Author Topic: Евентуалното светло бъдеще  (Read 936 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

  • вътрешен мир
  • Администратор
  • Напреднал
  • *****
  • Posts: 3823
  • Gender: Male
Евентуалното светло бъдеще
« on: април 26, 2016, 09:47:01 am »
Много хора се чудят до какво ще доведе духовната еволюция на човечеството. Когато хората са загрижени един за друг, интересува ги запазването на природата, виждат незначителността на егото си и изпитват свързаност с всичко друго.
И друг път съм се изказвал по темата преди доста години и като гледам не съм си променил мнението. Сега виждам малко по-ясно нещата. Тогава съм писал за далечното бъдеще, когато всички хора ще са просветлени. Сега ще говоря за по-близкото бъдеще, когато една част от хората са просветлени а другите вървят по този път.
Като цяло промяната на съзнанието ще доведе до опростяване на социалния живот, което се изразява в следните неща: икономиката вече ще служи на хората, личните отношения ще са много по-истински, откровени и честни, ще се трудим по собствено желание а не като задължение, ще заживеем в сгради съобразени с околната среда, експлоатацията на животните ще остане в миналото, животните и растенията ще се третират като равни с нас хората, парите ще се ползват като разменна единица, а не като стока, а на даден етап направо ще изчезнат, собствеността отначало ще я има, за да продължи грижата за нея, впоследствие ще изчезне изобщо като явление. Отношенията между хората ще станат непринудени. Ще изчезнат престъпленията и оттам и съдилищата и наказанията. Човекът ще стане здрав физически и психически, грижата за здравето ще е насочена към причината за заболяването, не само към последствията. Няма да се отричат и пренебрегват нуждите на хората. Числеността на населението ще спадне значително по естествен начин. Семейството ще стане малко по-разтегливо понятие. Възможно е да се събираме на нещо като малки общности, които ще отглеждат заедно децата си. Отношенията между мъжете и жените няма да се изчерпват само с преданността към един единствен партньор. За това ще пиша повече, защото темата изисква задълбочоване, за да се разбере правилно/виж темата за семейството на бъдещето/.
Постепенно хората ще разкриват целия потенциал на мозъка си, което ще доведе до подчиняване на материята над съзнанието, тоест ще можем да трансформираме инертната плътна материя със съзнанието си. Ще можем да пътуваме астрално, да посещаваме всяко място на планетата само със силата на съзнанието си.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.