Author Topic: Оттегляне на подкрепата към тъмното в света  (Read 2087 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Или с други по-прости думи - бойкотиране.
Това е единствения начин да се покаже, че вече не сме заинтересовани от тъмните начини, по които е изградено цялото човешко общество, от дуалността, от старото, от нефункционалното, от разделението, от прослойките, от несправедливостта, от елитарността, всичко това което е проявено в света, в държавата, в общината, в града.
Всички, които сме тръгнали към 5-то измерение, към новия живот в Любов и Светлина трябва да знаем, че мирния подход към този проблем е единствения възможен. Трябва да се подходи с мир в душата и мир в действията. Без негодувание и без противопоставяне. Без използване на насилие, без каквато и да било принуда. Само с Любов и внимание към другия, с ясна обоснованост на намеренията, с твърда воля само напред.
Отстранявайте се от всичко, което не отговаря на Бога и на Безусловната Любов. Оттегляйте своята подкрепа към всеки аспект на обществото, което работи по старите начини, което работи на базата на страха и разделението, на облагодетелстване само на една част от хората, за сметка на другата, махайте се от всички тези, които се опитват да ви вкарат прегрешение, всички тези които ви потискат, всички тези които нарушават фундаменталните ви права на живот. Стига сме подкрепяли бездушни политици и бездушни институции, които са изкусни в лъжата и измамата и малко правят за доброто на целокупния народ.
Кажете НЕ на цялата глупост и безсмислие, на цялата повърхностност и безвкусност, на цялата незаинтересованост и безотговорност, на тарикатщината и дребнавостта, на низките страсти, на законите и порядките, които са подтиснически и манипулативни и т.н.
Това трябва да започне да се случва по доброволен начин между хората, трябва да тръгне от някой и да започне да се разпространява, защото самия процес на възнесение ще направи нещата по трудния начин без да ни пита, чрез природни бедствия и катаклизми от масов характер. Сега е дошло времето всички, дето дремят, всички които четат посланията на Висшите сили, да се пробудят от инертността си и да приемат своята нова творческа природа на деца на Бога. Процеса, който е тръгнал е невъзвратим и наистина е по-добре да започнем да излизаме от душевния си ступор и да се приспособяваме към новите реалности.
Оставете всичко старо, всеки ден по-малко чистете и махайте от себе си ненужното и вредното, остранявайте се от дуалните хора, от тяхното мислене, от техните грижи и проблеми и възприемайте само новото и божествено, само това, което носи Любов и Светлина.   
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Оттегляне на подкрепата към тъмното в света
« Reply #1 on: февруари 27, 2019, 10:41:46 am »
Как се събаря едно цяло общество без употреба на грам насилие, и по-точно онези изострени негови сфери, които не работят за добруването на цялото?

Като спрем да ползваме услугите и продуктите, които тези обществени сфери ни предлагат. И така, ако знаете примерно, че фармацевтиката не ви помага за вашите страдания, то просто спирате да купувате химикалите им. Ако виждате, че лекарите не ви лекуват, преставате да ходите при тях и да търсите помощ от тях. Ако бакалията ви предлага гумени изкуствени храни преставате да посещавате това място.
В същото време с напредването на възнесението ще се появяват наистина работещи алтернативи на всичко, което сме свикнали да ползваме от старото общество и което има неблагоприятно въздействие върху човешкия организъм. И в горния ред на мисли ще се появяват истински лекари и фармацевти, които ги е грижа да излекуват своите пациенти, ще се оформят истински производители и търговци на чиста биологична храна, които ще се стремят тя да става по-достъпна за повече хора.
Аз самия, както съм писал вече, от много години бойкотирам почти всичко, което съм сметнал, че не ми върши работа. И даже работя активно за намирането на всякакви нови алтернативи, като експериментирам над самия себе си.

 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Оттегляне на подкрепата към тъмното в света
« Reply #2 on: февруари 27, 2019, 10:42:05 am »
Когато сме забелязали, че държавата не работи за хората както трябва да работи, няма друг начин освен да я бойкотираме. В същото време не може да се каже, че държава съвсем не работи за хората, защото ако не го правеше съвсем, нямаше да я има тази държава. Държавата осигурява за хората някакъв жизнен стандарт и сигурност, това не може да й се отрече.
Замисъла на тъмния кабал за малките държави като нашата е да бъдат покорни васали на водещите държави. Чрез получаване на поредица от крупни заеми, избраните от народа продажни и безскрупулни политици за целия период на прехода успяха да изтъргашат всичките интереси на държавата ни на тъмния кабал. И сега всичко, което се случва, цялата тази т.нар. либерализация на икономиката е стриктно следван план на развитие предначертан за страната ни. Това с най-прости думи създава същите условия на бизнес като в САЩ, чрез съкращаване максимално влиянието на държавата върху частния сектор, което води постепенно до монополи, които събират големи парични средства и стават по могъщи от самата държава. Което значи, че монополите могат да правят каквото си искат - да променят законите в държавата, да си купуват партии и политически лобита, да влияят по всички възможни начини чрез подкупване на ключови фигури във официалната власт, за да изпълняват егоистичните си пъклени планове.

За нашата държава има една много важна особеност, че тук след комунизма реално няма работещ свободен частен сектор. Защото големите капитали създадени през този политически строй от народа на страната са заграбени и разпределени между стотина души в тесни фамилни кръгове, които реално имат цялата власт над държавата ни. За народа и частния бизнес са заделени само трохички и обещания, които никога не се изпълняват. Масовата приватизация се оказа масово ограбване също. Всичко, което уж се прави за народа е вид ограбване на народа. Всичките партии, които съществуват в страната ни са регистрирани от същите 100-тина души, които държат големите капитали. А бедния заблуден българин си мисли, че има право на глас и като избира дадена партия тя ще представлява интереса му. Партиите, които идват на власт и се сменят на всеки интервал от 4 години се грижат основно за добруването на тези 100-тина души и за просперирането на техните нечестно присвоени капитали. След това, може да направят нещо и за по-едрите клечки, разните бизнесмени и предприятия, за подсилване на държавната власт и контрол, за поддържане на институциите действащи и най-накрая, ако останат някакви средства и желание сред управляващите може да сторят нещо малко и за народа, така че накрая да кажат  "вижте какви чудеса направихме за вас и вие пак сте недоволни".
Та това е положението в милата ни страна. Държава отдавна няма, има родствена мафия от бивши агенти на държавна сигурност, които правят каквото си щат на тази територия. Те са инкарнация на тъмнината, работят без да знаят за дявола и след краткия си мизерен земен живот душите им ще принадлежат изцяло на дявола. Което в много случаи означава духовна втора смърт чрез Божествения огън. Така, че такива хора продават душите си на дявола за един ефимерен човешки живот срещу богатства и власт и ще си платят прескъпо за това след смъртта си.     
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Оттегляне на подкрепата към тъмното в света
« Reply #3 on: февруари 27, 2019, 10:44:11 am »
Така, че това адско творение наречено държава, което би трябвало да работи изцяло за добруването на народа а не го прави трябва да бъде бойкотирано безкомпромисно от светлите хора живеещи на тази велика българска земя, заради чиято свобода са се борели и умирали много честни и смели хора.

И за пореден път напомням, че след разкриването на такива несправедливости в живота, за страната ни, а след малко и за света, не бива да се реагира емоционално - с раздразнение, гняв и осъждане към въплътените хора на тъмата. Трябва винаги да сме спокойни, с разум и безпристрастност да приемаме нещата такива каквито са и несправедливостта да стане наша лична мотивация самите ние, всеки отделен човек да се стреми винаги да бъде справедлив в своите отношения с другите.

Винаги когато пред нас има демонстрирано колосално зло и огромна несправедливост и безчестие трябва да се запитаме - А Господ Бог, който е Любов, какво би сторил? И отговорът ще ви бъде даден. Отговорът винаги е прост и лесен за разбиране. Бъдете мир, носете мир вътре в душата си, носете мир в света, бъдете светлина и любов за себе си и за другите и всичко ще започне да се оправя и да се нарежда както в личното преживяване така и в колективното.

Бойкотът представлява изявената воля да се откажеш от това, което не ти върши работа. Дявола винаги изкушава, дявола винаги предлага привидно лесни решения, привидно примамливи удоволствия, но човек трябва да може да казва "Не, благодаря!". Когато откриваш най-различни неща, които не отговарят на твоята възвисена природа, които ти се насаждат като единствено решение, които биват рекламирани като единствено решение, ти трябва да имаш капацитета да разсъдиш кое за теб е полезно, кое носи светлина за твоята възвисена природа и кое те дърпа назад. Да казваш "да" на всичко, което те издига и да казваш "не" на всичко, което цели да те провали.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Оттегляне на подкрепата към тъмното в света
« Reply #4 on: февруари 27, 2019, 10:46:50 am »
Сега малко за устройството на света, което е сътворено по визията на тъмния кабал(въплътени драконианци и висша каста чисти рептилоиди). Това са на практика няколко семейни кръга, които стават много силни и влиятелни през последните няколко стотин години чрез много хитри подмолни дейности, свързани с войни и банково дело. С отдаване на заеми със заробващи условия, с подклаждане на международни конфликти, които прерастват до военни действия от национален и глобален мащаб. С производство и търговия на оръжия. Със захващане на всички възможни лостове във финансовите системи на всяка една държава по света с малко изключения. И с постоянно източване на най-скъпоценните ресурси на планетата и складирането им в частни трезори.

И така имаме тези няколко фамилии, които чрез монопола си върху парите/банките/борсите/държавите/глобалните концерни могат да манипулират общественото развитие във всяка една държава, която е под тяхно финансово влияние. Бавно и методично те прокарват желаната от тях политика във всяка страна. Ако дадена страна чрез избраните и представлявани политици каже категорично "не", което е много рядко срещано, Кабал-а оттегля всичката си финансова подкрепа и остава тази страна на произвола, сами да се оправят. Но преди това ще опита по най-различни начини да реши проблема с тази страна - дипломатично или чрез насилие, така че да не загубят влиянието си върху нея.

Как се е стигнало до това положение, няколко фамилии сега да имат пълна власт над целия материален свят? Заради алчността на всички управници през всички времена във всички държави и територии - царе, крале, императори, султани, папи, министри, правителства, диктатори и прочие.
Голямата власт и богатства на няколкото фамилии произхожда от остатъците на Римската империя и Римо-католическата църква, които създават в началото няколко тайни окултни общества в днешно време водещи се като "клубове".

В България има установена двойна ос на злото. От една страна това е Кабалът, който е впил нокти във врата на малката ни държавица чрез предателствата на всички редуващите се бг правителства от началото на прехода досега. А от друга страна имаме вътрешни много опасни български паразити, бивши топ комунисти, които се крият задкулисно и държат цялата власт, която парите и дяволската хитрост могат да осигурят. Два звяра смучат живителната сила на българина незабелязано.   

Дявола и злото поставят предизвикателства и тези предизвикателства са огромни, защото са на живот и смърт(буквално и преносно). Пред човека стои постоянно алтернатива, каквото избере това му се дава. Комунизма създаде едни определени трудни условия на съществуване, сега и демокрацията създаде друг тип трудни условия. Но именно в трудното и тежкото човек показва кой е той, каква е неговата стойност, какви са неговите възможности, каква е неговата сила да отстоява себе си. Можеш ли и при най-трудните условия да съхраниш огъня вътре в себе си. За истински светлия човек няма значение какво е положението в света и в държавата. Той ще носи светлината вътре в душата си и ще свети с нея независимо от проявените колективни условия.
Но в помощ на тези, които са по средата на пътя и са все още в объркване, външните условия също ще бъдат променени и трудностите и предизвикателствата постепенно ще бъдат премахнати. На всеки, който желае ще му бъде помогнато да увеличи своята вътрешна светимост.   

Света докато е населен с хора с ниски вибрации не може да бъде издигнат. По този начин и държавата ни не може да бъде оправена докато има много, които ще продължават да дърпат чергата единствено към себе си и да саботират всяко усилие на по-светлите хора да направят нещо добро за всички. Затова идва на помощ Възнесението към 4-та плътност, което е своеобразна чистка и цедка и ще отдели размирните хора от добронамерените.
Какво може да направим сега всички тези, които се стремим към светъл и истинен живот? Да продължаваме да се просветляваме индивидуално, да продължаваме с малки стъпки да проявяваме светлото около нас по възможно най-устойчиви начини, пък каквото ще да става. Ако дойде някой да събаря и разваля съграденото, ще градим пак докато имаме сила и желание, докато сме живи в този свят. В другия свят, там всичко е наред, там ще си почиваме.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Оттегляне на подкрепата към тъмното в света
« Reply #5 on: февруари 27, 2019, 10:49:26 am »
Глобалистките амбиции на тъмния кабал представляват тотална хегемония на идеологията на драконианците и рептолоидите.
Един тираничен владетел хванал в ръцете си целия свят.  Той чрез много прикрити лостове(глобална държава, глобално правителство, глобални монополни холдинги) да командва и направлява всичко и всеки. Целта на тази абсолютна власт е докарване на цялото население в робска позиция на подчинение чрез сплашване за собствения му живот, и по този начин поставянето му под пълен контрол. Ако тиранина горе на социалната пирамида поиска всички да страдат контролът му ще създаде всички необходими условия на живот така че цялото население да бъде подтикнато да страда и да създава тъмна хранителна енергия за своите поробители. В такъв режим има по една монополна компания, която да определя вектора на движение на всеки аспект на човешкия живот. Например ще има един производител на пшеница, който ще произвежда такава гмо пшеница, която служи на целите на кабала. С други думи ще има по една водеща компания, която ще предоставя на глобалното население един "перфектен" продукт. Например ако си жаден няма да пиеш вода, ами ще пиеш само кока кола. Ако си гладен ще ядеш само макдоналдс, защото ще е определено като най-добрата храна за теб от всички здравни организации финансирани от кабал-а. И всичко останало, което се явява конкуренция ще бъде постепенно надвито и подтиснато чрез силата на монополите.
Ето това са целите на тъмния кабал, които никога няма да видят реализация в този свят. Но може да си представите за какво колосално зло става въпрос, което се придвижваше бавно и методично в планетарното идейно пространство и все още се придвижва но вече няма свои ревностни водачи. Защото главата на змията е отрязана. Драконианците, които командваха парада са прогонени от този свят. Остават въплътените драконианци и рептилоиди, намиращи се на много високи позиции и с власт, които постепенно ще бъдат уличени и изловени с напредването на процеса на възнесение.

Кабалът иска да направи организацията си господ-ар на Земята. И към това се стремят всички самозабравили се хора, които не вярват или не признават истинския Господ. Всеки самозабравил се човек, който се докопа до по-голяма власт превръща себе си в същински тиранин, който замисля постоянно как да контролира и да използва до колкото е възможно, подвластните му маси от хора без вторите да могат да се обединят и да го бутнат от пиедестала му. Това са правели повечето управници с най-различни титли през всички тъмни времена на човешката история. И всеки един, който е вършил масово зло е трупал огромна карма, която ако не е пожелавал след това да изплаща е бил изпращан в ада на още по-трудни изпитания пък дано да му дойде акъла. Ако упорството продължава адските хора преживяват втора смърт чрез разформироване на душите им.

Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Оттегляне на подкрепата към тъмното в света
« Reply #6 on: февруари 28, 2019, 12:13:59 pm »
След като се отделим от тъмнината в света какво да правим?

Две насоки на работа имаме, които са първостепенни. Да издигнем вибрационно себе си и да издигаме вибрационно другите(с тяхно съгласие разбира се).

Първата насока, издигането на себе си това е работа над собственото съзнание, което е било обусловено досега по какви ли не начини, за да бъде отдалечено от Висшия си Аз. Това е сторено чрез чужда намеса в личното ни пространство и чрез собствено приемане като валидна на тази намеса. Тоест ние сами сме си виновни, че сме възприели тази намеса като истинска за нас. И оттук вече може да се работи към промяна на своето съзнание. Целта на тази промяна е обусловеното дуално робско съзнание да го направим каквото то е в действителност - Божествено съзнание.

Втората насока идва след като сме поработили над първата и вече имаме някакво ниво на високо съзнание. Така можем да "носим Светлината" и да я даряваме на другите ни части - другите хора.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Каква е целта в оттеглянето на подкрепата към тъмните хора?

Те са доста цели, но главната цел е да се демонстрира по мирен начин, че не желаем повече да ни водят за носа, не желаем повече да бъдем жертви и принудителна работна ръка, не желаем да бъдем управлявани и манипулирани, не желаем повече да бъдем лъгани, не желаем да бъдем ограбвани, не желаем да бъдем разделяни и дискриминирани, не желаем да търпим повече каквото и да е недостойно отношение, не желаем да се погазват основните ни права, не желаем несправедливост и неравенство.

И напомням, не хранете негативни чувства към тъмните хора, не ги обвинявайте и проклинайте, не ги съдете дори мислено. Те си минаваха техните уроци досега чрез това поведение, но това не значи, че нещата трябва да продължават вечно и че трябва да продължаваме да ги търпим. Бойкотът е просто нещо, не се изисква кой знае какво, за да го сториш - просто се оттегляш - не купуваш, не гласуваш, не работиш, не помагаш на всички, които си преценил, че представляват тъмните сили в света.

Има и друг вариант, за тези които са водени изцяло от Любовта. Те могат да се съсредоточават върху изпращане на положителна енергия на тъмните сили, които са на власт и управляват държавата,  тоест да опитат да им налеят малко позитив в ауричното им поле чрез конкретни визуализации над техни снимки примерно. Което може и да помогне на някои от тези хора да се осъзнаят малко какво вършат, на други може и изобщо да не окаже влияние.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Ще дам един пример.
Ако знаете какво извращение е банковата система. Тези хубавци от нищо правят купища пари на нашия гръб. Отдавна съм спрял да ползвам по какъвто и да е начин банкови услуги. Просто и ефективно. Ако всеки го направи корумпираната банкова система ще се сгромоляса. И така е с всяка една мракобесна корумпирана система, която е установена. Ако се оттегли масова подкрепа от нея и заминава. Оставам на вашето въображение и светъл ум да си оформите картината.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Искам да ви кажа, че демокрацията така както се осъществява в нашите времена не е никаква демокрация. Демокрация означава власт на народа. Някой да e видял народа да има някаква власт за нещо някога? Това, което става сега е точно обратното - власт над/върху народа. Народа се експлоатира до откат по всички възможни познати начини. Истинското наименование на системата трябва да се нарича олигархия. Капиталът реално управлява народа. Това е една върхушка от мамини "убавци", които се имат за топ тарикати, които дърпат конците. Те са извън лапите на закона и извън полезрението на медиите. В тяхна власт са капиталите на държавата. Тези хубавци теглят от името на народа заеми от други международни топ тарикати, които след това приписват на народа и чрез всякакви данъци и такси точат от народа и го принуждават да работи като роб, за да създава още от същото. Теглените заеми отиват чрез най-различни системи и канали за източване в касичката на същите мамини хубавци. Народа получава за възнаграждение постоянна неразбираема инфлация, съкращаване и ниско качество на обществените услуги, социална несигурност, с други думи народа получава геноцид за своята добра робска работа, за своята преклонена главица, която сабя не я сече.
Та това е демокрацията сега уважаеми приятелю. Нито ти, нито аз имаме някаква власт над това, което правят с нашата държава. Мамините хубавци ни търсят само като дойде време за избори, а после ни показват среден пръст. В древни времена, когато тази дума демокрация е измислена хората буквално са имали директна власт върху държавата си. Тогава времената са били по-прости и организацията на властта е била по-децентрализирана. Хората са се събирали заедно и са решавали заедно наболелите въпроси. Избраните представители на властта са носели изключителна отговорност за своите действия и съответно за своите провали пред общината си.
А сега след като дадеш гласа си за която и да е партия, щото няма значение за кой гласуваш реално, властта попада някак между около 300 човека. а когато тези около 300 човека до един са порядъчно подкупени от мамините хубавци, тогава за каква демокрация изобщо говорим.
Ти желаеш ли да си част от тази колосална дяволска схема наречена демокрация? Защото всички малко или много сме съучастници в нея, дори само за това, че гласуваме за дяволската схема и след това че приемаме ролята на пасивни наблюдатели над драконовите мерки, които се приемат директно срещу всеки от нас.     
« Last Edit: април 28, 2019, 11:05:02 am by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Сега ще ви кажа как би работила истинската демокрация ако се беше отдала в служба на Господа и на човека. И това може да се постигне в някаква сериозна степен чрез навлизането на информационните технологии в масовия ежедневен живот. Всеки гражданин трябва да има право на глас за всяко важно решение, което се взема на държавно ниво. Освен това всичко, което става в държавата трябва да бъде напълно прозрачно, абсолютно всичко, което съществува като държавни активи и пасиви трябва да се разкрие публично и всеки един човек да е запознат какво се случва с имуществото в държавата му. И това за да стане трябват честни хора, които служат на Господа на 100% да се въведат в държавните авгиеви обори. И тези хора да направят щателна ревизия и да изнесат всички факти в общественото пространство. Всички, които се изловят в злоупотреба трябва да върнат до стотинка заграбеното и подобаващи наказания трябва да се раздадат за тези престъпления.
След това за всяко важно държавно решение да се прави референдум през интернет, така че народа винаги да има последната дума. А държавните служители да се съобразяват с решението на народа безпрекословно. Това би било истинска пряка демокрация, която работи за всички наравно. Как точно да работи това може да се измисли до големи подробности. И за да работи добре трябва и другите държави по света да споделят същата идеология, особено тези държави, които сега са натрупали световните ресурси в своите трезори.
 
Ако целта беше народа да бъде свободен и да му бъде добре на народа, да живее мирно, спокойно и възможно най-щастливо нещата биха изглеждали по съвсем друг начин. Тогава всяка институция би отдавала мило и драго нещата в държавата да функционират по възможно най-безпроблемен начин. За доброто на всеки човек би се мислило на първо място и аз говоря за всеки човек без значение кой е той, как изглежда, какви способности има, какво образование има, какви влечения има. За абсолютно всеки без изключения системата би трябвало да работи наравно и справедливо. И точно това е проблема във всяко едно общество на света. Че една група се изключва и се поставя като по-важна и заслужаваща над останалите. Те си създават възможно най-лек изпълнен със забавления и смисъл живот и го правят за сметка на всички други, като ги лишават от това, което самите те са си позволили. С други думи малката група с всячески усилия се стреми да ограби заделеното от голямата група. Мислят се всякакви схеми, машинации, всякакви заобикаляния на законите, всякакви измами, експлоатират се и най-малките слабости в хората и в системата, за да се постигне това ограбване. Как при съществуването на  такива подмолни прикрити задкулисни стремления би могло да се постигне това, за което говоря. Не може, докато хората не започнат да внедряват в собствения си живот съвършено равенство и справедливост и докато всеки един човек не пожелае да бъде като брат и сестра на другия човек, да правим добро един друг, да издигаме нивото на живота за всички без изключение.
И както съм казвал друг път за да стане възможно всичко това ще влезе в действие енергията на Възнесението, която ще отстрани от Играта всичките размирни коварни ниско-вибрационни човеци.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Какво показва, че едно общество е тотално пропаднало?
Когато тези, които са най-социално слаби, всички тези, които се намират в най-трудно положение, всичките хронично болни, безнадеждно бедни, постоянно бедстващи, всичките тези хора вместо да им се помага да преодоляват проблемите си и да се чувстват като нормални функционални индивиди, като пълноправни граждани на своето общество, то става точно обратното. Системата, която са установили пропадналите самозабравили си индивиди, които наричам мамини хубавци по-горе, тази система забива хората в трудно положение в още по-трудно положение и ги води до огромна безизходица и отчаяние. Ето това е показателя, че Българското общество се вкарва в руслото на пълното пропадане, като следва блестящия пример на западните общества и най-вече на Американските модели на империализъм.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Прозрачността трябва да се установява не само на държавно и обществено ниво, но и на фирмено и на лично. Всеки трябва да се научи да бъде открит, а оттам честен и отговорен за себе си.
Първо трябва да се постигне пълна прозрачност на финансите(паричните потоци) на всички нива, като се почне от държавата. Ревизията, за която говорих по-нагоре. Защо това е толкова важно? Понеже парите в днешно време са се превърнали в най-вървежното(ликвидно) средство за размяна, което означава, че парите определят в огромна степен с какви материални блага човек може да разполага. Когато паричните потоци са прикрити всякакви измами и машинации могат да се творят. Което с други думи означава, че може да се твори несправедливост, неравенство, дискриминация, жестокост, страдание, лишения, нужди, всичките върволици от човешки нещастия - цялото адско разнообразие от долни страсти и състояния. Парите са ключа към материалното изобилие, да кажем един от лесните, достъпни, бързи портали към материално изобилие, поради своята конвертируемост.
Държавата като крие своите парични потоци става по-лесно злоупотребата с тях. По същия начин и нещата стават при общините. Гражданите трябва да имат постоянна информация и достъп до паричните потоци на своята държава и до своята община. Гражданите трябва да имат право при вземането на решения как тези потоци да текат, за какво да се харчи, какво да се купува, как да се влагат, колко данъци да се събират, какви да са разходите на държавата, на общината, какви да са заплатите на служителите, колко служители да се назначават за дадена работа, как дадена работа да се върши най-ефективно, изобщо за всичко трябва да се помисли, така че да облагодетелства не една група, а всички граждани.
Изобщо гражданина трябва да се заинтересува от своята държава и община на дълбоко ниво. Но гражданина е приспан, пребит от работа, отровен от негативни емоции и некачествена храна, изтормозен от сметки и лични отговорности, че той дори не може да си надигне главата, той дори не може трезво да разсъди. Виждате ли в какво състояние се намират хората и колко е лесно да се отказват от своята отговорност за собствената държава и собствената община. По-лесно е да оставят тази работа на хората, които им се предлагат да ги управляват от мамините хубавци, тоест някой друг да се занимава с държавните авгиеви обори. Но както се вижда от 45 години социализъм, а сега 30 години демокрация, подставените лица, които народа избира(защото няма друг избор) под формата на политици - министър-председатели, министри, депутати, президенти, кметове, те основно мислят за себе си, как да обогатят себе си, своите семейства и своите най-близки кръгове. Пък народа, него ще го поддържаме на системи, колкото да не измре, на патерици, упоен, отслабен, с робска психика, в автоматичен режим. Ще го управляваме и водим към собственото му нещастие и скоропостижна смърт. Разбира се, никой не мисли така, може би само някаква шепа хора имат такива откровени зли намерения към нашия народ, но начина по който нещата стават, даже и без да има ясно зло намерение, води към деградация и пълен разпад.
Та затова нещата трябва да почнат да стават открити и трябва да се започне от паричните потоци.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Ако всеки знае колко пари всеки има и какво заплащане получава, как точно си е заслужил заплащането, колко харчи, за какво го харчи, защо и т.н. ще бъде ли възможно да остане нещо скрито, при положение, че целия материален свят може да се обръща в парични единици?

И тук не става въпрос по насилствен начин скритата информация да се разкрие. Всеки човек доброволно трябва да почувства, че това е правилния и единствения път, ако сме се запътили към едно по-светло, справедливо и равноправно бъдеще.

То е ясно, че сега тези, които държат парите и властта никога доброволно няма да отпуснат хватката си върху тях. Те виждат нещата по друг начин. Те смятат, че всичко, което са спечелили си е напълно тяхно, че така е честно и справедливо. Те смятат, че властта над хората и над света е напълно в реда на нещата, нещо, което те или техните семейства са си извоювали и сега го заслужават, то им принадлежи.
Това разбира се е временно явление. Защото за един живот човек може да има всичките пари и власт, които е възможно да управлява, но като свърши живота си той губи всичките богатства и влияние и се връща в отвъдния свят с празни ръце като г-н никой, така както е дошъл, когато се е родил. И това ще бъде за този човек трагедия, каквото не сте виждали, но най-вероятно сте преживявали и вие самите някога измежду множеството си въплъщения.

Мисълта ми е, че привилигированите хора посмъртно не биха се отказали или дори да споделят привилегиите си с простолюдието, така че те са изгубени души, за тях нищо не повече не може да се стори. Живота ще им помогне сами да се ошлайфат.

Но всички тези, които желаят да направим новия свят трябва да почнат да работят за неговото разкриване, което включва и прозрачността за която говоря. Който не желае да става прозрачен, то си е негова работа, но ще дойде момент, когато няма да има избор и ще трябва дори той да почне да се съобразява с новите условия. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Когато демокрацията стане истинска демокрация, когато на народа наистина започне да се служи/не само словоблудни обещания да се ръсят и след това съвсем друго да се върши,/ аз ще съм първия, който ще се нареди да гласува. Дотогава изобщо не ме интересува политика, държава, избори и долни човешки твари, които нямат грам достойнство - лъжци, крадци и измамници, които се опитват да се намърдат във властта по чисто лични причини.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Нашата държава отдавна е изгубила суверенитет. Държавата я няма, това е фикция. Групичка хора са разпродали независимостта на това, което наричаме държава на чуждестранни интереси срещу редица от крупни заеми(дали тези заеми изобщо са получени, как, кога и по какъв начин). Сега тези заеми са приписани на народа. Но на практика не народа ги е теглил. Нито народа се е разпоредил със средствата от тези заеми. А се оказва, че народа трябва да ги изплаща и народа трябва да понесе цялата лихва, която представлява чуждестранното вмешателство във вътрешната политика на страната. Какво значи това? Това дето го наричат преход към пазарна икономика и вече 30 години омаломощава хората в тази страна.
Теглените заеми трябва да се понесат от хората, които са ги изтеглили, не от народа. Да ги видим тогава колко активно ще припкат и ще присвиват опашки пред МВФ и СБ и разни други богаташки клубове.
Няма думи да се опише през какво ограбване преминава този български народ. В крайна сметка множеството хора не само, че не получават нищо от тези заеми, но им се отнема и това, което имат вече чрез редицата социални реформи, които правят най-необходимите услуги на обществото частни и оттам недостъпни за масовия човек. За пример здравната реформа какво направи? Отне възможността на българина да се лекува. Това е нечувано престъпление срещу народа. И въпреки това народа мълчи и търпи.
Понякога наистина си мисля, че народа заслужава своите мъчители - политици и олигарси, всякаква измет и паплач, която го експлоатира най-безочливо. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Ето една идея за започване на прозрачността. Всеки политик избран на държавна длъжност преди да влезе в кабинета му се прави ревизия на личната собственост, с колко пари разполага, с колко фирми разполага, семейството с какви пари и фирми разполага. Като влезе в длъжност да стане прозрачно каква заплата получава, какви привилегии му се дават и накрая като му изтече мандата да се проверява какво е паричното и материално състояние на този човек и ако има необясними излишъци да се държи под отговорност. Даже и няколко години след като излязъл от длъжност трябва да продължава да се следи какви едри покупки прави, на какви пътешествия ходи, в кои държави, какви парични преводи прави, на кои банки, в какви офшорки и т.н. Тези хора трябва да бъдат контролирани много стриктно. Трябва да се направи такова звено на прокуратурата и в разследващите органи, които да следят тези хора какво вършат. От своя страна и полицията и прокуратурата също трябва да се излекуват от корупция и една доста здрава реформа да се направи. Преди това законите трябва да се нагодят. А сигурно и нови специални затвори да се построят за задържането на такива супер тарикати. Друг начин няма, за да се вкара някакъв ред и да се спре ограбването на народа.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Реалистично погледнато по моето скромно мнение на страничен наблюдател и на участник в обществото положението ще се запази такова каквото е. Кервана ще си върви и кучетата ще си лаят. Народа не го интересува нищо, хората живеят ден за ден, всеки гледа само себе си, семейството си и нищо друго не го интересува. Властта ще продължава да експлоатира до дупка всеки отделен човек, да му дига цените, да му съкращава възможностите за работа, да го държи беден и в нужда. А отделния човек ще продължава да мърмори и да злослови в посока на властта, но нищо конкретно няма да направи, за да се обедини с останалите и да предприеме действия срещу своите мъчители, освен ако властта не прекали и ножа не стигне до кокала. Тогава в отчаянието си множеството може да направи някой метеж и да събори временно статуквото, но просто едните вълци ще се сменят с други вълци и същите извращения ще продължат.
Дали съм черноглед или съм реалистичен няма значение. България е като пациент на системи, който се бори за живота си, защото много коварни подмолни бацили и паразити са завладели нейния податлив изнурен от стотици години похищения организъм. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.