Author Topic: Астрална проекция(излизане от тялото) практика  (Read 944 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Не съм голям разбирач и майстор по този въпрос, но от известно време ми се отдава по точно определен начин да успявам съзнателно да излизам от тялото си и бих желал да споделя техниката, пък може да помогне на някой.

Един от симптомите на възнесението е събуждането рано, около 3-4 часа сутринта почти всеки ден. И това е много важно условие за изпълнението на следващата практика. Защото когато се събудиш по такова време след 5-6 часа сън само, не си се наспал напълно. И тогава хем си буден, хем и може да заспиш пак. Това представлява ключова предпоставка за евентуална астрална проекция. Ето какво правя аз като се събудя по това време. Ако си лежа в леглото буден евентуално ще заспя пак, но може да минат един-два часа до тогава. Хващам да чета някаква книга докато си лежа в леглото и след половин час почва да ми се доспива. Тогава оставям книгата, лягам по гръб, отпускам се напълно и влизам в медитация, което значи че не заспивам напълно. Но тази медитация е по-различна от медитациите в будно състояние. Чрез тази медитация влизам в погранично състояние между будност и сън и тогава ми се запазва само-съзнанието, тоест сънувам наяве, разбирам че се намирам в сън. Това все още не е излизане от тялото. Обикновено започва някакъв осъзнат сън, намираш се в някакво видение, правиш нещо там и разбираш, че в момента това е сън. Тогава може да запуснеш механизма за излизането, буквално като си помислиш, че може да стане в момента. Важно е да си свободен от очаквания, просто си отпуснат и наблюдаваш какво се случва. И в един момент ще усетиш как излизаш.
За мен всеки път е различно това, което става след като изляза. От няколко години ми се случва от време на време. Може да усещам че летя, че се нося из някакви незнайни или познати пространства. Веднъж имах компания, някой който усещах като мой водач и летяхме заедно. Първия път като ми се случи преди не знам колко години, тогава усетих и смазващата сънна парализа, която се установява, когато човек излиза от тялото си. Като ми се случва сега вече не усещам парализата, но все още усещам някакви неудобни или стягащи състояния в тялото си.
Първия път на излизане няма да го забравя, защото тогава се носех над физическото си тяло и усещах че то е долу в леглото, а това, което съм аз се рее над него. Това беше и потвърждение на всичките ми духовни търсения, че наистина не сме само тялото си и съзнанието ни може да живее извън него.   
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Според мен от излизане от тялото няма нужда. Не е кой знае какво, поне това, което аз съм изпитал. Няма какво толкова да се научи от това. Хубаво е да се случи на всеки поне веднъж, за да се убеди сам, че има живот отвъд физическото тяло.
Съществуват някои дребни опасности докато се излиза, особено да се видят и изпитат неприятни страшни неща. Понеже злите духове дебнат постоянно за всяка проявена слабост в човека и търсят всяка възможност да ни сплашат и да създават страшни за нас ситуации. В астралното поле много лесно се създават страшни неща и още по-лесно човек може да попадне в тях, ако не знае какво върши или просто няма достатъчно опит. Когато излизаш съзнателно от тялото ставаш уязвим за такива атаки. За ангелите, които ни пазят работата се усложнява, защото като излизаш съзнателно трябва да уважават твоя свободен избор, което ги възпира да се намесват и да те спасяват. За радост има създадени автоматични механизми в душата. Ако изпиташ нещо много страшно връзката се прекъсва, връщаш се обратно и се събуждаш в тялото си.   
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Искам да споделя, че ми се случи най-ясното и най-чистото досега излизане от тялото. Отново по подобен на описания по-горе начин, този път събуждането беше към 5 сутринта, с повторно лягане в леглото, без четене на книга, само потъване в медитативно състояние и бум. Този път без тежки усещания във физическото тяло. Спокойно излизане, издигане нагоре и понасяне из простора като летене с много бърза скорост. Яснотата беше великолепна, както никой друг път. Усещах, че имам тяло, като човешкото но много по-леко, с две ръце и два крака, с глава, с очи, всичко както си е. Очите ми бяха затворени, но въпреки това виждах около мен. Това ефирно тяло не го движех изобщо, защото ми се даваше да разбера, че ако го размърдам ще се върна обратно във физическото си тяло и ще се събудя. Все едно стоях изправен, с ръце прибрани към тялото и по този начин във вертикална позиция летях или по-скоро някой ми помагаше да летя и ме носеше в определена посока. Този някой не беше видим за мен, но усещах, че ме води или ме пренася. Минавах през някакъв град и през множество сгради с голяма скорост и ме спря на две места, на едното място дойде пощальон и ми даде писмо, което беше отворено и нямаше нищо в него, празен отворен плик. Зачудих се защо. В същото време отново бях понесен в друга посока, пак през много сгради и ме спря в една стая, там се виждаха две човешки фигури, които седяха на някакво легло. Отначало образите им не се различаваха ясно, но постепенно се изчистиха и видях отдавна починалата ми майка, която ми хвърли безизразен поглед, не знам дали ме видя или разпозна, но погледна в посоката, която усещах, че се намирах. След това другата фигура се обърна за миг към мен и видях нейната сестра(леля ми), която също е починала но по отскоро. Тя се усмихна много леко като погледна към мен. Също не разбрах дали ме видя. И двете жени изглеждаха млади, като в разцвета си, такива каквито съм ги виждал само на снимки. Видях ги и толкоз. Нито здрасти, нито някакви приказки. Излетях и изчезнах от това място. През цялото време останах напълно невъзмутим и същевременно благодарен, че този, който ме водеше ми показа това видение. Отново летях и вътрешно знаех, че приключението е свършило. Мръднах си пръстите на ръката и се събудих мигновено във физическото си тяло.
Като си помисля за това летене, не знам дали може да се категоризира изобщо като летене. По-скоро беше предвижване, но толкова бързо и безпрепятствено, въпреки че виждах сградите на града как минаваха през мен, но минаваха без каквото и да е съпротивление. И пристигането до дадената точка става толкова плавно, въпреки че се усеща като моментално скоростно появяване след много дълго прекосяване на огромни разстояния. Усещането накрая беше като неописуема грация и лекота.       
« Last Edit: май 11, 2019, 12:08:02 pm by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Като се намираш в такова състояние на съзнанието няма нужда от език, от думи, от разговор. Всичко е интуиция. Просто знаеш и знанието ти идва на мига, в който си помислиш за нещо. Удивително е, затова искам да го споделя. Ето така ще се живее в 5-то измерение. Всеки ще е свързан с всеки и всички ще са свързани директно с Господ Бог, който е нашия източник за всичко. Трябва ти например информация как да си направиш нов дом и ти се дават наведнъж най-добрите възможни целесъобразни с природата примери. И ти на мига можеш да прецениш и избереш кой от тези примери подхожда най-добре за теб. И вече имаш в съзнанието си цялата картина, всички необходими най-дребни детайли как да създадеш свой дом.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Малко допълнение към първоначалната практика, която съм изложил. Събуждане рано, оставаш в леглото, четеш нещо или гледаш филм, занимаваш съзнанието си докато пак почнат да се затварят леко очите. Влизаш в медитативно състояние на чисто съзнание, без мисли. Идва момент сякаш се унасяш, но не си заспал, защото продължаваш да си съзнателен. Тогава правиш някакъв жест, примерно протягаш ръце напред и ще се изненадаш, защото наистина ще ги протегнеш, но няма да са ръцете на физическото тяло. В момента, в който направиш жеста вече си извън тялото си. Все още не съм разбрал какво съм точно като изляза от тялото си. Каква форма имам, човешка ли е, сякаш имам ръце, крака, всичко, но като се огледаш може и да ги няма след това. Наистина е малко странно.

Издигам се, летя, виждам най-различни гледки докато летя, усещам някакви усещания, чувам звуци, разговори, виждам други хора или същества, които също ме виждат. Видях жена, която ме научи на жеста, за който ви говоря. Не знам каква беше, сякаш имах усещане, че ми е духовен водач. Жената изглеждаше нормално, добре облечена, като жена на средна възраст, с черна коса до раменете. Видях я за кратко и след това изчезна.
Да обобщим, значи и за излизане и за връщане обратно в тялото може да се ползват някакви жестове. Но не е задължително, защото ми се е случвало и без такива жестове. 
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Наскоро ми се случи доста леко излизане от тялото, че чак се изненадах. Нямаше го предишното стягане и неудобство, което се усещаше при предишните излизания. Този път бях сам и направих няколко напълно нови неща за мен. Минах през стени на сгради сам, прелетях през моя квартал, минах по една от улиците наблизо, видях други хора там, зачудих се дали мога да вляза в някоя чужда къща и да видя хората там, но някакъв глас ми каза да не го правя, защото е неетично и неуважително и аз го послушах. След това си помислих дали пък не мога да се озова на някакво друго място по света. Не знам защо си помислих точно за Ню Йорк, но още като си помислих и вече бях там, обаче не знам на какво точно попаднах там, беше някакъв гъст мрак и чернота, нищо не успях да видя, усещаше се като тежко и неприятно до такава степен, че се наложи да се върна обратно в тялото си и да се събудя.
Въпреки неприятната част накрая това излизане от тялото беше нещо невероятно поради новата степен на контрол чрез мисълта, която имах над това, което ставаше.
Преди изобщо да излетя от дома си и да премина през стените си сложих защита - бяла светлинна сфера с огледална външна отразяваща стена, в случай, че някой недоброжелател се опита да ме нападне. Знаех интуитивно, че трябва да поставя защита преди да тръгна накъдето и да е.   
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.