Author Topic: Вяра и реалност  (Read 2006 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bee

  • Guest
Вяра и реалност
« on: декември 16, 2005, 07:38:56 am »
"Вашите усещания от допира с нашата реалност не винаги отразяват реалното положение на нещата. Вие сте привикнали да основавате своето възприятие за света като се базирате на вашите сетивни органи, на които напълно се доверявате. И действително, откъде накъде трябва да вярвате на това, което не можете да видите и да действате така, както ние ви казваме, след като нямате възможност да се срещнете с нас директно, без посредничеството на този посланик?
Това обаче,  е въпрос на вашата вяра. Вие или вярвате в това, че света, който ви обкръжава не е цялото Творение и че цялото Творение в действителност е много по-обширно, или не вярвате в това.
Вие не можете да познаете нещо в чието съществуване не вярвате. И не можете да почувствате нещо, за което точно знаете, че не съществува. Обаче щом започнете да вярвате в реалният свят на Бога, който не виждате и не възприемате с вашите сетивни органи, но от това той не става по-малко реален, вие веднага и почти незабавно започвате да получавате представи за нашият свят."
http://www.sirius-bg.iskri.net/dictations/95kuthumi0606.htm

nova

  • Guest
Re:Вяра и реалност
« Reply #1 on: декември 16, 2005, 10:55:45 am »
вчера бях изпаднала в едно от моите си настроения. Игра на въпроси и отговори. Отговорите си ги знам и за пореден път се чудех аджеба, само мои ли са. А другите- те какво- техните отговори какви са, че съумяват да са щастливи с тях.
И "от небето ми падна" една книжка. Имам я отдавна, но едва вчера я прочетох. И разбрах- моите отговори не са само мои- и не съм сама.
Търсеното идва в точния момент. Интересно ми е все още как е възможно да е толкова точен въпросния момент. Като в оная приказка: "Кърпичке дай!" и още недоизрекъл...

Offline divine

  • Напреднал
  • *****
  • Posts: 1073
    • blog
Re:Вяра и реалност
« Reply #2 on: декември 16, 2005, 12:00:51 pm »
Вяра на доверие, това е което чувтсвам аз. Имам вяра , защото с душата си знам, че Този на когото вярвам , няма да ме предаде, а напротив винаги ще ми помага. Не мога да го докажа, защото това е усещане, а не логическо заключение.
Това е риск, който само изглежда като риск, защото с вярата в Него, нищо реално не можем да изгубим, най-много да се разделим с илюзиите си ( колкото и да са ни мили), но пък колко можем да спечелим....
 ;D
Every moment is a miracle right now

nova

  • Guest
Re:Вяра и реалност
« Reply #3 on: декември 16, 2005, 12:13:56 pm »
Не знам дали вярвам. Как определяш дали вярваш или не. Какво се случва, за да разбереш, че вярваш. Лесно е да кажа- да аз вярвам в нещо- ама кое различава това убеждение от другите илюзии
кое е това, което ти казва, че това, което мислиш за вяра е именно вяра, а не желание да повярваш
« Last Edit: декември 16, 2005, 12:16:12 pm by nova »