Author Topic: КОНФУЦИАНСКА МЪДРОСТ  (Read 3231 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Катерисе

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 182
 • Gender: Female
  • percovision.info
КОНФУЦИАНСКА МЪДРОСТ
« on: декември 15, 2007, 03:12:16 pm »
Игра на думи, която ако преведа на български, ще загуби есенцията си.

To meet girl in park is good, but to park meat in girl is better  ;D
« Last Edit: декември 15, 2007, 07:13:20 pm by Катерисе »
Каквото и да е, надрастни го!

Offline Jacko

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 10
Re: КОНФУЦИАНСКА МЪДРОСТ
« Reply #1 on: март 05, 2009, 12:38:26 pm »
    Здравей,

 а знаеш ли за тази разпостранена картина в Китай, на която са изобразени трима мъже, застанали около една бъчва с оцет и го оптват? Първият е намръщен. Вторият е натъжен, а третият усмихат.
 Първият е Конфуции ( той е измислил морала и се е старал всичко да вкара в някакви норми, за чудене е тази мъдрост да е конфуцианска), вторият е Буда (той е натъжен, защото за него животът е страдание, но все пак има изход и той посочва изхода) и третият, най-готиният е Лао Дзъ. За него живота е радост, непрекъснат низ от приятни неща. Легендата говори, че майка му го е носила 74 години в отробата си и когато се родил той бил едиственото дете което се е родило смееки се. Това е алегория разбира се, която казва, че този човек се е родил мъдър. Цялото му учение се състои в едно изричение. "Не се бори! Този който се бори рано или късно го побеждават. А този който не се бори никой не може да победи, защото той  просто не се бори." Хе хе.
                                                                                                                Джако

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
за мъдреците и цитиращите ги
« Reply #2 on: март 05, 2009, 03:19:18 pm »
ама тва си е "майтап" просто. Толкова не съм се смял от вчера (а аз се смея по много и редовно). :2funny:
Джако, тва който и да му е автора просто е уникален случай, макар да не коментирам на какво е пример. а че ти го цитираш - това още повече.
Описаното е просто ирония за мъдреците, които са съчинили такъв мъдър ШЕДЬОВЪР. все съм виждал стъкмистики и симулации, ама тва просто надминава всичко, което някога съм чел. Ако тримата цитирани "мъдреци" можеха да чуят, с какви образи са ги накичили, вероятно нямаше да искат да са се раждали.
Конфуций, измислил морала... лелееее изкъртващо отсякъде. Тъжния Буда - горкичкия... направо мъченик, как е страдал човечеца, направо исус е гледал от него.
Но  Лао Дзъ йеееееееее - той направо се родил задушаващ се от смях, вероятно като е "видял предварително" във времето, как се е отразил в "мъдростите" на мъдрите... Ако и аз бях видял като се раждах и аз щях да съм се родил с бурна смеховка.. каквато ми е в момента и още ме държи

И между другото, напиши още един път ника си - нещо като "джако-джако-джако..." да го запомня, че аз вече с тва егн позабравям често (може и затва да се смея толкова, то на кво да се смее човек, освен на образите в главата си. Въобще луда работа). И по примера на автора на предишния пост и аз да завърша с прословутото "хе хе", да го пробвам и аз да видя дали е вкусно толкова.
« Last Edit: март 05, 2009, 08:34:50 pm by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.