Author Topic: Отваряне на Третото око  (Read 835 times)

0 Members и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Отваряне на Третото око
« on: април 06, 2019, 09:08:03 am »
Упражнение за "събуждане" и развитие на "очите на душата" или т.нар. трето око.

Преди да споделя упражнението трябва да премахнем някои предразсъдъци насадени в човешкото колективно съзнание.

Прекратете веднъж завинаги всички вярвания свързани с това, че по някакъв начин вашето трето око не работи, че нещо му пречи да се прояви и че епифизата ви е закърняла или калцирана. Може и да има нещо вярно в това, но то е в малка степен. Ако епифизата беше закърняла напълно или калцирана(както е много популярно да се лансира навсякъде из духовните среди) не бихме могли да имаме сънища и не бихме могли да имаме въображение. Така че, дотук с тези спекулации. Има някаква закърнялост само ако не ползваме достатъчно очите на душата си. И обикновено всичко, което не се ползва в човешкото тяло за дълго закърнява, губи степен на качество, заболява или се губи изцяло. Но особеното идва, че когато поискаме да използваме отново закърнялата способност или орган, в нас е цялата сила и възможност да го сторим.

Какъв е сакралния смисъл на "третото око" за човешкия живот? За мен лично това е преди всичко способността ми да разграничавам истината от лъжата.
Третото око е орган на душата, шесто чувство, интуиция и въображение. Това е изострена интуиция, която е свързана с ясно виждане, ясно чуване и ясно познание. Всичко това става вътре в съзнанието на човека. При развита интуиция ние можем да бъдем в контакт с висшия свят, с Висшия Аз на своята душа, с Ангелите, с Възнесените Майстори, с Галактическото семейство и дори със самия Господ Бог.

Като всяка способност, която все още не сме развили винаги се почва с малки стъпки като постепенно се правят по-големи крачки и наученото се упражнява постоянно и се затвърждава. Така е и с великата способност на третото око на душата.

Ето едно съвсем просто упражнение, с което може да се започне активацията на третото око.
Затворете очи. Влезте в медитативно състояние и успокойте/релаксирайте цялото си тяло. Представете си една бяла искряща линия, която започва от едно място, която постепенно пълзи в една посока и свършва до друго място. След това хванете двата й края и направете от линията идеален кръг. Кръга продължава да блести в контура си. Запълнете кръга с бяла светлина и си представете че целия кръг блести и искри, как бялата светлина струи през него. Това е вашето трето око. И бялата светлина минава през него и го изчиства от всички натрупани ментални и емоционални пречки на тримерния свят. Запазете този образ на кръга известно време, така че да го усещате вътре, в центъра на съзнанието си.   

Когато сме направили двуизмерния блестящ кръг, когато ясно се вижда вътре в съзнанието продължаваме с най-различни манипулации на образа. Пак на малки стъпки, кой както му е възможно. За някои ще са малки стъпки, за други ще е много лесно всичко това и ще могат с големи крачки да вървят напред.
И така от кръга почваме да правим всички други познати двуизмерни геометрични фигури. На тези, на които това е трудно, правете всяка фигура бавно, чрез една линия, която постепенно пълзи и оформя фигурата. С всяко повторение способността да правите тези фигури ще нараства, ще ставаме по-бързи и по-точни. Целта е да можеш като затвориш очи да правиш образи мълниеносно, на мига и тези образи да стават съвършени. Например на един етап от тези упражнения след добавяне на степени на сложност на фигурите, след съединяването им, след добавяне на тримерност и дълбочина да можем да си представим едни от най-сложните образи и картини от света. Например да можем да видим човешко лице с целия живот в това лице, след това цяла глава и постепенно цялото тяло с всичките му вътрешни органи и цялото му вътрешно устройство. Подобно видение според мен е върховно майсторство. Защото ако човек успее да види нещата до такава подробност той е достигнал до способността на Боговете, които могат да създават човешката форма. Но да не се впускаме в празни блянове. За такова майсторство се иска много практика, много наблюдение, дълго изучаване на човешкото тяло външно и вътрешно до големи детайли. Това е само един пример и това е най-сложния пример, който можем да вземем. Използвайте по-прости форми и всеки път може да се добавя нещо към тази форма, така че да се образува по-сложна форма или някаква част от картина.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Отваряне на Третото око
« Reply #1 on: април 12, 2019, 08:04:55 am »
Всяка част от себе си, която не използваме губи постепенно сила и възможности. Защо е станало така, че епифизата е стеснила толкова своята функция? На първо място това е тъмната ера и тъмния опит през който сме минали и изкривяването на представата за това какво и кои сме ние. Всичките страдания и болки имат силата да разколебават и объркват човека, да го изваждат от пътя му. Разбира се и да го подтикват да се развива, но това е друга тема. Цялото това страдание ни е направило жертви и роби на външната действителност, едни реактивни същества, които са забравили творческата си натура. За какво му е на едно такова същество епифиза и трето око? На такова същество му стига света, свето го изпълва с впечатления, света му диктува какво е реално и какво не е. Творческото същество от своя страна е възможно най-независимо от света. То прави своя свят ежеминутно. То не реагира на стимули, то ги създава. За да създаваш ти е нужно колкото се може по-богато въображение. И епифизата се задейства. Връзката с третото око става възможна. Духа започва да говори в нас като рисува в душата ни чудни картини.

Другата съвременна причина за забавянето на епифизата също е свързана със света, но с модерното му проявление. Всичките тези визуални вакханалии, които ни дебнат. Навсякъде в ежедневието сме се заобградили с екрани, които прожектират картини към съзнанието ни. Ето сега, за да напиша това съм се облещил в един екран. Цял ден за да си вадя прехраната и да си плащам сметките съм избрал да се взирам в екран. Всичката тази визуалност, ярки цветове, трептящи картини, херцове, резолюции, това насищане на човешкото зрение с образи и картини, това несъмнено влияе негативно на епифизата. Трябва да затворим очи и да се изключим от тази лудост, за да намерим малко спокойствие и уединеност от това визуално бомбардиране, което сами си причиняване.
« Last Edit: август 20, 2019, 09:22:16 pm by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Отваряне на Третото око
« Reply #2 on: август 07, 2019, 07:47:36 am »
Най-голямата заблуда, която представлява пречка за задействане на тънкото виждане(чуване, познаване) е, че има нещо извън нас и нашето търсене на това нещо. Ще дам пример. Ти искаш да си в контакт с Висшите сили на Вселената, но правиш грешка като ги търсиш отвън, някъде там. Висшите сили са вътре в теб, в твоята душа и Вселената е вътре в теб, в твоята душа. Господа Бога е вътре в теб, в твоята душа. Точно поради тази причина, че търсим нещо извън нас не се получава.
А какво е това "вътре" в нас? Това е твоето съзнание, това е твоя божествен разум, това е твоя велик дух. Всичко е Дух и Съзнание. Потопи се дълбоко в своето съзнание и ще разбереш какво имам предвид. Успокои своя вътрешен свят, направи го неподвижен, създай тишина, създай мир там вътре и гласът на Духа ще намери начин да проговори чрез теб. Великия Дух и ти сте едно и също нещо. Спри да разделяш на аз и еди си какво. Всичко е едно цяло винаги постоянно. 
« Last Edit: август 07, 2019, 09:21:11 am by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Отваряне на Третото око
« Reply #3 on: август 07, 2019, 09:27:35 am »
Интуицията е развиване на това задълбаване вътре в собственото съзнание. Способност да наблюдаваш много внимателно и подробно, способност да различаваш едно от друго в съзнанието си, различните енергии и различните вибрации и към коя част от единното съзнание принадлежат. Интуицията е кулминацията на тънкото усещане. Интуицията е въпросния канал за общуване с Висшите сили, който се разкрива чрез постоянна практика на наблюдение вътре в съзнанието си. Ти си създателя на своята реалност, няма кой друг освен теб да свърши тази работа, няма кой друг да направи тази практика реалност и да разкрие възможностите на своята интуиция. Като казвам "своята" съзнавам колко несъвършен е езика за изразяване на реалността на Единството. Но така ще е, езика е несъвършен, но с него разполагаме засега, за да предаваме един на друг разни идеи.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Отваряне на Третото око
« Reply #4 on: август 20, 2019, 09:37:46 pm »
Търсенето на Бога извън нас, какво точно значи това? Все едно да Го търсиш някъде из света, да очакваш да си покаже Лика измежду облаците, да се приземи на терасата ти, да го срещнеш в кварталния магазин, на ъгъла на следващата улица или седнал на клона на някое дърво. Това няма да стане да не казвам никога, не и в тази реалност на свободна воля и избор. Вярно е, че чрез Исус, Господ наистина слезе сред хората в плът и кръв, но въпреки това много малко хора Го разпознаха като Господа наш, защото в този свят цари тоталното объркване. Лицата на нашия велик Творец са безкрайно много и имената Му също. Може да сте се разминали някъде и да не си забелязал или да си останал с някакво особено въодушевление от тази мимолетна среща, но без да съзнаваш причината за това с Кой си се срещнал. Все пак, идеята ми е, да търсим Господа само вътре в собственото съзнание, като най-великата Любов и Светлина, която сме способни да си представим. Това е правилната насока.   
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re:Отваряне на Третото око
« Reply #5 on: октомври 04, 2019, 07:37:28 am »
През текущата седмица посланията на Отец Абсолют чрез Марта са свързани с активиране на третото око. Начина на активирането му е по-метафизичен от този, който съм изложил тук. Чрез визуализации на самите чакри и на самите тънки тела на душата и как енергията тече между тях и ги задейства. Чрез призоваване на Висшите сили, енергиите на Първотвореца и енергията на пето измерение, които да подпомогнат процеса.
 
И за едното и за другото трябва да се изгради навик и дисциплина, да се прави редовно, всеки ден, за да почне да се забелязва някакъв резултат.
От моята практика аз като си я правя при затворени очи и пълно съзнание, с насочено внимание и приложено усилие се получава някаква визуализация, която не е напълно ясна, както когато гледаме през двете очи, но е достатъчно ясна да се вижда нещо определено.
От друга страна ако вляза в състояние на транс тогава виденията стават толкова ясни, живи, определени и реални колкото, когато се виждат с двете очи и се намирам в пълно съзнание.
« Last Edit: октомври 04, 2019, 07:27:54 pm by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.