Author Topic: За душите на белия пламък  (Read 423 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
За душите на белия пламък
« on: март 28, 2019, 12:45:18 pm »
Последните най-големи дуални изпитания на Земята за хората на Белия пламък.

Събиране на себе си дори при следните условия:
1. Пълна липса на любов в живота от страна на другите хора, дори от най-близките ти хора. И въпреки това продължаваш да обичаш.
2. Тотална самота и (само)изолация. Независимо от това не се отказваш да бъдеш сред и да се срещаш с хора.
3. Изоставяне от всеки. Но прощаваш на всеки за всичко.
4. Изправяне срещу всички възможни страхове и разрешаване на противоречията свързани с тях. Страданието, болката, мисълта за смъртта и самотата, всичко си идва на мястото.   
5. Приемане на всеки изход, на всяко събитие от лично и светско естество. Няма повече борба между дуалностите нито в душата нито при участието в живота и света.
6. Приключване с небалансираните изражения на емоционалното и менталното тънки тела. Ставаш невъзмутим. Равновесие и контрол на чувствата. Усвоява се тишината и хигиената на мисълта. Край с произволното проявление на мисълта. 
7. Приключване с уроците свързани с духовната гордост и чувството за специалност бидейки душа на белия лъч. Край със самоличностите и егото. Край със значимостта на самоличността. Ставаш никой и всеки, ставаш "Аз Съм Присъствието".
8. Душата излиза на предна позиция. Висшия аз поема кормилото на личния живот, който вече не е толкова личен.

Когато хората на Белия лъч се излекуват от всички предизвикателства от такъв сорт и много други, които не упоменавам тук, те могат да преминат свободно в духовното царство, където съществата се разбират за всичко и работят заедно за осъществяване на общите цели.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:За душите на белия пламък
« Reply #1 on: март 28, 2019, 12:46:28 pm »
Да си бяла душа значи, че развитието ти преминава по най-различни и разнообразни пътеки и нямаш ограничения. Можеш да се носиш по всяка една пътека, всичко ти е интересно, искаш да научиш колкото е възможно повече и по всякакви въпроси. Стремиш се да усвоиш колкото се може повече умения, впускаш се в какви ли не занимания, опитваш, пробваш, тестваш. Любопитството ти няма изчерпване, непрекъснато намираш нови и нови неща. Ако си бяла душа не е възможно да ти бъде скучно, защото с каквото и да се занимаваш, дори и да ти се струва в началото несвойствено за теб, ще навлезеш в него, ще го усвоиш до степен на професионализъм и ще ти стане приятно да го извършваш в крайна сметка. Но бялата душа не можеш да я видиш да се задържа на едно място с едно занимание през цялото време. Когато усвои нещо преминава към следващото, което си е наумила. А когато се захване с езотерика, понеже това си е доста необятна тема бялата душа може да навлезе в големи дълбочини. То й е вградено да търси и като ловно куче надушва и намира всяка следваща следа по пътя към Истината.

Белия лъч, това е Бялото Братство във високото измерение. Истинския дом на Учителя Петър Дънов, макар че той е тук във въплъщение, защото обича много България и българите и не би я оставил в най-важното време за нея, на нейното възнесение. Но не го търсете, той няма да се покаже този път и да бъде сред големи групи от хора, както беше през миналото му въплъщение, неговата работа сега е друга, по-насочена към откриване на определени нови висоти на собствената си душа. 

Белия лъч е пътят към Абсолюта и това наистина е най-трудния път, защото по този път душата трябва да научи Абсолютно всичко, което е възможно изобщо да се научи.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.