Author Topic: Планета Земя 4D/5D  (Read 10582 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D
« Reply #180 on: октомври 18, 2018, 07:17:33 pm »
Докато хората на злото са във въплъщение обществена справедливост не може да се осъществи по никакъв начин. Докато те са тук можем да се подготвим нещата да стават все по-зле в социален аспект и да не се дразним и влияем от това. Примерно дигането на цените ще продължава, заплатите ще стоят все така. Ограниченията ще продължават. Бедните ще стават по-бедни, богатите по-богати. Социалните услуги ще стават все по-недостъпни за масовия човек. И подобни тенденции. Това ще е до няколко години, не повече.
Понеже прекалено дълго са заемали ръководни постове, хиляди години ако трябва да сме по-точни и падането им по какъвто и да е естествен начин от властта не е реалистично. Те държат всички открити ресурси под техен контрол. Банките с парите и златото са в техните ръце, имат оръжия и армии и под тяхната примка са всички текущи социални системи, както и масовия човек е тотално поробен от тяхното дуално програмиране.
Тъмнината е прокарала пипала навсякъде и във всичко. Факт. Докато не навлезе новата енергия, не насити пространство и тъмнината не почне да се изтегля според мен няма никакъв шанс нещо сериозно да почне да се променя в живота на хората. Напротив докато злото се бори със зъби и нокти за последното си оцеляване може да се очакват още сътресения. Важното е светлинните работници да остават твърди в позицията си, без да се разконцентрират от какъвто и да е възможен социален смут. 
 
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D
« Reply #181 on: октомври 19, 2018, 08:16:11 am »
Това което можем да правим всеки ден, за да подпомогнем навлизането на Светлината с по-бързи темпове и за прогонване на тъмните сили е самите ние да почнем да светим съзнателно. Поне веднъж дневно отделяйте време да се свързвате с Майката Земя, изпращайте към центъра/Сърцето й Любов и Светлина. С това се подсигуряваме от всякакви природни бедствия. Ако всеки светлинен работник в тази страна прави това България ще почне да става рай. Всички крайни прояви на атмосферните условия ще ни подминават като по чудо. Пращайте Любов и Светлина към Бога, Ангелите и Възнесените Майстори и Те ще се погрижат за нас още по-осезаемо, ще ни подхранват с тяхната велика Светлина и Любов, която е много по-голяма и мощна от нашата. Пращайте Любов и Светлина към душите на злите сили въплътени в България, които в неведението си причиняват толкова трудности и страдания за всички. Самите хора на злото изпаднали в неведение може да не усетят нищо от нашата любов, но божествените им души ще оценят на високо ниво подкрепата и ще вземат мерки за изправяне за своите размирни фрагментации.
Това е работата на светлите хора, да бъдат малки слънца, да излъчват Светлина и Топлина, да обичат всичко и всички без ограничения и така новия свят малко по-малко ще се проявява чрез нашата загриженост за целия живот.
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D
« Reply #182 on: октомври 21, 2018, 09:24:47 am »
Светлина/Любов  е Алфа, мъжкото начало, мощна сила на разширение. Любов/Светлина е Омега, женското начало, магнитна сила, която държи всичко заедно в Едно, независимо от това, че то се разширява.

Светлина/Любов е такова съчетание, защото нищо не е само Светлина или само Любов, всяко същество е обединение на двете енергии. В случая Светлината е акцентирана, затова пътя на жизнения поток е този на разумното разширение.
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D
« Reply #183 on: октомври 22, 2018, 07:43:42 am »
Според информация от нов източник, на която попаднах последно, Набиру изобщо не съществува. Това, което е наречено Набиру е клъстър от астероиди, които се движат по елипсовидна орбита в Слънчевата система и на всеки 3600 години минават в близост до Земята и оказват влияние върху нея. На този клъстър не живеят никакви същества. Анунаките са идвали на Земята, но нямат нищо общо с този астероиден клъстър. Както е описано от Зингдад и Адама, Анунаките са били тук по времената когато е станал големия потоп. Техния произход е от съзвездието Орион и докато са били на Земята са минали през опита на егото, което също се потвърждава от разкритията на Адама.
« Last Edit: октомври 22, 2018, 02:03:02 pm by velaskes »
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D - Исус - Просто обичайте
« Reply #184 on: октомври 26, 2018, 08:46:07 am »
Родни мои, ние Светлите Сили доста често ви молим просто да обичате и нищо друго.

Скъпи наши, Любовта – това е най-мощната преобразяваща сила, Любовта твори чудеса и променя цели светове. Любовта може да промени вашето човечество и целия тримерен свят.

Любовта – това е вашата вътрешна Светлина, Светлината на вашата Божествена същност, вашите Душа и Дух.

Когато ние се обръщаме към вас: „Носете и споделяйте своята Светлина с всички!” – ние имаме предвид: „Да дарявате на всички своята Любов, своята истинска същност, понеже Любовта – това сте вие!”

Родни мои, вие често не приемате другите хора: техния път, техния опит, техните уроци  техния избор… По този начин се опитвате да ги поправите, да ги промените, да ги заставите да направят или разберат нещо, оправдавайки се с желанието си да им помогнете, правейки го за тяхното добро.

В действителност вие не приемате техния избор и се опитвате да нарушите най-ценното Божествено право – правото на свободния избор, подарено на всяко едно Божествено същество.

Ние ви молим просто да обичате, понеже Любовта – това е най-добрата помощ за всички!

Любовта – това е истинска, естествена, искрена, светла енергия, която не нарушава ничии права и никога не вреди.
Любовта умее да идва внимателно и непринудено, тя намира пътя си дори лазейки, тя преодолява много „стени-прегради” и достига до всички преобразявайки ги със Светлината си.

Любовта твори чудеса! Тя променя хората. Тя оживява страдащите сърца. Тя изцелява физическите тела.

Любовта – това е мощна вътрешна сила, това e вашата най-ярка вътрешна Светлина.

Носете се из живота с любов и спокойствие в своите сърца, подарявайте тази висша енергия на всички души, споделяйте я безкрайно и безусловно, не се страхувайте от нищо, защото Любовта никога и на никой не може да причини вреда.

Любовта – това е самия живот, това е нейния свещен смисъл. Любовта – това е всичко!

С любов към всички вас,
Ваш Исус.

Приела Магда, 21.10.2018 г.
Източник: http://novzhizn.ru/prosto-lyubit/
Превод: izvorite.com
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Родни мои, струва ми се е дошло времето да ви разкажа какво е това безусловна любов, много от вас са готови да разберат и осъзнаят това вътрешно.

Що е това безусловна любов?

Безусловната любов – това е най-високата енергия на вашата Божествена същност, ние не случайно толкова пъти сме затвърждавали във вас: вие сте Любов, вие сте самата Любов, вие винаги сте Любов… И това е така!

Безусловната любов живее директно вътре във вас – това е вашата Божествена същност.

Вашия ум разбира, че безусловната любов – това е любов без граници, без препятствия и ограничения, без каквито и да е условия, когато вие обичате себе си и всички около вас, целия свят, просто така, а не заради някакви по-ценни качества, достижения или морални постъпки.

Безусловната любов – това е вашата Божествена същност и тя е във всеки един от вас, вътрешно. Това e ново ниво на вашето битие, когато се съединявате с единния, безсмъртен и безкраен Дух, Божественото Присъствие отвътре.
При съединението със своята Божествена същност, с нейната Светлина, вътре във вас започва да тече чудесна и прекрасна безусловна любов. Тя се лее вътре във вас съвсем обикновено, естествено и непринудено, без да избира достоен ли е той/тя за тази любов.

Вие просто се превръщате в безусловна любов…

И на вас само ви остава да поддържате това високо-вибрационно ниво – „да бъдете Божествено същество в човешка плът”, да чувствате в себе си този безсмъртен живот и да не слизате по-надолу.

Така вие се разкривате за Себе си, за своята безгранична и безкрайна безусловна любов, за своето най-висше ниво на живот на Земята, започвате да живеете във вътрешния си свят като БогоЧовеци и това променя вашия живот.
Вашата безусловна любов, Светлината на вашата Божествена същност се разпространява на всички около вас и на целия свят. Светлината се разлива на вас безгранично и безкрайно не защото хората и светът са станали други, а защото вие сте започнали да виждате тяхната вътрешна красота.
 
Човекът събудил се за своята Божествена същност, отворил се за безусловната любов, вижда във всичко не това, не негативното, преиначеното и несъвършеното, а вижда Единния и безсмъртен Живот.
Той вижда във всичко Божественото – това същото, което го има и в него самия отвътре, и просто се слива с единния поток на тази Светлина.

Човек който се е отворил за Себе си, за своята Божествена същност, следователно за своята безусловна любов, може да заобича всички и всичко наоколо, понеже в тях вижда самия себе си – тази същата Божествена частичка, тази същата безценна и свещена жизнена сила, безсмъртния Дух.

Как да се разкриете за своята безусловна любов?

Родни мои, като вървите по пътя на духовното развитие и като се връщате обратно в Светлината, и като вие правите това всеки един ден. Вие, всеки ден малко по-малко се разкривате за своето ново битие на по-високо равнище.

Пред всеки един от вас на пътя към Себе си, към своята Божествена същност стоят множество „стени и затворени врати”.
Тези невидими прегради са – липса на вяра в самия себе си, критика и осъждане, обида и вина, недоволство, неприемане, борба, самосъжаление и горделивост…

Всеки ден вие се освобождавате от нещо и пропускате с любов всяка низша вътрешна енергия и отваряте всички нови „врати” към Себе си, връщайки се към своята Божествена същност.

Именно така, всеки ден, вашата Божествена сила израства и в един момент тя ще стане толкова много, че вместо със струйка или лъч Светлина тя ще запълни изцяло вашето същество.

Вие със сигурност ще се върнете обратно към Себе си, към своята Божествена Светлина и съответно ще се отворите за безусловната безгранична любов, понеже Любовта това е вашата същност и така ще бъде завинаги!

Живейте в любов, разкривайте Себе си, припомняйте си своята Божествена Светлина!

С любов към всички вас,
Ваш Исус.
Приела Магда, 27.10.2018 г. 
Източник: http://novzhizn.ru/bezuslovnaya-lyubov/#more-6285
Превод: izvorite.com
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D
« Reply #186 on: ноември 02, 2018, 08:25:42 pm »
Прави ми впечатление, че когато съобщенията на Висшите сили се приемат от жена, която е наистина женствена, в смисъл с меко топло сърце посланията са заредени повече с енергията на Любовта. И по този начин Исус чрез Магда примерно говори само за безусловната Любов, а Исус чрез Ким Майкълс е много практичен, говори по всякакви проблемни въпроси, винаги излъчва силен непоколебим авторитет и пръска огромна Светлина.
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D
« Reply #187 on: ноември 02, 2018, 08:35:35 pm »
Мъжете винаги са повече носители на Светлината, а жените на Любовта. Божествената жена говори за духовното Сърце, да се обичаме, да усещаме всичко чрез сърцето си, което за мъжете е малко странно, защото Божествения мъж възприема по-лесно с духовния Ум, той обича да разяснява понятията, да осветява подробностите, най-общо как да разберем и проумеем духовния свят, чрез висшия си интелект. И едното и другото са като две страни на една и съща монета, но имат леко по-различна поляризация на енергията. 
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D
« Reply #188 on: ноември 03, 2018, 05:11:40 pm »
Светлинните работници никога не са били признавани в обществото досега. Някои са били дори измъчвани и убивани публично през отминалите векове. Същото непризнание го е имало с повечето хора на голямото светло изкуство - писатели, музиканти, художници, артисти. Повечето са живели трудно, едва свързвайки двата края и самотно, изоставени от всички, така е приключвало земното им битие. Славата и признанието в повечето случаи е идвала последсмъртно.
Изводът е, че ако човек може да си го позволи трябва да върши просветителската работата напълно безкористно. Доброто, което се върши безкористно се трупа като положителна карма в каузалното тяло на душата. Това, което в този свят не се заплаща в другия свят се отплаща многократно. Светлинните работници, които помагат за проявяването на 5-тото измерение не трябва да очакват никакви благодарности и признание от обществото и да продължават да вършат работата си въпреки всичко, защото всеки преди да е дошъл във въплъщение е дал обещание, не на кой да е, а на самия Господ Бог, че ще изпълни мисията си.
« Last Edit: ноември 03, 2018, 05:47:25 pm by velaskes »
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D
« Reply #189 on: ноември 04, 2018, 09:02:13 am »
Сега времената са малко по-цивилизовани в голяма част от страните по този свят. Най-лошото, което може да се случи на светлинния работник, който се афишира публично е да бъде изключен от кръга на своите приятели и познати, да си загуби работата и да бъде смятан за луд и странен. Но общо взето в днешно време, особено в България на никой не пука кой какъв е, стига да не бъркаш в нечия касичка и да не засягаш и застрашаваш нечие велико его.

Светлинния работник, който се афишира публично и го прави за пари и слава, от скука, от някаква нужда, примерно от общуване с други хора, от събиране на нов кръг приятели и групи, не е никакъв светлинен работник.

Този който е станал публична личност и се опитва да промотира Великия Дух се намира в сложна позиция, ако все още в него е останало его. Ако егото го няма е по-просто. Ще си вършиш работата и няма да се отклоняваш от никакви препятствия, защото само егото може да ни отклонява от пътя.

Най-доброто според мен е, когато правиш светлата си работа тайно, така че само Бог да знае какво вършиш и тези, които търсят истински Любовта и Светлината. Който търси, той намира. Споделената Светлина винаги намира тези, които я търсят.
Как се върши тайно светлата работа? Мислено, чрез ума и чувствата. Като се правят проекции на Любов и Светлина за света и за хората в него. Всеки може да върши това и не е необходимо другите да знаят какво правиш. Резултатите пак ще са налице, без опасност да се пада във всевъзможни капани на собствено или чуждо его.
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D
« Reply #190 on: ноември 04, 2018, 09:17:57 am »
Има още едно важно нещо свързано горното ми писание. Като правиш тайно проекции на Любов и Светлина за света и хората в него не се нарушава закона на свободната воля. Така че, колкото повече и по-изкусни са тези проекции толкова по-силно влияние ще имат те, но без да се нарушава свободния избор. Тези проекции ще стоят в ефира и ще чакат човек да ги избере измежду многото други варианти. Колкото по-наситени са такива проекции на Любов и Светлина, толкова избора ще бъде все по-тесен измежду други възможни варианти. Има и още нещо, този свободен избор за какво си мислите, че изобщо го имаме - за да се учим, но на какво? Да бъдем Любов и Светлина. Затова когато ефира се изпълни с тези енергии излъчвани от множество хора, този свободен избор с всякакви варианти няма бъде нужен повече в този смисъл, че всички ще избират с желание, разбиране и лекота пътя на Любовта и Светлината. 
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D - за енергийното творчество
« Reply #191 on: ноември 08, 2018, 07:26:31 pm »
Най-важното, което всеки човек трябва да знае преди всичко е, че ние сме творчески същности. Ние постоянно творим с инструментите, които имаме, с нашите мисли, с нашите чувства и с нашите вярвания най-общо. Няма значение, че не можем на момента да бъдем свидетели какво сътворяваме, то се сътворява на 100%, създава се нещо и то съществува.   
Когато се осъзнае и приеме това положение, че ние сме малки творци на своята реалност, че нашите инструменти творят постоянно, човек трябва да реши да поеме отговорност и да се научи да използва потенциала си по-осъзнато и по-целенасочено.
В тези времена на квантов преход това е особено важно. Чрез нас хората се проявява 5-тото измерение. Енергията на промяната ни се дава от Централното Слънце, тя изпълва постепенно това място, но чрез нас става внедряването й във всичко живо и в цялата природа. Всеки сам за себе си и всеки в помощ на другия и на всичко живо. Ако човек не приема тази енергия тя няма да го промени и за този човек няма да има квантов преход и възнесение в пето измерение.
Измерението, в което се намираме сега е наше, нашите висши азове са го сътворили за нас. Няма други освен хората, които имат разрешение да работят с този свят директно. Всичко, което става тук, става от нас и за нас.
Нищо не коства на човек всеки ден да прави малка медитация и да изпраща насочена мисъл/чувство в подкрепа на прехода. Даже и да не виждаме моментални резултати, резултати ще има и те ще дойдат много по-бързо отколкото си представяме. Може да наблюдавате примерно за времето в България. Ако някаква дори малка група ежедневно прави творческа проекция времето ще става все по-хубаво. Даже през настъпващата Зима температурите ще се запазят в приятни поносими граници без големи студове и снегове. И нещата ще стават все по-благоприятни в тази насока, с всяка година занапред. 
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D - за енергийното творчество
« Reply #192 on: ноември 10, 2018, 09:41:34 am »
С най-прости думи да бъдеш осъзнат творец на реалността си е да излъчваш вътрешно доброжелателност, да говориш доброжелателно, да мислиш доброжелателно, да чувстваш доброжелателно, да вършиш добрини. Да го правиш за себе си, но и да го правиш за другите и за всичко наоколо - растения, животни, природа, предмети. Цялото добро идва от нашия велик Отец, ние сме тук да си го предаваме и споделяме един на друг. Това е смисъла на живота, в това се заключава безусловната любов, това е главния урок на това измерение. Това вътрешно състояние трябва да се изгради толкова стабилно и дълбоко в нашата психика, че да не може да бъде разколебано и променено от нищо и от никой. Винаги трябва да сме доброжелателни. Само с доброжелателност може да се влезе в 5-то измерение и само с пълна доброжелателност може да се отиде в духовното царство при Боговете и Майсторите и в Светая Светих.
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D
« Reply #193 on: ноември 16, 2018, 09:42:39 pm »
Сигурно звучи доста лесно някой като каже отстрани "бъди доброжелателен" и ако питаш мен - за мен е лесно... Не е много похвално от морална гледна точка, но съм се научил да се прикривам и да се правя на хладен и незаинтересован, защото в този свят енергийните вампири като разберат какъв си, те не се съобразят изобщо с теб и се опитват да изтеглят от теб всичката възможна енергия под формата на твоето внимание и загриженост.
Моята доброжелателност е вътрешна, оттам оперира. Тя се показва и навън, но без афиширане и без акцентиране над нея. Въпроса е как човек да стане доброжелателен, ако не е съвсем. Трябва да решиш да бъдеш такъв и като наблюдаваш за всичко, което ти пречи да бъдеш, като следиш за всяка своя мисъл, за всяко свое негативно чувство и на място да коригираш. Разбира се първо трябва да има желание за това, да искаш да си доброжелателен, да обичаш да си доброжелателен, да виждаш до какво води това, да ти харесват резултатите от собствената доброжелателност.
Лично за мен е важно да се поставят някакви граници. Както казах по-горе има хора, които нямат мярка и почват да те използват и даже едно благодаря не казват. Не че ми трябва благодаря-то, но когато доброжелателността ми се експлоатира ставам безкомпромисен и слагам край. Все пак аз решавам какво мога да давам, колко мога да давам, на кой да давам и т.н. И това също е част от безусловната любов, когато е поставена в несъвършен свят като този, тя става донякъде условна, защото всички сме ограничени в този свят материално и енергийно и не може да се дава от нещо безгранично, защото то ще свърши като го раздаваш неугледно и трябва да се пази някаква мярка.
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D
« Reply #194 on: ноември 17, 2018, 08:50:17 am »
Доброжелателността е постоянно състояние, не можеш да спреш да си доброжелателен, но има степени, има време на по-голяма активност и интензивност, има време и на покой. Същото се отнася за проявяването на безусловната любов.
Защото всичко е енергия и енергията тече постоянно без да спира. Когато тече по-бързо през теб отколкото идва се получава вътрешна енергийна криза, която може да залюлее махалото на мисъл/емоция в негативно положение.
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D
« Reply #195 on: ноември 17, 2018, 08:55:08 am »
Атмосферния студ на Зимата не е нищо друго от състояние на колективна не-любов. Хладно духовно сърце, което е безразлично към всеобщите страдания.
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D
« Reply #196 on: ноември 17, 2018, 10:41:39 am »
Студа разбира се е характерен повече за зимата, защото слънчевата активност е по-слаба, оттам балансът между райските и адските духове отива в полза на адските, които се активизират и влиянието им става по-силно върху хората. Отделно имаме несъзнателност в хората, за това, което се случва.
През лятото влиянието на адските духове отива в другата полярност и не-любовта между хората създава прекомерното покачване на температурите.
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D
« Reply #197 on: ноември 18, 2018, 01:13:07 pm »
Всяка благодарност и всяка заслуга принадлежат единствено и само на Първотвореца. Ако благодарим на Ангелите, Майсторите и локалните Богове знайте, че те приемат благодарността с радост, но не приемат лични заслуги за оказаната от тях помощ. И едното и другото отправят обратно към Единствения Отец. По същия начин, като се молим за нещо има някакъв ред на приемане на молбите и йерархичен ред на удовлетворяването им според възможностите на съществата. Тоест, който има възможност от всичките отдали се на служба помощници, според обстоятелствата и целите на конкретната душа, оказва помощта, но го прави напълно безусловно, без да нарушава свободния избор и целите на душата зададени преди инкарнацията. А благодарностите на молещия човек отиват към Господа. Понякога молещите хора искат нещо, което може да удовлетвори само Единния Творец и наистина тези молби достигат до Него. Всичко, което отправяме към Бога достига до Бога. Поклонението, признанието, благодарностите, всичко принадлежи и отива към Единния Творец. 
« Last Edit: ноември 18, 2018, 01:28:17 pm by velaskes »
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D
« Reply #198 on: ноември 18, 2018, 01:22:03 pm »
Всяка молба достига своя получател и всяка молба се удовлетворява. Но удовлетворението на молбите може да не е дословно на помоленото. Примерно човек моли за 1 милион долара. Молбата достига до който трябва и той преглежда обстойно цялостното положение на душата на човека, който отправя молбата, преценява дали удовлетворяването ще спомогне за растеж на душата или точно обратното ще послужи за падението й. И според тази преценка се удовлетворява молбата по някакъв начин. Целта на помощта на висшите сили е винаги за разширение и развитие на душата, а не за падението й. Тоест не всичко, за което молим получаваме точно така, както го искаме, защото това което искаме може да не е най-доброто за нас и тази преценка често не можем да я направим сами от тясната гледна точка на човешкия живот.
« Last Edit: ноември 18, 2018, 04:24:33 pm by velaskes »
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D
« Reply #199 on: ноември 18, 2018, 01:39:41 pm »
Според мен всичките молби за материално благополучие се пренебрегват от Висшите сили. С други думи, молбите за богатство, охолен живот, пари, плътски удоволствия, всичко свързано с лесно и приятно прекарване на материалния живот отиват в кошчето с етикет "невежество".

Висшите сили и по-специално Бога се молят за мъдрост, така че да разберем защо имаме текущи изпитания и какво трябва да научим чрез тях. Молим ги и за облекчение на трудностите и по-добро здраве, така че да си вършим работата по-добре, когато сме прехвърлили много границата на благоразумното в живота.
Молбите за мъдрост и проникновение винаги се удовлетворяват дословно и по начин, по който могат да бъдат усвоени от дадения човек.
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3156
 • Gender: Male
Re:Планета Земя 4D/5D
« Reply #200 on: ноември 19, 2018, 07:59:30 am »
Някой може да си каже в невежеството си, че ако Висшите сили не изпълняват материалистични желания за лесен и приятен физически живот значи не ни желаят доброто.
Въпроса е в това, че материалистичните удоволствия са мимолетни, а насладата и благата, които идват от растежа и процъфтяването на душата са подценени от човешка гледна точка и безгранични от гледна точка на Духа. И това е пределно ясно на Висшите сили. Младите души, които нямат много физически опит им се дават материалистични облаги и лесен живот, но това за тях е свързано често с голяма карма и така без да се усетят влизат в училището на физическия живот за множество прераждания, докато създават и балансират кармата си. А старите души получават изпитания, съобразени с тяхното положение, така че да могат да изчистят кармата си и да излязат от цикъла на преражданията, и съответно да се възнесат на следващото ниво.
Съм никой, отивам никъде, искам нищо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.