Author Topic: Мечти....  (Read 2036 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

pakodelucia

  • Guest
Мечти....
« on: януари 24, 2006, 10:59:24 pm »
Навремето един младеж се родил в бедно семейство. Нямал пари да ходи на училище, ето защо се изучил сам. Мечтаел да стане адвокат, но никой не искал да го вземе на работа. След като се уволнил от казармата, решил да използва юридическите си познания, които бил натрупал сам, за Да се включи в политиката, и се кандидатирал за Сената на Щата. На изборите бил разгромен.
Временно се отказал от правото и политиката и станал магазинер. Магазинът му фалирал и следващите седемнайсет години човекът изплащал дълговете си, като се хващал на какви ли не случайни работи. Но не се отказвал от мечтата си.
Влюбил се, оженил се, правил, струвал, но успявал криво-ляво да издържа семейството си, сетне пак се върнал в политиката, този път се кандидатирал за Конгреса. Спечелил изборите на косъм, но когато се кандидатирал повторно, бил разгромен най-позорно
После де опитал да постъпи в Министерството на земе¬делието на САЩ, ала му показали вратата. Където и да идел, всички сякаш го взимали на подбив заради бедняшкото му потекло и липсата на образование и добри обноски. Ала той ходел с високо вдигната глава, не се поддавал на накърнената си гордост и решил да се кандидатира за Сената на САЩ. Зад гърба му се присмивали всички: и приятели, и врагове, дори семейството му. И този път загубил.
Накрая на предизборния конгрес на една голяма партия бил издигнат за вицепрезидент. При последното гласуване отново се издънил с гръм и трясък - победил го някакъв никому неизвестен политик. Пак се кандидатирал за Сената, организирал кампания, с която спечелил сърцата на съна¬родниците си, ала за кой ли път не спечелил.
Но пак не се отказал от своята мечта. Не оклюмвал заради провалите си. Неотклонно и пламенно продължил да отстоява идеалите и принципите, в които вярвал. Накрая, вече петдесетгодишен, сломен от мъка и от безкрайните си провали, ала все още вярно следващ предопределения му път, Ейбрахам Линкълн станал президент на Съединените щати.

Offline divine

  • Напреднал
  • *****
  • Posts: 1073
    • blog
Re: Мечти....
« Reply #1 on: януари 25, 2006, 10:33:31 am »
Амбиции по-скоро и то в политиката, най-нехуманната професия :D
Every moment is a miracle right now

nova

  • Guest
Re: Мечти....
« Reply #2 on: януари 25, 2006, 01:06:37 pm »
... Накрая, вече петдесетгодишен, сломен от мъка и от безкрайните си провали, ала все още вярно следващ предопределения му път, Ейбрахам Линкълн станал президент на Съединените щати.


Дано да е бил доволен от цената и мечтата му да си е заслужавала дори и разстрела му