Author Topic: За вътрешния свят  (Read 234 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

  • вътрешен мир
  • Администратор
  • Напреднал
  • *****
  • Posts: 3823
  • Gender: Male
За вътрешния свят
« on: август 15, 2019, 07:34:40 am »
Вътрешно всичко е възможно. Вътрешно сме обусловени единствено от собствената си фантазия или собствената си инертност. Но ако пожелаем вътрешно цели светове можем да създадем така както ги виждаме, така както ги искаме да бъдат. Вътрешно, може целия си живот да прекараш в пълно блаженство, ако така искаш. За своя вътрешен свят ти си единственият и пълноправен господар. Вътрешния свят е твоето лично бяло платно, върху което да нарисуваш картината на своето най-прекрасно видение.
За контраст външния свят е следствие от вътрешните светове на всички въплътени хора. Във външния свят има толкова свобода, колкото хората позволяват да има свобода в своите вътрешни светове. Отношението ни към външния свят може да бъде едно единствено - на приемане. Чрез приемането ние се освобождаваме от условностите, които са установени във външния свят. Тези условности спират да имат власт над нашия вътрешен свят. Всичките тези условности и ограничения, които срещаме във външния свят спират да оказват влияние върху вътрешния ни свят, върху нашите мисли и емоции. Приемането е свързано с широко разбиране защо външния свят е точно такъв какъвто го виждаме към този момент. Ти приемаш избора, който другия прави, защото това е негово право. Но не е нужно и целесъобразно да приемаш избора на другия за свой избор. Твоя избор си е твой избор и другия трябва да го уважава и това е Божий закон. Разбира се има такива, които не уважават твоя избор, но Божия закон или ще им помогне да започнат да го уважават или тези хора ще поемат пътя надолу към бездната.

Вътрешният свят примерно на един писател изкристализира като текст отпечатан върху хартия. Писателя разказва история чрез книгата си за своя вътрешен свят. И всички книги написани някога живеят свой собствен живот, имат свой свят в астралното поле на своя автор. Всичките герои в тези книги са живи, имат образи и характери и техните истории се разиграват като сценки в душата на техните автори. Когато четем дадена книга ние съпреживяваме порцията вътрешен свят на нейния автор. Това, което не е напълно обстойно описано ние сами оцветяваме в своите разбирания и фантазия и обогатяваме по-пълната картина на историята в книгата.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.