Author Topic: Поглед над 7-те лъча - Ким Майкълс  (Read 520 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

  • вътрешен мир
  • Администратор
  • Напреднал
  • *****
  • Posts: 3823
  • Gender: Male
Поглед над 7-те лъча - Ким Майкълс
« on: октомври 27, 2018, 09:16:02 pm »
Поглед над седемте лъча

Защо трябва да ни е грижа за духовните лъчи? Поради следните основни причини:
- Всичко което правим се прави с енергията на всеки един от духовните лъчи. Целия материален свят е създаден от седемте лъча.
- Всяко ограничение, което срещаме е създадено чрез извращение на един или повече от седемте лъчи.
- Единствения начин да се преодолее дадено ограничение е като се освободим от: вярване, което е създало ограничението; ниско-честотна енергия, която е била генерирана.
- Единствения начин да се преобразува ниско-честотната енергия създадена от извращаване на даден лъч е като се призове чистата енергия от същия този лъч. Всеки лъч е противоотрова за извратената енергия на този лъч.
 
Най-общо, само чрез познаване на духовните лъчи ние можем ефективно да идентифицираме и преодоляваме ограниченията, които срещаме. Следващата диктовка е описание на всеки един лъч, неговите чисти качества, също и извращенията му.

Всеки лъч има определен духовен кабинет, който се държи от издигнати същества:
- Елохимите представляват кабинета, който се държи от съществата, които реално са създали цялата материална вселена.
- Архангелите са кабинет, който се държи от същества, които служат като пратеници и посредници между духовното и материалното царство.
- Чоханите са издигнати майстори, които основно работят по подпомагане на неиздгинати същества да вървят по пътеката на просвещението, която води към възнесение.

ПЪРВИ ЛЪЧ:

Цвят: Електрическо синьо
Съответстваща чакра: Гърло
Елохим: Херкулес и Амазония
Архангел: Михаил и Вяра
Чохан: Ел Мория или познат още като учител ПОВЕЧЕ/ОЩЕ или Бапу.

Съвършени качества:
Традиционно този лъч е на силата и волята, но от още по-дълбоко разбиране първия лъч представя творческия импулс. Това е желанието за само-изразяване, готовност за експериментиране, дори и с резултати, които са неясни напред във времето. Също така това е готовност да се носиш с потока на живота и да се учиш от всяка опитност. Първия лъч дава усещането, че всичко има значение, че живота е вълнуващ и че отделния индивид наистина може да окаже позитивно влияние на света. Първия лъч е ключов за готовността да се работи за издигане на всички, вместо да служиш само на себе си.

Отклонения:
Извращение на творческата воля като страх от неизвестното, което се изразява чрез способността да се злоупотребява с властта така че да се контролират обстоятелствата, включително и другите хора. Има страх от предприемане на дейности, където очаквания резултат не може да се предвиди или гарантира, което очевидно блокира креативността. Хората с извратени качества на първия лъч често се занимават с множество игри на властта, доминирайки и управлявайки други хора, всичко това базирано на желанието за контрол на изходното положение. Това е опит да се подтисне самата жизнена сила, която винаги сочи към само-трансценденталност, и вместо това защитавайки отделния аз и това което мисли, че може да притежава в този свят. Това води до усещане за собственост над другите хора, което е източникът на най-големите конфликти на тази планета. При по-леки случаи хората имат страх от това да са креативни, имат чувство на безсилие, чувстват че нищо няма значение и че отделния човек не може да промени нищо – затова защо изобщо и да се опитва.

ВТОРИ ЛЪЧ

Цвят: Златисто жълто
Съответстваща чакра: Корона
Елохим: Аполо и Лумина
Архангел: Жофиел и Кристина
Чохан: Господ Ланто

Съвършени качества:
Традиционно е считан за лъча на мъдростта, просветлението и само-познанието. На по-дълбоко ниво, това е лъча, който ви упълномощава да съзрете, че отделния аз е нереален и че разделянето е една илюзия. Именно през втория лъч човек може да изпита основната реалност, където целия живот е едно цяло, защото нищо не може да бъде разделено от вездесъщия Творец. Да си отворен към по-висше разбиране е също качество на втория лъч, както и осъзнаването, че има много истински изражения на истината, които сочат към една и съща основна реалност на единството.

Отклонения:
Извращението на втория лъч е фалшивата мъдрост, която счита че знае всичко и че това е съвършената истина. Илюзията е основана на илюзията на дуалността, по-точно тази „реалност”, която се разделя на отделни части и че отделното съзнание има правото и способността да определя кое е истинско и кое не е. Отклоненията на втория лъч могат да се забележат в хора, които си мислят с абсолютна сигурност, че те имат право – особено тези, които станали фанатични – и са готови да принуждават другите към угодничество. Друго отклонение е интелектуалността, където хората могат да спорят за дадена идея без дори да помислят отвъд тази идея или за по-пряк опит направо от Духа, който е отвъд думите и концепциите.

ТРЕТИ ЛЪЧ

Цвят: Розов
Съответстваща чакра: Сърце
Елохим: Херос и Амора
Архангел: Чамуел и Чарити
Чохан: Пол Венецианец

Традиционно третия лъч се смята като място на любовта, състраданието, благотворителността, благодарността и красотата на безкористността. На още по-дълбоко ниво третия лъч е мястото на равновесието.
Любовта може да се наблюдава като уравновесяваща сила в живота, сила, която изравнява две първични сили на творението, а именно външната мъжка сила на импулса на Отеца и вътрешната свиваща женска сила на импулса на Божествената Майка. Ако тези две сили не са балансирани ще се наблюдават тенденции при които една от тях става по-крайна. Което означава, че всичко, което е създадено чрез неравновесие отива твърде далеч и се разбива на части, или не отива много далеч и по този начин не процъфтява, което води до само-разрушение чрез свиване.
Чистите качества на третия лъч дават способността да се изпита безусловно именно една реалност, която е отвъд двете крайности създадени от дуалното съзнание. Вие може да усетите нещо, което е дуалистично, макар и да нямате по-детайлно обяснение за него. Вие просто усещате, че тази условност не е „правилна”, защото вие имате опит от безусловната природа на Бог/истинската реалност в собствените си сърца.
Качествата на третия лъч водят до дълбоко вътрешно усещане за единство с целия живот, което извисява вашата способност да различавате, когато нещо се усеща като правилно(защото се опитва да издигне целия живот) или се усеща като неправилно(защото се опитва да издигне само една част от живота, като потиска друга част). Именно чрез третия лъч вие знаете кое е правилното нещо, което да направите, дори и да не можете да си го обясните чрез разума си. Чрез третия лъч се усеща и когато нещо е мотивирано от егоистичен импулс, който ви дава сила да се уравновесявате сами.

Отклонения:
Основното отклонение на третия лъч е липсата на равновесие, но това може да бъде изразено по много неуловими за нас начини. Един от тези начини е това, което хората наричат любов, което в действителност е опит за обладаване и контрол на другия. В крайните си форми това може да се изразява като омраза и желание да накажеш или унищожиш тези, които отказват да бъдат контролирани. Например много хора се влюбват отначало, но след това започват да изразяват усещане за собственост към човека, който твърдят че обичат.
Друго изкривяване е твърдото вярване, че целта оправдава средствата, което на друг език означава, че понеже някой преследва еди каква си ненадмината по себе си кауза, то това оправдава насилието, което прилага – убиване на други хора примерно за изпълнение на целта. Извратената форма на любов е причинила едно от най-големите зверства в човешката история. Няма по-трудни за убеждаване хора от тези, чийто поглед над живота е станал неуравновесен и стигащ до фанатизъм. Това същото, което предизвиква хората да вярват, че за да покажат тяхната любов към Бог те трябва да убиват други хора.

ЧЕТВЪРТИ ЛЪЧ

Цвят: Блестящо бяло
Съответстваща чакра: Базова
Елохим: Пюрити и Астрея
Архангел: Гавраил и Надежда
Чохан: Серапис Бей

Чистите качества:
Традиционно четвъртия лъч символизира чистотата, надеждата и само-дисциплината. На по-дълбоко ниво четвъртия лъч е междинната връзка на Духа с физическото тяло и с материалния свят. Въпросът който се задава на това ниво е дали вие позволявате на материалния свят да има власт над вашия Дух, така че да ограничава изражението му в този свят. Въпросът още е дали вярвате, че условията на материалния свят са истински, постоянни и непроменими, или вие сте готови да освободите своя творчески потенциал за да ускорите материалния свят – елемента на Майката – отвъд текущите зададени условия.
Качествата на четвъртия лъч ви упълномощават да избягвате капаните на илюзията, така че привидностите на материалния свят да не се считат за истински и постоянни. По този начин ще можете да избегнете улавяне в безкраен цикъл на преследване удовлетворяването на низки, телесни, плътски и човешки желания. Вместо това ще виждате този свят като инструмент за растеж на само-осъзнаването. Което означава, че вие без усилия ще избягвате всички дейности, които не служат на тази цел. Това дори има още по-дълбок пласт на осъзнаване, че въпроса не е в отбягването на човешките или физическите активности – а в тяхното одухотворяване.
Последната илюзия за преодоляване на духовния път е идеята за разделението между духовния и материалния свят, между духовните и материалните дейности. Вместо това, вие ще можете да оставате в единство правейки всичко което вършите в духовно занимание. Тогава това ще послужи на целта на вашето въплъщение, да ускорите вибрацията на цялата материална вселена до толкова високо ниво, че тя да стане постоянно част на духовното царство.

Отклонения:
Традиционно извращенията на този лъч се наблюдават като порочност и безредие. Но на по-дълбоко ниво изкривяването е в усещането, че текущите условия са истински и че такива трябва да бъдат и че вие нямате власт да ги промените. Вие почвате да мислите, че този свят е отделен от духовния свят, дори това, че принадлежи на дявола и трябва да бъде оставен на спокойствие, без да търсим начин да го променим.
Вие може дори да повярвате че нямате право да бъдете духовна личност в този свят, че нямате право да имате духовна сила в този свят. Вместо това, вие си мислите, че трябва да приемете текущите условия и да се адаптирате към тях. А като най-голямо отклонение вие може да повярвате, че сте изцяло материално същество, продукт на материална вселена – че сте дошли от пръст и в пръстта ще се върнете. В това състояние на съзнанието разбира се няма никаква надежда за напредване до по-извисено състояние. Тъй като самия живот е напредък към нещо повече, това извратено състояние на съзнанието Исус е нарекъл „смърт”, което означава духовна смърт.

ПЕТИ ЛЪЧ:

Цвят: Емералдово зелено
Съответстваща чакра: Трето око
Елохим: Циклопия и Вирджиния
Архангел: Рафаел и Дева Мария
Чохан: Иларион

Традиционно, качествата на петия лъч са истината и видението – но видение за какво? Петия лъч е седалището на единното зрение, както е илюстрирано от Исус в забележката „Ако окото ти е едно, цялото ти тяло ще е изпълнено със светлина.” Едноокото зрение е Христовото зрение, което вижда отвъд дуалността. Това е основано на разбирането, че Всяко изразяване на „истина” в материалния свят е по-малко от Духа на Истината, и по този начин трябва да се гледа отвъд всяко външно изражение, за да се преживее истината.
Когато някой съумява да го стори, той вижда че всички разделения не са истински и той вижда нуждата да издигне целия живот. Това дава и Христовото различаване, способността моментално да се идентифицира и да се вижда през лъжите на дуалността, които винаги се опитват да издигнат само една част от живота потискайки друга част. Това е онагледено в ситуацията в Райската градина, където змията казва на Ева: „Ти може и да не умреш”, вкарвайки елемент на съмнение в съзнанието й. Качествата на петия лъч ви дават власт да виждате през змийската логика. Също може да видите, че всички привидности в материалния свят са временни и така вие да държите на безупречното виждане, че хората и условията могат да се променят.

Отклонения:
Изкривяванията представляват липсата на виждане, липса на способност за различаване между единствената не-дуална Истина и множеството дуални „истини”, което води до съмнения и до усещане за безнадежност или до усещане, че истина не съществува. Също така това е вярването в една единствена истина и че тя е нашата истина. И понеже имаме тази една наша истина то трябва да се бием за нея, да се борим с другите, които промотират друга система от вярвания. Хората които критикуват други хора или идеи имат извратени качества на петия лъч. Друга перверзия е тенденцията да се казва за хората, които вярват в дадени неща, че са лоши хора – това когато не може да се види отвъд временните явления.

ШЕСТИ ЛЪЧ
Цвят: Пурпурен и златен
Съответстваща чакра: Слънчев сплит
Елохим: Мир и Алоха
Архангел: Уриел и Аврора
Чохан: Нада

Чистите качества:
Традиционно качеството на шестия лъч е мирът, но това е мир надминаващ всяко едно разбиране. Това е вътрешно усещане на неподвижност от дуалните привидности, които теглят към себе си от най-различни страни. Това е способността да стоиш в центъра на бурен конфликт и да усещаш спокойствие вътрешно. Това е способността примерно да усещаш как те тегли към небалансирано изразяване на гняв, но въпреки това ти оставаш центриран и решаваш да не отиваш в тази посока на теглене.
Когато имаш този мир, тогава можеш да дадеш наистина безкористна служба, защото интуитивно ще работиш да създаваш хармония във всяка една ситуация. И разбира се хармонията е ключът към помагането на хората да видят отвъд дуалната борба и да намерят общ език. Човек с развити качества на шестия лъч винаги търси общ език и има способността(особено когато горните чакри също са изчистени) да привлича хората към мирно съжителство.

Отклонения:
Най-непосредствените отклонения на качествата на шестия лъч са гнева и тревогите изразени като нападателно поведение принуждаващо другите или наказвайки тези, които са способни да се съпротивляват. Не-мира също е отвъд разбирането, защото не е възможно да се разговаря разумно с човек, който е изкривил качествата си на шестия лъч. Те действат сляпо разчитайки на чувството си на ярост, и изричат слова, за които след това съжаляват. Те дори ще извършат неща, които всички смятат за погрешни, само защото са заслепени за момент.
Друго извращение е това, което изглежда като мир, но всъщност е пасивност, тоест нежелание да се взема каквато и да е позиция. По този начин хората с това отклонение се вживяват като жертви, които само могат да реагират на външните условия и отказват да поемат отговорност за собствения си живот. Също така има хора, които губят индивидуалността си и стават част от съзнанието на тълпата, което действа сляпо и сляпо следва своя харизматичен лидер. Друго извращение е сляпото усещане, че насилието и войната могат да осигурят жизнеспособни решения или в други ситуации, че те са единствения начин да се действа, дори че са напълно оправдани начини за реакция.

СЕДМИ ЛЪЧ

Цвят: Виолетов
Съответстваща чакра: Седалището на душата
Елохим: Арктур и Виктория
Архангел: Задкиел и Аметиста
Чохан: Сен Жармен и Куан Ин

Чисти качества:
Традиционно за качества на седмия лъч се смятат свободата, прошката и справедливостта. Но на по-дълбоко ниво на разбиране седмия лъч е седалището на игривостта, вашата готовност да подхождате към живота според изявлението на Исус: „Докато не станете като малки деца, няма как да влезете в царството Божие.”
Когато въплъщавате качествата на чистия седми лъч вие усещате че живеете в свят, който е напълно добър и сте тук да се изразявате и да се заигравате с всичко, което ви е на разположение. Не се безпокоите за живота, за бъдещето, а имате доверие на Духа, че ще ви пази и че Майката ще ви храни. Така вие имате усещането на пълна свобода и на желание да опитате, това което света ви предлага, да го добавите и прекарате през своето лично творческо изражение.

Отклонения:
Главното отклонение на качествата на седмия лъч е тенденцията да се приема живота твърде на сериозно. Това може да се изразява като отклонение едновременно на свободата и справедливостта, което дава общо усещане, че живеете в свят, където всичко е борба, дори това е борба срещу някаква сила, която несправедливо се опитва да отнеме всяка ваша свобода.
Вземете за пример старата поговорка: „Присмей се на дявола и той ще избяга от теб.” Има истина в това, в този смисъл, че ако приемаш нещо твърде на сериозно ти му даваш власт над теб. Разбира се, човек може да каже, че има много неща в този свят, които се опитват да му ограничават свободата и че това е несправедливо, което значи ли че не трябва да се приемат на сериозно? Но винаги има някакъв баланс, където идва осъзнаването на истината като в друго изявление на Исус „Бъдете мъдри като змии и безвредни като гълъби.” Има много тънък баланс между това да си наивен към временните условности в света и приемайки ги толкова на сериозно, че да усещаш че не можеш свободно да ги променяш.
Крайното отклонение на седмия лъч е епичната мисловна нагласа, където човек мисли, че света представлява една епична битка между доброто и злото, което означава че всичко може да бъде оправдано ако е насочено към преборването и разрушаването на злото. Това води до пълна безчувственост към живота, към едни от най-отвратителните примери на човешка жестокост. Както и при всичко друго, нечувствителността към другите произхожда от нечувствителност към самия себе си. 
Когато сте изкривили качествата на седмия лъч почвате да си мислите, че проблемите в света съществуват защото другите хора не ги вземат толкова на сериозно колкото вас. Когато преодолеете това неравновесие вие осъзнавате, че ограниченията са все още тук, защото хората ги приемат твърде на сериозно, по този начин мислейки си, че условията на материалния свят имат власт над техния Дух. В действителност ние всички сме духовни същества и една от най-големите ни задачи на земята е да покажем, че сме способни да не позволим на материалните условия да ограничават нашия Дух и неговото изразяване в този свят. Позволявайки на нашите висши аз-ове да се изразяват чрез нас е ключа към свободата и точно това е игривостта на божествения човек-дете, който знае че е едно цяло с Отеца – и че с Бог абсолютно всичко е възможно.

ОСМИ ЛЪЧ

Съответстваща чакра: Тайната обител на сърцето
Архангел: Узайел
Чохан: Маха Чохан

Осмия лъч се нарича Лъч на интеграцията, защото е необходимо да се интегрират всички положителни качества на първите седем лъчи. Това означава, че трябва да преобразувате отклоненията на първите седем лъчи или това ще ви отдалечи от възможността за интеграция на всичките лъчи.

Източник: http://www.ascendedmasteranswers.com/teachings/676-an-overview-of-the-seven-rays
Превод: izvorite.com

« Last Edit: октомври 28, 2018, 08:22:35 am by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.