Author Topic: АКТА  (Read 6124 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
АКТА
« on: декември 11, 2005, 07:49:16 pm »
"Тя ми обясни, че всеки вид има биологическата пове-ля да се продължава и съхранява и че природата е осигу-рила нужните средства, за да гарантира, че сливането на мъжката и женската енергия ще става по най-резултатен начин. Тя каза, че в сферата на човека, макар първична-та функция на половия акт да е размножаването, той има и още една вторична, по-скрита функция — да оси-гурява непрекъснатото протичане на енергия от жените към мъжете.
Клара толкова силно наблегна на думата „мъжете", че трябваше да попитам:
— Защо го казваш така, сякаш това е еднопосочен път? Половият акт не е ли равен обмен на енергия меж-ду мъжа и жената?
— Не — каза твърдо тя. — Мъжете оставят специ-фични енергийни линии в тялото на жените. Те са като светещи тении в утробата, които изсмукват енергия.
— Това звучи направо зловещо — казах аз подигра-вателно.
Тя продължи изложението си с крайно сериозен тон.
— Те се оставят там с една дори още по-зловеща цел — каза тя, пренебрегвайки нервния ми смях, — и тя е да се осигури на мъжа, който ги е оставил, постоянно за-реждане с енергия. Тези енергийни линии, които се ус-тановят чрез половия акт, отнемат и събират енергия от женското тяло, за да облагодетелстват мъжа, който ги е оставил.
Клара беше толкова категорична в това, което казва-ше, че не можех да се пошегувам, а трябваше да го при-ема на сериозно. Докато я слушах, усетих как нервният ми смях се превръща в сумтене.
— Не че приемам и за миг това, което говориш, Кла-ра — казах аз, — но просто от любопитство, как изобщо си стигнала до такива абсурдни идеи? Някой ти ги е раз-казвал ли?
— Да, моят учител ми е говорил за това. Отначало и аз не му вярвах — призна тя, — но той също ме учеше и на изкуството на свободата, а това означава, че се нау-чих да виждам протичането на енергията. Сега знам, че е бил съвсем точен в твърденията си, защото сама мога да видя тези подобни на червейчета нишки в женското тяло. Ти например имаш доста голямо количество от тях и всички са още активни.
....
— Жените са основата за продължаване на човешкия вид — отговори Клара. — От тях идва огромен обем енергия не само за да износят, родят и откърмят потомс-твото, но също и за да гарантират, че мъжът ще играе своята роля в целия този процес.
Клара обясни, че според теорията този процес дава възможност жената да захранва енергетично своя мъж чрез нишките, които той оставя в тялото й, и така мъжът става тайнствено зависим от нея на етерно ниво. Това се изразява в явното поведение на мъжа, който се завръща към една и съща жена отново и отново, за да запази из-точника си на захранване. По този начин, каза Клара, природата гарантира, че мъжете освен непосредственото си влечение към сексуалната наслада ще установят по-трайни връзки с жените.
— Тези енергийни фибри, оставяни в утробата на же-ните, също така се смесват с енергийната конфигурация на потомъка, когато е станало зачеване — обясни Клара. — И това може би е зачатъкът на семейните връзки, за-щото енергията от бащата се слива с тази на ембриона и така кара мъжа да усети, че детето е негово. Това са ня-кои от житейските факти, които майката на едно момиче никога не му казва. Жените са възпитавани да бъдат лес-но прелъстени от мъжете, без и най-малката представа за последиците от половия акт от гледна точка на това източване на енергия, до което води той.
.....
— Само по себе си е достатъчно лошо, че един мъж оставя енергийни линии в тялото на жената — продъл-жи Клара, — въпреки че това е нужно за създаването на потомци и за осигуряване на оцеляването им. Но една жена да има в себе си енергийните линии на десет или двадесет мъже, които се хранят от нейното сияйно тяло, това е повече, отколкото може да издържи който и да било. Нищо чудно, че жените вечно не могат да вдигнат глави.
— Може ли една жена да се отърве от тези линии? — попитах аз, все повече убедена, че има известна истина в това, което говори Клара.
— Една жена носи тези светещи червейчета седем го-дини — каза Клара, — след този период те изчезват или угасват. Но ужасното е, че когато наближи краят на тези седем години, цялата армия червейчета от първия мъж, който е имала една жена, до последния, всички те вне-запно се оживяват, така че жената отново е притеглена да има полов акт. И тогава всички червейчета се вкопч-ват в живота по-силно отвсякога, за да се хранят от си-яйната енергия на жената за нови седем години. И наис-тина се получава един безкраен цикъл..."

малко "карлос кастанеда"
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.

nova

 • Guest
Re:АКТА
« Reply #1 on: декември 11, 2005, 08:29:59 pm »
въпреки, че не съм го чела ми звучи тооолкова познато.

И нещо интересно. У мъжът не съществува такова нещо, като майчинския инстинкт. За да се подсигури природата или каквото искате там го наречете, от отхвърляне на потомството от мъжа, новородените винаги наподобяват чертите на бащата. Това, за да може бащата да се разпознае в потомъка си и да го обикне. Това го четох наскоро и престанах да се чудя защо в началото всички ми казваха че децата ми приличат на баща си. Аз не виждах подобна прилика, но...
« Last Edit: декември 11, 2005, 08:37:06 pm by nova »

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re:АКТА
« Reply #2 on: декември 11, 2005, 08:33:24 pm »
И аз го чета за първи път, но ми звучи доста вярно. Поне от гледна точка на чисто субективните ми усещания.  ::)
fly like a wind .......

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re:АКТА
« Reply #3 on: декември 12, 2005, 11:07:42 am »
За това има мъже дето гледат с колкото се може повече жени да преспят, забелязала съм че това наистина им дава сила.
Аз имам още 2 години и червейчетата на другите мъже ще угаснат , ще останат само тези на мъжа ми, дали ще се чувствам по-силна тогава, като ще захранвам само един индивид от мъжки пол?
Every moment is a miracle right now

pakodelucia

 • Guest
Re:АКТА
« Reply #4 on: декември 12, 2005, 12:02:44 pm »
Позволете ми да се изходя по темата :P

Кастанеда не харесвам. Има отрицателна енергия в него, и виждам черно когато започна да чета нещо от него.
Но това не означава че няма неща които да са така. Въпреки тези неща да са голяма част измишльотина, вярно е че има при полов акт нещо което става между двамата души и те се свързват. Но за да не сме в мъгла ще ви го кажа ясно: При секс се получава съчетаване на енергията с разума(надявам се вече ше ме разбирате какво казвам) което изгражда една нова структора. Както когато вземем яйца и мляко се получава крем карамел, така и при нас хората ое съчетаването на мъжа с жената се получава Човека. Тази нова структора така да се каже се храни от двамата. Връзката, не случайно е наречена такава, представлява нещо като много дебело въже излизащо от тялото на човека, към партньора му. Тази връзка не мисля, че би могла да се прекъсне някак. Но някак може ако съществото е много съзнателно и желае да премине над това нещо да я трансформира, някак си да се промени силно той, за да остане в предишната му форма връзката. За това се казва че променим ли се вече сме нови същества. Не вярвам природата да е толкова тъпа та да е дала на някакъв индивид от мъжки пол възможността да смуче като вампир. Но наистина има ефект върху Мъжкара като покори повече женски - но тък става въпрос за Мъжкара и Женските а не за мъжа и жената. Не се бъркайте с тези неща, те не са така сложно завъртяни. Едно съзнателно същество, което има будно съзнание и чисто сърце знае, че извърши ли сексуален контакт с някой той остава вързан до края на живота си, за това то остава избора на Бог. Когато Бог ти дава нещо в пътя то е за урок. Може да трябва да се вържеш е един човек, а после по чудо да се промениш и да намериш истинския, тези неща са наистина мнго сложни функции. Нищо страшно или зловещо няма. Никакви червеи или каквото и да е. Усетил е оня дето ги е писал тея неща, че има нещо, но съзнанието му ги е интерпретирало много цветущо. И на всичкото отгоре връзките стоят до края, а за съжаление не само и до там. Обвържеш ли се с някой докато тази връзка не даде плод за цялото ти ще се превъплащаваш колкото трябва пъти докато не приключите кармата с този човек. За това Учителите ни учат да се пазим на страна от секс, защото ние сме така яко забъркани, че по-добре е за нас да седим на страна, разбира се ако искаме и съзнаваме, че можем. Толкова много връзки имаме да разрешаваме от миналото си че няма на къде повече. Онази промяна за която говорех по горе е точно това, да се промениш така, че да трансформираш връзката си с този човек който си имал и не си обичал. Всъщност този парадокс, за връзките, го има само за да ни поаже, Цялото и че ние сме едно. Който осъзнае това с цялата си душа, няма да има нужда да се обвързва, просто ще е свързан с всички :)

bee

 • Guest
Re:АКТА
« Reply #5 on: декември 12, 2005, 12:18:52 pm »
Аз пък ще постна откъс от диктовка от Павел Венецианеца :)

"Световете се създават от Любовта и се разпадат заради недостига на качеството Любов. Затова настъпи време решително да се замислите за Любовта и нейните прояви в живота ви.

В действителност у болшинството хора напълно е блокирана сърдечната чакра, която отговаря за предаването на енергията на Любовта във вашия физически свят. Затова усещате недостиг на Любов и се опитвате да компенсирате този недостиг със странни практики, като стимулирате чисто физиологически инстинкти. Повярвайте ми че, голяма част от изкривяванията на Божествената Енергия във вашия свят е свързана именно с неправилното използване на енергията на Божествената Майка или, казано другояче, на вашата сексуална енергия.

Бог ви е дал Свещен Огън, Пламък на Свещения Огън, който ви прави подобни на Богове. И повярвайте ми, този пламък и тази енергия са ви дадени не за да ги използвате за свое удоволствие. Колкото повече използвате своя Свещен Огън без да се замисляте, толкова по-голяма карма си създавате. Вашите средства за масова информация и поведенческите стереотипи във вашето общество за начина да се обличате и да се държите, стимулират неправилното използване на вашата сексуална енергия.

Ще мине време и вие ще можете да разберете истинското предназначение на дадения ви от Бога дар на Свещения Огън.

Но сега трябва да разберете, всеки път, когато използвате този свой дар не в съответствие с Божественото назначение, вие създавате карма. Създавате карма, защото разпилявате Божествената енергия за получаване на празни, чисто животински удоволствия. Впрочем животните в това отношение постъпват много по-разумно от вас. Те поне използват сексуалната енергия в рамките на годишните цикли в определеното за това време на годината.

По време на сексуалния акт се осъществява гигантско освобождаване на Божествена Енергия. То може да се сравни с избухването на свръх нова звезда. Вие знаете, че накъдето е насочено вашето внимание, натам тече вашата енергия. И ако в момент на освобождаване на Божествена енергия мислите за получаване на удоволствие за себе си или за своя партньор, вие използвате сексуалната си енергия не по предназначение. На много от вас моите думи могат да се сторят съвършено не побиращи се в рамките на съзнанието, което имат. Напълно си давам сметка, че думите ми за мнозина ще звучат странно. Но аз съм длъжен да ви информиран за най-елементарните основи на Божествената Етика, с които са запознати даже животните, но за които по някакви причини човечеството е забравило.

Всичко в този свят принадлежи на Бога. И вие сте частици от Бога. Затова всичко, което правите, всички ваши действия трябва да се съгласуват с Божествения закон и да са в рамките на този Закон. Ако правите нещо без волята на Бога, по този начин нарушавате Закона на тази Вселена и създавате карма.

Затова, колкото и странни да ви се сторят моите инструкции и препоръки, моля ви за начало, поне просто ги изслушайте.

Преди да постъпите към сексуален акт, моля погрижете се вашите действия да са в съответствие с Волята на Бога. Вие трябва да имате законен брак с вашия сексуален партньор. Вие не трябва да влизате в каквито и да било сексуални отношения със случайни партньори и с хора от вашия пол.

Защо е необходим постоянен партньор, с който вашите отношения са узаконени.

Работата е в това, че при изпълнение на съпружеските ви задължения се осъществява пряк обмен на енергия между вас и вашия партньор. Ако по време на обикновено общуване с хората вие постоянно обменяте енергия, обменът на енергия по време на сексуални отношения се усилва многократно. Фактически вие обменяте всичките си енергии и добри, и лоши. Вие поемате кармата си един от друг и споделяте своите заслуги със сексуалните си партньори. И ако сте в законен брак, в съвместния живот вие имате възможност да отработвате не само своята карма, но и кармата на своя съпруг, ако тя надвишава вашата.

Сега си представете, че влизате в сексуални взаимоотношения с много партньори. Представете си, че много от тях имат много по-малък процент отработена карма от вас. И техните кармични дългове могат да са много по-тежки от вашите. Възможно е те да са дошли в този свят да отработят карма за убийство или предателство и други най-тежки видове карма. И ето вие, без въобще да се замислите, влизайки в сексуални отношения с тях, поемате част от тяхната карма. И ако при това имате законен брак, после вие пренасяте тази карма в своето семейство. И след всичко това се чудите защо възникват всичките ви жизнени проблеми?

Сексуалната енергия има същата природа като енергията, използвана за творчество и съзидание във вашия свят. И когато пилеете своя сексуален потенциал за наслаждение, по този начин се лишавате от творческа енергия, сами ограничавате своето развитие. Фактически болшинството население още в зряла възраст толкова е опустошено от злоупотребяване със сексуална енергия, че е съвършено неспособно за висша съзидателна дейност. То просто не е способно да стане не само сътворец на Бога, но и да изпълнява обикновена за вашия свят творческа работа."

Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
Re:АКТА
« Reply #6 on: декември 12, 2005, 12:20:02 pm »
Пако, изглежда ми логично това което казваш. И усещам, че ако не си прав, то поне не си далеч от истината. Нямам думи. Възможно е, много е възможно и така както го описваш да е.

И текста на Bee от Павел ...  ми харесва.
 ::)
« Last Edit: декември 12, 2005, 12:28:13 pm by sirius »
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.

pakodelucia

 • Guest
Re:АКТА
« Reply #7 on: декември 12, 2005, 12:23:46 pm »
Пако, изглежда ми логично това което казваш. И усещам, че ако не си прав, то поне не си далеч от истината. Нямам думи. Възможно е, много е възможно и така както го описваш да е.
Ами да и аз го усещам за себе си така. Непрекъснато, със времето усещам все повече и повече, неща които на моменти ме карат да изоставя старите си разбирания и да ги сменя с нови.


Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:АКТА
« Reply #8 on: декември 27, 2005, 01:16:28 pm »
Прочетох какво сте писали и поствали дотук ето и моите мисли и самозаключения, до които съм стигнал сам.
Единствения работещ начин да се освободищ от бремето на сексуалната страст е да й се отдадеш напълно. Ако искаш да правиш секс, не трябва да го подтискаш в никакъв случай, трябва да го правиш, да намираш начини да освобождаваш налягането, което се предизвиква от тази енергия винаги. Сублимацията на тази енергия смятам, че не помага(в смисъл да я преубразуваш в творческа), ако си си поставил за цел да избягваш удоволствието. Секса е нужда(нужда от оргазъм), свързана е с любовта към себе си(и или към партньора). Не бива да се лишаваме от нея ей така, да я пренебрегваме, да я опорачаваме, да я теоретизираме към диаболизиране. Това е нещо напълно в реда на нещата, напълно божествено, напълно човешко и е просто използване на функциите, които принадлежат на телата ни.
Възможно е пристрастяване към изпитването на оргазъм, защото удоволствието пристрастява понякога, обаче това е единствения здравословен път за намиране на златната среда.
Условието, което е част от божествения закон и което е нужно да се спазва, за да не навлича карма е да уважаваме желанието на партньора за участието си в това. Когато имаме двама души, които се желаят, които нямат нищо против да влязат в такова отношение и го правят за удоволствието от оргазма(или за създаване на дете) всичко е в реда на нещата. Разбира се това е съвсем опростено и повърхностно изразавяване на това което мисля, все пак за тези неща са написани стотици книги, наравени са множество научни изследвания. И отговора на въпросите е свързан с отговора на много други въпроси, които биха възникнали от тези първите.
 :)
     
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

nova

 • Guest
Re:АКТА
« Reply #9 on: декември 27, 2005, 02:19:25 pm »
Аз пък ще постна откъс от диктовка от Павел Венецианеца :)

.............
Затова, колкото и странни да ви се сторят моите инструкции и препоръки, моля ви за начало, поне просто ги изслушайте.

Преди да постъпите към сексуален акт, моля погрижете се вашите действия да са в съответствие с Волята на Бога. Вие трябва да имате законен брак с вашия сексуален партньор. Вие не трябва да влизате в каквито и да било сексуални отношения със случайни партньори и с хора от вашия пол.

Защо е необходим постоянен партньор, с който вашите отношения са узаконени.

Работата е в това, че при изпълнение на съпружеските ви задължения се осъществява пряк обмен на енергия между вас и вашия партньор. Ако по време на обикновено общуване с хората вие постоянно обменяте енергия, обменът на енергия по време на сексуални отношения се усилва многократно. Фактически вие обменяте всичките си енергии и добри, и лоши. Вие поемате кармата си един от друг и споделяте своите заслуги със сексуалните си партньори. И ако сте в законен брак, в съвместния живот вие имате възможност да отработвате не само своята карма, но и кармата на своя съпруг, ако тя надвишава вашата.

............

ох, този Венецианец колкото пъти го прочетох толкова пъти се подразних
От какъв зор се приравнява "волята на Бога" със законния брак!!  Какво отношение има създадения от човека закон, с който той регулира временно възникнали отношения, към нещо толкова различно като божия промисъл. В това писание много прозира волята Микушина, нежели волята Божия.
Секса си е секс, както и да го обръщаш, все натам ще избие. Пробвай, ако си жаден да пиеш шербет или морска водица. Все е течно, все е почти вода, ама резултат тц.

Та Веласкес, прав си човече!

Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
Re:АКТА
« Reply #10 on: декември 27, 2005, 09:04:55 pm »
Венецианеца добре говори, но докато стигнем на неговия акъл или разбиране ...  бая нещо ще сме оправили  ;D  
Нашите ограничения за сега са на ниво ако нещо не ти мирише на хубаво да не му налиташ  ;D  Но по-нътъй, живот и здраве, като вземем да виждаме повече и ще отбираме повече   ;D
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re:АКТА
« Reply #11 on: декември 27, 2005, 09:37:07 pm »
Брака е човешка измислица и е служил за много различни цели, некои от тях не дотам благородни.
Божественото според мен е в съюза основан на дълбоко доверие за съвместно съжителство и общ принос при отглеждане на потомството. Но това е възможно и с простото съжителстване без бракосъчетане, защото както казах съюза е основан на дълбоко доверие и уважение оттам.
« Last Edit: декември 27, 2005, 09:37:46 pm by velaskes »
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline Evridika

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 123
 • Gender: Female
Re: АКТА
« Reply #12 on: юни 04, 2006, 10:20:55 pm »
За законния брак и аз не съм съгласна.Но за обмена на енергии е напълно прав.Може направо да ти види сметката някой неподходящ или нехармониращ с теб партньор.Някои хора имат вродена защита и се справят,но други сега отработват тези неща и си е опасно. ;)

rosi_banova

 • Guest
Re: АКТА
« Reply #13 on: юли 21, 2006, 02:42:42 pm »
Мисля че това е темата, в която да цитирам тази част от книгата на Везнева:Откровение за трите енергийни резервоара."Когато духът при зачатието влезе във материята/физическото тяло/неговата жизнена енергия се използва главно за физическо израстване.Когато детето се роди,енергията, необходима за поддържане на живота,се разделя на две части:едната се използва за физическата ,а другата-за умствената дейност.Когато детето порастне и съзре полово,тогава енергията се разделя на три части,необходими за физическата,умствената и сексуалната дейност.Ако тези части са в хармония,човек е спокоен и уравновесен.Обикновено той използва тези три части от енергията си последователно.Опасно е ,когато една от трите енергии-физическа,умствена или сексуална, доминира.Ако човек престане да черпи от енергията си за физическа активност,а използва само умствената,тялото му отслабва и може да заболее.Ако вложи много енергия за физическа активност и това трае продължително време,тогава заболяват мозъчните клетки.При увеличаване на сексуалната активност,а занемаряване на другите две дейности,също се създава дисхармония.С течение на годините общата жизнена  енергия намалява и разумния човек започва да я пести.Най-напред  започва да пести сексуалната ,после умствената и накрая физическата.Така той бавно,но сигурно върви към старостта.Представете си ,че тези три енергии са три резервоара,които са свързани.При нужда можете да прехвърляте енергията от един резервоар в друг.Затова при усилена  интелектуална работа човек се въздържа /ограничава/от физическа и сексуална  дейност,за да посрещне нуждите на умствената.При физическата -се отказва и от умствената и от сексуалната, а при сексуалната- от физическо и умствено натоварване.Тоест при активизиране на някоя от дейностите,част от енергията на останалите се използва за подкрепа.   За какво използват Посветените Йоги своята жизнена сила?За нещо съвсем различно от човешките представи.Те се отказват от сексуална активност,въпреки че техния сексуален резервоар е пълен.Отказват се и от физическата активност и стоят с часове в една поза.Отказват се и от умствената  активност и медитират, като оставят мозъка си да не произвежда мисли.Тогава тази енергия им е достатъчна, за да се самоизлъчват в будно състояние, а не в пасивно,както е по време на сън.Това правят МЪДРЕЦИТЕ,Посветените Йоги,Адептите  от Шамбала.И ако хората го извършват насън, то те  могат да го направят в будно съсътояние." O0
« Last Edit: октомври 07, 2006, 05:29:17 pm by rosi »

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re: АКТА
« Reply #14 on: юли 22, 2006, 03:40:03 pm »
Ако се отказват от сексуалната, физическата и умствената активност, тогава за какво изобщо им е да живеят? Какво правят в крайна сметка и полезни ли са на някого с нещо? Това бих го нарекла "безсмислено съществуване". 
fly like a wind .......

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re: АКТА
« Reply #15 on: юли 22, 2006, 08:06:22 pm »
а не ти ли минава през ума че може да се постигне едно определено състояние на равновение чрез смиряване тези три енергии и че впоследствие тези хора ще бъдат много по-полезни за останалите с мъдростта си и уникалния си просветлен мироглед
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re: АКТА
« Reply #16 on: юли 22, 2006, 09:26:39 pm »
Минава ми през ума за равновесието на въпросните три енергии. Но в откъса на Rosi не ставаше въпрос за хармонизиране, а за "отказване" от тях. Ако може някой да ми го обясни това ...  как става "отказването" от енергията?  :idiot2:  :crazy2:
fly like a wind .......

rosi_banova

 • Guest
Re: АКТА
« Reply #17 on: юли 22, 2006, 09:42:23 pm »
И така под "отказване" имах предвид,че човек не го прави доброволно,по-скоро не може да изпълнява и другите дейности.Напр. ако си преуморен от физически труд , ще имаш ли сили и енергия да правиш секс? или да мислиш в/у нещата от живота?Мисля ,че не.Поне нормалния човек не би могъл,е ако има някой свръхнадарен с енергия....може би би могъл.При мен не се получава.Не знам как е при теб-можеш да ми отговориш!Радвам се ,че проявяваш интерес към темата Wind !
« Last Edit: октомври 07, 2006, 05:07:00 pm by rosi »

Offline reply

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 261
 • SoHm!
Re: АКТА
« Reply #18 on: юли 22, 2006, 09:57:32 pm »
6to da "ne moje"?  ...jelanieto samo po sebe si s16to pravi 4udesa dori kogato si skapan fizi4eski...  daje ne bih go narek1l 4ak "4udesa" ili "svr1hnadarenost"  O0   

ToEmbraceATree

 • Guest
Re: АКТА
« Reply #19 on: юли 22, 2006, 11:36:53 pm »
Знаете ли как се учи, когато нямаш възможност да спиш? (повечко последователни дни) Ударна 30 минутна тренировка. Мозъкът ти се пълни с кислород и хормона на щастието. O0
Теорията е логична, но не обяснява това.

(Това не ми се е налагало да доказвам върху собствения си мозък, зная за хора, които са го правили за около седмица, например.)  :o :buck2:

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: АКТА
« Reply #20 on: юли 22, 2006, 11:56:42 pm »
Затова при усилена интелектуална работа човек се въздържа /ограничава/от физическа и сексуална дейност; за да посрещне нуждите на умствената.

Точно обратното би трябвало да бъде ако човек иска да е най-адекватен по време на усилена умствена дейност (както каза ToEmbraceATree  O0 ) - физическа тренировка - кислород и ендорфини в мозъка и после още по-концентрирано учене. Правя го и знам, че е така!  :)

Отказват се и от физическата активност и стоят с часове в една поза.
 

Би ли сметнала за "липса на физическа активност" когато един човек стои в поза, в която ръцете издържат тежестта на цялото му тяло в продължение на половин или един час? ;) Или когато е извил гърбът си на 90 и повече градуса? За да направи тези пози йогинът има изключително развито тяло, тренирано с години. Това е една от стъпките (асана) за постигане на просветление, както е описано от Патанджали.
« Last Edit: юли 23, 2006, 01:06:26 pm by Spirit-Felix »
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3823
 • Gender: Male
Re: АКТА
« Reply #21 on: юли 23, 2006, 12:31:27 am »
отказване не може да има, за пълно изчезване на тези енергии не може да става дума, но може да решиш да не ги ползваш докато медитираш, един вид да са в заспало, латентно състояние, но те си остават част от теб, просто не те смущават по време на "упражнението".
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

Nirvana

 • Guest
Re: АКТА
« Reply #22 on: юли 23, 2006, 04:40:46 pm »
Не става дума за отказване от енергията, а за отказване от активността, хабяща тази енергия ... :P
Quote
Би ли сметнала за "липса на физическа активност" когато един човек стои в поза, в която ръцете издържат тежестта на цялото му тяло в продължение на половин или един час?
Според мен, това е липса на активност, да- стоят като статуи.  :P Напрежението, което ние бихме почувствал при тези пози, на йогина му е далечно. Само първоначално има разстягане, усилие... затова и има постепенно покачване на времето на заемане на дадена поза. А за да е йогин- прав си- тялото е тренирано и като трениращ, би трябвало да знаеш как го понася  ;)
И едно е час тренировка, друго е- ден подобна. Тук май се застъпва употребата на сивото в тази насока, а не самото физическо натоварване. Сърцето също е мускул, що то не се уморява!? Енергията не се създава, нито се губи.( физ. закон)
Всичко е в ума. Трябва само да се научим да боравим с него  :uglystupid2: