Author Topic: Ошо - "Книга на тайните" - том 1  (Read 4441 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline Eternities

  • ad infinitum
  • Напреднал
  • *****
  • Posts: 601
  • Gender: Female
    • Изворите
Ошо - "Книга на тайните" - том 1
« on: май 05, 2006, 07:11:32 pm »
Това е една книга за последователите на всички религии. Това е книга и за тези, които изобщо не вярват в Бога. Защото в нея не става дума за вяра или неверие, а за метод. Книга, в която читателят ще намери своя метод за постигане на хармония с универсума и себе си. Книга, в която ще прочете за 112-те тантристки метода, предадени според легендата от Шива на съпругата му Деви. Буда, Махавира, Исус Христос, Мохамед - всички те са постигнали своето Просветление с някой от разглежданите тук методи.

Четенето на книгата доставя истинска интелектуална наслада заради начина, по който са представени и анализирана въпросите на живота и смъртта, любовта и омразата, доброто и злото, крайното и безкрайността. Като илюстрация на своите тези Раджниш ни разказва десетки великолепни истории от живота на великите религиозни учители на човечеството: Буда, Христос, Мохамед, Нагарджуна, Мойсей, Бодхидхарма и много други, развежда ни из манастирите на зен будизма, чете ни пасажи от свещените книги - Ведите, Корана, Библията и ни разкрива техния скрит смисъл, води дискусии със 3. Фройд, К. Юнг, Ж.-П. Сартр, Д. Юм, Фр. Ницше; позовава се на А. Айнщайн, И.П. Павлов, Г. Гюрджиев, Дж. Бъркли, М. Планк, А. Безант и др.

Пътят към света на любовта, тайнственото, хармонията и блаженството е в наши ръце. За тази цел служат 112-те методи на Шива, записани в древния трактат "Виджяна Бхайрава Тантра" и разяснени подробно от автора.

Темата е обновена на 07,10,08
« Last Edit: октомври 08, 2008, 10:10:28 am by Eternities »
I am who I am.