Author Topic: Чудесата в живота ни  (Read 3694 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Иай

 • Guest
Чудесата в живота ни
« on: март 08, 2006, 08:16:04 am »
В по-горна тема се заговорихме за чудесата. За това как са повлияли на живота ни. Знам, че на всеки се е случило някакво "чудо" :smitten: Какво че кажете, тук да споделим чудесата в живота си - тези, които лично са ни се случили и тези, на които сме били просто свидетели, но са оставили ярък спомен в нас :smitten:

Иай

 • Guest
Re: Чудесата в живота ни
« Reply #1 on: март 08, 2006, 12:59:46 pm »
 Е, хайде, ще започна аз  :D
Едно от първите "чудеса", които ми се случиха и ме накараха да се замисля и да погледна  с нови очи на "идеята за Бога" беше в далечната 1993г. Тогава бях луда на тема музика  ;D и най–най–любимата ми група ( KREATOR  ;D) идваше в България–щяха да направят два концерта – в София и във Варна. Малко е да се каже, че бях на седмото небе от щастие :) Вестник "Ритъм" направиха нещо като игра – пращаш талон и участваш в томбола, наградите бяха – 10 покани за концерта и 1 пропуск, с който можеше да се движиш свободно навсякъде. И за да не изпадам в още подробности, ще кажа, че спечелих от томболата и то именно пропуска!!! :o Ясно е,че направо откачих от радост и вълнение! След като всичко отмина и страстите се поуталижиха, се замислих за това, което ми се беше случило – дотогава не вярвах, че Бог се занимава с такива дребни неща, като желанието на някой тиинейджър да отиде на концерт, например, независимо колко силно е то. Имах чувството, че Бог стои, гледа ме колко съм щастлива и  се радва – "Дечко, колко му трябва" ;D
 Сякаш с тази случка Бог ми казваше: За мен няма маловажни неща! Това, което е важно за теб, е важно и за мен! Можеш да разговаряш с мен за всичко, което те вълнува! Аз съм до теб винаги и те обичам!  :smitten:
 Почувствах се наистина благословена и обичана :smitten:

P.s. Сега ми е смешно, като се замисля за тогавашните си проблеми, но след години пък ще се смея на сегашните си такива  :smitten:
 :smitten: :smitten:

bee

 • Guest
Re: Чудесата в живота ни
« Reply #2 on: март 08, 2006, 02:01:52 pm »
Аз пък миналата година на два пъти си пожелах да отида до Лондон и два пъти отидох  :)
Единият път си пожелах да имам свободен уикенд и имах :)

Преди две години някъде си пожелах един безумен продукт на фирмата, който имаше безумно много проблеми, да мине крайни тестове - и той ги мина  ... абсолютно по чудо ... съчетано с малко български трикове   ;);D

pakodelucia

 • Guest
Re: Чудесата в живота ни
« Reply #3 on: март 09, 2006, 09:02:06 pm »
Момент...Нещо не схавщам темата ти е за чудеса а не за причинно следствени вериги? Аз в чудеса не вярвам щото няма. Чудото трябва да е да правиш от нищо нещо или да имаш някаква способност над природните закони. Така представено всеки е "чудак" и всеки прави чудеса. Но щом всички правим чудеса, за мен вълната на чудото се дефазира с вълната на естеснвеното и реално се анулират. Така, че ако ше говорим за чудо добре, макар че това е само за децата, но това което казваш е съвсем друго! Нещо понятията не са ми ясни...може би искаш да кажеш така: "Да споделим състоянията си в които сме се чувствали по-различно от нормалното". Духовният човек е непрестанно сред духовете, така че за какво чудо ще говорим ако това е ежедневие. Аз всеки ден си посещавам братята от горе и си говорим - тва не е чудо. Всеки ден като предприемам нещо се заслушвам в вътрешният си глас и винаги каквото е казал това е станало - какво чудно има в това?
Ако се придържаме към общоприетото значение на думата "чудо" то тя е страничен дефект на програмата! Това не е нормално и следователно не е меродавно. Както когато ти е студено ако се залепиш за печката няма да се стоплиш по-качествено, така и ако ти е студено и идеш на северния полюс няма да имаш резултат. Искам да кажа, че за човека има една 0, едно място където е той. Над това място е неестесвено както и под. Само там дет е, там е реалността и истината. Ако пък погледнем думата "чудо" от гледна точка на подтиснати желания за развитие в човешкият организъм, то това е друго следствие на вече активни закони на природата. Във всички случаи само едно е неправилното и това е следното: грешка не може да има, но след като ние мислим нещо за грешно а то не е, това е грешка!
Аре успех в проявяването на подтиснатите ти желания за развитие :)

Иай

 • Guest
Re: Чудесата в живота ни
« Reply #4 on: март 09, 2006, 09:34:21 pm »
Ех, Пако, душко блага ;D Като гледам как си минал по темите и подред си се "изходил", както сам се изразяваш, имам чувството, че цяла седмица си се стискал ;) Иначе по темата – цяло чудо щеше да е, ако не беше го направил :2funny:

pakodelucia

 • Guest
Re: Чудесата в живота ни
« Reply #5 on: март 10, 2006, 12:33:42 am »
Ех, Пако, душко блага ;D Като гледам как си минал по темите и подред си се "изходил", както сам се изразяваш, имам чувството, че цяла седмица си се стискал ;) Иначе по темата – цяло чудо щеше да е, ако не беше го направил :2funny:

Причина - следствие любов моя ;) Ядох прекалено много, доака ми се  :police:
Има само един закон с който хората си имат работа: вземане-даване. Приемаш, отдаваш - нали се сещаш :)

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: Чудесата в живота ни
« Reply #6 on: март 13, 2006, 11:52:39 am »
Чудеса са нещата ,които са непонятни  за масата хора. Повечето хора живеят с нагласата, че има съдба, а те са някакви пионки. НИе сме пораснали в такова общество, нима не е цяло чудо , че сме си спомнили , че нещата не са такива каквито изглеждат. НИма не е чудо , да си пожелаеш нещо и то да стане. Зависи КОЙ си го пожелава.
И точно в това КОЙ се крие цялото чудо на живота.
Много е лесно да се "изходиш", ама я създай ябълката....., я създай живота.......( жалко , че няма да родиш дете , Пако)
Най-голямото чудо е, че  всичко около нас е едно чудо, май вече го писах в някаква тема. Който не разбира това, никога няма да усети красотата на невидимия свят, защото няма да "види", а ще мисли и разсъждава за причинно-следствените връзки между глупостите , които говори и негативизма в слушащите го.

За мен е ОГРОМНО ЧУДО, че някои от нас ( дори аз понякога) са успели да установят връзка с Главния Шеф и да го накарат  да им изпълни мечтите, колкото и мънички да са те.
Every moment is a miracle right now

Иай

 • Guest
Re: Чудесата в живота ни
« Reply #7 on: март 13, 2006, 02:22:03 pm »
Най-голямото чудо е, че всичко около нас е едно чудо, май вече го писах в някаква тема. Който не разбира това, никога няма да усети красотата на невидимия свят, защото няма да "види", а ще мисли и разсъждава за причинно-следствените връзки между глупостите , които говори и негативизма в слушащите го.
Именно това имах предвид и аз! Чудесата са навсякъде около нас! За мен е чудо  как нежното кокиче успява да пробие скованата земя напролет :smitten: Чудо е също симетрията, която откриваме в цветовете на растенията, дори в най-обикновения бурен! За мен това са чудеса и живота ми е по-красив, когато ги възприемам като такива!  :smitten:

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: Чудесата в живота ни
« Reply #8 on: октомври 11, 2006, 01:55:37 pm »
А нима има чудо по-голямо от
чудото на живота,
от чудото на любовта ,
от чудото на любовта към живота
което носи чудото на радостта,
от чудото на скойствието , което идва
след чудото на страстта , която ме облива
всеки ден със  чудото на младостта,
онова чудо на младия дух ни води с усмивка към Вечността.
Every moment is a miracle right now

OM

 • Guest
Re: Чудесата в живота ни
« Reply #9 on: октомври 11, 2006, 09:15:07 pm »
За мен лично едно малко чудо е, че мога да заповядам на тялото си, да не ме боли и то престава, наистина, даже и помен от болката не остава! За по-стари заболявания, които не са свързани с директна болка не съм се справила все още...
Чудеса ! :crazy2:

А иначе и аз мисля, че най-голямото чудо е чудната красота на природата - къде суровата красота на пустинята, къде буйната на тропика и джунглата, къде тихата и омайна на пролетната поляна, несравнимата на морското дъно и т.н. и т.н. тези чудеса нямат край!!! Дано да нямат!!!
 :smitten:

medea

 • Guest
Re: Чудесата в живота ни
« Reply #10 on: октомври 11, 2006, 09:50:34 pm »
....... ;D.....Мен лично винаги са ме наричали ДЕТЕТО-ЧУДО.... ;D......защото всички се бяха видели в чудо от мен.....от  най-ранната ми  детска възраст ...... :2funny:

Но моето ЛИЧНО ЧУДО в живота ми е РАЖДАНЕТО НА МЪНИЧКАТА МИ, СЪВЪРШЕННА  ДЪЩЕРЯ.... :smitten:

Не е чудо да ходиш по водата, не чудо да летиш. ЧУДО Е да стъпиш здраво на земята и да реализираш своите мечти! O0

Offline Nirvana

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 60
 • Gender: Female
Re: Чудесата в живота ни
« Reply #11 on: октомври 11, 2006, 11:33:35 pm »
Ума е чудото. Останалото е... дим... дим от огИня  :uglystupid2:
Никога не съм разбирала и винаги съм гледала с ирония на хора, които си мислят че света се върти около тях. А истината е толкова очевидна- той се върти около мен!

Dani

 • Guest
Re: Чудесата в живота ни
« Reply #12 on: октомври 15, 2006, 11:04:44 am »
А иначе и аз мисля, че най-голямото чудо е чудната красота на природата - къде суровата красота на пустинята, къде буйната на тропика и джунглата, къде тихата и омайна на пролетната поляна, несравнимата на морското дъно и т.н. и т.н. тези чудеса нямат край!!! Дано да нямат!!!
 :smitten:
O0 Благодаря ти Ом, нежна душа!
И към твоето - нашето чудо да добавя -
чудо е че имаме сетива и разум да усетим и осъзнаем чудото наречено природа около себе си!
и да видим в красота, там, където някой е видял "ПУСТиня", омайна тишина в една обикновена инак незабележима полянка...
И ако само успеем да отворим очите и душите си и за красотата заложена в нас хората - по същия начин скрита сред пясъци и под тонове вода понякога...  :smitten:

rosi_banova

 • Guest
Re: Чудесата в живота ни
« Reply #13 on: октомври 15, 2006, 12:58:16 pm »
Благодаря ти,Ом!Благодаря ти,Дани!   :angel:
Красотата е навсякъде,само се огледайте,за да я видите.Чудесата са пред погледа ни,само отворете очи.Може би,когато се събудиш,когато се изровиш от пясъка,когато погледнеш на света с други очи,тогава се чувстваш най-жив и виждаш вълшебствата,виждаш чудесата.Може би, просто е нужно само да се загледаш навън от собственото си огледало...
и аз ви обичам,приятели :smitten: