Author Topic: Лазарев  (Read 20522 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

vasi

 • Guest
Лазарев
« on: януари 08, 2005, 03:12:53 pm »
" ...........И така, в момент на обида трябва да престанеш вътрешно да се защитаваш, да се страхуваш и да съжаляваш. Трябва да забравиш за всичко и да се опиташ да усетиш любов към Бог. ......" Някои от този форум чете ли Лазаров ?

Bistra

 • Guest
Re:Лазарев
« Reply #1 on: февруари 23, 2005, 02:03:03 pm »
Дам. Чели сме Лазарев. Честно казано, не съм съгласна с доста голяма част от написаното от него. Но като цяло съм съгласна с неговата теория, макар че имам своите забележки. Бихме могли да обменим мнения по въпроса....

SIANA

 • Guest
Re:Лазарев
« Reply #2 on: март 27, 2005, 10:55:57 pm »
Лазарев обърна живота ми на 180 градуса ... Той беше  "Новото начало" на Пътя преди почти 8 години ...
Преди време се опитахме да направим форум за "Диагностика на кармата" във Виа Вита, но не се събраха достатъчно ентусиасти ...

Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
Re:Лазарев
« Reply #3 on: юни 16, 2005, 09:08:45 pm »
Може и Лазарев да е сбъркал някъде. Кой е писал 100% истина?! Неговите книги аз ги слагам наред с който искате автор. Нямам нищо против да обсъдим това което не приемате. Може и аз да съм пропуснал нещо.
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.

Dani

 • Guest
Re: Лазарев
« Reply #4 on: януари 24, 2006, 11:01:58 pm »
Може и да беше случайност, но точно Диагностика на кармата ми помогна да изградя Новото си аз и да намеря Новия път, за който говори SIANA.
Отначало ми беше трудно да разбера и приема, че ценности, които бяха осмисляли живота ми повече от 30 години, са агресия към Любовта. "Помогна" ми страданието, до което бях докарала себе си и близките си, посвещавайки живота си на тях, обграждайки ги с непрекъснати грижи и покровителство, преглъщайки капризите им и поемайки трудностите им... В пета книга си поставих диагнозата - зависимост от човешката любов и благополучните взаимоотношения...Който е  чел книгата знае какво означава това и как се "наказва"...
Сега, 2 години по-късно, вече не чета Диагностиката... но съм благодарна на тази книга, че ми отвори очите за това, което сега наричам с понятията на Дон Мигел Руис - Съдника и Жертвата в съзнанието ми. Аз бях послушното момиченце на родители педагози....
Благодарна съм и че ме научи как да преодолявам загубите с любов и да ги приемам като врата към новите възможности.
Сега съм щастлив, спокоен човек... не се старая да печеля любовта на хората, нито одобрението им, защото обичам и харесвам себе си каквато съм... И тях се научих да харесвам без да ги преценям... Никой не е в състояние да ме нарани така, че да не мога да превърна раната в урок. Научих се да не живея с миналото и бъдещето, а само сега...

Мисля си, че ако една книга е в състояние да предизвика такава промяна в живота на един човек, то тя заслужава внимание...
С удоволствие бих чула възраженията и несъгласията ви... :)

Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
Re: Лазарев
« Reply #5 on: януари 25, 2006, 12:11:58 am »
Може и Лазарев да е сбъркал някъде. Кой е писал 100% истина?! Неговите книги аз ги слагам наред с който искате автор. Нямам нищо против да обсъдим това което не приемате. Може и аз да съм пропуснал нещо.
Да се поправя, Неговите книги аз ги слагам наред с който искате ОСНОВЕН автор.
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.

bee

 • Guest
Re: Лазарев
« Reply #6 on: януари 30, 2006, 10:17:20 am »
Сега като се замислям от разстояние на времето, май и на мен е оказал голямо влияние. Със сигурност той е този, който ме научи да благодаря на Бога за всичко, което имам в момента. Не че съм много по молитвите, но той ме накара вместо да се моля на Бог за нещо, което нямам, да благодаря за това, което имам.  :)

Vasi

 • Guest
Re: Лазарев
« Reply #7 on: септември 29, 2006, 02:55:48 am »
Как ще коментирате това
"..........Ключът е символ на благополучие. Затова не бива да го държите на масата за хранене, тъй като, когато се храниш, всичко, което ви обкръжава на¬влиза дълбоко в подсъзнанието ни и всичко, което е поставено на масата под формата на символи преминава в нас. Затова на масата е добре да се държи сол, горчица, цветя, но не и захар, бонбони.
Да не говорим пък за ключове. Загубата на ключо¬ве означава възможни неприятности със съдбата. Конкретната ситуация може да се разглежда като прозрачен намек за вероятни големи неприятнос¬ти. Защо? Неоправдано претоварване. Причината - лакомия. Причината за лакомията - страхът пред бъдещето, тоест зависимост от бъдещето. Когато човек подсъзнателно се страхува от бъде¬щето, той жадно се вкопчва в настоящето, като за спасителна опора. И тогава той прави всичко с лакомия. Лакомо и бързо яде, лакомо пие. Посто¬янно бърза - това е лакомия към времето. Започ¬ва да става скъперник на тема пари. Върви към явно пренатоварване, за да икономиса времето - отново лакомия към времето. Ако ще хиляда го¬дини да се молиш за премахването на страха ти пред бъдещето, промени едва ли ще настъпят.
Нужно е да се премахнат преживяванията за бъдещето. Да се престане с бързането. Да се пие на малки глътки, периодично да се спира. Да се яде бавно и с достойнство. Да се помага на други¬те. Да не се жалят пари за подаръци. Ето , тогава вече молитвите ще помогнат. Аз едва съвсем на¬скоро разбрах колко важни са дреболиите. Ако се вгледаме в дребните неща, можем с учудване да забележим, колко малко отдаваме. В основата си ние сме настроени предимно да вземаме, а това води към вампиризъм. След това се чудим, защо не се обичаме един друг.............."

Dani

 • Guest
Re: Лазарев
« Reply #8 on: септември 29, 2006, 11:10:32 pm »
Моето тълкуване е такова:
Ключовете подсъзнателно носят усещане за "опазване на това, с което сме се сдобили".
"Сдобили" е ключовата дума за собственост и старанието да я увеличим, защото за нас тя е синоним на щастие, сигурност, приемане в групата, самоуважение, свобода, власт - всичко от което се нуждае Егото ни. Тук е зародиша на лакомията и агресията към миналото (съжаляваме, че не сме придобили нещо) или към бъдещето (планираме какво ще придобием) - то се изразява в агресивно подсъзнателно (и съзнателно) отношение към настоящето - преценяме всичко и всички от гледна точка на придобиването. Понятието собственост се разбира максимално широко - ИМАМ материални неща, семейство, любим човек, деца, приятели, работа, влияние, "любов в очите на хората, които ме гледат" (една от най-тежките зависимости).
"Опазване" е ключова дума за страха, че ще загубим това, което е смисълът на съществуването ни - собствеността. Това прави лакомията още по-всеобхватна, ненаситна, трескава. Страхът от загуба (на каквото и да било) е симптом за "загуба на Любовта" както я нарича Лазарев.
Как се преодолява тази зависимост от "ключовете" :
Едно по едно замествам в горните словосъчетания думата ИМАМ с думата НЯМАМ докато успея да успокоя егото си, че не страдам от мисълта за липсата на това и затова, не се страхувам да го загубя, нито се старая да придобия повече. Т.е. - няма "склад", който да заключвам. Единственото нещо, което ИМАМ е любовта към себе си и в себе си - любовта към Бог, който е всичко и навсякъде и в мен и мен самата. Тази Любов не е насочена към нещо, тя е хармонично излъчване от мен и от всички други същества около мен. Тя не свършва, колкото повече се излъчва, толкова повече става и не зависи от никой и от нищо освен от самите нас. (Има такава Любов - възможна е - Лазарев е прав.) Затова няма нужда да се пази и няма страх от загубата на нещо, което го има в неограничени количества и е "неоткрадваемо".
След като се преодолее зависимостта на "ключовете", обаче, е необходимо да се опазим от зависимостта - "на кого да дам тази Любов и дали тя ще ги направи щастливи както на мен ми се иска?
Но това е темата за зависимостта от Любовта - най-тежката, но преодолима! :)
 

Offline Artemida

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 97
 • Gender: Female
Re: Лазарев
« Reply #9 on: май 16, 2007, 09:36:04 am »
Лазарев за мен е изключително ценен автор.Не само заради идеите си, а защото "Диагностика на кармата"1и 2 бе първата книга с езотерична насоченост, която прочетох.Книгата буквално ме разтърси.Прочетох я изключително бързо, но всяка вечер преди да заспя не спирах да мисля върху прочетеното, ставах и започвах да я препрочитам отново и отново.Това бе преди повече от 2 г. Вече не си спомням по голяма част от написаното, но не това е важно, а безспорното влияние, което книгата оказа върху мен.Както се казва по-горе в един пост "Лазарев преобърна живота ми на 180 градуса".От следващите в поредицата вече не бях толкова впечатлена, но ако не ми бе попаднала тази книга "случайно", просто нямаше в момента да пиша в този форум.
Всъщност най-голямо впечатление ми направи това, че човек трябва да приема обидата, да не и отвръща и не я допуска навътре в себе си, да не бъде съдник на  другите и че единственото важно нещо е любовта към всичко и всички.

ala04

 • Guest
Re: Лазарев
« Reply #10 on: май 24, 2007, 07:42:40 pm »
Здравейте! Някой гледал ли е видеоприложенията на Лазарев и кои бихте ми препоръчали? :)

КРАСИ

 • Guest
Re: Лазарев
« Reply #11 on: юни 15, 2007, 01:35:22 pm »
ПРОЧЕТОХ ДО ЩЕСТА КНИГА ОТ ПОРЕДИЦАТА НА ЛАЗАРЕВ "ДИАГНОСТИКА НА КАРМАТА" - ВИДЕОПРИЛОЖЕНИЯТА, КОИТО ПРОДАВАТ В "ХЕЛИКОН" ПРЕВЕДЕНИ ЛИ СА И КЪДЕ В ИНТЕРНЕТ МОГА НА БЪЛГАРСКИ ДА ПРОЧЕТА ОСТАНАЛИТЕ ЧАСТИ?

ala04

 • Guest
Re: Лазарев
« Reply #12 on: юни 16, 2007, 11:23:28 am »
Видеоприложенията са със субтитри. Мисля, че в Спиралата има 2 от книгите на Лазарев на български. А част от видеоприложенията може да видите в сайта на издателство Станпрес-http://www.stanpress.com/knigi.html

Offline cheter

 • Начинаещ
 • *
 • Posts: 5
Re: Лазарев
« Reply #13 on: юли 25, 2007, 09:48:13 pm »
 
Аз имам на DVDта видеоприложенията към 9-та и 11-та част на книгите на Лазарев и съм доволен от това което си купих, но все пак това са допълнения към книгите.
По въпроса за написаното от него и резултатите от изследванията му искрено вярвам, че това е правилният път. Това което бих искал да уточня е, че в книгата си "Ти си това" Румен Чорбаджийски много яко завършва системата на Лазарев само с няколко изречения, които са достатъчни на всеки който е запознат с книгите му да разбере за какво става дума.

voivoda

 • Guest
Re: Лазарев
« Reply #14 on: юли 26, 2007, 09:53:30 am »
Аз пък мисля да обединя ПОРЕДИЦАТА НА ЛАЗАРЕВ "ДИАГНОСТИКА НА КАРМАТА" - ВИДЕОПРИЛОЖЕНИЯТА и диагностика ПОРЕДИЦАТА НА ГАЗАРЕВ "ДИАГНОСТИКА НА ЧЕРНОБЕЛИ ТЕЛЕВИЗОРИ ЮНОСТ" - ВИДЕОПРИЛОЖЕНИЯТА и да си гледам кармата по телевизията...

човек

 • Guest
Re: Лазарев
« Reply #15 on: август 16, 2007, 07:19:11 pm »
Аз пък си мисля, че трябва да си затвориш очите от това, което ще видиш...

Силата на прошката е в нейното РАЗБИРАНЕ.

Offline mariana

 • Начинаещ
 • *
 • Posts: 1
Re: Лазарев
« Reply #16 on: февруари 27, 2009, 09:46:59 am »
Исками се всички хора да прочетат и разберат книгата и тогава света наистина ще стане чудесно мястно за живот но уви хората не само че не искат да я разберат но и я осъждат за мен лично тази книга е голяма помощ в трудните ми моменти
които изглежда идват от нищото специално при мен

на вас случва ли ви се да ви идва депресия от нищото?

Offline beeyond

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 141
 • Gender: Female
Re: Лазарев
« Reply #17 on: февруари 28, 2009, 01:12:43 am »
Това ли е твоята формула: всички хора четат + разбират дадена книга = чудесно място за живеене@света

Ето го и четецът на кармата, създателят на бъдещия нов предмет в училищата - вече дечицата няма да си блъскат главите върху това какво е искал да каже авторът на литературното произведение, а върху това какво иска да ни каже съдбата и животът. С цел обективно оценяване моля да се разработи компютърна програма за диагностика на кармата, при което има да се реши само едно МАЛКО проблемЧЕ с намирането на обективен програмист. Но ако пък се намери из обективната реалност такъв "четецо-диагностик", той би отказал да се заеме с дейност, която не умее - а именно - намиране на взаимовръзки, причини, следствия и отношения, каквито не съществуват в извънсубективноличностночовешкия свят. Така че за момента МОН предвижда най-напредналия с този софтуер - г-н Лазарев - да създаде програмата, за да разберем какво всъщност иска да ни каже авторът на нашия живот или казано по-просто - какво искаме да си кажем сами на себе си.

http://www.sibir.bg/index.php?page=videoAlbumPreview&albID=124886&VideoID=141694

http://www.sibir.bg/index.php?page=videoAlbumPreview&albID=124886&VideoID=141696&others=2

http://www.sibir.bg/index.php?page=videoAlbumPreview&albID=124886&VideoID=140502&others=1

http://www.e-puzzle.ru/view.php?w=l
« Last Edit: февруари 28, 2009, 03:19:20 am by beeyond »
ако вашето сърце се привърже, дори бегло, към каквото и да било, съществото е затворник