Author Topic: Мисли от баба Слава  (Read 4623 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Dimitar Ochkov

  • Напреднал
  • *****
  • Posts: 876
  • Gender: Male
    • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Мисли от баба Слава
« on: ноември 06, 2011, 05:24:41 pm »
"Открай време хората, гледащи на живота откъм лошата му страна, са се считали за реалисти. А той просто е такъв, какъвто е. И най-вече - какъвто сме го заслужили. Лош може да е само начинът, по който го възприемаме."
"Дребните душици са като плевели-напират да надраснат житото..."
"Който не вярва в чудеса, не е реалист."
"Хората са не само коктейли от чувства, мисли и дела. Това би било твърде опростено. В тях струи неоценимото богатство на все още неразгадани духовни съставки."
„Помнете:само извисени непокварени същества могат да контактуват с Всемирната душа -Човек трябва да е чист като капчица роса, за да отрази света.“
"Бог обитава непокварените души."
„всяка минута, всяка секунда от онова, което трябва да премине през човешката душа на Земята, са строго предопределени. Упованието във Висшата сила ни помага да понесем и най-тежки изпитания с лекота. Трябва да живеем със съзнанието: дори когато губим, печелим... един урок. Имаме ли благородна цел, работим ли ден и нощ за нея, заслужим ли я, ще ни се "даде".
"С труд, огромно желание и правилен начин на живот, ще имате всичко онова, към което от душа се стремите. Но много внимавайте към какво се насочвате. Мислите магнетично привличат събитията."
„Случайността е част от неразкритата хармония в неземната предопределеност.“
“ Случайността... За посветените тая дума означава скрита закономерност.“
"На подкрепата за другия се основава истинската помощ за себе си"
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.