Author Topic: бла бла - отношения  (Read 3649 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
бла бла - отношения
« on: декември 16, 2005, 11:58:15 pm »
Тези дни ми прави впечатление чуството при общуването. Можеш едни и същи думи да кажеш и да се приемат по противоположно. Че и започнах да експериментирам даже  ;D   Тоя човек Пако, ах този Пако,  ме побутна доста. Та усещам аз как със "добронамереност", "учтивост", "официалност" и пр. не мога да стигна до човека. Та експериментирам някак с искреност + добронамереност. Т.е. в себе си приемам човека такъв какъвто е. (той си го е избрал все пак) Изключвам какво е правил, какво МИ е направил и се обръщам директно. Усетих разликата. Невероятно е. Като слушам известни личности по медиите ми става интересно. Някои се изказват като "директори" други като хора на директорска служба. Независимо какво говорят. И все пак тези дето говорят като хора сякаш по-гиразбирам. Идват ми за пример Бат Бойко, Слави, П.Стоянов. Дано не си навлека бой  ;D   Та много е лесно като си г-н Никой да говориш искрено. Но като си Някой вече става друго. ТРябва да се преодолява по-висока отговорност, като искреноста си остане долу при хората. Много бърза мисъл трябва да има човек, за да може да си изясни тезата/послание и я изрази просто и ясно, така че и другите да го Разберат, там долу. Та дори и да има конфликт на интереси, ако запазим приемането на човека отсреща, имаме огромен шанс да постигнем повече. И винаги да можем да приемем непостигането на очаквания резултат. Виждал съм как някои "четат конско" с толкова "искреност+добронамереност" че не оставят гадна емоция за себе си и дори оня отсреща се замисля за него си. Някак си загубват с победа. Та най-голямата "хватка" ми се вижда поглеждането, не, извисяването и следенето на цялата ситуация "отгоре".  Седиш си отгоре, гледаш оня какво си мисли, какви ли проблеми може да има, и същевременно следиш себе си - добре ли показват твоите думи твоята същност в момента. Показваш това, което смяташ че е необходимо и пр. и пр.   Днес успях да си поговоря със стар приятел и съученик, който се бе покрил и някакси се е затворил. Предния път ме "отсвири", аз го взех "челно" и с години не си бяхме говорили. И сега поиска да ме отпрати, но просто това го пропуснах покрай мен и си поприказвахме повече от час. Прави на студа. Но какво от това. За мен се бе приятно изживяване.
« Last Edit: декември 17, 2005, 12:05:51 am by sirius »
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.

nova

 • Guest
Re:бла бла - отношения
« Reply #1 on: декември 17, 2005, 12:27:48 pm »
Има хора, с дарбата да смъкват бариерите със замах на второто изречение. Все едно сме се познавали отдавна. Както казваш без официалности и учтивост  /а кавичките са много на място ;D./
Много е лесно да си общуваш с такива, защото те увличат и ти смъкваш официалностите.
Чудно, защо като тръгнат хората да се катерят нагоре, решават че трябва да си обличат думите. Пуста поза- на пауни ставаме. А иначе е толкова по-лесно.

bee

 • Guest
Re:бла бла - отношения
« Reply #2 on: декември 19, 2005, 08:40:25 am »
"искреност+добронамереност" звучи много добре  ;D и никакави, ама никакави отрицателни чувства  ;D и разбира се, най-готино е да си Г-н Никой. Тия дето не са Г-н Никой да му мислят .... какво да ги правиш такава им била съдбата :)

Offline Dimitar Ochkov

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 876
 • Gender: Male
  • http://www.kaldata.com/forums/index.php?automodule=blog&blogid=265&
Re: бла бла - отношения
« Reply #3 on: май 23, 2009, 10:37:21 am »
  Критерии на "Никой":

Който се повдига на пръсти,
не може дълго да стои.
Който прави големи крачки,
не може дълго да върви.
Който се уповава само на своите очи - недовижда.
Който се самопредставя, не блести.
Който се хвали, не се прославя.
Който напада, няма успех.
Който се гордее, не може да е старши.
(Лао Дзъ)

  "Който се уповава само на собствените си очи-недовижда".

  "Бог ми напомня за себе си. Постоянно".
   "Не е ли писано: "Богове сте" ?" Думи на Христос според Библията.
   Т.е. Хората ми напомнят за себе си. Постоянно. Докато ги слушаш внимателно, може да успееш да погледнеш нещата и от друг ъгъл. Стига да им дадеш шанса да ти говорят за себе си. Това е едно от любимите ми занимания-да ги изслушвам.
   
 
Бог ми напомня за Себе Си. Постоянно.