Author Topic: Космически перспективи  (Read 1505 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Космически перспективи
« on: април 26, 2019, 10:55:51 am »
Аз съм един човек от 7 милиарда човека на една планета, която е една от 8 други планети обикалящи около една звезда. Звездата(слънце) е една от 300 милиарда други звезди(слънца) в нашата галактика. Галактиката е една от 200 милиарда до около 2 трилиона други галактики, които са част от една вселена.

Представи си сега, че всичко това си самия ти, това е като неделима част от самия теб.
Външно погледнато човека изглежда като едно нищо в сравнение с мащабите във вселената. А вътрешно в нас се съдържат не една вселена, а всичките възможни. Как е възможно това? Защото мащабите нямат значение. Голямото е малко и малкото е голямо. Погледнато през очите на Великия Дух вселената изглежда като прашинка. Цялото творение е една точка сред необятното море от Съзнателност на Великия Дух.

Най-близката галактика до Млечния път е Андромеда. Разстоянието дотам е около 2.5 млн. светлинни години. С други думи, ако човек можеше да живее в тялото си поне 2.5 млн. години и да поеме за същото време на пътешествие през космоса в посока към Андромеда, той трябва да може да лети със скоростта на светлината. Което с други думи означава, че трябва да може да лети със скорост от около 300 000 км. в секунда! С други думи пътуването до галактика Андромеда се отлага на този етап :)

Дори едно такова хипотетично пътуване до галактика Андромеда ако беше възможно човек след като премине разстоянието дотам ще завари не тази Андромеда към която е тръгнал преди 2.5 млн. години, той ще се окаже 2.5 млн. години напред в бъдещето. Представи си примерно човек от тази галактика, който тръгва към Млечния път за нашата Земя по това време. Та той ще пристигне тук след 2.5 млн. години. Ако ни е наблюдавал по някакъв невероятен начин през своя телескоп от неговата планета той е виждал с 2.5 млн. години назад в бъдещето какво става на нашата планета(телескопите виждат отраженията на светлината, която пътува през космоса, не действителния обект), което значи че най-вероятно не е забелязал човешки форми на живот, може би някое друго праисторическо животно. А когато пристигне след дългото си пътешествие тук той дори може да не завари тази планета или да я завари толкова променена, че да не е възможно да я разпознае по какъвто и да е начин. Напълно възможно е като пристигне да не завари планетата на същото място, защото цялата галактика, заедно с всичките звездни системи в нея се движат и за такъв период от време ще са се преместили на друго място. Дори самата Андромеда ще се премества, докато пътуваме през нея.

Много "по-бързо" може да се стигне до известни звездни системи из нашата галактика, но само ако човек можеше да пътува със скоростта на светлината, което практически за човешкото тяло не е възможно. Все пак ако беше възможно ние бихме могли да стигнем до Сириус само за около 8 г. и до Арктур само за около 36 г.
За пътуване до Плеядите(ок. 444 светлинни години) или до Орион(ок. 1300 св. год.) няма да стигне нашия кратък земен живот, който е към 100 г.

Скоростта на светлината очевидно е непреодолимо ограничение за покоряване на необятните простори на материалната вселена. Най-много да се прескочи до по-близките звездни системи в тази галактика. А човешкото тяло не може да издържи на напрежението дори за миг ако се подложи на натоварване причинено от ускорението на скоростта на светлината. Та ние едва се справяме със съвсем бавни скорости. Астронавтите тренират с години, за да могат да понесат ускорението при изстрелването на ракетите.   
Скоростта на светлината не е разковничето за изследване на космоса. Истинската скорост, която може да ни отведе навсякъде, където можем да си представим и то за миг е скоростта на съзнанието. Помисляш си къде желаеш да си, настройваш се, представяш си мястото и Великия Дух те пренася там или по-скоро ти се изместваш в даден времеви-пространствен тунел(естествено не би могъл да вземеш физическото тяло в това пътуване, пътуването е ментална проекция). Всичките реалности съществуват едновременно, като имат нещо като адреси, по които могат да бъдат разграничени. Ако знаеш даден адрес, можеш да се свържеш мислено и да се озовеш в дадената реалност. По този начин всичките братя и сестри от галактическата федерация ни посещават. Никой не си създава грижата да прекосява огромните разстояния между звездите. Те просто знаят нашия адрес и знаят как да се настроят към неговите честоти така че да имат достъп към нашите реалности.   
« Last Edit: април 26, 2019, 11:09:53 am by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Космически перспективи
« Reply #1 on: април 26, 2019, 11:04:12 am »
Реалния проблем за придвижване на даден обект със скоростта на светлината е неговата маса. Ако даден обект има маса то за придвижването му с такава скорост ще е нужен безкраен енергиен източник, понеже с увеличаване на скоростта се увеличава и масата на обекта. С доближаване до скоростта на светлината масата на обекта става толкова голяма, че на практика ще бъде безкрайна. Затова ще й трябва безкраен енергиен ресурс, за да я поддържа с такава скорост. Да не говорим и за другия проблем, че примерно ако човешкото тяло почне да увеличава масата си с увеличаване на скоростта, то на един етап просто ще се сплеска или с други думи ще стане на кайма, която мигновено ще се разпадне до първоматерията си. 
Това, което може да се движи с такава скорост няма маса. Фотоните са безтегловни частици. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Космически перспективи
« Reply #2 on: април 27, 2019, 09:41:25 am »
Космическо обяснение на процеса на Възнесението.

Всичко се притегля към източника си, което е винаги някакъв център. Ако разгледате изображение на нашата галактика Млечен път ще забележите, че тя има център, който е нейното централно слънце(което е напълно възможно да е вид черна дупка или черно слънце) и около него спираловидно се въртят два основни грамадни галактически ръкава. Точно някъде между тях се намира нашата Слънчева система. Галактическите ръкави се усукват спираловидно в посока към центъра си и заедно с тях се завличат всичките планетарни системи, които ги съставляват. Това засмукване към центъра е много бавно от гледна точка на земното летоброене. За период от 26 000 години движението на Слънчевата ни система регулярно преминава през светли и тъмни участъци в галактиката. През 2012 се отбеляза формалния край на поредния тъмен участък и сега навлязохме отново в светъл участък. Особеното е, че нашата слънчева система се върти около галактическото слънце, но и се приближава до него. Та колкото повече се приближава, толкова повече слънчевата система заедно с планетите и съществата в нея се издигат към по-високи измерения.
Един ден, когато окончателно бъдем засмукани и се влеем в галактическото слънце или в черната дупка, тогава планетарната ни система ще бъде в най-високата си плътност и измерение.
Това с други думи представлява вдишването на Абсолюта или прибирането в нашия вечен дом на Светия Дух.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Космически перспективи
« Reply #3 on: април 27, 2019, 09:41:42 am »
Планетите на слънчевата система се въртят около нашето слънце. Слънчевата система се върти около галактическото слънце. Галактиката(заедно с всички милиарди други галактики, които могат да съществуват) се върти около Централното Слънце или с други думи около Вселенското Слънце, което е първата Алфа и Омега във Вселената на формата. Всичко се върти около центъра си, от който произхожда. Всичко се върти забележете в посока на часовниковата стрелка, когато въртенето е Божествено установено. Когато е завладяно от тъмнината посоката на въртенето става обратна на часовниковата стрелка.
Земята се върти около оста си. Хората се притегляме от центъра(ядрото) на Земята, което наричаме гравитация, но не е само гравитация а е единно гравитационно-магнитно поле. Тоест ние хем се привличаме към центъра, хем се отблъскваме от него едновременно. Така е и с планетарните тела и планетарните системи. Всичко е подобно. По същия начин електрона в атома се привлича и едновременно се отблъсква от протона. Протона символизира центъра, ядрото, слънцето. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Космически перспективи
« Reply #4 on: май 05, 2019, 08:49:12 am »
Снимката на черната дупка отпреди две седмици показва центъра на нашата галактика. Центъра на галактиката е съзвездие Стрелец, чийто център пък е тази чудовищна черна дупка с масата на милиони слънца като нашето. Смисъла на това небесно тяло е свързан с кончината на цялата галактика. Всичко, което има начало, винаги има и край - закон Божи. И понеже във висшите измерения няма категория "време", началото и края се случват едновременно, поставени в определени времеви линии, които се разгръщат линейно като в забавен каданс. В много от тези линии, да не кажа всички галактиката достига до своя край. В някои от тези линии цялата галактика се издига на все по-високи вибрационни нива и достига Божествен статус. И тук идва следващия закон Божи - всичко, което достигне Божествен статус може да просъществува вечно, тоест без край.   
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Космически перспективи
« Reply #5 on: май 05, 2019, 09:20:02 am »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Космически перспективи
« Reply #6 on: май 05, 2019, 09:47:25 am »
В нашата времева линия галактиката отива към своя край според нашите телескопи, но дали е така? Не може да се каже, защото това, което "виждат" телескопите е далечното минало, светлината, която идва от центъра на галактиката е пътувала огромни разстояния в течение на невъобразима продължителност от нашето земно време. Черната дупка, която се регистрира може да се е променила в нещо друго. Кой знае какво има там в центъра на галактиката точно сега. Човешката раса с никакви научни средства не би могла да узнае отговора на този въпрос.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Космически перспективи
« Reply #7 on: май 06, 2019, 10:02:47 am »
Къде в Млечния път са другите 3Д планети? Те се намират някъде в относителна близост до нашата слънчева система, но малко по-назад по същия галактически ръкав и съответно са малко по-отдалечени от централното галактическо слънце. Движението и историята на техните слънчеви системи върви по подобни сценарии като при нашата слънчева система. Етапите са подобни, еволюцията на душите е подобна, еволюцията на планетите и звездите е подобно. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Космически перспективи
« Reply #8 on: май 06, 2019, 10:14:12 am »
От материала на Ра се казва, че има 67 млн. планети с разумен живот в нашата галактика. На около 10% от всички възможни обитаеми планети в Млечния път се случват подобни процеси като на нашата Земя, примерно като процесите на еволюция на душата и процесите на възнесение. Тоест на тези 10% живеят форми на живот подобни на нашите, които минават през подобна еволюция.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Космически перспективи
« Reply #9 on: май 11, 2019, 11:48:16 am »
Черната дупка е същото нещо като слънцето. Звездното развитие на всяко слънце може да продължи като образува от себе си мъглявина и от мъглявината се образува нова галактика. Слънцето може да стане също така черна дупка, тоест да поеме развитие обратно навътре, не навън. При всички случаи масата на черната дупка ще бъде същата като на слънцето, което е била, като може да включи планетите, които е погълнало когато е израствало като бял или червен гигант през последните фази от своя слънчев живот.
Събитийният хоризонт на черната дупка е границата, където притеглянето към центъра й става неизбежно. Всичко, което попадне в събитийния хоризонт е обречено да бъде притеглено към центъра й и разградено до първоначалната материя, от която е съставено, тоест да бъде обърнато в сингуларитетно състояние. Не знам дали изписвам правилно тази дума, както и да е.
Когато слънчевата система каквато е нашата се издига на по-високи нива от текущите чрез процесите на възнесение след огромни периоди от време тя ще се разрасне до собствена мини галактика, която още по-напред във времето, чрез своите слънчеви системи, които ще се разрастват ще се превърне в още по-голяма галактика. И този процес на разширение може да продължава напред чак до края на времето. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Космически перспективи
« Reply #10 on: май 22, 2019, 08:41:37 pm »
Най-необикновеното и може би най-значимо изображение създавано някога в резултат на 16 години наблюдения с телескопа Хъбъл съдържа стотици хиляди галактики и засега представлява всичко най-далечно и обширно, което човечеството е успяло да види в безкрайния космос.

Изтеглете си изображението с най-високата резолюция и с достатъчно мощен компютър може да се отвори и разглежда на 100% зуум.

http://hubblesite.org/image/4492/news 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Космически перспективи
« Reply #11 on: май 24, 2019, 05:43:23 pm »
Малко по-нагоре съм сбъркал като съм написал, че снимката на черната дупка, която излезе наскоро е на тази черна дупка, която се намира в центъра на галактиката. Става въпрос за друга черна дупка, която е много по-масивна и се намира на съвсем друго място. Не че това има някакво значение.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Космически перспективи
« Reply #12 on: юни 23, 2019, 11:53:56 am »
Нашата слънчева система обикаля конкретно около едно централно слънце. Познайте около кое слънце. Слънцето на Плеядите - Алцион. Една обиколка около Алцион трае приблизително 26 000 земни години. Бум!
Не случайно седалището на космическото бяло братство се намира точно на Алцион. И като се говори за централно слънце, което е максимално близко до нас, това отново е Алцион.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Космически перспективи
« Reply #13 on: юни 25, 2019, 08:02:08 am »
Нашата Земя е събрала на едно място цялото галактическо разнообразие. Всичко най-добро, което може да се види на други обитаеми планети в нашата галактика е отгледано и тук. Човекът е създаден от генотипа на 22 галактически цивилизации и по същия начин е събрал всичко най-добро от тези цивилизации. Човекът и планетата Земя са изключителен Божествен проект(експеримент), чрез който се опитва да се покаже как съчетанието на различни, често противоположни качества е напълно възможно да съществува в мир и разбирателство. Човешкото тяло е универсален приемник за всякакви по произход души. Всяка душа може да се всели в човешко тяло. Земята е под директната закрила и наблюдение на нашите велики божествени родители. Няма нищо случайно, което да не е нужно от това, което се случва тук. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Космически перспективи
« Reply #14 on: юни 29, 2019, 09:00:08 am »
Централните слънца се наричат още бели дупки(противоположно на черните дупки). Техните свойства са да излъчват Божествена Светлина и Любов. Централните слънца не е задължително да са много големи(някои са огромни), те могат да са точка в космоса, която да свети много ярко. Централните слънца са като своеобразни чакри на Безкрайния Творец. Неговите чакри излъчват Неговата същност. Централните слънца са централни, защото около тях се въртят други планетарни системи, на които живота еволюира. Тези планетарни системи се ползват от Светлината и Любовта на Безкрайния Творец за своя духовен напредък. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Космически перспективи
« Reply #15 on: юли 17, 2019, 09:27:21 am »
Галерията със снимки от повърхността на Марс.
Една пустинна планета почти унищожена от древна война.

https://mars.nasa.gov/multimedia/images/?page=0&per_page=25&order=pub_date+desc&search=&condition_1=1%3Ais_in_resource_list&category=51%3A193
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Космически перспективи
« Reply #16 on: юли 17, 2019, 11:41:14 pm »
Централното слънце както уточних по-горе е Алцион. Има и Велико Централно Слънце, което е Сириус Б. Нашата слънчева система се върти около двете по различен но много специфичен начин, което определя в какви фотонни пояси попада. В тези времена на възнесение слънчевата ни система се подравнява едновременно към благодатта на тези две най-близки до нас централни слънца и така става възможен огромния квантов скок. Нашето слънце е свързано много тясно с  тези централни слънца и Божествената енергия тече постоянно между тях. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Космически перспективи
« Reply #17 on: юли 21, 2019, 07:25:39 am »
Ако питаме астрофизиците върти ли се Слънчевата система около Алцион ще ви кажат, че е невъзможно понеже разстоянията са твърде големи, за да съществува някаква гравитация специфично между тези две галактически формирования. Това, че няма директна гравитация можем да го приемем за вярно, но въртенето около Алцион се осъществява чрез други сили. От научна гледна точка и това не може да се докаже, защото самата обиколка отнема 26 000 години и в рамките на човешкия живот, който е средно 50-80 години, няма жив човек, който да е бил свидетел на тази обиколка. Само чрез пророчество и чрез контакт с Духа подобна информация става достъпна.
Факт е, че Земята се върти около Слънцето, факт е че Слънчевата система заедно с цялата галактика се върти около Централното слънце(това, което учените наричат черна дупка в центъра на Млечния път), факт е, макар и недоказуем, но логичен(теоретичен), че всяко планетарно тяло или съвкупност от планетарни тела гравитират около други по-големи звездни формирования. И самата галактика се върти и гравитира към другата най-близка до нея галактика(Андромеда) и двете се доближават една към друга и на някакъв етап ще станат една обща галактика.
Идеята ми е, че всички звезди и планети са в постоянно движение и че гравитират една към друга. Как това е възможно, когато са отдалечени толкова една от друга, както е случая на Земята с Алцион(444 светлинни години)? Работата е в това, че макар и толкова отдалечени между тях има много други звездни тела и между всичките тези звездни тела съществуват сили на гравитация или магнетизъм. Съвкупната сила на магнетизъм между всичките тези други планетарни тела, които стоят между Земята и Алцион създават магнетичната връзка между тях.   
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.