Author Topic: Илюзии  (Read 387 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Илюзии
« on: август 13, 2019, 06:18:48 pm »
Най-просто казано, всичко около нас е илюзия и нашите човешки тела са илюзия. Това, което не е илюзия е Духа. Забележете как в този свят вярванията за реалността са преобърнати напълно. Това, което е илюзия се смята за истинско, а истинското, което е Духа се смята за илюзия. Нашите 5 сетива създават за нас всички усещания на това да бъдеш човек. В действителност този свят съществува само защото имаме нашите 5 сетива. Ако е възможно да се премахнат 5-те сетива, както се случва в мига на физическата смърт, това което наричаме планета Земя няма да бъде възприемано по същия начин. След като загубим 5-те сетива на физическото тяло ще си възвърнем други сетива, които са характерни за текущото ниво на духовен растеж на нашата душевна фрагментация. Реалността с новите сетива става многомерно възприемана. Земята такава каквато я знаем сега ще се възприема повече като енергийно поле с безкрайни потенциали. Затова се казва, че има безкрайно много версии на нашата Земя и човек като се въплъщава винаги попада на някаква нова версия на Земята, която съществува като времева линия в набора от безкрайни времеви линии, които съществуват за тази планета. Затова историческите събития толкова се различават и миналото изглежда като забравено и неясно. Има много варианти на преживяно минало на тази планета. Най-различни крупни събития и сценарии са се развивали през едни и същи времеви отрязъци. Затова всичко е толкова объркано в колективната ни памет, която за много хилядолетия назад просто не съществува, всичко е изтрито. Разбира се в Духа паметта съществува, там се пази всичко и всяка една времева линия може да бъде прегледана до всяка дребна подробност и няма значение, че тези времеви линии са безбройни, всяка една съществува и си върви по собствения си ход. Във всяка една времева линия има души, които са въплътени и набират своя безценен опит.   
От това трябва да стане поне малко ясно колко сложна е многомерната реалност на Безкрайния Творец.

Както казах по-горе нищо от това, което сме сега е такова каквото е в действителност по простата причина, че не виждаме цялата картина, не виждаме дълбоките причини, които предизвикват тази илюзорна реалност да съществува. Истината е, че аз съм душа, която "сънува", че е човешко същество с всичките характеристики на това да бъдеш човешко същество в измислен свят. Измисления свят е измислен от не кой да е, а от самия Господ и въпреки, че е измислен и илюзорен този свят е съвършен в същността си. Което ще рече, че има смисъл и че е част от Единството на Бога.
Когато усетиш това, което говоря, за себе си като истинско, ти ще ставаш все по-безстрашен и невъзмутим. Все пак ти не си това тяло. Нищо лошо не може да ти се случи. Твоята същност не може да умре, да приключи, да изчезне. Тя не боледува, не страда, не може да се ограничи от външни фактори. Тялото може да е обусловено по много ограничаващи начини, да боли, да страда, да огладнява, да изпитва жажда, да му се спи, това е тялото, не си Ти. Ти си водителя, правителя на това тяло. Ти стоиш отгоре като сияйна звезда, която го направлява към изхода през собствения му мрак.

Илюзорната реалност на света мен не ме интересува особено. И ще ти кажа защо. Гледам на нея с лека ръка, с отстранено внимание. Не ме вълнува нищо от този свят, нищо от това, което ми се предлага. Не бих заменил душевния си покой за абсолютно нищо, което предлага този свят, дори и най-луксозните приключения и удоволствия, които човек може да си представи. Не, благодаря.
 
Понеже света е станал като един битпазар и всичко е за продан, аз не желая да участвам и да купувам. В реалността на нашия Отец всичко е безплатно и се предоставя свободно. Пазарите са за адските измерения.
Как е станало така, че тук на Земята за всяко нещо трябва да се плаща? А преди това трябва да се работи при робски условия, за да можеш да си позволиш това, което някой някога е присвоил чрез насилие над останалите и сега е изложил на глобалния пазар за продан.
Пак повтарям, че в света на моя Отец всичко е безплатно и свободно, аз идвам от тази реалност.
Но нека търгашите да присвояват и да делят, нека робите да работят, за да може да си позволят някоя дребна човешка радост отвреме навреме. Нека да го бъде всичко това, но мен просто не ме вълнува. Моята е лесна, аз се нагаждам лесно. Там където не ме искат директно или индиректно аз не ходя. Не купувам от пазара на илюзиите, които света на илюзията се опитва да ми пробутва без да ме пита.

Душевния покой, вътрешната любов, чистата съвест, ясната мисъл, светлите възвишени чувства, това са безценни вътрешни качества. Нямат цена, нямат стойност, защото са безценни.
Илюзорния свят не може да ти ги предложи срещу заплащане. Разбира се някои предприемчиви индивиди се опитват да го правят, щото всеки се опитва да продава на всеки всичко и да прави пари. Ако има начин и въздуха ще почнат да продават, или чакай, то май са намерили начин вече да го продават.
Но я се опитай да ми продаваш душевен покой, как ще проработи точно? Може да ми продадеш косвени неща, които да предизвикат евентуално душевен покой в мен. Но само от мен зависи дали ще се намирам в душевен покой или не. И общо взето, ако си просветлен няма да зависи от никакви външни обстоятелства. Душевния покой може да го имаш дори ако нямаш риза на гърба си, стига да си просветлен. Вижте някои индийски йоги, нищо не им трябва от света, нито работят, нито са зависими от нещо, но мирът не напуска съществото им.

Защо илюзията не може да създаде вътрешен мир?

Защото, когато се осланяш на външни фактори за своето душевно състояние, ти ставаш зависим от тези външни фактори. И когато тези фактори не са налице ти ще губиш своя вътрешен мир. Например си казваш "ще се чувствам спокоен и в мир със себе си само ако имам 100 бона". Ами ако ги нямаш какво се случва? Или докато ги нямаш тези пари какво става с теб, няма ли да си спокоен, в ад ли ще живееш?!? Така много хора карат. Те си поставят множество условия и според изпълнението на тези условия чак тогава си позволяват да се чувстват щастливи. И при най-малките колебания или отклонения от тези идеални условия иде страданието и загубата на вътрешния мир.

Ето защо Божествените качества или състояния като Любовта и Мирът трябва да не зависят от нищо външно и илюзорно. Трябва да съумееш да ги сътворяваш вътрешно без никакви външни условия. Точно това представлява способността да можеш да променяш вибрацията си или да задържаш вибрацията си висока независимо какво се случва в света наоколо.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Илюзии
« Reply #1 on: август 15, 2019, 10:40:12 am »
Ето още една шокираща за вас информация, която ще даде допълнително осъзнаване на що е това илюзия. Предупреждавам, по-добре не чети ако имаш някакви страхове.

В момента, където и да си, каквото и да правиш, дали ще си седнал, дали ще ходиш нанякъде, дали ще работиш нещо, ако нямаш твоите 5 сетива ще усещаш, че се намираш в нищото, като в абсолютно празно пространство. Няма да има на какво да седиш, нито къде да ходиш, нито какво да работиш, нито какво да виждаш или да чуваш. Махни 5-те сетива и ще се окажеш като в бездна от абсолютно нищо. Това представлява този свят уважаеми приятелю, едно нищо, едно празно пространство, една измислена фасада, тотална много сложна илюзия създавана интерактивно и постоянно от 5-те човешки сетива на всички хора.
Ние сме се убедили, че всичко около нас е материално, твърдо, плътно, с какви ли не физични свойства. Всичко това са илюзии на сетивата. Няма никаква материя с никакви свойства от духовна гледна точка. Това е като едно парче енергийна амалгама, която пак казвам, че е създадена по съвършен начин от нашия велик Отец, и която е обусловена по милиони начини да изглежда като нещо реално, когато се отразява от 5-те човешки сетива. 
« Last Edit: август 16, 2019, 09:22:07 am by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Илюзии
« Reply #2 on: август 17, 2019, 09:41:23 am »
Ето още една отваряща "очите" информация...

Всичко, което е създадено е илюзия, цялото творение на Всемогъщия наш Творец е илюзия. В най-дълбоката си възможна основа то е като сън. Затова се казва, че ние живеем в съня на нашия велик Творец. Не просто живеем, ние сме самия Творец, който сънува, като осъществява в действителност своите мечти и сънища.
Няма разделение между това, което сме ние и това, което е Твореца. Ние сме винаги Едно. Твореца е в нас и ние сме в Твореца. Илюзията или Съня на Твореца е съвършена. Твореца твори само съвършенство и безупречност. Всичко има смисъл и е сътворено с най-великата Божествена Любов. Има най-различни илюзии, на най-различни нива на съществуването. Всяко измерение и всяка плътност на световете е такава илюзия.

Горния вариант, където говоря, че ако останем без сетива ще попаднем в нищото на практика е нещо почти невъзможно. Това е по-скоро теоретично изследване на това положение. Ние винаги имаме някакви сетива на всяко едно ниво на съществуване, затова и можем да възприемаме по съвършен начин Божественото Творение.
Ще дам пример. Ако си представим сега, че се намираме в отвъдното, да кажем в астралния свят то той ще изглежда не по-малко истински от нашия текущ 3Д свят. Защото сетивата, с които ще разполагаме като астрални същества ще създават за нас реалността на този свят по един съвършен начин. И това важи за всеки един възможен свят. Ако се намираме на дадена обитаема планета на Сириус или на Плеядите по същия начин всичко ще изглежда напълно реално и в реда на нещата характерни за живота на тези планети.   
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.