Author Topic: Виктор Востоков - "Тайните на изкуството любов. Тибетската медицина и секса"  (Read 5818 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Eternities

  • ad infinitum
  • Напреднал
  • *****
  • Posts: 601
  • Gender: Female
    • Изворите
Мъдреците казват, че три източника имат влеченията на човека: душата, разума и тялото. Влечението на душата поражда приятелството. Влечението на ума поражда уважението. Влечението на тялото поражда желанието. Съединяването на трите влечения ражда любовта.

В третата си книга Академик Виктор Востоков сладкодумно и в чисто практически план ни разказва за еротиката на Изтока. Прави коментар на Кама-сутра и други древни трактати за любовта. Анализира сексуалните техники и тайни, еротичния екстаз и здравето, тибетската астрология и еротичните хороскопи, сексуалните митове и реалността, нетрадиционните методи за лечение на импотентността, всекидневното "любовно меню" и пр.
В Индия, Непал, Тибет, Китай и Япония сексуалните отношения отдавна се разглеждат едновременно като изкуство и като наука, заслужаваща подробно изучаване и практическо приложение. От гледна точка на източната мисъл не може да има съвършено знание без изчерпателно изследване на сексуалните отношения, залегнали в основата на живота. В източната метафизична традиция чрез тайната на секса се постига трансцедентно единение. Чувството за единство, достигано в процеса на сексуалния акт, е най-всеобщият и достъпен мистичен опит.
Тази книга ще ви научи на изкуството на любовта.

http://hyperupload.com/download/0226363418/tainitenaizkustvotoliubov.zip.html
« Last Edit: октомври 06, 2006, 02:43:13 pm by Eternities »
I am who I am.