облекчение и е възможно да попаднеш в капан, от който сякаш няма излизане.
Когато творческата енергия се губи човек дори и млад пак изпитва спад във всичките си останали занимания. Така че, не се учудвай ако не можеш да свършиш нищо друго като хората, когато си сексуално свръх активен.
При положение, че се овладее сексуалността и жизнената енергия не се губи при кулминацията или ако се разредят достатъчно нашироко сексуалните занимания, така че тялото да има възможността да се възстановява, започва въпросния нов етап в живота. Ренесанс на човешкото изживяване. Целия фонтан от творческа енергия, с която сега разполагаш може да се ползва за всякакви други нови и успешни занимания. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Горните неща важат и за жените, но в някаква степен и не точно по същия начин като при мъжете.
Съществената разлика при жените е, че те не губят толкова енергия след оргазъм. Губи се някаква част разбира се, но жената може да има много повече оргазми от мъжа и пак да е готова да продължава, докато от самите контракции не отмалее или не се обезводни. Жизнена енергия или Чи при жените се губи най-сериозно през периода на менструацията. Това е така, понеже в яйцеклетките, които се отделят е концентрирана Чи, за да подхрани евентуалния нов живот, който може да започне след оплождането. Жената през детеродния си период има между 300-500 отделяния на яйцеклетки. Цялата полова система се подлага на трансформации, за да се отдели това едно най-пригодено яйце. При повечето жени тези ежемесечни периоди продължават по няколко дни и са съпроводени не само с кървене, но и със спазматични болки, физическа отпадналост и сривове в настроенията.
Съществуват техники разработени от Мантак Чиа в книгата му "Култивиране на женската полова енергия" за намаляване на загубите на Чи при менструацията. Засега няма да навлизам в подробности как, защото най-добре е да се прочете книгата.
« Last Edit: май 31, 2016, 11:32:25 am by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Лъжата лесно става истина, когато достатъчно хора се съгласят, че е истина. Сега ще поговоря за нещо, което по същия начин е станало истина, но в същността си е неестествено и спокойно може да се нарече извращение.
Човек идва на тоя свят без дрехи. Майката завива бебето си по една причина, за да не хване настинка. Единственият смисъл на дрехите е да ни предпазват от крайностите на околната среда. Незнайно защо дрехата е придобила силен сексуален смисъл и вместо само да ни топли и пази от дъжда примерно, сме решили да я ползваме и за да прикрива голотата ни. Църквата има голяма роля в насаждането на този манталитет през изминалите векове.
А по настоящем хората вярват, че ако всички ходим голи ще мислим само за секс. И ако от утре всички тръгнем голи наистина ще мислим само за секс и известно време няма да можем да си вършим ежедневните задължения. Но ако дрехите не бяха обримчени със сексуален смисъл голотата нямаше да се възприема като нещо сексуално. Всеки щеше да си ходи гол и нито един нямаше да гледа на това като на сексуален намек. Това са доказани неща, примерно примитивните племена по поречието на река Амазонка си ходят напълно голи и изобщо не им прави впечатление. Нудистите в техните си нудистки колонии са по същия начин. Разбира се не може да се отрече, че хората са красиви и привлекателни в голотата си, но това не се превръща в някаква трайна фиксация на сексуална основа. Освен това когато голотата е нещо естествено жената никога не се възприема като сексуален обект, както се случва в нашите смутни времена. Никога никой не би посегнал на жената възприемайки я като сексуален обект.
Да си сексуален обект не е приятно, все едно гледат на теб като на някакво апетитно парче месо. Обективизирането на жената често е причината на почти всички сексуални престъпления, като изнасилванията. От обективизирането на жената се пръкват порнографията и проституцията. От обективизирането на жената милиони мъже остават завинаги фиксирани само върху външността на жените, като нещо много важно и се пренебрегва вътрешния свят и женствеността, които са същественото. Обективизирането на жената в днешните времена е причина за конформисткото поведение на самите жени и желанието им да се впишат в идеализираният модел. Затова жените се стремят да изглеждат по-привлекателни отколкото е необходимо в действителност. Затова жените в днешно време се стремят към лесния живот и се привличат от повърхностни материално осигурени мъже и обречени идеали. Феминизма се е зародил от обективизирането на жените.
Всичко това е една много малка част от сексуалните девиации, които съществуват благодарение на забраненият характер на сексуалността и в частност на прикриването на голотата.
Някой ще каже ами защо проблемите продължават въпреки, че в днешно време интернет порнографията е нещо нормално и всеки може да отвори някаква страница и да се наслаждава на желаната голота.
Проблемите продължават защото не са решени в дълбочина. Порнографията ако е лекарство, то не лекува причините на болестта а последствията от нея.
Обществото продължава да си функционира по същия стар лицемерен начин и по същите стари закостенели, патологични принципи. Порнографията в случая е нещо като много малка вратичка за освобождаване на напрежение. Но голямата врата за истината и свободата остава здраво залостена за масовия човек.
     
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Култивиране и издигане на сексуалната енергия
« Reply #5 on: декември 04, 2017, 07:44:04 pm »
Овладяването на сексуалността е свързано пряко с възможността за отваряне на "Третото око" и всички т. нар. супер сили на "Третото око" на човек идват точно от тоталното овладяване на сексуалността. За мъжа означава да е способен да престане да ползва сексуалността си минимум 6 месеца, а за жената минимум 3 месеца. Какво значи това и как се прави. Писах за това малко в другата тема за "просветлението", тук само ще допълня някои неща.
Да знаеш как се прави е от ключово значение за успеха на това начинание.
Както е ясно сексуалността е част от тялото ни, не можеш да се откажеш от нея ей така, защото ще бъдеш в конфликт със себе си, ще стои в тебе като нещо нереализирано в подсъзнанието. В другата тема казах, че това е активна позиция на волята. Но преди да включим волята си е хубаво да сме наясно с какво се захващаме. Захващаме се с един ежедневен процес, който ще ни изведе до едно доста освобождаващо положение на съзнанието и на тялото, след някакво време. Това ще ни промени не само мисловно и духовно, но и дори физически, по-точно хормонално. Секрецията на половите хормони ще намалее и в даден етап дори ще спре. И това е нещо напълно нормално, няма да има някакви странични ефекти за цялостното ни здраве, точно обратното по-скоро ще се случи, ще се избавим от всичките си болести. В по-нататъшен етап изкушението става напълно невъзможно за случване, т.е. сексуалността губи напълно властта над нашето същество. Така че, захващайки се с това трябва да го направим доброволно и след това да прилагаме всеки път силната си воля, когато в мигове на изкушение ни се предоставя възможността да се отклоним от пътя си. Съзнателно трябва да се избягват всички възможности за изкушение, които преди сме си създавали с цел да използваме сексуалността си за собственото си удоволствие.
С всеки ден енергията Чи става все повече и по-силна/разбира се ако я градим и съхраняваме и по всички останали начини, които съм изброил в другата тема/. И това е първата цел, основополагащата цел, след това редица от събития почват да се случват от само себе си.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.