Author Topic: Символизъм на Рая  (Read 537 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Символизъм на Рая
« on: февруари 13, 2019, 07:53:47 am »
Райската градина някога е била тук на Земята в нейната 4-та плътност, но след многобройните падения на хората живеещи тогава, неспособни да реагират правилно и поддаващи се на изкушенията на въведените в това пространство тъмни сили цялата сфера е паднала в по-ниската 3-та плътност.
Райската градина е било място, където хората са живели без грижи, без да мислят за оцеляване, без да изпитват страдания и трудности. Всичките блага на природата са били свободни и достъпни за всеки. Не е имало закони, освен Божия Закон на Любовта. Не е имало пари и робски труд. Не е било нужно да се работи нещо задължително, за да получиш насреща това, което ти е нужно(както казва поговорката "за да ядеш"). Не е имало частна собственост или каквото и да е собственост - държавна, общинска, идеална. Не е имало и държави, нито е имало хора или организации от хора, които да ги управляват. Всичко в природата както казах е било свободно и достъпно. Земята не може да има собственици никога. Земята не може бъде експлоатирана за лични печалби никога. Не е имало заплахи и опасности. Не е имало егоизъм. Мога да продължавам да изброявам. Идеята е да покажа резкия контраст със сегашната действителност, която е по-скоро адът на Земята. Та замислете се, докъде я докарахме, какви ги навършихме, че сътворихме такова ужасно място за живеене. Причините се коренят в нас самите за всичките ни деяния. Ние сме Причината. И като знаем, че сме Причината, и като знаем, че нищо не е изсечено вечно в скалите, то дори и сътворения ад може да го преобразуваме отново в Райски кът. И този път ще имаме обеца на ухото си от тъмния опит, който сме преминали и ще можем да запазим и поддържаме творението си на Рая дори и при много сериозни предизвикателства, които биха могли да изникнат по пътя на нашето развитие.

« Last Edit: февруари 13, 2019, 07:47:08 pm by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Символизъм на Рая
« Reply #1 on: февруари 13, 2019, 07:54:04 am »
Ето го и обяснението на алегоричната сценка с Адам и Ева до дървото на познанието и змията изкусителка. Хората, които са живели в Земния Рай са се добрали до необикновена информация, която по-рано не им е била известна и към която са проявили огромно и неутолимо любопитство. Тази информация е свързана с дуалността - за познанието на добро и зло и за дълбочината на това познание. Били са предупредени от Боговете и Възнесените Майстори, че ако искат да изпитат това познание животът им ще се промени из основи. Но въпреки това хората са направили този първи свободен избор. И ето така са отворили Земния Рай за нашествието на тъмните сили. От този момент е започнал наистина да тече експеримента на Земята наречен живот в объркване или с други думи правото на напълно свободния избор. Свободен избор има само там, където има объркване, където съществата доброволно се подлагат на пълна или частична амнезия и по този начин могат да избират напълно свободно всичко без да разбират отначало какво вършат.
« Last Edit: февруари 13, 2019, 07:47:55 pm by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Символизъм на Рая
« Reply #2 on: февруари 13, 2019, 07:54:56 am »
Хората в Земния Рай са били като деца, невинни, спонтанни, водени от силни светли мисли и емоции. Но това не са били обикновени деца, то и няма обикновени деца, но хората в Рая, това са били Божествените Души, децата на Бога и Бог винаги има план за тях. Като всеки един любвеобилен и загрижен за своите деца родител и Господ планира най-доброто за своите деца - да станат един ден като Самия Него - съвършени, безупречни и безпределни. И неслучайно децата на Бога са се заинтересували от дуалността и са поискали да я изпитат чрез директен личен опит. Това е било част от Плана на Бога за тях, това е необходимия опит на духовния растеж, да станеш зрял, да станеш отговорен, да станеш господар на собственото си същество и на всичките му изражения. Пътуването на Божествената душа през дуалността й помага да стане Майстор на себе си.

Адам е символа на мъжкото начало, първоначалния архетип на мъжа. Ева е символът на женското начало и архетипа на жената. Дървото е символ на Божественото Мироздание. Плодовете на дървото символизират познанието за цялото Божествено Мироздание. Забранения плод е познанието на дуалността - познанието за добро и зло. Змията изкусителка е подбудата или първата причина за появяването на информация за дуалността.

Има велик символизъм защо точно змия е избрана в тази алегорична картина. Змията в рамките на този символизъм е мъдра, защото познава дуалността и си служи с нея, но змията също така е лукава, защото преднамерено желае да поквари невинните деца на Рая с познанието за забранения плод.
Змията това е Драконовата цивилизация, които имат змиевидни черти и форми и напълно се вписват в дадения символизъм като мъдри мислители, но и като лукави изкусители.

Архетипа на пропадналия(покварен) мъжки принцип след ефектите на дуалността се нарича Сатана, а архетипа на женския принцип покварен от дуалността се нарича Лилит. Те са Адам и Ева, но от другата страна - покварени от злото.
« Last Edit: февруари 13, 2019, 07:48:05 pm by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.