Author Topic: Библейският код-запечатан пред Бог  (Read 4808 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ricardo

  • Guest
Библейският код-запечатан пред Бог
« on: януари 19, 2006, 04:56:57 pm »
Ето какво казва един от изследователите на библейския код Кийт Джаксън: “Използвайки библейския код, открихме 14 думи и изрази от Книгата на Левит, които предсказват някакъв вид терористична атака над Ню Йорк малко след 2000 г.”
Интервюто е публикувано в документалния филм “Библейският код” на „Гризли Адамс Продакшънс”. Годината е 1999 – две години преди атаката на Световния търговски център. Очевидно е, че Кийт Джаксън не е предполагал колко зловещо реални ще се окажат предсказанията му само след две години.
Опити за откриване на скрит код в Библията е правил още Исак Нютон.
Според биографа му Джон Кейнс Нютон е бил убеден, че в Библията Бог е закодирал информация за минали, настоящи и бъдещи събития. Той е търсил този код до края на живота си.
Преди около 50 години е открит първият ключ към библейския код. Равинът Вейсмандел от Прага забелязва, че ако чете всяка петдесета буква от книгата БИТИЕ, се получава думата ТОРА – еврейското име на първите пет книги от Библията. Същото се получава и в някои от следващите книги от Стария завет. Това е принципът, по-който днес математици и теолози изследват скритите послания Библията. С помощта на компютърни програми те търсят думи и изрази, като пропускат 3, 4, 5 или повече букви. Именно по този начин еврейските математици Дорон Уитстум и Елиаху Рипс предсказват точната дата на началото на войната в Персийския залив.
Три седмици преди войната д-р Рипс открива следните изрази, закодирани в Библията: „Огън на трети шеват” (което отговаря на 18 януари 1991 г.), „Ракета”, „Война”, „Хюсеин избра този ден”.
Разполагайки с тази информация, израелското разузнаване подготвя ефективна отбрана, така че изстреляните от Саддам Хюсеин на тази дата ракети “Скъд” нанaсят минимални поражения на Израел.
Впечатлен от точността на това предсказание, американският репортер Майкъл Дроснин се свързва с израелските математици и започва самостоятелно да изследва Библията.
През 1994 г. открива закодирано името на тогавашния премиер на Израел Ицхак Рабин, пресечено с думите „Атентат”, „Тел Авив”, „5756 година” (което отговаря на 1995/96 година от общоприетия календар), а малко по-късно открива и името на атентатора – АМИР.
Журналистът се свързва с приближени на израелския премиер и ги предупреждава за опасността. Самият премиер не приема тази информация твърде на сериозно.
На 4 ноември 1995 г. идва ужасяващото потвърждение на това предсказание. В Тел Авив премиерът Ицхак Рабин е застрелян от Йигал Амир, 26-годишен ортодоксален евреин.
Това е повратен момент за журналиста Майкъл Дроснин, който казва, че до този момент се е съмнявал в истинността на библейския код. Сега пред него стои въпросът, кой е могъл преди 3000 години с такава точност да предвиди събития от нашето съвремие. Майкъл Дроснин систематизира изследванията и откритията си и през 1997 г. издава книга, наречена „Библейският код”. Книгата става световен бестселър.
Ето какво пише Дроснин, който не е религиозен и никога не е вярвал в съществуването на Бога: “Библейският код доказва със сигурност едно нещо – че съществува разум, многократно надхвърлящ човешките възможности, който е могъл да погледне хиляди години напред и да закодира бъдещи събития в Библията.”
Според директния текст на Библията това е Бог.
Именно затова Библията се нарича Свещеното писание, Божието Слово. За нас, вярващите, тя е директното откровение от Бога, Неговото писмо до човечеството.
Тук възниква въпросът за автентичността на Библията. Много хора смятат, че многобройните преписи и преводи са изменили Писанията до такава степен, че те нямат нищо общо с оригинала. Под съмнение се подлага предимно автентичността на Стария завет, защото е писан преди 3000 години, но фактите и археологическите проучвания доказват, че подобни критики нямат никакво основание.
Да се спрем първо на начина, по който се преписва Тората. Евреите смятат, че дори само една буква да се обърка или изпусне, целият ръкопис е невалиден. Занаятът на писаря се предава от баща на син и завършването на всеки ръкопис е тържествено събитие за цялата еврейска общност. Най-безспорното доказателство за автентичността на Библията са така наречените Свитъци от Мъртво море. Това са стотици преписи на Библията, скрити преди 2000 години в пещерите в местността Кумран.
Първите свитъци са открити през 1947 г. от трима бедуини. Оттогава до днес местността Кумран край Мъртво море е обект на постоянни археологически разкопки, а намерените текстове се възстановяват и изследват от много световни учени. Днес повечето от тези текстове се съхраняват в така нареченото Светилище на книгата в Израелския музей в Ерусалим.
В Кумранските свитъци са намерени всичките книги на Стария завет, такива, каквито ги познаваме днес, с изключение на Книгата на Естир. Най-ценната находка е свитъкът на пророк Исая. Ръкописът е дълъг седем метра и е запазен почти непокътнат. Текстът е напълно идентичен с този, който познаваме днес.
Именно този оригинален еврейски текст на Библията използват днес изследователите на библейския код. Макар че е открит от учени, днес библейският код е достъпен за почти всички, които се интересуват и се снабдят с необходимата програма.
Самият Кйит Джаксън е консултант по телекомуникации.
Същият човек, който предсказва с точност трагедията от 11 септември, смята, че апокалиптичните събития, описани в Откровението на Йоана, ще започнат да се случват съвсем скоро.
Времето ще покаже дали това е така или не.
Едно е сигурно: Библията не е обикновена книга. Тя наистина носи важна информация за нас, за нашия живот, за нашето бъдеще. Информация, която си струва да научим, преди да е станало твърде късно.
Ето думите на Исус Христос в последната глава на Библията:
“Ето, идвам скоро. Блажен, който пази написаното в тази книга пророчество.
“Ето, идвам скоро; и у мен е наградата, която давам да отплатя на всеки, според каквито са делата му.
“Аз съм Алфа и Омега, Първият и Последният, Началото и Краят.”

Книгата е прочетох,видях разработките по висша математика.Кода е минал много независими експертизи.
Няма думи за това.

pakodelucia

  • Guest
Re: Библейският код-запечатан пред Бог
« Reply #1 on: януари 20, 2006, 05:55:03 pm »
Рико,
Много е хубаво това което учените се опитват да открият и е интересно, но да се хващаш за "дуата" не е все още признак на истинност. Библията е средство, човек да се пречисти и да познае себе си, да намери Истината и да живее в нея. Код в нея има, и той е далеч по сложен, тя самата е код за да познаеш Бога :) Всички други неща вадени от нея само показват съвършенството й :)

Хубави и интересни теми подхващаш :)

Ricardo

  • Guest
Re: Библейският код-запечатан пред Бог
« Reply #2 on: януари 20, 2006, 06:12:22 pm »
Божо кода за мен е информационен.Това са предупреждения по теорията на вероятностите 99,998 %.
Това не е духовна книга,просто информация на Бог ,за да предпази човечеството от самоунищожение.

Nirvana

  • Guest
Re: Библейският код-запечатан пред Бог
« Reply #3 on: януари 20, 2006, 06:51:31 pm »
Ricardo, ти да не си божи вестител!?  :)
Хубаво е, че чрез теб можем да видим къде водят божиите пътища...
 ::)

Ricardo

  • Guest
Re: Библейският код-запечатан пред Бог
« Reply #4 on: януари 22, 2006, 11:49:13 am »
Nirvana това ни вълнува,това четем. :D

DeaDLy^Girl^

  • Guest
Re: Библейският код-запечатан пред Бог
« Reply #5 on: февруари 15, 2006, 01:47:57 am »
mm bibliqta sudurja mnogo predskazaniq..baba mi e vqrva6ta i si 4ete bibliqta..dori bih kazala q e izu4ila dosta dobre est ne sama heh:) ta v bibliqta sa predskazani mnogo ne6ta koito se slu4vat i v dnes6no vreme..ako nqkoi ot vas se e zanimaval s tova sigurno 6te e 4uval i za Elena Vait ,koqto tulkuva i dosta ne6ta ot bibliqta..
  I vse pak vseki e sus svobodna volq i e svoboden kakto da vqrva taka i da ne vqrva v tova..az li4no vqrvam..
   Su6to baba mi e razkazvala 4e nqkude..nz to4no koi go e kazal tova nqkoi prorok mai be6e..ako nqkoi se interesuva moga da popitam(az ne sum mnogo dobre s imenata..t.e mnogo trudno gi pomnq)ta e kajazano 4e bibliqta nqma da se promeni..da vi kaja 4esno az sum 4ela ot mnogo razli4ni izdatelstva ,,t.e razli4ni godini i t.n,no naistina nqma promqna.. promqnata e 4e nqkoi dumi sa zamenenie sus suvremenni ,no smisula vinagi si e su6tiq...
  Ta bibleiskiq kod za men si e su6tinski i istinen..