Author Topic: Потокът на издишването и на вдишването - Творецът  (Read 662 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

  • вътрешен мир
  • Администратор
  • Напреднал
  • *****
  • Posts: 3821
  • Gender: Male
ПОТОКЪТ НА ИЗДИШВАНЕТО И НА ВДИШВАНЕТО

Творецът, 28 март 2005 г. чрез Ким Майкълс

АЗ СЪМ съществото, което хората наричат Бог. АЗ СЪМ Творецът на вашия свят. АЗ СЪМ вашият Творец. Дойдох веднъж при вас с мощ, а сега идвам при вас с любов и нежност.
АЗ СЪМ Алфата и Омегата, началото и края, силата и любовта. Знаете, че съществува т.н. издишване и вдишване на Бог, за което се говори в много източни религии. Издишването е силата на Бог, излизащата вълна, която изпраща навън индивидуализации и създава света на формата. А след това е вдишването, което е акт на любов, когато тези които са се осъзнали кои са, тези които са осъзнали своя източник се връщат към Единството с любов.
Точно как се добива тази осъзнатост, че най-великата любов във вашето същество е да бъдете едно с вашия източник? Трябва да знаете, че не може да се достигне това осъзнаване докато смятате че вашия източник е извън самите вас, бидейки отделен от вас, бидейки различен – друг – от теб.

Бог е повече от сила.
Необходимо е при акта на творението да има фаза на сила/издишването/, която изпраща индивидуални Духовни Искрици и да създава разграничаващи се форми. Това, което се случи на Земята и на определени други планети, които не ви засягат е че само-съзнаващите същества, индивидуалните Духовни Искрици станаха толкова фокусирани върху силата, която ги е изпратила в този свят, че си създадоха представа, че силата е всичко, което е Бог.
Те гледаха към вселената, гледаха към нощното небе, виждаха милиарди звезди и осъзнаваха че силата е създала тази необятна вселена и че тази сила е отвъд тяхната собствена сила. И колко лесно беше за тях да смятат, че тази сила е извън самите тях и че трябва да е дошла от някакво същество на небето, което е всевластно. Те създадоха образа на бога в небето, на все-властното същество.
И след това, когато допълнително се отделиха от този бог в небесата страх навлезе в тях. И когато този страх се умножи, те започнаха да се страхуват от съществото в небесата, те взеха да се страхуват от неговата воля. И така те изграждаха този образ и съществото от небесата стана едно гневно същество в небесата, едно осъдително същество, което желае да налага своята воля над тях, да ги ограничава и да ги наказва.
След това дойдоха тези, които използваха дарът на свободната си воля да въстанат срещу Твореца, да въстанат срещу своя собствен източник. И те искаха контрол и те създадоха религия, която казва че докато не се подчинявате на гневния бог на небето ще горите вечно в ада. Но виждате ли мои деца, АЗ СЪМ не този гневен бог на небето и никога не съм бил този бог. Да, аз съм на небето, защото без мен нищо не би могло да бъде направено, затова моята Същност е във всичко. Но също така забележете, че аз съм и във вас, защото как иначе вие бихте могли да бъдете? И затова Исус казва „Царството на Бог е вътре във вас”. И вие никога няма да ме намерите докато ме търсите извън себе си.

Великата пресечна точка
Виждате ли, всички хора които са на планетата земя, които са отворени за духовния път, за духовната страна на живота, всички тези хора са достигнали повратната точка, където издишването спира и вдишването е готово да започне. Но понеже Съзнателното Аз, което се отдели от своя източник и забрави за първоначалната мисия заради която е създадено, се заблуди и започна да се противопоставя на оригиналната цел, Съзнателното Аз не може само да се свърже отново със себе си, да се потопи в себе си, във вдишването на Бога, който ги вика да се върнат обратно към единството на своя източник.
Съзнателното Аз е замразено във време-пространството в ничията земя, в безбожната земя – където не знае в каква посока да се размърда. Не знае как да се освободи. Хванало се е в капан, но само защото е боготворяло идол, фалшив образ на Бога и на Божественото намерение. Съзнателното Аз знае, че циклите преминаха и сега е време за вдишването, но не знае какво да прави. Знае, че трябва да намери нещо и продължава да го търси извън себе си. И уловката е, че единствения начин да започнеш вдишването е чрез връщането към Духа, чрез предаването на външната воля на егото и да слееш себе си с висшата воля, която много хора наричат Божията воля, на външния Бог.
И докато смятате че Бог е външен вие няма да желаете да му се предадете, защото дълбоко във вас вашето Съзнателно Аз знае, че не може да се върне към източника си чрез предаването на външната воля. Вие можете да се върнете към източника си само ако се свържете с волята на вашата висша същност, която е във вас. И затова Исус каза, че царството на Бог не може да дойде чрез наблюдение, не може да дойде чрез следването на външна религия или външна практика.
Царството на Бога няма да дойде при вас докато го търсите извън себе си. Ще дойде когато осъзнаете, че е във вас, защото вашия Аз е индивидуализация на вашия източник.

Какво е личността?
Кое е това, което си ти? Азът е това, което прави избори. И така много хора са изгубили контакта с аз-а до такава степен, че изборите им са подсъзнателни и дори несъзнателни. Те отдавна са отдали свободата си да правят независими, съзнателни избори, основани на пълно познание, на цялата мъдрост, която изборът изисква със съответните му последствия. И те позволяват на силите от този свят да правят изборът вместо тях, което също е избор.
Дал съм ви дарът на свободната воля, но виждате ли няма безплатен обяд, както се казва. Дарът на свободната воля идва с определена цена; вие не можете да престанете да избирате, вие винаги избирате. Затова старите пророци са казали „Избери живота!” Защото ако не изберете живота ще сте избрали смъртта. Смъртта е отделянето от вашия източник, а вашия източник е като река, която тече. И когато се отделите от потока на Бог в същия момент навлизате в съзнателността на смъртта. Това, което желая е всички хора да осъзнаят, че моята воля не е външно нещо и моята воля не е ограничаване на това, което сте вие.
Моята воля е да ви видя да ставате всичко, за което съм ви създал - свободно от Бог, духовно Същество, което участва в великата драма на живота, издишването и вдишването на Бог. Вие се носите с космическия поток започнал с издишването и сега сте на предела, когато сте готови по собствен избор да кажете „Пропътувах достатъчно в този свят на формата. Видях всичко, което може да се види и осъзнах че зад външните проявления, дори зад цялата красота на тази вселена трябва да има нещо повече. И искам да знам какво е то. Аз чрез моя собствен избор, Аз чрез моята любов искам да открия повече, Аз избирам да отворя сърцето и да го потърся.”

Космическата образователна система
И когато е дошло времето, когато може да направите този избор с любов а не със страх, тогава сте започнали вдишването и връщането си към източника. Някои религии са описали този процес, но са дали неточна картина за него. Защото според тях изглежда сякаш когато се връщате към източника си и се сливате с всичко вие спирате на съществувате.
И толкова много хора са мислили над този сценарий и гледайки над света с всичките му усложнения и цялото му страдание и са си казвали „Участвам в цялата тази драма само за да се завърна към небитието, тогава какъв е смисълът? Не е ли безсмислено, като някаква въртележка е?”
Но трябва да разберете, че аз не съм ви създал с целта да бъдете в този свят и да преживеете всякакви страдания само и само да се върнете и да изгубите цялата си индивидуалност в процеса. Не съм ви създал само да излезете и после да се върнете обратно. Създадох ви за да излезете и в процеса на излизането и връщането към единството да станете нещо повече от преди.
Виждате ли, мои любими, Исус и Майка Мария обясниха чрез този канал, че планетата Земя е класна стая за вашите съзнателни личности. Вие сте тук да се учите и да се издигнете нависоко в класовете на живота, докато минете последния си изпит и се издигнете на по-високо ниво на обучение. Когато завършите обучението на Земята минавате на следващото ниво на космическата образователна система. И започвате друг процес на растеж, който води до друг изпит и така нататък. И този процес продължава постоянно.
АЗ СЪМ Творецът на този свят на формата, включително и на материалната вселена и на всички нива на духовното царство през които вие можете да се възнасяте. И докато Земята е класна стая за вас, целия свят на формата е класна стая за вашите по-велики Същества. И когато сте преминали през всички нива можете да стигнете точката, където вашето осъзнаване е толкова разширено – запазвайки индивидуалността си, опита който сте събрали и вашите съкровища в небесата – че сега сте на такова ниво, че можете да създавате свой собствен свят.
И издигайки се през нивата в мирозданието, което съм създал вие събирате опит, който се внедрява във вас и вие имате познанието да правите светове, които няма да се саморазрушават , а ще формират револвираща спирала, така че Духовните Искрици, които пращате от вас да растат и да стават повече от това, което сте създали.
Няма как да познаете истината с външния ум.
Виждате ли, АЗ СЪМ космически учител. Аз създавам свят от мен самия, от моето Същество. И след това създавам само-съзнателни разширения на мен. Те се създават по мой образ и подобие, но не с цялостта на съзнанието на Твореца. Изпращам ги по света и те желаят да следват издишването и вдишването, да станат повече чрез силата на любовта и след това да се превърнат самите те в творци и да правят собствени светове. Ето как живота се увековечава и се е увековечавал по начин, който не може да бъде изразен с думи, защото с човешкия ум и човешките думи не може да бъде разбрана и представена реалността на съзнанието на Бога.
Можете да усетите тази реалност само ако отиде в царството на Бога във вас. Но в момента, в който започнете да обмисляте този опит чрез вашия ум и чрез вашите думи, трябва да го обърнете в концепции, които не могат да бъдат изразени с думи. И по този начин стигате до ограничението, че щом нещо съществува то трябва да има начало и край. Какво е било преди началото? Имало ли е време, когато е нямало нищо?
Но виждате ли, тази линия на разсъждение има смисъл само за света на формата в който живеете, защото този свят има начало. Имал е начало чрез мен, когато достигнах точката, когато реших да създавам и казах „Нека бъде светлина!” И по този начин този свят ще има край, когато се завърне към източника си. Но този край няма да бъде чрез катаклизъм, където този свят ще изгори в огъня на ада. Ще бъде чрез самостоятелно преобразуване на всяка една Духовна Искрица, която е достигнала точката на самопознанието, на само-осъзнаването си и е завършила обучението си. Светът няма да бъде изпепелен и унищожен; той просто ще премине на следващо по-високо ниво.

Истината е отвъд външния ум
И това е концепция, която не може да бъде разбрана от външния ум. И дори през ума, през който Аз говоря не може да облече реалността АЗ СЪМ в думи. Не може да бъде описано чрез религиозни учения. И по този начин религията никога не е имала за цел да ви дава абсолютната истина за Бог, защото абсолютната истина е отвъд това, което може да бъде изразено с думи и идеи.
Но може да бъде преживяно и преживяването представлява най-висшето значение на идеята „ключ на познанието”. Ключът на познанието е това което отключва вратата към Божието царство вътре във вас. И става, когато сте готови да вземете религиозни учения само като инструмент за разширяване на ума, докато ума ви стане толкова затруднен от противоречивите въпроси, които поставя, че стигате до предела си, където чрез изтощение или чрез разочарование стигате до осъзнаването и опитността на любовта и вие се отказвате да разрешавате повече космическата загадка, космическия пъзел с вашия външен ум. Казвате си „Трябва да има друг начин, трябва да има по-добър начин да се разбере реалността на Бог.”
И това е момента, когато вашия ум, който е сътворен да служи на издишването, на цикъла на събиране на опит от света, най-накрая се обездвижва. И разполагате с космически интервал на спокойния ум. И в тази неподвижност вашето Съзнателно Аз може да премине отвъд външния ум и да насочи вниманието си навътре и да открие истинското царство, реалността, която сте и на източника, от който идвате. Това е момента, когато пътуването обратно към дома започва. И това е момента, когато аз ще бъда заедно с вас и когато ще имате възможността да изпитате безусловната любов и нежност, която имам към всеки един от вас.
 
Творецът обича всичко хора индивидуално
Наистина, АЗ СЪМ Същество далеч от човешките ограничения. Моя капацитет да обичам е много по-голям от този на човека. Вие не можете да разберете как е възможно да ви обичам индивидуално. И най-добрия пример е когато изпращам някой от синовете си във вашия свят да ви покаже какво е безусловната любов, която имам към вас и тогава тези, които не могат да разберат тази любов и които не искат да си отворят сърцата поставят моя син на пиедестал и казват „Бог обича само Исус. Той го обича повече от нас, защото Исус е неговия единствен син.”
Но трябва да знаете, че не е така. Без мен нищо не може да бъде създадено. Създал съм ви от моето Същество и силата, която ме подтикна да ви създам беше чиста безусловна любов. И тази любов е отвъд време и пространство. Никога не е намаляла от момента в който съм ви създал. И без значение какво сте направили, какви грехове, които си мислите, че сте извършили според някакви външни човешки стандарти, моята любов за вас е същата като в момента, когато Духовната Искрица беше създадена от моята Същност.
И по този начин във всеки един момент от вашето приключение във времето и пространството вие може да се свържете към тази любов да я преоткривате. Може да я приемете във вашето съществуване и тя ще ви ускори, защото идеалната любов прогонва всички страхове, страхове които са се появили от разделението и страх, че не можете да се върнете към вашия източник защото по някакъв начин сте се компрометирали и аз няма да ви приема. Но трябва да знаете, че аз винаги ще ви приема – когато използвате свободната си воля да ме получите.

Богът зад Твореца
Пийте от мен, докато аз пия от вас, защото вие ставате всичко, което АЗ СЪМ. И в процеса на ставането на АЗ СЪМ, вие ставате повече от АЗ СЪМ. А аз ставам повече чрез вас и така творението се е увеличило. И така Богът зад мен, Богът зад Твореца на вашия свят на формата също се е увеличил. И този Бог е самото Съществуване, но Той е отвъд възможността за разбиране на човеците. Това Същество е съзнателност, идея за живот, идея за растеж отвъд времето и отвъд пространството, отвъд началото и отвъд края.
Вие ще кажете „Ако има съзнателност на растежа, който води от по-ниско състояние към по-високо състояние къде му е края, трябва да има край?”. Но трябва да знаете, че край няма, защото съзнателността може да се разширява до безкрайност. И няма край освен ако не решите да сложите край и да се отделите от потока на живота, да се свиете, докато се свиете толкова много че няма да можете да удържате чувството си на индивидуалност и така да се заличите в това, което някои са виждали като пламъците на ада.
Всъщност това е пламъкът на любовта отвътре, която повече не желае разделението. Така вашата индивидуалност се връща към източника и на мига се пресъздава без спомена на разделението и на причините за това. Да, случва се душата да умре и това е което наричаме втора смърт. Защото душата, която е била, душата която е станала през приключението в света на формата си е заминала. Но първоначалната Духовна Искра с оригинален дизайн се пресъздава на мига и може да започне приключението си наново, като този път ще се надява на по-добър резултат.
Има начало и край и същевременно няма начало и край. И това е мистерията и загадката, която не може да бъде разрешена с външния човешки ум. Но позволявайки на ума да се разшири чрез раздаването на мистерията може да стигнете до точката на преобразуване на ума и на преживяване на реалност зад тази загадка, реалността на Съществуването на Бог, от който вие произлизате. И това е най-голямото ми желание относно вас, да изпитате кой сте наистина и да имате смелостта да изразите кой сте наистина в този свят, така че останалите хора също да се пробудят за реалността на източника, вместо да стоят в самоотрицание, отрицание на източника си.
Защото издишването неизбежно ще се превърне във вдишване и всичко, което е излязло от мен ще се върне към единството с мен. И има два начина това възвръщане да се осъществи. Възвръщане чрез самоунищожение, така съзнателността се само-изтрива чрез само-отрицание. А другия начин е чрез връщане с само-преобразуване, когато съзнателността израства и се превръща в това, за което е била създадена, да стане нещо повече. И със превръщането в нещо повече не се само-изтрива и не се връща към нищото. Продължава да се разраства с потока на живота.
Човеците обичат да питат „Защо е така?” Отговорът не може да бъде формулиран така че да бъде разбран от човешкия ум. Но отговорът може да бъде преживян чрез отиване навътре в себе си. Има отговор, има причина и има смисъл. Ключът към откриването на отговора е опита на любовта в най-голямото си значение, да се слееш с любовта и да станеш любовта. И тогава ще знаете отговора на въпроса на живота. Този отговор е на ваше разположение през цялото време. Разширете умовете си и го намерете! Разширете съзнанието си и ме намерете, намерете любовта ми, открийте я, приемете я и позволете да ви трансформира и да станете, който наистина сте и дори нещо повече.
Обгръщам ви с цялата моя любов, която няма граници и условия. Сторено е.

Превод: velaskes - izvorite.com
« Last Edit: юни 16, 2018, 05:46:07 pm by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.