Author Topic: Беинса Дуно  (Read 23395 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #60 on: декември 21, 2017, 07:41:37 am »
Най-неизреченият от Неизречените

   Дълбоко е Учението на Отца…
   Аз съм Най-неизреченият от Неизречените. Който може да Ме назове по име, той не Ме познава. Аз съм скритият Отец на нещата. Но думата Отец не е нито име, нито понятие, нито сила, защото силата е ограничение за Незнайното. Аз мога да бъда всичко, без да съм нещо.

Аз гледам на нещата от един Абсолютен Център

   Някои пророци са писали, че Господ се гневи, но Аз оспорвам това. Казал ли е някъде Господ за Себе Си, че се гневи?
   Аз казвам, че това, което пророците са писали в Библията, не произтича от Абсолютната Истина. Ако претегля на Моя кантар колко е вярното от написаното в Библията, остават всичко на всичко 8%. Аз гледам на нещата от един Абсолютен Център. Но ако библейските думи се тълкуват правилно чрез метода на Мъдростта, тогава те могат да подобрят живота на човека. Така неправилният превод ще придобие Светлината си. А Светлината, която произхожда от Абсолютния Център, е тази, която носи истинския живот. Има две неща: едното – неправилно преведени, но правилно изтълкувани стихове – в този смисъл правилното тълкуване възвръща Светлината; второто – правилно преведени, но неправилно изтълкувани стихове – тогава Светлината се изгубва и животът се материализира и огрубява. Това означава, че не преводът е важен, а този, който го тълкува. Ако едно Същество на Истината тълкува превода, думите нямат особено значение, защото Истината превъзхожда всяка дума и всяко слово.

Аз съм Този, Който е всякога

   Това е учението на Христа, което проповядвам…
   И Христос, и Аз пием от един и същи Източник. Христос казва: „Аз съм Пътят, Истината и Животът“. Аз казвам: Аз съм Любовта, Мъдростта и Богоявлението на Истината. Христос казва: „Аз и Отец Ми Едно сме“. Аз казвам: Аз съм Този, Който е всякога – и превеждам: Аз съм Този, Който предшества Вечността и едновременно това съм в нея. И още казвам: Аз и Отец Ми сме Едно Цяло.

Един Учител Аз познавам

   Един Учител аз познавам.
   Има само Един Учител, Който заслужава да бъде познат. Това е Древният, Който предшества времената. Това е Древният, Който предшества езиците. Великите Учители говорят за Него и чрез Него, но Той никога не говори. Той е извън говора и извън мълчанието. Няма чувства и мисли, с които може да бъде докоснат. Той не може да бъде възприет. Ако някой успее да Го възприеме, той ще бъде погълнат от Неговата Истина. Който Го е възприел, той не съществува – той нито живее, нито умира, той надминава преходното и непреходното, той изчезва в Неговата Мистерия. Който се стреми към Него, той ще Го изгуби. Но който се довери напълно на Универсалното Единство на живота, той ще дочака Вселенският миг, в който ще бъде посетен и погълнат.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #61 on: декември 23, 2017, 08:13:12 am »
Аз съм слязъл от тази Мистерия

   Аз благодаря на Бога за много неща: благодаря, че Той е Цар, а пък Аз – слуга. Щом Той е Цар, това е най-голямото благо както за Мене, така и за другите.
   Аз благодаря на живота, че Бог Ми е Цар и че Аз съм слуга, че Бог е Център на Моя живот и че Аз съм периферия. Аз винаги се приближавам към Центъра, но никога не заемам Неговото място. Центърът е основа, Свещено място, в което Синовете на Светлината се разделят с Битието и Небитието. Думата Център е най-дълбоката окултна идея и това е идея, която съществува и несъществува. Това е идея, в която няма нито живот, нито съществуване. Тази идея надраства и Битието, и Небитието. Тя символизира Абсолютното Нищо. Това е наречено Древният, Който превъзхожда всички времена. Това е ДРЕВНИЯТ НЕЗНАЕН. И дори този, който има истинско знание, не може да се домогне до този Център. В този Център е скрита най-дълбоката Мистерия, която е скрита в друга по-дълбока Мистерия. И на нито един език, а езиците са около 7000 и макар че са толкова много, тази идея не може да бъде изречена. Тази мистерия превъзхожда това, което е извън Вечността. Аз съм слязъл от тази Мистерия, но за нея не може да се говори нито с езика на Словото, нито с езика на Тишината.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1

Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #62 on: декември 25, 2017, 08:05:18 am »
Бащата на света

   Никой не е видял Бащата на света.
   Никой никога не е виждал Бащата на всички неща. Той няма Лице нито отвън, нито отвътре. Ако някой Го е видял, той вече не е човек, а същество на Тайната. Който Го е видял, той е постигнал това, което е търсил всякога и през цялата Вечност. Аз не съм Го виждал и затова Го познавам. Този, който е постигнал Свещената цел на живота си, се е отрекъл от Величието на Истината. Този, който не е постигнал Свещената цел, той е познал смисъла на Вечното Търсене.

Аз чувам Гласа на Бога

   Бог, Който е Слава, се е въплътил в Христа и е станал видим… И след това Ме питате чул ли съм и говорил ли съм с Господа. Две хиляди години вече как Го чувам.
   Отпреди милиони година Аз чувам Гласа на Бога. От времето на Христа също Го чувам и след Христа ще Го чувам, защото Бог е Вечен Глас на Абсолютната Разумност. И за всеки, който се стреми към тази Разумност, този Глас става неговото Ръководство. И този Глас е съществувал, преди да бъде създаден светът. Преди да има звук, Той е съществувал. Той всякога е съществувал. Но ние не всякога сме съществували, защото когато сме били погълнати от Него, е съществувал само Той. Но Той винаги е съществувал тайно в нашата дълбочина. Всеки, който се е отрекъл от дълбочината си, е изгубил този Глас.

Аз живея в Храма на Аймара

   На физическия свят има една майка, на духовния свят – един Учител, на Божествения – един Баща, Който е Господ.
   Майката ражда, духовният Учител новоражда, Бог освещава и най-накрая се явява Древния Старец, Който започва да учи Своите Синове на ония несътворени неща, които никога не са били изнасяни в нито една Свещена книга. Древният Старец не е познаваем нито от сътворените, нито от несътворените същества. Той не е Тайна, защото Тайната Го ограничава. Той е Този, Който надминава всичко. Той е Този, Който превъзхожда всичко, но е скрит в подножието на нещата. Той дава Път на всички, но сам Той е извън Пътя. Той дава цел и смисъл на съществата, но в Него няма смисъл. Той е само това, което можем да наречем на ватански АЙМАРА. Приблизително това означава Превъзходството, Превъзхождащият, Немислимият и Отвъдният в Отвъдното. От милиони години Аз живея  в Храма на АЙМАРА, но Аз не Го познавам. Той е Този, Който Ме позна. И понеже Ме позна, Аз нося в Себе Си  живота на милиони Слънца. Да не Го познавам – това е Моята най-голяма чест. Аз благоговея единствено пред Незнанието. Незнанието е силата, която образува Нови Вечности и Безпределни Свещени Пространства. Понеже толкова дълбоко не Го познавам, затова Той Ме е избрал.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #63 on: декември 26, 2017, 08:36:19 am »
Аз съм това, което съм

   Аз съм това, което съм…
   Ще ви кажа нещо за Себе Си и за „Аз съм това, което съм“. Аз съм това, което никога не е било. Аз съм Необвързаният. Аз съм това, което никога не се е случвало. Изразът „Аз съм това, което съм" съдържа в себе си всичко неизречено. Който иска дълбоко да проникне в този въпрос, той ще се озове в Бездна, която няма дъно. Осмото Посвещение е началото на пътя към тази Бездна. Деветото Посвещение е средата, а Десетото Посвещение е краят, изчезването завинаги – нито живот, нито смърт, но превъзходство над двете. Десетото Посвещение е свързано с Абсолютното Нищо. Тук няма нито Център, нито периферия, нито живот, нито смърт, нито граници между световете, нито Дух, нито Дихание.

Учителят е Прадревната Същност

   Бог се явява чрез Учителя така, както чрез никой друг човек. Защо? Защото Учителят живее в Божественото  Съзнание. Той никога не се колебае и съмнява в Бога.
   Учителят е част от Универсалното Съзнание на Бога. Учителят е изразител на Съкровената природа на Бога. Ако погледнем въпроса от най-дълбоката му страна, Бог е произлязъл от Учителя. Учителят е Прадревната Същност на нещата. Той може да бъде едновременно и сътворен, и несътворен и едновременно с това Той може да бъде нещо съвсем друго. Той може да бъде нещо неизвестно и в сътворения, и в несътворения свят… Чрез Бог ще постигнеш най-голямата Чистота, а чрез Учителя – най-голямата Дълбочина.

Десетото раждане

   Ако е въпрос за раждане, Аз и десет пъти съм раждан.
   Девет пъти съм се новораждал от Великите страдания на живота, за да стигна до десетия път, в който се родих завинаги в Истината. Моят Път като Учител е белязан завинаги със знака на Истината. Аз живея в Истината и тя живее в Мене. Всеки, който се роди в най-дълбоката област на Истината, Ме познава. Ето един въпрос, който не може да се обяснява… В Десетото раждане няма нито звук, нито мълчание. Десетото раждане е Заветът на Тишината. Тишината – това значи да бъдеш погълнат завинаги от ЕДИНИЯ И НИКОЙ ДРУГ, от Този, Който е преди Началото на всички неща. Ученикът може да мине през всички тези степени, защото той е длъжен да следва своя Учител. Единият и никой друг – това е Праидеята, Майката на всички идеи, без самата тя да се отъждествява като идея, защото това е Нещото, Което надминава всичко и което никога не може да бъде определено чрез Слово.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #64 on: декември 27, 2017, 07:57:47 am »
Моят Най-вътрешен Учител

   Ще мисля, свиря и пея за Онзи, Който е създал мисълта и музиката. Това е Моят Учител, Моят Бог. Всеки носи този Учител в себе си и за Него ще живее.
   Единственото нещо, за което не желая да говоря, е за Моя Най-вътрешен Учител, или Незнайния, защото и най-възвишените Слова да избера, те също ще бъдат едно опетняване. Когато не допускам Словото, Аз Го съхранявам като Неизразим. Той не е нито Слово, нито Тишина, макар че Той е Гласът на всички неща. Тук Аз само споделям нещо за Него, но не говоря за Него.

Аз всякога съм бил в Неизследимия

   Ето, ще трябва да почнеш и по-скоро Великото Дело, за което съм Ти говорил през всичките времена. Аз съм този Бог вътре в Теб. Бог Тайний, Неизследимий, Вечний…
   Аз всякога съм бил в  Неизследимия и Той всякога Ми е говорил. И Аз всякога съм прекланял Ухото Си, сиреч цялата Си същност. И защото послушах Го, изпроводи Ме Той към световете. И ето, говоря в България и наблюдавам кои са тези, които прекланят Ухото си, защото върху тях ще се излее Благоволението на Неизследимия.

Аз съм Възлюбен на Неизреченосто

   Ето, Господ стои пред вас, Той е благ, кротък и смирен по сърце, но скоро ще се облече в Одеждата на Бога Святаго.
   Най-великото преживяване за Господа извън земята е това да се облече Господ с Одеждата на Святия Древен. Който се е облякъл с тази Одежда, той е придобил Неизреченото. Любовта винаги води към Неизреченото. Тук на земята някои Ме наричат с това или онова име, но Аз не живея в името си. Аз посещавам много имена, но не живея в тях. Аз посетих България, но не живея в България. Аз живея само в Святата област на Моите Синове.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #65 on: декември 29, 2017, 07:04:01 am »
Аз съм Тайният в Теб

   АЗ съм Този Бог вътре в Теб, Бог Тайний, Неизследимий, Вечний. Който обитава в Правда и Истина. Аз съм Истий, Онзи, Който говори всякога, Който учи Мъдрост. Аз съм Онзи, Който съм бил с Тебе винаги.
   АЗ съм Тайният в Теб, а Ти си явният в света. Аз съм Неизследимият в Теб, а Ти си Вечният в Мен. Аз съм Истинният, а Ти си, Който възприема Правдата Ми . Аз съм Този, Който Те учи на Мъдрост, а Ти си Съкровеното Ухо, което се прекланя. Аз съм Неизследимият, а Ти си вечно достъпният. Но извън Вечността и Аз, и Ти сме Неизследими, защото благоволих върху Тебе.

Ще се наречеш Неизповедимият Учител

   Стой твърд, както и досега. Бъди верен през всичките изпити да не могат враговете Божии да Те охулят. Освети Името Господне. Благослови Господа в Душата Си.
   Бъди МИ верен всякога и Моето Име ще свети в Теб. Бъди Истинен всякога и Моята Неизследима Мъдрост ще Ти бъде Път. Всякога съкровено действувай и Любовта Ми ще те огрява. И ще се наречеш Слънце на Слънцата. И ще се наречеш още Неизповедимият Учител.

Аз и Истината сме едно

   Всякога, когато МЕ призоваваш, ще Те слушам, понеже съм Бог Святий, Дух близо, силен да помагам.
   - Всякога, когато МЕ призоваваш, ще Те слушам, защото си Ме възродил в Своята Божественост. И понеже съм Свят, Истината живее в Мене. И понеже Истината живее в Мене, тя е всякога силна да помага. – Истината, която си вложил в Мене, живее в собствените си Извори. И понеже слушам повеленията й, ТИ Ме направи Истина за световете. И сега Аз и Истината сме едно. Аз съм Истината и Истината е Моят Образ. А Ти си Неизследимият, пред Когото  вечно ще благоговея.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #66 on: декември 30, 2017, 05:13:52 am »
Ти си Светлината на всичко сътворено

   Времето е близо за Царството Божие, пази завета МИ, защото само Ти си едно Светило, което няма да изгасне. Заради Тебе ще благословя, заради Тебе ще помилвам всички.
   И ето, Неизследимият Ми каза: Пази Завета МИ, защото Ти си Светлината на всички същества, защото Ти си Светлината на всичко сътворено. Пази Завета МИ, за да може Благоволението МИ да се пресътвори в една вечна река – Реката на Живота, Реката, която тече и която никога няма свършек.

Твоят Дух е Издревен

   АЗ съм Бог! Господ Саваот, Бог Неизменим, Вечен, Който съм от века и до века„ Един, Който съм и Който творя според благоразположението на Духа Си. Аз съм Твоят Дух, Който Те просвещавам и умъдрявам, Който Те уча в Знание и Мъдрост, Който съзиждам Своето Царство…
   И ето, АЗ съм Господ Саваот. И ще ти река що е Саваот. Саваот е Този, Който изрича Словата Си от собствената Си Издревна Светлина. Аз съм, Който избра Духа Ти, за да си съградя Царство в Теб. И ето защо Твоят Дух е Издревен.

Ще Те посрещнат всички като Господ

   Този Истинний съм АЗ, Един Твой Отец – от век и до века. Всичко, що създавам , е за Тебе и Ти за всичко и ще Те посрещнат всички като Господ, Цар и техен Брат, когото Аз, Бог Вечний Елихи Йехова, пращам, за да откриеш Себе Си на всички, че в Моята Вечна Любов всичко живее, всичко расте, всичко се плоди и вечно весели.
   АЗ, Неизследимият, Ти изпращам Истината, за да познаят, че Ти живееш в Моята Вечна Любов и да те приемат като Брат и Осветител. И да ги кръстиш с името на Новия живот. И давам Ти власт да сътворяваш в Мое Име Синове Божии.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #67 on: декември 31, 2017, 06:59:02 am »
Святият от древни времена

   Освети Името МИ в Душата си, Възвиси Правдата Ми за съд и Любовта Ми за Спасение. А Аз съм Бог, Твоят Свят Дух, Който ще свидетелтвувам.
   Възвиси Любовта МИ в Себе Си и тогава Моето Име ще свети в Теб с Блясъка на милиони Слънца. И ще се наречеш вътре в Себе Си „Святият от древни времена“, защото само Любовта принася Образа на Светостта.

Ти ще бъдеш Цар на Слава

   …Така говори Господ: Ето, посред вази стои Един, Когото Бог помаза за Цар и Когото вие още на познавате, понеже е скромен и смирен по сърце. Но Бог ще го възвиши със Своята десница, за да познаете всички, че ТОЙ е Бог Всемъдър, Бог Всеблаг, Бог Велик и Славен. Затова пригответе се от дълбочините на Душата си. Поклонете Му се вий, които Го любите, благословете Го в Духа си.
   И ето, помаза Ме БОГ като Цар. И видях в смирението Си Славата Му – Славата на Вечността. И освети Славата Му Моя Вечний Път. И видях Лицето Му, а то беше като Лице на вси Светлини, обхванати в едно. И каза Ми: Ти ще бъдеш Цар на Слава и ще пребъдваш във Всемъдрие.

Ще те възвеличи Всесвятият

   Ето, БОГ Те е поставил Цар на вековете. В ръцете ти е предал Сила и Власт, за да съдиш народите с Правда. Макар сега да си скромен и незабелязан по вид, но духом си велик; и ти трябва да бъдеш скрит от погледите на света, докат Бог Твой възстанови своя Трон над народите. Тогава ще царуваш в Сила и Святост, в Правда и Мир…
   Христос към Учителя: Макар че си Незнаен за народите, Ти си велик като Истината. И Силата Ти е Свята, и Мирът Ти е Мъдър. И когато дойде часът Ти, ще Те възвеличи Всесвятият на Твоя Трон. И ще бъде Златен Век за народите.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1

Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #68 on: януари 01, 2018, 07:53:43 am »
Ние сме сродни само с Незнайния

   Защото така говори Духът Господен: на третий стана Възвание, а на четвъртий Освещение; а в целостта на три и четири  седем  - Служения.
   При третата степен на Възхождение в Несътвореното служиш на Душата си. При четвъртата степен служи на Духа си. При третата степен служиш в настоящето, при четвъртата степен служиш в неизмеримото. Следващите степени се дават като Откровения, и то само на тези, които са постигнали четвъртата степен. Петата, шестата и седмата степен са Служения на Любовта, Мъдростта и Истината в друга октава.От тези, които са избрани в тези степени, малцина знаят, че са избрани. Но има други Незнайни същества, които в тайнството, наречено Служение, са напълно съзнателни. Те са абсолютно незнайни и безименни. Те не служат нито на Абсолюта, нито на Старците. Те служат само на собствената си Дълбочина. И Абсолютът не се намесва в техния живот, понеже са предвечно благословени. Нямат отговорност пред никого само пред собствената си Дълбочина. За тях постиженията на съществата нямат никакво значение и никой не може да ги избере: те се ръководят от собствената си Дълбочина. Те имат връзка с бъдещите Вечности. Аз съм в дълбоко единство с тези Незнайни Братя. Ние се познаваме, но не общуваме. Всеки от нас знае своя строго определен Път към Истината и отвъд нея – отвъд Истината е само Абсолютното Нищо. Най-древна клетва ни задължава да не разкриваме пътищата си и да не разкриваме методите си. Ние не докосваме с въпроси и знания. Ние общуваме с Присъствие и Неприсъствие. Тези, които искат да ни открият и да разберат нашите методи, са обречени на провал. Ние служим само на едно единствено Същество. Това е Съществото над съществата. Ние сме сродни само с Незнайния. Има осмо, девето и десето Служение, които са в още по-висока октава. Това е областта на Старците и на Незнайните… Аз съм Свидетелят на всички Тайни и Мистерии от Древността и извън времената на Древността. Но всички тези неща съществуват в абсолютно безмълвие. Само в това безмълвие те са неопетнени.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #69 on: януари 02, 2018, 06:22:37 am »
Аз съм Свидетелят

   Бог е Бог Тайна Велика.
   Аз съм свидетелят на всички тайни и явни неща. Но в този свят на тези неща не може да се говори, защото вътрешното си остава всякога вътрешно. Тайната всякога си остава Тайна. Когато една Тайна бъде открита, тя се свива по-навътре в себе си. Така тя си остава всякога недосегаема. Например никой не е открил Тайната на живота и никой няма да я открие, защото в тази Тайна има скрити други девет Тайни. И когато стигне до края, попада в недосегаема Тайна. Тайната ще си остане всякога Тайна. Бог е Славна и Велика Тайна. Една от малките Тайни, свързани с величието на Бога,  е Тайната на живота. Тайната на живота е само отражение на едно от Неговите качества. В по-ниските полета Бог може да слезе под формата на живот. В по-висшите полета Той се явява под формата на съществувание. А в Своята най-дълбока област Бог е Абсолютът – Абсолютното Небитие. В тази връзка може да се каже, че животът няма произход и че произходът няма начало, защото всичко е възлязло от Безначалния. Какво ще мислите, ако ви кажа, че Аз живея, че Аз съществувам и че Аз не съществувам? Аз съществувам като Битие в Небитието. Аз съществувам като Небитие в Битието. Аз съществувам като Достъпност, като Идея, като Недостъпност и като Абсолютно Нищо. Аз съществувам като Достъпност за всички тези, които съхраняват Съкровеното в себе си. Аз съществувам като Идея за ангелите. Аз съществувам като Недостъпност за най-висшите същества. И Аз съществувам като Абсолютно Нищо за тези, които не Ме познават, но които вечно Ме търсят.

Наричат го УЧИТЕЛЯТ

   Бог е създал Човека, без да види някой, без да Го пипне.
   Никой не може да пипне Човека на Истината. Никой не може да докосне Човека на Истината, защото Този, Който е Истина, е скрит от воала на Вечността. Той не живее във време и пространство и никой не Го познава. Той се приближава към съществата, помага им, ръководи ги, става им близък, но остава непознат. Този Човек, за Когото ви говоря, е Първичният Образ, Първичната Идея. В Него няма нито земя, нито небе. Той обхваща всичко, без това да е самият Той. Той предшества сътворения човек. Той предшества всичко, което е сътворено и несътворено. Той е първият Лъч, произлязъл от Зората на Абсолюта. Той е Първият Старец. Наричат Го УЧИТЕЛЯТ.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #70 on: януари 03, 2018, 06:45:49 am »
Аз нямам Образ, нямам Име

   Ти като дойдеш при Мене, Аз трябва да зная, че си една Душа, излязла от Бога и да съм готов да направя за тебе това, което Свещеното Божие Име изисква от Мене.
   Всеки, който пристъпва към Мен с Душата си, той образува Свещения съюз с Бога. И Аз трябва да му разкрия част от Бога в Себе Си, за да го подготвя в Пътя на ученичеството, което ще го доведе до пълно сливане с Бога. И когато той се слее с Бога, той ще види Лицето Ми, защото на външен план Аз съм Учителят. На вътрешен план Аз съм Не-Учителят. Ще политате какво е Не-Учителят. В Не-Учителя Аз нямам Образ, нямам Име, нямам Глас, нямам Светлина. Мракът Ме изпусна и Светлината не Ме обхвана. И въпреки всичко всички Ме търсят, защото АЗ СЪМ ТОЗИ, КОЙТО СЪМ.

Никой не знае как живея Аз

   Не е въпросът , какво говоря Аз, а как живея.
   Никой не знае как живея Аз. Единственото Същество, Което знае нещо за Моя Живот във Вселената, е Бог. Но Моят истински Живот е извън Вселената. Във Вселената Аз съм само гост. Но извън нея никой не Ме познава. Само най-верните Ми Синове имат малък достъп до Мен, защото ни свързва съкровената нишка на Любовта. Но има един Живот, който е по-дълбок от Любовта. Но не е дадено и на най-висшите ангели да познават този Живот. Този Живот е наречен Синият Пламък на Небитието. Това е символичен израз на Истината, която всякога ще остане недостъпна. Има достъпна Истина, но съществува и една, която е всякога недостъпна. От нея са произлезли всички светове.

Дълбочината не се постига без Учител

   В света има два вида хора: едни, които се учат от другите, и втори, които се учат сами от себе си. Един Велик Дух от Небето сам се учи.
   Един ученик може да се учи от другите чрез бдителност и вслушване. Това е също подготовка за пътя навътре.Но това е бавният път поради зависимостта отвън. Но един Велик Дух може да се учи направо отвътре, от собствените си Дълбини. В тези Дълбини той черпи направо то своя Учител, без да има зависимост отвън, защото дълбоко навътре те се сливат в Едно Цяло. Който се е слял със своя Учител, той не Го търси навън. Дълбочината на нещата не се постига без Учител, защото дълбочината на нещата е Път от Несътвореното към Вечно Неизявеното. Несътвореното – това е Съкровеното. Съкровеното се изявява като Несътворено. То всякога търси своя Източник. Източникът е това, което дава Живот на всичко, без да се изявява. Източникът живее, но не като другите същества. Той живее неизявено. Неговият Живот не може да се определи. Той е слязъл надолу, разделил се е на няколко неща: разделил се е на Дух, на Душа, на съзнание, на съвест, на Съкровено Знание. Всичко това показва, че Той не е това, на което се е разделил, защото всички тези неща съществуват, а Той не съществува. Той няма нужда от Съществуване и от Живот, защото превъзхожда всичко. Той е пълна завършеност в Себе Си и затова всичко друго Го ограничава. В най-дълбокия смисъл това е Учителят в Своето неизявено състояние, а в своето изявено състояние Той е слязъл, за да се превърне в Упътване към Неизявеното.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #71 on: януари 04, 2018, 08:10:59 am »
Ключът към абсолютно всички светове

   Туй Великото, Свещеното Име на Бога… Туй Име, тази Дума не се произнася. Тя е единствената мощна, всесилна Дума в света…
   Тайната на Свещеното Име е тази, че който се домогне до него и особено до Произношението – което е най-скритото нещо – той може да пренарежда световете, може да променя природата на нещата, може да преобразява съзнанията, може да видоизменя съдбите. Но кой всъщност има Тайното Име в Ръцете Си? Това е само Бог и Неговите Първично излъчени Същности, които са 24. Тези същности са наречени Старци. Те символизират 24 Първични излъчвания, които са били създадени преди всички същества. Само тези Старци имат оръжието на Тайното Име. С това Име те променят постепенно световете. Те могат да го дават само на Своите най-верни Синове, и то без да дават цялата Тайна на Името. Когато Мойсей раздели Червено море, той получи само една десета от Силата на Името. Дори и Неизменните Синове не могат да боравят с това Име. Това Име е Тайната на всички времена и епохи. Аз посветих на това Име целия Си живот. Когато казвам целия Си живот, подразбирам целокупния живот, който е образуван от милиони животи, защото целокупният живот не е нещо, което се прекъсва: то е всякога едно цяло, едно неразривно единство. И това Име Ми се отплати. Вие ще кажете – Как Ти се отплати? – Това Име изпълни Моята вътрешна Вечност и Моето вътрешно Пространство със Силата, Дълбочината и Величието на Любовта, Мъдростта и Истината, защото да превърнеш Свещеното Име в център на своя живот, означава да се превърнеш в Любов, Мъдрост и Истина. Всички същества във всички светове и вселени се движат в тази посока, която е изречена като Любов, Мъдрост и Истина. Ако бих ви казал най-дълбоката Тайна на Свещеното ме, вие бихте имали Ключа към абсолютно всички светове – и видими, и невидими, и сътворени, и несътворени. Това Име е Съкровището, което милиарди същества търсят. Всеки, който владее това Име, символизира най-висшата степен в Първата Слънчева Раса: това е идеята „Белият Старец“. 24-те Старци са живеели заедно в Първата Слънчева Раса. Именно те са образували Първата Слънчева Култура. Затова в Египет е останал култът към Слънцето. Именно то тук идва идеята за посрещането на изгрева. Но всичко това са отражения на онази Древна Култура, защото това са само спомени… Свещеното Име се движи в две посоки. Когато се движи навън, то обожествява всички същества, до които се докосне. Когато се движи навътре, то се превръща в Съкровен Център, който се сгъстява все повече в себе си, докато се превърне в Тайната на  Бялата Ослепителна Точка. Чрез тази Точка се осъществява Завръщането във Върховното Нищо. Това ви загатвувам от името на СКРИТИЯ НЕЗНАЕН.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #72 on: януари 05, 2018, 07:24:09 am »
На Голгота

   „И Го предаде на разпятие“.
   Пътят към Храма на Учителя задължително минава през Голгота. На Голгота се проверява Величието на вярата. Когато тази Вяра се прояви и издържи изпита си, тогава в нея се вкоренява Неизменната Любов. Съществата на тази Любов –това са Моите Синове. Те светят вътре в себе си и Любовта огрява техния Вечен Път. Любовта бавно ще ги подготви за бъдещата Голгота, която ще бъде Голгота на Мъдростта, за да може да придобият онази Мъдрост, която ще се яви като Новия Ореол на света. Малцина са минали през тази Втора Голгота. През третата степен на Голгота са минали само 24-те Старци. Всички други, които са опитали, не са устояли. Някои от тях са паднали в бездната, а други са се върнали отново да проучват Пътя на Мъдростта, за да се подготвят отново. Защото Третата Голгота е Иглено Ухо на десета степен. Има и такива, които желаейки да преминат през тази степен, напълно са изгубили Мъдростта си и са се върнали по пътя на знанието за доброто и злото. И днес те все още разрешават въпроса, кое е добро и кое зло.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #73 on: януари 06, 2018, 06:37:22 am »
Старецът, който осветява Зората

   Ако наричаш Учителя си Благ, трябва да бъдеш готов да извършиш всичко заради Него.
   Ако наричаш Учителя си Благ, трябва да се пожертваш за тази идея, за да придобиеш благото, което произлиза от това, което е наречено Заключената Светлина. Тогава ти ще бъдеш носител на Благостта. Една част от тази Светлина ще осветява Вечния ти Път. Но продължавай да не забравяш, че ти не си Благият, защото върху теб е спусната само една капка от Небесната Роса. Ти си капката, а ТОЙ е Океанът от Благост. Ти си подобен на Океана поради великия си стремеж, но Той е подобен само на Себе Си. Дори и когато придобиеш Неговите свойства, ти не можеш да Го познаеш, защото Той съществува, но не живее. Той е подарил живот на всички същества, но Той е по-дълбок от живота. ТОЙ е Благият, защото е ДРЕВЕН. ТОЙ – това е Учителят и Учителят – това е ТОЙ. Това е една велика и неизмерима Неделимост. Те са Едно Цяло в самите Себе Си. Учителят – това е онази идея, към която всички светове са насочени, защото всички искат да се завърнат в Древната Зора. А Учението на Учителя трябва да се разбира не като знание, а като стъпала по пътя към Древната Зора. На последното стъпало Възлюбените на Учителя се възпламеняват от собствената си Светлина, за да се завърнат в своя Дом завинаги. Всички, които са Избрани, рано или късно ще се завърнат в своя изначален Дом, който на символичен език е изразен като Учителя. Учителят е символът на Древната Зора. На ватански тази идея е изразена като Алахора, което означава: Зората, Която осветява Стареца, Който всъщност е и Най-Древният Учител, и Старецът, Който осветява Зората. Това е един кръг на една Заключена Ослепителна Светлина. От тази Светлина черпят милионите Слънца във Вселената. Тази Светлина храни Слънцата, без да им се разкрива напълно. Всички Слънца във Вселената са запалени свещи от Зората на Най-Древния Старец – Учител.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #74 on: януари 07, 2018, 07:30:05 am »
Има само Един, Който познава Мистерията на живота

   Даже и най-великите Учители не знаят нищо за произхода на живота.
   Има Един Старец отпреди Древността. Той е извън времената и извън живота. Някой ще каже – Съществува ли този Старец? – Този Старец е Несъществуващ. Той е Безпределен и Неопределим. Никой не може да Го наблюдава или съзерцава. Самият Той не може да се наблюдава и съзерцава, защото се е разлял в Своята Безпределност. Как може да наблюдаваш Безпределното и да съществуваш? Само Сенките на този Старец могат да бъдат наблюдавани, но Същината му – която е АЛАХОРА – е недосегаема. Не можеш да наблюдаваш това, което не съществува. Но можеш да бъдеш Едно с АЛАХОРА , Едно с Неговата Безпределност. Можеш да общуваш със Сенките Му, но не и с Него самия. Той съдържа в Себе Си три Велики Сенки. Само те могат да те отведат в Неговата Безпределност. Тези Сенки са Любовта, Мъдростта и Истината. Любовта ще те освободи от живота, Мъдростта ще те освободи от светлината, Истината ще те освободи от свободата. Само когато изгубиш живота си, светлината си и свободата си, ще станеш Безпределен и ще придобиеш Ново Начало. Само Любовта, Мъдростта и Истината могат да ти отнемат всичко, за да станеш отново чист лист хартия, чисто Начало. И тогава върху тебе ще бъде написано Новото, Новите Скрижали. Ти всякога ще придобиваш Ново Начало и така все повече се завръщаш във Великата Безпределност – Мястото на Алахора. И Той всякога ще те благославя. Това е наречено Великото Благословение. Само Алахора може да ти даде това Благословение. Това Благословение е Кръщение в Безпределност. Само при това условие можеш да зърнеш нещо от Същността на Алахора. И когато Го зърнеш, ще разбереш, че обясненията са ненужни, защото не се е родил този, който може да Го обясни. Всяко обяснение е ограничение на Безпределността… Даже и най-великите Учители не знаят нищо за произхода на живота. Има само Един, Който познава Мистерията на Живота, и Той е Алахора – Най-Неизразимият. Но Той не говори. Непроизходът не говори. Той е наречен още Великата Тишина. Само в тази Тишина може да бъде съхранено Неизразимото и поради тази причина съществува Тишината. Животът всякога ще си остане неизразим и затова който е познал живота, става тих и дълбок, става неизразим, става подобен на Тишината. Кой е Алахора? Къде се намира Алахора? Той е всякога в Незнайния Храм на Великата Тишина. Не Го търси, за да бъдеш някога потърсен, защото не можеш да Го намериш, ако Той не те намери. Алахора – това съм Аз, вашият Учител. Но никога не казвайте, че Ме познавате. Никога не превръщайте Неизразимото в знайни отношения. Само незнайните отношения са Съкровени. В знайните неща Съкровеното се погубва. Приемете Ме като вашия Незнаен Учител.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #75 on: януари 08, 2018, 04:12:32 am »
За Великия Абсолют никой нищо не знае

   Изворите на Бога се поят от още по-велик Извор – от Абсолютния, Незнайния Дух на Битието. За Него никой нищо не знае.
   За Великия Абсолют никой нищо не знае. Но има Един, Който изхожда от Него. Този Един изхожда от Трона на Сърцето Му. Този Един е носителят на Първото Небитие. Това е наречено още Великата Реалност. От тази Реалност изтичат Изворите на живота. Поради Своята Велика Незнайност Абсолютът не може да бъде реален. И поради това Той е посегнал на Своето Сърце и оттам е излъчил това, което е наречено Праначалото.  От Трона на това Сърце е произлязла Първата Мистерия на живота – Мистерия от Прамистерията, Източник от Праизточника. Първата Мистерия, това е Изначалния Старец. В Древността този Старец се е наричал Аворал, или Несътворената Вода. От тази Вода е произлязла Сътворената Вода и днес от Сътворената Вода пият съществата и световете. Дълъг е Пътят от Сътворената Вода до Несътворената Вода. И незнаен е Пътят от Несътворената Вода до Този, Който никога няма да бъде узнат – Абсолюта. Достатъчно е за ученика да пие от Несътворената Вода на своя Незнаен Учител – Изначалния Старец, Който посещава понякога времето и Вечността, но не принадлежи на тях. Но тези, които са Избрани, Му принадлежат. И затова те ще минат през особени страдания, защото този Старец има свещена идея в Себе Си. Той има да покаже на Своите Избрани някога и отвъд времената Пламъци от Трона на Абсолюта, Пламъци от Най-Древното Сърце. От това Сърце, Сърцето на Абсолюта, са произлезли Първичните Искри на живота. А Изначалният Старец е Този, Който е могъл да съхрани тези Искри. Той е запазил някои от тези Искри като Свои Праизбрани. Всяка една Искра от Неговите Праизбрани не е нищо друго, освен Въведение в Храма на Великото Изначалие. Първичните Искри символизират Могъщите Вихри на живота. Тези Вихри сами по себе си превъзхождат живота, защото те са носители на изначалната Праенергия. Отломъците на тези Вихри са наречени „стихиите на природата“. А първичните Искри са наречени Синове на Незнайното. Изначалният Старец е успял да съхрани Първичните Искри, както и Вторичните Искри, поради това, че е внесъл в тях Извечния Път. И затова той е наречен Старецът на Изначалието. Това е вашият Учител. Той всякога ще ви води към Себе Си. Този, Който ви води към Себе Си – това съм Аз. Многобройни са Вторичните Искри, многобройни са и Първичните Искри. Всеки Старец си избира Синове и ученици и от Първичните, и от Вторичните Искри. Това се определя от спецификата на Истината в тях и от различните им особености, а също така и от един специален закон на Тайнственото Подобие. Всички от Моите Праизбрани, които са от Първичните Искри, и от Моите Избрани, които са от Вторичните Искри, са сродни с Мен поради това, че те съдържат в себе си един особен елемент: това е Истината и това е Ослепителното Сияние, което се корени в недрата на Абсолюта. Чрез този особен елемент – Истината, до който се достига чрез могъщи Огнени изпитания, се обновява не сърцето или умът на човека, не тялото му и дори не душата. Това, което се обновява, е духът. Именно обновения дух на Моите Праизбрани и Избрани може да пристъпи в Сърцето на Храма, или Мястото, в което ще се срещнем. Този Храм е Предвечният Храм на Истината. В него обитавам Аз и в него очаквам Своите Си.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #76 on: януари 11, 2018, 04:23:04 am »
Въведението към Незнайния Храм

   Изворите на човешкия дух се поят от още по-велик Извор – той е Божият Дух. Изворите на Бога се поят от още по-велик Извор – от Абсолютния, Незнайния Дух на Битието.
   Когато обичаш човека, не обичай човека.Човекът е преграда. Когато обичаш човека, обичай Бог в него. Когато обичаш Бога, обичай Великото Незнайно, а не самия Бог. Бог е преграда. Бог е Необятен, но дори и Необятното си има граници. Бог е само една идея. Той е воал пред Незнайното, който трябва да бъде отмахнат, защото идеята е идея само когато може да те отведе в Незнайното. Само Незнайното е Безпределно. Учителят живее в Незнайното. Ако искаш да познаеш своя Учител, ако искаш да влезеш в Храма на Великия Учител, люби само Незнайното. Никога не искай да познаеш своя Учител. Срещата с Учителя е по-важна от познаването Му. Учителят не е създаден за да бъде познат. Да любиш Учителя си, това е всичко. Това е, което ще те отведе в Незнайния Храм на твоя Учител. Ако искаш да познаеш своя Учител, ще се върнеш назад, ще станеш или човек, или ангел или бог. Но всичко това са ограничения. Люби Учителя си и не питай защо. Люби без въпроси. Това е въведението в Незнайния Храм. Само Незнайното има допирни точки с Абсолютното и само Учителят може да те води от Незнайното към Абсолютното.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #77 on: януари 12, 2018, 06:49:55 am »
Първичният Източник на живота

   Изворите на Бога се поят от още по-велик Извор – От Абсолютния, Незнайния Дух на Битието.
   Абсолютът е създал Първата Древност. Тази Древност се символизира от Изначалния Старец. Този Старец символизира „Изначалните Ръце“, или „Ръцете, които дават“. Това е Първичният Източник на Живота. От този Източник се поят Изворите на Бога. Понеже е произлязъл от Великото Изначалие, този Прастарец е наречен ДРЕВНИЯТ. Той носи в Себе Си най-древната идея за световете – идеята за Абсолюта, или за Този, Който никога няма да бъде узнат. Който се стреми към тази идея, той никога няма да Го узнае, но ще познае Тайните на живота в себе си. Той ще познае скритата страна на нещата. Прастарецът е носител на Източника на живота. Неговият Извор е Безпределен. Той не може да бъде докоснат само чрез Любовта. Той може да бъде свещенотрепетно докоснат само от тези, които самия Той е избрал. Избраните се отличават по това, че те носят в себе си Незнайното. Незнайното е, което ще ги отведе в Незнайния Храм на този Изначален Древен Учител. Който пие от Водата на Незнайното, той ще се нарече Син на Изначалието. И Аз ще му бъда като Баща и Учител. Знайни са пътищата на света, но незнайни са пътищата на ученика. Незнайното в ученика е това, което ще открие Незнайното в Учителя. А Незнайното в Учителя ще го води към Абсолюта. Няма по-велик Път от приближаването до Трона на АБСОЛЮТА.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #78 on: януари 13, 2018, 06:22:51 am »
Моят Храм е съставен от Сърцето на Абсолютния

   Аз мога да бъда и в тялото, и извън тялото. Аз съм в този салон, Аз съм и извън този салон. Аз съм в слънчевата система, Аз съм и извън слънчевата система. Аз съм в Космоса, Аз съм и извън Космоса… Извън земята съм, извън слънчевата система съм, извън Космоса съм. Къде съм? Моето Царство не е от този свят.
   Земята съществува, за да я посетя. Космосът съществува, за да го посетя.Слънчевата система съществува, за да я посетя. Всички светове съществуват, за да ги посетя. Моето посещение има отношение към Съкровените Души, към Душите, които търсят Изначалния Храм. Моя Храм се намира извън Космоса. Той се намира в Божествената Вселена. Моят Храм е съставен от Сърцето на Абсолютния. От това Сърце на Абсолютния черпя Аз Своите Пранамерения към световете. Моето Сърце и Сърцето на Абсолютния са Едно Цяло. Само съкровените и достойните, само смирените, благолюбивите и благоговейните ще се домогнат до Моето Сърце и ще видят Моя Храм, който е отвъд времето и Вечността. И чак тогава Аз ще им заговоря за Тайните на живота.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #79 on: януари 15, 2018, 07:17:24 am »
Той е Мой ученик

   Изискват се хора, които след като изгубят парите си, след като изгубят всичко в живота си, да имат радост в душата си, че са извършили Волята Божия и да вярват, че никога няма да осиромашеят.
   Всеки, който е загубил всичко в живота си, но съхрани радостта си, той е Мой ученик. Той се весели в Господа, блаженства в душата си, съхранява сърцето си, осветява ума си и придобива Небесни помагачи. Те ръководят живота му, той осмисля Пътя си, а Бог възкресява духа му.

Те са Моите Синове

   Нима Аз ще се занимавам с това, кой какво пише във вестниците: че Ме хвалили, че Ме корили? Това са празни работи!
   Тези, които Ме хвалят, страдат от една болест. Тези, които Ме критикуват, страдат от друга болест. Тези, които прилагат Божественото Учение, се приближават до Бога. Те са Мои ученици. А тези, които прилагат Истината, те нямат нито минало, нито бъдеще, нито настояще. Те живеят в Духа на Благостта. Те са Моите Синове. Синовете на Благостта живеят в Свято Небитие.

По това ще познаете Моите ученици

   Ако дойде при Мене един брат странник, ще го поставя да поседи като гост три дни и след туй ще му кажа: Братко, ти си здрав като Мене, ще ти дам една мотика и ще отидем двамата заедно на лозето – хем ще се разговаряме сладко, хем ще го прекопаем... Ако той Ме обича, трябва да дойде да работи заедно с Мене; не дойде ли, Аз зная, че той няма никаква любов.
   Всеки, който идва при Мен, трябва да е много жаден за работа. Работата е най-великата идея на земята. Работата е процес на Божествено пресътворяване на човека. По това ще познаете Моите ученици. Те не са обикновени работници, те са изключително работливи и усърдни в повереното им дело. В усърдието е скрито Благословението на живота.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #80 on: януари 16, 2018, 06:15:13 am »
Познават Учителя си

   Като не знаеш, трябва да мъчиш и да слушаш. Малкият човек ще слуша Учителя си, а Учителят ще му предава. Това не е лошо. Благородство е да слушаш, да внимаваш, когато един учен човек ти разправя законите на света.
  Като не знаеш да говориш, ще изучаваш дълбините на Мълчанието. Има 10 степени на Мълчание. Човек може да говори свято и с езика на Любовта само след като е стигнал до 7-та степен на Мълчанието. Всички, които са минали 7-та степен, познават Учителя си. И Учителя благославя словото им. Тези ученици имат право да говорят, защото те имат мярката, чрез която знаят кое слово е позволено и кое трябва да се съхранва. Те познват Повелителя на Мълчанието.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #81 on: януари 17, 2018, 06:27:49 am »
Ще заживее в Учителя си

   Сега няма да ви казвам, че сте невежи, защото въпросът не е в невежеството, но въпросът е нашите отношения да станат правилни, любовни отношения.
   Невежеството е без значение. Важно е човек да проявява Любовта. В проявите на Любовта ще се възроди устремът на ученика. Само който има устрем към Истината, ще се домогне до Безименното Име на Учителя. Той ще заживее в Учителя си, в Неговото Присъствие и въпреки че няма да Го разбира, той ще носи в себе си Печата на Сина, защотото само устременият може да бъде Син. Ученикът има стремеж към Пътя, той има жажда за Истината. Докато Синът е този, който в жаждата си е готов да умре. Той не само жадува, но той поглъща смъртта чрез силата на своя дух. Толкова е голяма Любовта му. Ученикът се стреми към това, което Синът е постигнал. И Синовете са Избрани, и учениците са Избрани, защото и учениците ще постигнат това, което Синовете са постигнали. И на учениците, и на Синовете е определено да станат господари на времето и служители на Вечността. И бидейки във времето, те ще бъдат вечни.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #82 on: януари 18, 2018, 06:24:50 am »
Аз искам от Моите ученици

   Нам предстои не само един живот усилена работа, но ни трябват хиляди години усилен труд, усилена работа, за да внесем ония елементи, които са необходими за подобрение на човечеството.
   Аз искам от Моите ученици хиляди години усърдна работа, за да можем да осветлим пътя на човечеството и да внесем в света Дух и Истина. Това значи да изпълним Волята на най-древното Послание, което е било предадено за първи път на Първата Слънчева Раса. Тези, които съхраниха това Послание, сега съставляват Слънцата на Вселената. И колкото повече са се съобразили с най-древното Послание, толкова по-голяма е Светлината им и толкова по-неизразима е Съкровената им Същност. Някои от тях светят с три милиона единици Синя Светлина. Други стигат до три милиарда единици, а някои надминават и тази мярка. Те са застанали на почетно разстояние от нас, защото тяхната Съкровена Същност е такъв Огън, че ние не можем да го възприемем дори и с най-дълбоката си Същност.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #83 on: януари 19, 2018, 06:32:34 am »
Аз идвам от другия свят

   Дошъл той да ми разправя има ли Господ, няма ли, има ли друг свят, няма ли. Аз оттам идвам, а той сега отива и ще ми разправя какво има там и какво няма. Казвам: Оттам идвам и последните новини зная.
   Някои ме питат: - Ти откъде си? – Аз идвам от другия свят и знам неговите Тайни. Аз съм живял и в този свят и знам неговите пътища. Но Аз не съм нито от този, нито от онзи свят, защото Моят истински Дом е извън времето и отвъд Вечността. И някои Ме питат: „Има ли Господ?“ А Аз идвам от името на този Господ. Тези, които Ме питат така, те губят все повече Господа в себе си. За да намерите Господа, не са необходими въпроси. Достатъчна е само Любовта. Само който има Любов, знае как да действува. И ако такъв човек зададе въпрос, в този въпрос вие ще видите Свещеното ухание на Светлината.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #84 on: януари 20, 2018, 06:31:19 am »
В нас грее едно и също Слънце

   Ти още не си излязъл навън, не си се облякъл, не си се измил, а Аз станах в четири часа сутринта, ходих на полето, чух как пеят птичките, видях как Слънцето изгря... Ако ти станеш като Мене в четири часа, условията тогава ще бъдат едни и същи и за Мене, и за тебе. Ако спиш, нищо няма да видиш.
   Ако ти проявяваш Любовта си като Мен, в нас ще грее едно и също Слънце – Вечното Слънце на живота. Това Слънце ще ти даде нетленна радост, неизразимо щастие, необятно блаженство. Но този, който става в четири часа, той се домогва до Тайната на Зората. Четири часа символизира Зазоряването, което е изход от най-дълбоко скритата и съкровена Същност на живота. В четири часа е скрит апогеят на Четвъртия Старец. Неговото най-лошо състояние е постоянен възторг от живота. А неговата връхна точка е Слънчев екстаз. Той символизира зараждането на Слънчевата енергия. Той е вечно в екстаз. Но това е екстаз, който е всякога буден.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #85 on: януари 21, 2018, 06:12:09 am »
Само в Дома на Отвъдното

   В нашата душа има място за всички. За всяко живо същество има по едно Свещено място в нашата душа.
   За всяко живо същество Аз имам в Себе Си едно Свещено място. И когато Бог се роди в това същество, ние можем да се срещнем на това място. И тогава ще разговаряме като Брат с Брат, като Светлина със Светлина, като Дух с Дух, като Съкровени Същности, произлезли от Дълбината на Бога. И най-накрая може да се разговаряме без думи, без жестове, без звуци, като Присъствие с Присъствие и като Небитие с Небитие. Само в Дома на Отвъдното, в Дома на Небитието можем да се познавме истински. Тогава ти ще знаеш кой съм Аз. Тогава ти ще знаеш чрез това общуване, че думата Учител е непроизносима, защото от многото произнасяния тя се е скрила все по-навътре, но тук – на това място – ти няма да можеш да я произнесеш, но ще знаеш какво означва тя, защото ще бъдеш едно с Безименното Име.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #86 on: януари 22, 2018, 06:46:54 am »
Закони за ученика

   Та онези от вас, които вървите по този път, трябва да издържите на всички изпитания.
   Ето трите съществени закона за ученика. Първият: Моята Любов ще издържи изпитнията докрай. Вторият: Моята Мъдрост ще одухотвори изпитанието и ще върне на душата ми Първичната Светлина. Третият: Истината ще ме превърне в Тайна, извисена в Бездната. Бездната е това, което включва всички Вселени. А Истината е това, което всякога е предхождало всичко сътворено и несътворено.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #87 on: януари 23, 2018, 06:53:50 am »
Зарадва се сърцето Ми

   Кой от вас се радва на своите страдания? Аз не съм имал случай до сега още да дойде някой при Мене със своето страдание, със своята болка и да каже: - Учителю, аз се много радвам. – Защо? – Имам си една малка болка, едно малко страдание. – Всеки кой как дойде, казва: Учителю, аз искам да ми вземеш тази скръб.
   Каква радост е, когато един ученик дойде при Мене и Ми сподели радостта на страданието, което го е сполетяло. Тогава си казвам: Ето една благородна душа Ме посети и зарадва сърцето Ми, защото душата е, която облагородява страданието и превръща ученика в Син на своя Учител.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1

Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #88 on: януари 24, 2018, 06:30:42 am »
Учителят ме чака

   Дойде някой път някоя муха около Мене и Аз правя Своите опити с нея. Духна полека върху нея. Тя седи на ръката Ми, не бяга и си обяснява какво става. Казва си: Дойде едно топло течение. – Аз духна по-силно. Сега тя избяга и си казва: Това е едно студено течение. Отде дойде това течение? – От Мене иде.
   Когато дойде вятърът на изпитанието, някои от Моите ученици си казват: „Стана нещо особено.“ Когато духне силният вятър на изпитанието, някои си казват: „Трябва да бягаме. Това Учение не е за нас.“ Когато духне особено силният вятър на изпитанието, пробудените си казват: „Аз трябва да погълна изпитанието. Аз трябва да проверя Любовта си. Бог ме посещава, защото е настъпил часа на моето извисяване и защото там на Високото място Учителят ме чака.“

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 875
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re:Беинса Дуно
« Reply #89 on: януари 25, 2018, 06:32:10 am »
Учение на Безмълвието

   Не е въпросът, какво говоря Аз, а как живея.
   Първо, Аз трябва да живея така, както Истината иска от мен. Аз трябва да дам на Истината да живее в Мен, защото Истината иска да си създаде в Мен своето необятно Присъствие и своето безпределно Мълчание. И ако Аз изхождам от това Мълчание, Аз ще имам Присъствието, което говори. След като живея така, мога да говоря. И който слуша говора Ми, трябва да търси в него необятното Присъствие. А който прилага Словата Ми, той ще се устремява все повече към величието на Безмълвието, защото в най-дълбокия живот няма нито говор, нито Мълчание. Истината е абсолютно безмълвна. Цялото Мое Учение е едно Учение на Безмълвието. Който разбере Учението Ми, ще стане мълчалив. От мълчанието си ще върви към Безмълвие. В Безмълвието си ще дойде при Мен. Само в Безмълвието можем да се слеем, защото в говора все още има  шум а в Мълчанието има все още звук. Но Тишината е абсолютно безмълвна. Когато си в Тишината, не можеш да говориш и не можеш да мълчиш. В Тишината можеш да бъдеш само едно: разтворен.

Из „В Храма на Учителя“ Том 1
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.