Author Topic: za balansa...:)  (Read 4766 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline reply

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 261
 • SoHm!
za balansa...:)
« on: февруари 15, 2006, 12:05:20 am »
mi vikam si az dneska(malii moje i v4era da be6e...ujas zabravqqqqmmm... :uglystupid2:) "6to e tova balans?ima li go v na6iq svqt nqma li go?k1de go vijdame?naru6avame li go i kak?za6to e nujen za nas horata?..." nqkakvi takiwa misli mi nahluha v glavata :D i si vikam "nqma da d1rjaa!" t1i 4e  ;D aide narode vii ste! O0 :smitten:

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: za balansa...:)
« Reply #1 on: февруари 15, 2006, 02:37:25 am »
Както Буда е казал: "Струните на китарата ако са прекалено опънати ще издават глух и нехармоничен звук, а ако са прекалено хлабави, няма да има звук. За да се получи мелодия трябва да са настроени някъде в златната среда между двете крайности." Ей го балансът  ;D

Акробатът на въжето балансира прекрасно между няколко сантиметровата повърхност и пропастта под него (гравитацията).
Аз в момента балансирам между сън и будно разместване на пръстите върху клавишите... хър.. Красива ноЩщщ....  :buck2:
 ;)
 
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: za balansa...:)
« Reply #2 on: февруари 15, 2006, 11:05:44 am »
Балансът за мен е централната пътека, златната среда между разума и чувствата. :)
Every moment is a miracle right now

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re: za balansa...:)
« Reply #3 on: февруари 15, 2006, 02:54:46 pm »
Reply, за тази тема май загубих баса... :(
fly like a wind .......

Offline reply

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 261
 • SoHm!
Re: za balansa...:)
« Reply #4 on: февруари 15, 2006, 10:44:47 pm »
a kak mislite nie naru6avame li balansa?!   O0

bee

 • Guest
Re: za balansa...:)
« Reply #5 on: февруари 16, 2006, 12:59:51 pm »
Погледнато глобално мисля, че винаги има баланс във всичко. От време на време, ние хората, започваме да полагаме огромни усилия да нарушим баланса, и предполагам, че той се нарушава малко за момент, но след това мисля, че ако е наложително едни определени същества се намесват там където трябва и възстановяват баланса  ... по  някакъв начин - може да е природен катаклизъм в отговор на напрупване на много отрицателна енергия на някое място вследствие на военни действия например или струпване на прекалено материално ориентирани хора.
Мисля, че не само ние хората сме разбрали, че е лошо да изпадаме в крайности, но и Природата просто не ги търпи крайностите.

А ето вижте какво пише Майкъл Нютон в "Следите на душите":

Души хармонизатори
Тази специалност представлява широка класификация с множество подгрупи. Все пак, когато общувам с душев¬ното съзнание на толкова хора, виждам взаимна връзка и зависимост между всички духовни специалности. Ду¬шите, спадащи към общата категория хармонизатори, често се прераждат в общителни хора, работещи в раз¬лични сфери. Казват, че като безплътни същества се грижат за възстановяването на нарушената енергия около Земята. Прераждащите се хармонизатори могат да бъдат държавници, пророци, ясновидци, дипломати, ар¬тисти, музиканти или писатели. Обикновено баланси¬рат енергията на планетарните събития, свързани с човешките взаимоотношения. Или са обществени фигури, или действат зад кулисите на световните събития. Те¬зи души не са лечители в традиционната форма на ра¬бота с отделни индивиди. В по-голяма степен задачата им е свързана с опити за разсейване на общата отрица¬телна енергия.
В първата си книга писах за мъдреците, които са доста напреднали души, все още прераждащи се на Земята, макар и да не е необходимо за собственото им раз¬витие. Доколкото разбирам, те са умели оратори, спо¬собни да изграждат словесни изрази с вибрационни тонове, които силно въздействат върху хората. Тези мъдри същества идват тук, защото мисията им е да помагат на човечеството по пряк физически начин. Скромни са и понякога не желаят да привличат общественото внима¬ние. Не мисля, че са много на брой. Изглежда, тези високоразвити стари души сред нас са активни наблюдатели на събитията. Долавят тенденциите в човешкото общество, които според тях изискват специално вни¬мание. Затова ги поставям в категорията хармониза¬тори.
Клиентите ми твърдят, че мъдреците са свързани по някакъв начин с друга група хармонизатори в духовния свят, наречени наблюдателите. Тези същества не се прераждат, но получават сведения от много източници за условията на Земята, както и в други светове. Имам малко ценна информация за тях, получена от няколко кли¬енти, които се обучават за тази специалност. Предпола¬гам, че наблюдателят предоставя сведения на други хармонизатори, които се грижат за овладяването на въздействията на обществените и физическите сили, създава¬щи хаос на Земята. Следващият случай е на душа от пето ниво на име Лариан, обучаваща се за хармонизатор.
• случай петдесет и седми •
Д-р Н. Лариан, можеш ли да обясниш какво представлява обучението ти за хармонизатор и какво правят души¬те с твоята специалност?
К. Съвсем в началото съм, но ще опитам. Уча се да хармонизирам нарушената енергия на Земята, за да помагам на хората.
Д-р Н. Искаш да кажеш - да въздействаш върху геофизическите стихии, като урагани, пожари, земетресения и така нататък?
К. Имам приятели, които се занимават с това, но моята област на обучение е друга.
Д-р Н. Добре, преди да преминем към твоите задължения, на какво се учат приятелите ти?
К. Тези планетарни възстановители намаляват разру¬шителното влияние на природните физически сили, които пораждат натрупване на отрицателна енергия.
Д-р Н. Защо вместо това силите, съществуващи в духов¬ния свят, просто не предотвратяват природните бед¬ствия, за да спестят на хората толкова страдания?
К. (поклаща глава.) Тогава не би имало природни катаклизми, които съществуват като част от условията за живот на Земята. Планетарният хармонизатор не бива да възпира тези стихии, дори ако има тази спо¬собност... Всъщност мисля, че никой от тях не я притежава.
Д-р Н. Тогава каква е функцията им?
К. Да разпръскват частици хармонична енергия сред от¬рицателната, за да неутрализират големите й кон¬центрации. Работят с полярност и магнитни сили, за да подпомагат възстановяването на хората. (усмих¬ва се.) Наричаме ги „прахосмукачките".
Д-р Н. Добре, Лариан, къде се вмества твоята работа в тази схема?
К. Надявам се да дам принос в овладяването на катаст¬рофални събития, пряко причинени от хората.
Д-р Н. Колко други души се обучават заедно с теб?
К. Четири.
Д-р Н. Да спрете войните ли е целта ви?
К. (с раздразнение.) Мисля, че не ме разбирате. Не се обучаваме да въздействаме върху съзнанието на хора¬та, които причиняват страдания на другите.
Д-р Н. Защо? Нима като душа хармонизатор не би искал да попречиш по някакъв начин на психопат като Хитлер да причинява разруха?
К. Съзнанието на психопата е заключено зад здравия ра¬зум. Уча се да поддържам положителна енергия около по-спокойни хора, които могат да променят светов¬ните събития.
Д-р Н. Това не противоречи ли на свободната воля, причинно-следствените връзки и целия закон за естестве¬ните кармични влияния?
К. (пауза.) Вече са създадени условия за проявленията на причините и следствията. Искаме да подпомогнем по-рационалното мислене, като изпращаме вълни на положителна енергия на подходящи хора. Не повлияваме на развръзките. Просто създаваме спокойна атмосфе¬ра за диалог.
Д-р Н. Знаеш ли, Лариан, струва ми се, че стоите на границата между намесата и ненамесата.
К. Явно отново не схващате. Може би, ако ви обясня по-подробно с какво се занимавам в момента, ще видите разликата. Уча се да нагласям енергийния си лъч така, че да разсейвам и преподреждам силите на отрицател¬ната човешка енергия, която се натрупва всеки ден на Земята. Сякаш отварям бент, за да потече вода и долината да стане плодородна.
Д-р Н. Все още не съм сигурен дали разбирам правилно, но продължи, ако обичаш.
К. (търпеливо.) Упражнявам се с малката си група под огромен купол. С нас е Арлет, инструкторката ни, отличен специалист. Моментално забелязва грешките ни. Тук овладяваме изкуството да възстановяваме нарушената вибрационна хармония. Надяваме се накрая да се научим да разсейваме значителни количества отрицателна енергия на Земята.
Д-р Н. Какво става в голямото помещение?
К. Куполът представлява геометрична основа за опреде¬лени вариации и интервали, които симулират вълни на човешка мисъл от големи групи. Създават се специал¬но за нас и трябва да ги изгладим.
Д-р Н. Хм... Като излъчвате хармонични мисли?
К. Да, мисли и послания. Изучаваме и гласови тонове и анализираме значението им - всичко, което влияе вър¬ху негативното мислене. Искаме да помогнем на хора¬та сами да си помогнат. Това не е пряка намеса.
Д-р Н. Добре, Лариан, но когато станеш специалист хармонизатор, каква сила ще притежаваш?
К. Да изпращам възстановителна енергия, разсейваща всеобщото отчаяние. Мелодията на хармонизиращия шепот отваря на Земята коридори за навлизане на нещо по-добро. Ние сме посланици на надеждата.
След като изслушах обясненията на множество души хармонизатори, се убедих, че духовните специалисти, съз¬дали лабораторията на хаос, наречена Земя, не са си тръгнали, след като са задействали силите в нея. Има по-висши същества, които са загрижени за оцеляването ни и бдят над нас. В интерес на истината, през голяма част от живота си не вярвах в това. Всички хармониза¬тори, с които съм разговарял, споделят една идея. Искат да дадат на хората средство сами да си помогнат, когато е възможно, но не въздействат върху съвестта на човешките същества и не пречат на свободната ни воля. Всички сме създадени и изпратени на Земята, за да се справяме с проблеми в образа на интелигентни физически същества, живеещи в трудна среда, която носи страдания, но и много красота и надежда. Трябва да знаем, че в ежедневната ни действителност съществу¬ва баланс. Една стара китайска поговорка гласи: „Вина¬ги умуваме върху страданията си, а приемаме щастие¬то, без да се замислим."

nova

 • Guest
Re: za balansa...:)
« Reply #6 on: февруари 16, 2006, 02:00:34 pm »
доктор Нютън май дири под вола теле

Rammon

 • Guest
Re: za balansa...:)
« Reply #7 on: февруари 18, 2006, 10:46:00 pm »
По страните на една стена никога няма прах,защото стои изправена.

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re: za balansa...:)
« Reply #8 on: февруари 18, 2006, 11:19:13 pm »
Оооооо, има, имааааа...
fly like a wind .......

Offline reply

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 261
 • SoHm!
Re: za balansa...:)
« Reply #9 on: февруари 19, 2006, 01:17:16 am »
rammon pozdravi za citata  O0 izkefi me opredeleno  ;)
dobre...ako goworim za balans i 4e e nujen(i moje bi zad1ljitelen) zna4i "bi trqbvalo" da ima balans i mejdu dobroto i zloto...a nie se stremim k1m dobroto  toest naru6avame balansa?tova kak trqbva da se razbira  ;D

Rammon

 • Guest
Re: za balansa...:)
« Reply #10 on: февруари 19, 2006, 01:55:40 am »
rammon pozdravi za citata  O0 izkefi me opredeleno  ;)
къв цитат бре,т'ва си е моя мисъл :knuppel2:

Offline reply

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 261
 • SoHm!
Re: za balansa...:)
« Reply #11 on: февруари 19, 2006, 02:12:39 am »
 ;D ;D ;D bazikam se we qk!  :-* :-* :-*  :uglystupid2: :2funny: :angel: :angel: :angel:

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re: za balansa...:)
« Reply #12 on: февруари 19, 2006, 10:37:01 am »
Reply, аз пък те поздравявам за този въпрос:
dobre...ako goworim za balans i 4e e nujen(i moje bi zad1ljitelen) zna4i "bi trqbvalo" da ima balans i mejdu dobroto i zloto...a nie se stremim k1m dobroto  toest naru6avame balansa?tova kak trqbva da se razbira  ;D
Айде някой да му отговори на момчето... и на мен :)
fly like a wind .......

Offline reply

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 261
 • SoHm!
Re: za balansa...:)
« Reply #13 on: февруари 19, 2006, 12:07:00 pm »
 ;)mersi windy  ;D  i az iskam komentari...waiting  O0

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: za balansa...:)
« Reply #14 on: февруари 19, 2006, 01:25:39 pm »
dobre...ako goworim za balans i 4e e nujen(i moje bi zad1ljitelen) zna4i "bi trqbvalo" da ima balans i mejdu dobroto i zloto...a nie se stremim k1m dobroto  toest naru6avame balansa?tova kak trqbva da se razbira  ;D

Баланс между доброто и злото... Кое е добро и кое зло? Повечето пъти хората наричат успехите си добро и провалите си - зло. Докато всъщност провалите биха могли да бъдат видяни като добро, защото от тях се учиш. Имаше един хубав цитат: "Успехът единствен не може да те научи на нещо." Не го виждам като 100% истинен, но има нещо в него...  ;)

А какво да кажем за хората, които наричат "зло" онова, което не разбират...? Има много ярки примери за това... Като да речем много хора веднага мислят, че си от секта, ако им кажеш, че не си съгласен с нещо от Библията... А сектата е "зло", right?

Каквото е добро за крадеца е зло за онзи с изпразнените джобове...

Ти сигурен ли си, че се стремим към "добро". Не се ли стремим просто към Еволюция. И нея сме нарекли "добро", но всъщност тя е просто Еволюция...  :D

Само хората наричат нещата "добри" или "зли", защото са свикнали да слагат етикети. Всичко е относително.
Една хлебарка зла ли е или добра... Тя е просто хлебарка. (Но, "АААААААААААААААА!", изписка някой и се качи на стола втрещен, "Убийте тази тваааааааааааар! Тръпки ме побиха." Кое е добро по-точно?)

Нима някой мисли, че можем да нарушим Божествения баланс...?  ::)
« Last Edit: февруари 19, 2006, 07:18:39 pm by Spirit-Felix »
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

Rammon

 • Guest
Re: za balansa...:)
« Reply #15 on: февруари 19, 2006, 08:00:46 pm »
reply^,трябва да има баланс,щото ако си много добър ставаш съмнителен ;)

а съм напълно съгласен с Феликс...въпрос на гледна точка е кое е добро и кое е зло...

добро е това,от което имаме изгода и за да го постигнем не вредим по никакъв начин на другите

..звучи малко невъзможно,но наистина трябва много да се концентрираме върху това,какво всъщност искаме и да видим как да го постигнем...

Eva

 • Guest
Re: za balansa...:)
« Reply #16 on: февруари 20, 2006, 12:25:56 am »
Интересна тема. Какво е баланс? Има ли баланс? Ако ние се стремим към доброто не нарушаваме ли баланса? :uglystupid2: :idiot2:
В живите организми се поддържа състояние на относително равновесие, наречено хомеостаза. Това означава относително постоянна температура, количество вода, соли, хранителни вещества, отпадъци и каквото още се сетиш. Температурата ти, обаче се променя два пъти в денонощието, варирайки в определени граници. И в стомаха ти ту има, ту няма храна, но в кръвта ти захарта е сравнително постоянна величина. Искам да кажа, че балансът е движение около една точка. Не е статично състояние. Което означава, че ако ти си "добър" според твоите категории в сегашния момент, след малко може сам да се оцениш като лош, защото някой те е настъпил по мазола. Но това не значи, че ти си лош. Просто си бил за малко в друго състояние, движейки се отново към състояние добър. Тъй че няма шанс за прекатуриш колата бидейки само добър. O0

bee

 • Guest
Re: za balansa...:)
« Reply #17 on: февруари 20, 2006, 07:59:26 am »
Ами добре, всички явно използваме етикетите добро и зло – ами ако кажем, че добро е наличието на любов, а зло е липсата на любов? Но ние хората, сме така устроени, че поначало и обикновено до края на живота си все обичаме някого, малкото хора, които успяват за затворят сърцата си и да забравят, че съществува любовта, не могат да надделеят и затова винаги има някакъв баланс.
Може би не трябва да се стремим просто към добро наистина – по безопасно би било, ако се стремим към любовта, не мислите ли?

Offline reply

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 261
 • SoHm!
Re: za balansa...:)
« Reply #18 on: февруари 21, 2006, 12:15:53 am »
... sigurno  ;) interesno  kak mogat da ti se "srutqt" vsi4ki predstavi za cennosti jelaniq stremeji itn... kogato razglejda6 tozi v1pros  ;D
zatova go pusnah

pakodelucia

 • Guest
Re: za balansa...:)
« Reply #19 on: март 09, 2006, 09:04:39 pm »
Интересна тема. Какво е баланс? Има ли баланс? Ако ние се стремим към доброто не нарушаваме ли баланса? :uglystupid2: :idiot2:

Ха ха, извини ме ма тези въпроси ми звучат като: Какво е яйцето, има ли яйце. Ако ние се стремим към него няма ли да го изедем?
 :police: