Author Topic: Мултимерно тълкуване на 10-те Божествени заръки  (Read 345 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
1. Да нямаш други Богове освен Мен.
Има само един Бог, един Отец, той има много имена и много лица, но винаги е един. Той е Първотвореца, Алфата и Омегата едновременно. Всяка душа е един малък бог и всяка душа може да достигне съзнателността на Единствения, но достигайки и ставайки самия Бог душите стават Едно с Него, тоест между тях няма повече разлики и каквато и да е разделеност и затова Единствения Бог винаги остава единствен.

2. Да не си правиш кумири(идоли, изображения) с Мен. Бог има много лица, на практика Той е всяко лице и всяка форма, затова не можеш да го оприличиш само на една единствена форма и едно единствено лице. Извайвайки статуя, рисувайки картина с образ и посочвайки с убеждението - че ето така изглежда Бог е пример за нарушаването на тази заръка.

3. Да не се говори напразно за Бог.
За Бог може да се говори само и единствено с Любов и всичко, което е свързано с Безусловната Любов. Ако въвличаме в приказките си, които не са свързани с Любов Бога ние принизяване възвишеността Му. Бог е самата чистота на Любовта и нищо по-малко от това.

4. Да се помни съботния ден и да го светим.
Това означава, че след всяка работа трябва да има почивка. Още означава, че каквото и да вършим дори и ниско вибрационно трябва да се сещаме, че има и възвишени идеали в живота и да се стремим към тях.

5. Почитай Майка си и Баща си.
Тук става въпрос за почитане на принципа на Майката и Бащата. Майката е Любовта, Бащата е Светлината. Това са двата най-висши принципа и от единението помежду им се заражда абсолютно всичко в проявената Вселена. Майката и Бащата са Алфата и Омегата на Света.

6. Не убивай.
Тук става дума да не убиваш по никакви начини. Нито хора, нито животни. Става дума и да не убиваш бавно и методично чрез насаждане на тъмнина в тънките тела на самия себе си и на хората, до които имаш достъп. Защото човек може да убива по много начини и бавно и бързо, емоционално, умствено и причинно чрез обръщане наопаки на универсалните истини.

7. Не прелюбодействай.
Това е когато се нарушава свещения и установен взаимно ползотворен съюз между Алфата и Омегата на някакво ниво. Въпроса е много сложен и не може да се гледа на него едностранчиво. То е като да станеш и да се превърнеш в третото колело в една връзка и да изместиш чрез свободната си воля едно от двете колела, които вече са се сцепили идеално. Когато има двама влюбени и те искрено се обичат, появява се трето лице, които се намесва по някакъв начин и смущава любовта помежду им. Или от двамата които са в безусловна добре споделена и щастлива любовна връзка единия решава, че по някаква причина свързана с тъмнината трябва да навлезе и в други връзки. В случаите, когато не се нарушава ничия свободна воля няма и нарушение на тази заръка.   

8. Не кради.
Това означава не само да не отнемаш условната физическа собственост на другия, но от по-висока гледна точка означава да не се месиш в аурата(собственото енергийно пространство) на другия, като му теглиш от енергията или го примамваш да губи от енергията си. И това всъщност е по-голямата кражба, която се осъществява. Когато оставяме някой друг да ни води за носа и по този начин му отдаваме енергията си.

9. Не лъжесвидетелствувай против ближния си.
Това е препоръката да не се лъже, тоест да казваш нещо, което знаеш, че не е така и не се е случило така както го представяш. Дори и да не си въобразяваш, че знаеш нещо, че е някак си, ако наистина не знаеш със сигурност, че е така и да го представяш за истина.

10. Да не пожелаваш това, което има другия.
Или това е препоръката за човешката завист. Да постигаш сам всичко, което имаш и получаваш. Да се задоволяваш с това, което имаш. Да не гледаш и да се сравняваш постоянно с останалите. Да вървиш по своя си начертан и специфичен път на развитие.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Така наречените Божи заповеди не са заповеди, а препоръки, понеже в света на свободната воля няма как да има заповеди. Но тези препоръки са безценни пътеводители. Те са свързани една с друга. Една като нарушаваме и другите се нарушават косвено. А когато не ги спазваме губим цялостта на осъзнаването си, пада вибрацията ни, потъваме в дуалността и тъмнината. Затова тези "заповеди" са ни дадени, да поддържаме святостта си и висотата на съзнанието си.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
1. Обичайте Бога и обичайте ближния си. Тук няма какво да се коментира.

2. Бъдете съвършени, както е съвършен Небесният ваш Отец. - Стремежа към безупречност във всичко.

3. Бъдете единни. - Принципа на Единството.

4. Възвещавайте Божията Воля. Да се ръководим изцяло от Божията воля.

5. Изпълнявайте Божествените закони. - Заповедите от стария завет.

6. Не убивайте Душата си. - Да не навлизаме в царството на мрака, това е самоубийството на душата.

7. Не си събирайте съкровища на Земята, но събирайте на Небето. - Земното е преходно, духовното е вечно.

8. Покажете го на дело. - Делото е най-важно и то показва най-добре кои сме.

9. Приемете детето. - Детето в нас, възвръщане към невинността.

10. Не съдете, за да не бъдете съдени. - Това, което мислим, чувстваме, правим на брата/сестрата се връща обратно към нас.

11. Прощавайте грешките на хората. - Като прощаваш освобождаваш себе си, освобождаваш и другия.

12. Молете се тайно. - Духовността няма нужда от показност.

13. Обичайте враговете си. - Враговете също са души, скъпи синове и дъщери на нашия общ Отец и Майка.

14. Радвайте се. Не бъдете тъжни!
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.