Author Topic: Възникване на собствеността и пазарните отношения между хората  (Read 362 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Ще ви върна отново много назад в незапомнената история на човечеството, когато хората се живели в земния Рай. Това са били времената преди цивилизация Атлантида, точно преди нейното своеобразно възникване.
Тогава хората са живели изцяло сред природата, от и чрез природата разчитайки на нея за всичките си нужди. Природата е била нашата майка хранителка и майка закрилница. Това е била наистина една друга природа по различна от настоящата, без наличие на тъмнина и насилие в нея. Ако си гладен отиваш до най-близкото дърво и си откъсваш нещо за ядене. Имало е от всичко достатъчно за всеки. Растителния свят е раждал урожай в изобилие, имало е предостатъчно и за хора и за животни. Не е било нужно да се обработва земята по някакъв начин, да се засажда, да се грижиш за растежа на посевите, да пръскаш срещу болести и т.н. Всичко, което ти трябва е било налично. Не е имало нужда хората да се пазят от Майката Природа, да си строят жилища, да се крият от студ и жега, понеже студ и жега не е имало. Не е имало нужда да се носят дрехи с предпазна цел, точно защото климата е бил идеален. Не е имало и всякакви болести, бактерии и паразити, всякакви опасни и отровни гадини да пълзят наляво и надясно. Не е имало едри атакуващи хищници и разрушителни природни катаклизми. Най-общо казано не е имало каквито и да е неблагоприятни условия за живот. В тези идилични условия не е имало нужда хората да притежават собственост и оттам и да правят замени и да влизат в пазарни отношения помежду си.   

А какво е положението сега.
Цялата планета е разделена на части, които са предявени като изключителна собственост на дадени държави. Или сфери на икономическо влияние. Собственост на земята на отделни индивиди, фирми и организации. Собственост над всичко, което се намира на дадената земя. Тоест ако си гладен не можеш просто така да нахлуеш в нечий двор и да си откъснеш това, което ще утоли твоя глад. Всичко е оградено - частна собственост - влизането забранено. Достъп ограничен. Нарушителите се наказват със силата на закона.
Ако нямаш дом и ако нямаш работа няма да имаш пари дори за посрещането на елементарните си ежедневни нужди. Както се казва и до тоалетната не може да отидеш, ако нямаш пари. В най-известния и най-богатия град на света - Лос Анджелис има цяла улица/квартал "Скид роу", където хората изпаднали в положението на бездомници се опитват да оцеляват. В този лъскав метрополис, пример за технологичен и социален напредък забравени средновековни морове като холера и бубонна чума се появяват отново в следствие от нехигиеничните условия на живот на бездомниците. Това е само един пример от много други примери, за контраста, който съществува в света. Как едни живеят в огромни излишества, а други се мъчат да оцелеят ден за ден в постоянна нужда.

Собствеността се е появила с въвеждането на по-нови и неопитни души в енергийното пространство на планетата. Тези нови души са създали наченките на всичките небивалици и илюзии, като страха, егоизма, ревността, завистта, гнева, насилието, които са довели до присвояването на земята и всичко, което се намира на дадената земя. И векове след векове постоянни тежки битки и вражди са ставали за това кой да има власт над земята и нейните блага. И тъй до ден днешен. Сега всичко е разделено и разпределено или все още се разпределя. Всеки е грабнал по едно парче от планетата и си го е турил в джоба като гаранция за своето бъдеще.

Реалността обаче е такава и никой при никакви обстоятелства не може да я промени. Нещата каквито ги познаваме са такива само временно. Реално, собственост не съществува, това е поредната илюзия. Никой не притежава абсолютно нищо. Дори душата, която наричаме собствена не е наша. Всичко, абсолютно всичко принадлежи единствено и само на Господа Бога без изключение. И ще дойде момент, когато Господа предявява, всичко което ни е раздал с пълни шепи и с такава огромна Любов. Тогава какво ще правиш уважаеми приятелю? Едно такова време на предявяване на завещаното от нашия благ Отец настъпва точно сега, през този период на планетарно възнесение. "Събудете се хора докато имате време и се осъзнайте какви сте ги надробили", това бих казал ако има кой да ме чуе. Но, разбира се няма кой да ме чуе, аз си говоря сам със себе си, кервана си върви и кучетата си лаят.
« Last Edit: август 14, 2019, 07:51:37 am by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Няколко уточнения относно горните ми твърдения.
 
Новите души не бива да се обвиняват и държат изключително отговорни за това, че са спомогнали за падението на човешката раса в трета плътност и за създадената до този момент толкова сложна и противоречива глобална ситуация. По-старите души, които са живели в Рая също са били отговорни, защото са допуснали падението да се случи и в самите тях. Те също не са знаели с какво си имат работа. Те също са имали уроци за учене - как да преобразуваш енергията вътре в себе си при среща с тъмнината, страха и илюзията.

Другото, което искам да уточня е така формулирането от мен предявяване на всичката собственост, всичко, което ни е раздадено от нашия велик Отец. Какво значи това? То е подобно на процеса на сеитба и беритба. Само, че това което Господа сее е Любов и Светлина в Мирозданието и урожая, който Господа събира е повече отразена или сътворена, мултиплицирана Любов и Светлина.
Нашите души са създадени с цел и тя е да се познаят като Безкрайния Творец, да се познаят като безкрайна и безусловна божествена любов. И когато това става на някакъв етап ние даваме фигуративно своя урожай, ние сме осъществили на дадения етап предназначението на своята душа.   
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Някои хора може да си помислят, че живота в Рая е бил скучен и празен в сравнение със сегашната високо-напреднала технологическа/технократична цивилизация и всичките разнообразни забавления и модерни джаджи, които предлага.
Тези, които мислят по този начин не знаят какви са били хората в Рая, с какво съзнание и с какви т.нар. пара-нормални способности са разполагали. Ако ние сега разполагахме със същите свръх способности, с които райските хора са разполагали навремето всичкия технологичен напредък, който човечеството е постигнало ще се окаже напълно излишен. Технологичния напредък е само компенсация и то много бледа компенсация за едно древно величие и великолепие, което е бил райския човек. Дори само от това трябва да стане ясно защо технологичната посока на развитие е грешна и обречена посока. Няма да споменаваме всички други вреди, които това развитие създава в природата и как се задълбочава разделението с нашите истински източници, които са най-голямото щастие и най-големия смисъл, който може да бъде изпитан.
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.