Author Topic: мъже и жени  (Read 8838 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bee

 • Guest
мъже и жени
« on: март 13, 2006, 09:17:32 am »
Нещо напоследък виждам забележки по отношение на жените тук  .... и не само тук ...и мъжете тук и не само ....
Е, ако имате нещо да кажете за мъжете и жените, моля заповядайте!  :)
Аз лично само от време на време забелязвам, че съм жена. Смятам, че душата няма пол и затова много не обръщам внимание на половете. Вие обръщате ли наистина?
« Last Edit: март 13, 2006, 12:46:49 pm by bee »

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: мъже и жени
« Reply #1 on: март 13, 2006, 11:27:16 am »
Вчера хвърлих поглед на "Войната за вдигнатия капак на тоалетната" -- ние жените и мъжете сме били много различни същества . И то най-вече в начина ни на мислене и подреждане на приоритетите. Лошото е, че всеки пол съди за другия пол , по себе си. И затова има конфликти. :D

Вее, зачекна най-стария спор на земята. Но .... за да има спор  - трябват две страни на различни мнения.  :coolsmiley:
Every moment is a miracle right now

bee

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #2 on: март 13, 2006, 12:18:08 pm »
Докато чакаме другата страна  .... ето какво си мисля аз за мъжете и жените :
На мъжете харесвам това, че  ... успяват да запазят детското у себе си дълго (освен когато  са съвсем инфантилни) , че не си усложняват много живота с излишни тревоги - до голяма степен успяват да живеят тук и сега и то без да полагат особени усилия (освен когато са съвсем безотговорни), че държат на приятелствата си (освен когато не държат и са безскупулни използвачи)   :)
На жените харесвам това, че  ... са състрадателни и могат да посветят целия си живот на децата например, а често и на един мъж (освен когато са съвсем безлични), че често търсят през целия си живот любовта и това им дава шанс да я намерят в края на краищата, .... че се скапват от работа (и на работа и в къщи) и пак намират начини да са мили и добрички ...  :)
« Last Edit: март 13, 2006, 12:36:33 pm by bee »

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re: мъже и жени
« Reply #3 on: март 13, 2006, 12:43:23 pm »
Всички изброени неща за мъжете според мен се отнасят и за жените, както и обратно.
А това е
Quote
...че се скапват от работа (и на работа и в къщи) и пак намират начини да са мили и добрички ...  :)
защото сме по-добрите актьори.
fly like a wind .......

izgrev

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #4 on: април 03, 2006, 12:16:21 pm »
Quote
Аз лично само от време на време забелязвам, че съм жена.

 :) Иносказателно ли се изразяваш, или буквално да го разбирам?
А колкото до разговори и подмятания между мажа и жената.....това сигурно си го е имало още когато саблезъбите тигри са се хранели с нас, човеците!
Нищо ново под небето.

nova

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #5 on: април 03, 2006, 12:59:21 pm »
Аз лично само от време на време забелязвам, че съм жена. Смятам, че душата няма пол и затова много не обръщам внимание на половете. Вие обръщате ли наистина?

Аз тук телом пребивавам и ща не ща постоянно забелязвам пола си, че и на останалите. Ако случайно/ не дай си боже/ пропусна да го направя ми се напомня. Блазя ти за оазиса душевен в който си живееш.

bee

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #6 on: април 05, 2006, 11:41:29 am »
Quote
Аз лично само от време на време забелязвам, че съм жена.

 :) Иносказателно ли се изразяваш, или буквално да го разбирам?
Буквално ме разбирай. :) Ти като четеш книга мислиш ли мъж ли си жена ли си? Като се рахождаш в парка? Като работиш работата си? Като ядеш или ... имаш някои други биологични нужди? Аз, не. И направо се чудя кога изобщо се  възприемам като жена .... какво ли толкова е женско в мен ??? .... през цялото време се чувствам просто човек ....  :-\

izgrev

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #7 on: април 05, 2006, 11:50:34 am »
Quote
през цялото време се чувствам просто човек .... 

Харесва ми това! Да. Не е лошо!

Nirvana

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #8 on: април 05, 2006, 02:57:54 pm »
Атмосферата на манастира се усеща само от тези извън него, практикуващият в действителност нищо не усещал…
Така и разликата в пола се "усеща" отвън. Може да се осмисли, но не може да се почувства, нито от жените, нито от мъжете- всеки се чувства просто човек  :idiot2:  :crazy2:

ToEmbraceATree

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #9 on: април 19, 2006, 07:56:55 pm »
Здравейте,  :) прекрасно  разговорливо общество , стопляно от приятната си аура!

За себе си мога да кажа, че почти не усещам пола си. Дори се сепвам за миг, пред отворената от мъжът, с когото вървя, врата. Ние сме това, което сме, а мъжките и женските качества са послушно-несъзнателно приети от нас и наложени от обществото модели на поведение. Дори още от бебета, родителите ни, усвоили тези правила ги влагат в нас чрез играчките, които още не можем да си изберем сами. Момиченцето е заобиколено от кукли... а момченцето от колички и войничета. Момиченцето помага на мама за домокинството... и т.н.
Много ми хареса усещането на Bee за собствения си пол. Наистина - сега докато пиша по клавиатурата като мъж или жена изливам думи по екрана? Единственото усещане е за себе си. А ако си представяш себе си, чрез пола т.е външния вид т.е. през погледа на другите, значи играеш. Но пък всички го правим понякога... неусетно или не.
Интересно "съвпадение", което привлече погледа ми, именно към тази тема: вчера си мислех "Какво е да се представиш пред група хора като мъж? По-различно ли ще мислиш, бъдейки жена?"Вие как мислите, опитвали ли сте да си"смените пола" пред някого?
:)

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re: мъже и жени
« Reply #10 on: април 19, 2006, 08:48:48 pm »
Вие как мислите, опитвали ли сте да си"смените пола" пред някого?
:)

Не, не съм се опитвала - нито да го "сменям", нито да го "скривам", нито пък да го вра нарочно в очите на хората... просто защото няма никакво значение.  :)
И между другото... и аз много се шашкам като ми отварят вратата / държат палтото / и другите му там показни учтивости, подчертаващи различията в пола ...   :idiot2:

Добре дошла!!! 
« Last Edit: април 19, 2006, 08:50:42 pm by wind »
fly like a wind .......

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: мъже и жени
« Reply #11 on: април 19, 2006, 11:24:59 pm »
Някъде бях чул, че и духовете имали пол и че мъжкият бил по-съвършен (в смисъл на по-силен) от женския. Леле, колко се смях...  :uglystupid2: Този, който го е писал май изобщо не е излизал от къщи...  :2funny:

Полът е физическа характеристика отнасяща се само за светът на относителността. (където нещата вървят сякаш винаги по двойки - горе-долу, студено-топло, черно-бяло.) За светът на Абсолюта, или Реалната Реалност, няма такова нещо като полове.
Полът, макар само физически проявен влияе доста силно на психиката на индивида. Но това предполагам е и с "любезното" съдействие на обществото.

И все пак е интересно изживяване да изиграеш някой от другия пол. Можеш ли да се поставиш на неговото/нейното място, да изглежда сякаш наистина си от този пол... И ще изглежда ли реално когато го правиш, или актьорската игра ще личи?


Добре дошла и от мен ToEmbraceATree!  :)
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

bee

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #12 on: април 20, 2006, 07:41:35 am »
Аз май не съм се правила на мъж - не че ще ми е много трудно, защото седя с мъжете в кръчмата често и ги познавам горе-долу, но съм играла друга жена в пиеса :) Много готино беше - но тогава просто се опитвах да изпразня съзнанието си от усещането за себе си и да налея в него, това  което ми казваше режисьора (езотерик между другото). Не казвам, че беше лесно в началото, но накрая се справях добре  .... чудесно упражнение за забравяне на себе си :)

imaginary

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #13 on: април 20, 2006, 03:07:22 pm »
Странно...аз пък никога не съм се чувствала..."безполова".Харесва ми да съм жена.Харесва ми да мисля за себе си,като за жена.Не умея да се възприемам по друг начин/тук не ми казвайте-жалко,аз не съжалявам за това!/.Дори духът и душата си възприемам като "женски".Това е моето усещане за себе си,и не мисля ,че то непременно е свързано с външния вид/ами мъжете,които се чувстват жени?/Това е погледа ми към себе си,а не на другите към мен!
В крайна сметка и на божествата им е "приписан" пол.

Spirit-Felix не си ли гледал "Момчетата не плачат"-личеше ли играта?


bee

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #14 on: април 20, 2006, 03:16:00 pm »
В крайна сметка и на божествата им е "приписан" пол.

:-\ май има такова нещо ....  бидейки все още не-тотално-съвършени и дуални, нищо чудно и същества доста по-висши от нас да имат предпочитана полова ориентация .... както и всеки от нас .... аз понеже нямам ярко изразена такава в съзнанието си, понякога казвам, че сигурно в предишния си живот съм била мъж, но знае ли човек  ??? може да е просто въпрос на предпочитание наистина :)

Dani

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #15 on: април 20, 2006, 06:24:32 pm »
:) Хората сме приписали на божествата пола. :)
На мен ми се струва, че душата носи и мъжкото и женското начало - в хармония. Ин и Ян. Затова ние можем да се прераждаме и като мъже, и като жени. Затова можем (би трябвало поне) да се разбираме и да живеем заедно. Според мен това е скритият смисъл на секса и семейството - да се научим да хармонизираме Ин и Ян. Може би и да се научим да приемаме природно различното и "чуждото" като свое и с Любов, без да се стремим да го направим като нас.
А колкото до усещането за мъж или жена на човешкото същество, каквото сме сега, според мен това си е закодирано в гените ни - ХХ и ХУ. Моето усещане е, че ние - женските същества, притежаваме повече енергия и резервни гени, за да осигурим успешното възпроизводство. и отглеждането на поколението. Мъжете може би притежават повече "информация"?

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: мъже и жени
« Reply #16 on: април 22, 2006, 12:54:50 am »
Може би и да се научим да приемаме природно различното и "чуждото" като свое и с Любов, без да се стремим да го направим като нас.

Може би за да ни напомни, че "чуждо" няма - всичко е Едно.  O0

Моето усещане е, че ние - женските същества, притежаваме повече енергия и резервни гени, за да осигурим успешното възпроизводство. и отглеждането на поколението. Мъжете може би притежават повече "информация"?

За това кой има повече енергия съм чел следното: мъжът има енергиен излишък, който предава на жената чрез сексуалния акт (и най-вече семеизпразването, което си е чисто енергийно преливане), а жената има енергиен недостиг, който запълва чрез мъжът и се получава взаимно допълване. Мъжът дава, жената приема.
Не ми звучи като абсолютната Истина, но все пак има нещо в тази гледна точка. ;)
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

ToEmbraceATree

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #17 on: април 22, 2006, 03:16:31 am »
О, това и аз съм го чувала отнякъде    :)
 Детето се ражда от енергията породена от свързването на двамата партньори. Независимо дали се обичат или не ( вероятно Обичащите се разпръскват повече енергия в плода). Мисля, че енергийното обогатяване при секс е взаимно,   а въпросът дали майката има запаси или бащата е въвел енергия в нея е... толкова... научно подкрепен и в двете насоки, че вероятно и двете са верни... Самия факт, че се чувстваш така жив и "пълен с енергия" след това е показателен. Друг е въпросът за заспиването на мъжете...(при някои де) Ако имат енергия в излишък, защо тогава чувстват липсата й след секс? Не би ли трябвало да се уравновеси енергийното състояние? А?  ::)

Nirvana

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #18 on: април 22, 2006, 06:23:16 am »
И на мен ми се струва, че излишъка от енерджи е преди секса... след това настъпва някакво равновесие, дори май липса на енергия!?  ::)  И сякаш не се отдава енергия, а просто тя се трансформира в друг вид или това е усещане се поражда от отстъпването на отрицателна такава и оставането пространството на положителната!? Или в основата не е отдадената и останалата енергия, а "балсамирането" на нервите, окончанията и т.н. и възобновяване начина им на приемане на информацията!?  ::)
И как така мъжа отдавал на жената енергия и жената на мъжа :idiot2: Той отделя енергия, ама не я предава на мен, откъде това хрумване? Както и отделената моя едва ли се насажда на него... Това вероятно става само при зачеването на плода, ама в тоз случай енерджито отива към плода, не става такъв обмен между мъжа и жената  ::)

medea

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #19 on: май 27, 2006, 08:06:55 pm »
..... :)...Когато говорим за мъже и жени ние разглеждаме техните взаимоотношения,защото те са доста различни човешки същества....Има изградена цяла  научна теория по този въпрос, казва се Теорията за стълбата...Ще цитирам само някои абзаци от нея:
 "...Тероията за стълбата е теория за взаимоотношенията между мъжете и жените. Тя се основава на дългогодишни социологически изследвания и е формулирана за първи път през 1994 г. в Екзътър, Калифорния.....Лема: Всеки път, когато срещнете някого, вие на ум му прикачвате определена оценка. Как точно се случва това зависи от вашия пол ....Трябва да отбележим, че това не е напълно съзнателен процес....Ето и сърцевината на теорията. Тъй като всеки, когото сренете, получава оценка, естествено е те да бъдат подредени под формата на стълбица. Да погледнем примерна стълба, конструирана от мъж:
Очевидно е, че хората, с които искате най-силно да правите секс са в най-горната част на стълбата. Слизайки надолу преминаваме през следните типове:
1. Хората, които наистина харесваме, които може изобщо да не са от нашата класа са на върха.
2. След тях са тези, които харесваме.
3. Продължавайки надолу стигаме до хората, които бихме чукали ако сме в пияно състояние, но след това бихме признали, че сме го направили.
4. В долната част са хората, които бихме чукали ако сме пияни и след това бихме излъгали, че никога не сме го правили.
Сега да погледнем стълбата на типичната жена.
Първото нещо, което забелязваме е, че жената има не една, а две стълби. В допълнение към същинската стълба жената има и стълба с приятели. Стълбата с приятелите е мястото, където жената поставя мъжете, които смята за "просто приятели". Или с други думи, там са мъжете, които няма да правят секс с нея.
Проблемите идват от това, че жената никога не позволява на мъжете да знаят на коя стълба са поставени. Очевидно има огромна разлика, или бездна, между тези две стълби. Това е мястото на целувката на смъртта*, там където се създават интелектуални проститутки**. Всичко, което един мъж може да направи е "да се пробва" и да действа спрямо момичето - да я покани на среща, да се опита да я целуне, да й напише любовна бележка или каквото и да е. Ако е на правилната стълба - добре. Ако е на стълбата на приятелите, обаче, се получава опит за прескачане между стълбите. Мъжът се оптива да прескочи бездната между стълбата на приятелите и същинската стълба. В този момент момичето има две възможности: тя може или да го пусне на стълбата, или (по-вероятното) да го изрита в главата и надалеч от стълбата. Ако погледнете картинката, ще видите, че под стълбата е адът.И така мъжът попада там. Адът всъщност не е толкова зле, колкото звучи. Най-вече той е период на отвращение от себе си, объркване и, разбира се, неловкост в присъствие на момичето, ако двамата изобщо вече си говорят.
.....Виждате, че много проблеми могат да бъдат избегнати чрез заявяване колкото се може по-рано на момичето, че няма да бъдете приятели при никакви обстоятелства. Можете да обясните, че тя е твърде привлекателна или можете да бъдете напълно прям и да й кажете, че не искате да качвате приятелите си на масата и да ги чукате, а предпочитате с тях да играете покер или да ходите на мач, като по този начин я дисквалифицирате от приятелската графа. Това може да изплаши някое момиче, но такъв е животът.
Много жени биха оспорвали горното изложение казвайки "Аз имам много приятели мъже". Може би. Има точно три случая с "интелектуални проститутки", при които мъж и жена могат да бъдат приятели.
1. Мъжът е гей.
2. Мъжът не намира жената за привлекателна.
3. Мъжът вече си има жена, която е много по-високо на стълбата.
Мъжът няма стълба на приятелите. Мъжката стълба отразява всеизвестния факт, че мъжът по принцип иска само едно нещо. Повечето мъже знаят това инстинктивно. Повечето жени се колебаят. Имам едно предизвикателство за вас жени, които все още се двоумите. Изберете си някой от вашите приятели, който не отговаря на нито един от горните 3 критерия и когото смятате за свой приятел. След това си задайте следния въпрос: Ако двамата сте сами в неговия апартамент някоя вечер, и вие се извините за да отидете до тоалетната и се върнете гола и го попитате дали би искал да правите секс какво би направил той:
1. Ще ви каже, че не иска да рискува красивото приятелство, което сте изградили, с такъв мръсен плътски акт.
2. Ще приеме.
Помнете, че това действа само ако сте наистина искрена. Номер 1 разбира се е нещо, което мъжете чуват постоянно. Номер 2 е това, което вероятно ще се случи.
--------------
* целувката на смъртта - моментът, в който мъжът на практика осъзнава грешката в преценката си за развитието на връзката му с дадена жена.

** интелектуална проститутка - също както обикновената проститутка, интелектуалната такава има за цел да задоволява дадени желания у индивид от противоположния пол, в конкретния случай те не са плътски, а са от интелектуално естество - приятелство, съчувствие, разбиране и т.н."

........................... :)

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: мъже и жени
« Reply #20 on: май 27, 2006, 10:05:59 pm »
Това горе се отнася само за човешките примати, които разсъждават изключително с половите си органи.
Тази теория е толкова научна, че не вижда поне 70 % от картината.
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

Nirvana

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #21 on: юни 03, 2006, 06:42:55 pm »
Spirit-Felix, ти от къде си?  :)

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: мъже и жени
« Reply #22 on: юни 03, 2006, 11:15:09 pm »
От планетата Земя.  :)
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

medea

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #23 on: юни 04, 2006, 08:42:47 am »
......... :) :) :)..........
Всеки човек има определен хоризонт. Когато той се стеснява и става безкрайно малък, превръща се в точка. Тогава човекът казва :"Това е моята гледна точка"
Хилберт
........ :)

Nirvana

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #24 on: юни 05, 2006, 08:05:00 am »
От планетата Земя.  :)
Щом казваш, хайде от гори Тилилейски да си  :crazy2:  Непризнал силата на природата, ти не можеш да я използваш. Непризнаването на полагащото й се място, води само до несъзнателно влияние от неина страна, не и до не съществуването й. Съответно тя ръководи теб, колкото и да го отричаш. Когато се признаеш за примат, "мислещ" с половите си органи и успееш да контролираш това "мислене", тогава ще те призная  за какъвто се мислиш  :P
 :uglystupid2:

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: мъже и жени
« Reply #25 on: юни 05, 2006, 01:38:51 pm »
Нямам нужда "да ме признаваш".  :)
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

medea

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #26 on: юни 05, 2006, 05:49:37 pm »
...............  :) ;D :)...................................


 МАГАЗИН

! Неотдавна бил открит магазин, в който жените можели да си изберат и да
си купят мъж. На входа висяла табела с правилата на работа на магазина
със следното съдържание:
1. Вие можете да посетите този магазин САМО ВЕДНЪЖ.
2. В магазина има 6 етажа, като качеството на мъжете се повишава с
увеличаването на броя на етажите.
3. Можете да си избирате мъж, от който и да е етаж и да се качвате на
по-горен етаж.
4. Не се разрешава връщането на по-долен етаж.
Една жена решила да посети същият този „Магазин за мъже”, за да си
намери половинка.
След като прочела на входа на първия етаж табелата: „Мъже, които имат
работа” - тя веднага се качила на втория етаж. Табелата на втория етаж
гласяла: „Мъже, които имат работа и обичат децата”. Жената отишла на
третия. Там имало надпис: „Мъже с работа, обичащи деца и необикновенно
красиви”. „Божичко!” - зарадвала се жената, но все пак се качила на
четвъртия етаж. Там висляла табела: „Мъже с работа, които обичат деца,
ослепително красиви и помагащи вкъщи”.
- - Невероятно! - възкликнала жената - Много ми е трудно да устоя!
Но, произнасяйки това, тя все пак се качила на петия етаж. Надписът там
бил: „Мъже, имащи работа, обичащи децата, с ослепителна красота,
помагащи вкъщи и много романтични”.
На жената много и се приискало да остане на този етаж и да си избере
половинка, но все пак, се преборила с чувствата си си и се качила на
последния етаж. И на този етаж прочела надпис със следното съдържание:
„Вие сте посетителка № 31 456 012, тук няма мъже. Благодарим ви, че посетихте нашия магазин!”
А точно срещу този магазин бил открит” Магазин за жени”. На първия етаж
се предлагали жени, които обичат да правят секс. На втория - богати
жени, обичащи да правят секс. А от третия до шестия етаж ДОСЕГА НИКОЙ,
НИКОГА НЕ СЕ Е КАЧВАЛ.
   
............ :) ;D :).............

medea

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #27 on: юни 06, 2006, 05:05:48 pm »
............... O0.........Тя и той заедно за пет минути или за цял живот

Вълшебната дума любов кара да потръпва всяко човешко същество. Кой не иска да я срещне? ,,Жените са по-сантиментални и с повече трепет очакват да срещнат любимия, докато мъжете все повече се оставят да бъдат харесвани, потънали в преследване на кариерата си” , казва руската психоложка Тамара Лучникова. Тя се занимава от 17 години с проблемите на интимния живот и води статистика – описва подробно любовните истории на всички свои пациенти – мъже и жени.
След обобщение на резултатите от изследванията си Лучникова е стигнала до извода, че всяка връзка е прогнозируема от самото начало. Стига да знае възрастта на партньорите, ситуацията, в която се срещат, и някои други фактори, специалистката може да определи и колко време ще продължи тяхната любов – пет минути, три месеца, седем години или цял живот.,,Тъй като жените са ми по-близки като психика, по-лесно ми бе да проследя пътя на чувствата от техния ъгъл” , обяснява психоложката. Ето нейните изводи.

Любов от пръв поглед
Вие го срещате в автобуса, трамвая, на улицата. Харесва ви от пръв поглед и почвате да си мислите: “Този горещ, предизвикателен поглед ме пронизва и май съм влюбена”. Но в действителност, ако се поопознаете с типа, ще разберете, че е плах, неуверен в себе си фукльо и съвсем не толкова чаровен. В най-добрия случай той ще е весел сваляч, а в най-лошия – самовлюбен красавец. За щастие вие слизате на следващата спирка и никога повече не се срещате. Така моментното ви петминутно увлечение остава несбъднат блян, който след седмица забравяте.

Взаимно влечение
Срещате се на приятелско парти, на гости или рожден ден. И си мислите, че свободата на желанията, нравите и поведението е велико завоевание на демократичното общество. След като пийвате, повеждате разговор с харесвания тип и малко по-малко започвате да флиртувате.
Какво да очаквате? Разочарование. То ще настъпи веднага, след “бягството” на двама ви в празната стая, в която сте се усамотили за няколко минути и сте се отдали един на друг. Ако влечението е било взаимно, ще почувствате необходимост да си побъбрите още малко. Но изведнъж ще осъзнаете, че май няма за какво да си говорите с този младеж. И след купона ще искате час по-скоро да забравите за случилото се.

Курортна историйка
Срещате го на плажа, в хотела, на екскурзия. Предварително си казвате, че курортният роман не е нищо сериозно, че вкъщи ви чака предпочитания начин на живот (децата, семейните задължения) и че един флирт за развлечение не би объркал нищо. Харесвания от вас тип е обаятелен – две седмици ви развлича с вицове и шеги, кани ви на романтични вечери, смеете се.С него се чувствате неповторима и впечатленията от почивката обещават да бъдат незабравими. Но отпуската свършва и любовната ви историйка също.
Не се опитвайте да продължите отношенията – мъжът на вашите мечти бързо ще се превърне в много зает от работата и семейните си задължения еснаф, който още първия път като му звъннете по телефона, ще ви каже: ,,По-добре аз да ти се обадя”. И никога повече няма да звънне. Затова не бъдете глупачка – останете си с красивия спомен.

Три месеца
Срещате го в института, на улицата, у приятели, в бара. И мислите: ,,Ние отлично се разбираме и сме идеалната двойка – освободени, модерни, перспективни”.
Движейки се в света на изложбите, новите филми и партитата, вие трудно можете да се впишете в реалния живот, където жената прекарва свободните си часове в кухнята, а мъжът – пред телевизора. И в случая е по-лесно да смените приятеля, отколкото да променяте навиците си. Така след три месеца се разделяте. Срещнали сте друг, той ви привлича повече, защото е нещо ново, неоткрито... Рано ви е за обвързващи връзки и така бившия любовник се превръща в поредния партньор.

Семеен мъж – безнадежден случай
Запознавате се на работа, в кафето, на опашката в банката и решавате, че той е обаятелен, уверен в себе си, солиден. Нищо няма да изгубите, ако го опознаете отблизо. Забелязвате, че има халка на пръста си. Е, не е беда – нали няма да го отмъквате от семейството му, нямате такива амбиции. Все пак сте на 26 години и имате още време за “сериозната крачка”.
Да, всичко протича толкова вълнуващо, но...До момента, в който ситуацията стане абсурдна – той не иска да ви загуби, но и не се жени за вас, даже не ви предлага да живеете заедно и в края на краищата започват скандали. Защото ви е омръзнало да бъдете “удобната”, скрита жена. С тъга си мислите: ,,По коя ли ще започне да тича сега?” И колкото и да ви е тъжно и все още да го обичате решавате да се разделите. Тези три години са оставили немалко приятни спомени във вашата душа, но за съжаление всичко все някога трябваше да свърши.

Провинциален роман
Срещате се на главната улица на града, в магазина, на пазара. Започвате да се виждате тайно. Мислите си: ,,Не е кой знай какво, но е мой! Друг и без това не мога да намеря. При това изкарва някакви пари, не пие, става за любовник. Той е разведен, аз съм разведена – няма да се женим”.
Обикновено такава връзка продължава дълго. В провинцията кратките романи не се приветстват, Освен това всичко се вижда – една караница и за нея вече знае целия град. За това съвместния живот обещава да бъде напълно спокоен. Да, обаче рано или късно парите ще започнат да не стигат и той ще си потърси работа в големия град. Или вие ще заминете. Лесно ще поставите край на отношенията си, защото са минали цели седем години. Даже да заминете заедно, отношенията ви ще излязат от обичайното русло и да се върнете към стария си начин на живот ще е почти
невъзможно.

След 20 години
Мястото на срещата вече сте забравили. Казвате си: ,,О, ужас! Кога беше?” Така е след 20 години съвместен живот. Суровата действителност е около вас във всеки миг – децата са пораснали, познавате и кътните зъби на мъжът си, той с нищо вече не ви изненадва. А животът продължава. Искате да усетите отново младостта и да станете толкова освободена и съвременна колкото са и децата ви. Решавате да се разведете и го правите. Или поне се разделяте.
Следват няколко неуспешни опита за любовна връзка и...ентусиазмът ви напуска. На тази възраст не можете да се влюбите ей така, като хлапачка. Изискванията ви са големи и вие не можете да отстъпите от тях, защото знаете какво търсите. В крайна сметка си казвате, че да изживееш толкова години с един човек и да завършиш живота си сам, е доста глупаво. Затова след известно време отново се връщате един към друг. Този път завинаги.


На някои тази статия ще се стори странна, няма да им хареса, други даже ще се възмутят / особено мъжете/, но така или иначе, не се сме длъжни да сме съгласни с казаното дотук. Нека всеки приеме нещата както му харесват или както не му харесват. Накрая - все пак има доста верни думи макар и малко крайни..........

......... :)

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: мъже и жени
« Reply #28 on: юни 07, 2006, 08:49:06 am »
Хм, а останалите 293937465985793 случая на влюбване и любовна история , къде са? :idiot2:
Every moment is a miracle right now

Иай

 • Guest
Re: мъже и жени
« Reply #29 on: юни 07, 2006, 09:56:16 am »
Мда, това май трябва да е в "майтапи" или по точно в черния хумор  ;) то не че не е вярно, но ако това са единствените варианти, то къде остана любовта? Може би и самата психоложка, направила изследването е претърпяла низ от разочарования и е решила да докаже, че просто няма такова нещо като щастлива връзка-всичко в един момент се прецаква :( Е да, ама не - виждала съм и щастливи дълготрайни връзки - не безпроблемни, разбира се, защото няма връзка без проблеми, но въпреки всичко - щастливи и обичащи се :smitten: Баба ми преди време, когато бях още "мома" ;) ми каза : "Пожелавам ти да си намериш мъж, като дядо ти, за да разбереш какво значи уважение!" Е, как мислите, дали са били щастливи?
Така че, аз това го приемем за шега... и продължавам да вярвам в любовта :smitten:
« Last Edit: юни 07, 2006, 01:23:51 pm by Иай »