Author Topic: Feel good  (Read 3331 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Feel good
« on: юни 13, 2010, 10:07:53 am »
Отново е ден, навън времето е страхотно, топло, слънчево, утрото е ведро и прохладно. Седя пред компа и докато пиша хвърлям един поглед навън и си мисля колко съм благодарен, че съм жив и съм тук и съм добре и мога да оценя този момент от своето съществуване по този начин.
 Ден като всеки друг ден, но не е съвсем така. Този ден, този момент е единствен и уникален за себе си. И практически погледнато само него имам реално. Не знам какво ще бъде утре и не искам да знам. Нямам надежди, мечти, желания за по-добро утре. Бъдещето е нещо, което някой ден ще стане настояще, но докато този ден не дойде съм решил да не му обръщам внимание. А миналото, от него само бегли спомени останаха. Маловажното е забравено. Спомените останаха, да ми напомнят да не правя една грешка два пъти. А хубавите спомени докато минават през ума ми в настоящия момент ме карат да се усмихвам и изпълват душата ми с радост. Неприятните случки, за тях вземам решение дали все още ще имат власт над мен или не. Ако нямат ги оставям да почиват някъде в несъзнателното ми.
Тук съм сега. И това е всичко. И то е важното. И се чувствам добре. И макар да не знам какво ще се случи утре знам, че ако имам шанса да бъда отново тук ще се чувствам по същия забележителен начин без значение какво става около мен. Оставям всички желания, които някога съм имал. Оставям всички съмнения и страхове също. Спирам да участвам в каквито и да било драми от личен и междуличностен характер. Доволен съм на всичко което имам, било то материално или душевно. Приемам всичко друго, което бих могъл да получа. Приемам и всичко, което би могло да ми бъде отнето, дори и най-скъпото ми. Живота е непредсказуем и единствения начин да вървя в крачка с него е да приемам това, което ми поднася, било то приятно или неприятно. Приемам нуждите си като човешко същество и приемам да ги задоволявам, за да поддържам тялото си в достатъчно добра форма. Осъзнавам, че имам власт единствено над себе си. Нямам власт и не желая да упражнявам такава над хората, които имам щастието да познавам. Оставям ги на тях самите. Намесвам се само, когато бъда помолен за това и ако имам възможността да съм от полза. Ако не мога да помогна го заявявам и продължавам напред без съжаление. Ако мога да помогна съм безкрайно щастлив и не търся отплата.
В реалността на този век, за да поддържам тялото си живо трябва да упражнявам някакъв труд, тоест да отдавам под наем уменията си, да оказвам услуги и да създавам блага. Срещу което получавам някакви хартийки наречени пари, които разменям срещу храна и други необходими неща. Не ми харесва да съм в такова положение, да върша нещо, което не ми е по душа. Не ми харесва каквато и да е концепция, в която усещам ограничение на личната си свобода. Но го приемам, защото това е реалността, която съм си създал до този момент. И от мен зависи дали и как ще я променя занапред. Не ми харесват и куп други неща, за които ще говоря друг път. Но в този момент единственото, което се сещам е, че се чувствам добре.
« Last Edit: юни 13, 2010, 11:34:28 am by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline Iva_t

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 10
Re:Feel good
« Reply #1 on: юни 26, 2010, 12:12:10 am »
Бих искала да ти задам един въпрос...... видя ли нещо красиво в този ден, нещо от което да ти спре дъха и най-вече непрестанния водовъртеж от мисли?

Offline a7Sev10

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 14
Re:Feel good
« Reply #2 on: юни 26, 2010, 03:04:14 am »
Ядеш заради бъдещето, и сереш за да отдадеш почит на миналото. Когато ядеш, ядеш в настоящето изпитваш вкуса на храната, мирисът й, топлината или хладнината, всичко това ти носи блаженство. Жалко но добрият вкус на храната не винаги означава добро качество. Различните видове храни садържат ралично отношение белтъци, въглехидрати и витамини, които са необходими за доброто функциониране на съществото ти. Някои хора спират да ядат, други се наслаждават на вскуса на храната и я повръщат, и в двата случая хората умират от липса на енергия. Има и още един вид хора те живеят за да ядат, просто  обичат самият акт на ядене и това определя светът им, тези хора страдат от пренатоварване с енергия,която практически неизползват. Така извратен добрият навик от яденето (чувстване, усещане, разбиране)  се превръща от нещо необходими и полезно в нещо вредно и изкривено. Приетата енергия от храната изгражда/подновява нашето тяло, което е създадено от сложни взаимовръзки на различни градивни компоненти. За определен период от време тялото ни макар и същото, е напълно променено от новите приети градивни елементи и отделянето/ изхвърлянето на старите такива. Липсата или недостигът на дори един елемент води до сериозни здравословни проблеми. Вчерашната продуктивна/ креативна енергия изразена навън се насочва навътре към съществото стремяща да осигури запазване, което не е естественото му състояние. Ти го питаш дали вчера си е изял десертчето, но внимавай сладкото макар и да дава моментална енергия и блаженство води до редица здравословни проблеми.
смъртта е стимул за живот

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Feel good
« Reply #3 on: юни 26, 2010, 09:29:27 am »
Бих искала да ти задам един въпрос...... видя ли нещо красиво в този ден, нещо от което да ти спре дъха и най-вече непрестанния водовъртеж от мисли?

Каквото и да съм видял в този ден, той вече го няма, всичко от този ден е изгубено безвъзвратно...

@a7Sev10 Каквото и да я ядеш един ден пак умираш. Колкото и да се пазиш, колкото и здравословно да живееш не можеш да избегнеш неизбежното.
« Last Edit: юни 26, 2010, 09:29:59 am by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline harmony

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 39
 • Gender: Female
Re:Feel good
« Reply #4 on: юни 27, 2010, 12:44:28 pm »
Всеки ден,който преживяваме е единствен,уникален....и ако в него не е имало нещо красиво,което да спре дъха ни,то непременно е имало друго,може би нещо тъжно,което да ни накара да замълчим и да разберем урока си...или нечия усмивка,която ни е направила по-добри...или някой дребен жест на внимание,който ни дава сила...или сме подали ръка на "паднал" приятел...станали сме по-осъзнати...по пътя към себе си....
Да,сигурна съм ,че в този ден за Веласкес е имало нещо...как да кажа..изключително...най-малкото защото го е накарало да сподели тия хубави думи
Някъде прочетох това,хареса ми и ще го споделя с вас:

  " Хората в нашия живот   
         
   Хората винаги идват в живота ни поради причина, за сезон или за цял живот. Когато проумеете това, тогава ще знаете точно какво да правите.     
   Когато някой е в живота ви поради ПРИЧИНА, това е обикновено да посрещне нужда, която вие сте изразили забележимо или скрито. Те идват, за да ви помогнат по време на трудност или да ви ръководят или подкрепят, да ви помогнат физически, емоционално и дори духовно. Те може да ви изглеждат като божи дар и те са. Те са в този момент до вас поради причина, от която се нуждаете да бъдат до вас. След време, без вина от ваша страна, този човек ще каже или направи нещо, за да сложи край на отношенията ви. Понякога те умират, понякога просто си отиват. Понякога не те слушат и те карат да се изправиш. Това, което трябва да разберем, че нашата нужда е била посрещната, нашите желания изпълнени – тяхната работа свършена. Молитвата, която сте отправили е била чута и й е отговорено и сега е време за продължите напред.     
   Когато хората идват в живота ви за СЕЗОН, това е защото е ваш ред за да споделите, да израстете или научите. Те могат да ви донесат един мирен житейски опит или да ви разсмеят. Може да ви научат нещо, което никога не сте правили. Те обикновено ви носят една невероятна радост. Повярвайте! Това е реално! Но само за сезон. И както пролетта се превръща в лято и лятото в есен, сезонът рано или късно свършва.     
   Връзките ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ ви дават цял живот уроци, тези неща трябва да се изградят, за да имате една здрава емоционална основа. Вашата работа е да приемете урокът, да обичате човекът/хората и да използвате наученото във всички други взаимоотношения и области на живота ви. Казва се, че любовта се гради, но приятелството се предусеща.     
   Благодаря, че сте част от моя живот…   "  

 :)
Колкото по-малко очаквания,толкова по-малко разочарования!