Author Topic: Локализирано/нелокализирано съзнание  (Read 4250 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bee

 • Guest
Тази тема е нещо като продължение на онази с важността, но е поглед от друг ъгъл и е свързана с един проблем  ;) и затова започвам отначало. :)

Знам, че не обичате особено цитати, но аз ще си покрепя част от тезата с един ....

“Локализираното съзнание (Рамус е прекрасен пример, за мисълта на човек, който е (или поне се опитва да е) с нелокализирано съзнание ... .аз бих се набутала в тая група също, ако можех да мисля, ама аз мога само да чувствам ......любов (или поне се опитвам)  .... което всъщност поставя и моето съзнание на нелокализирано място, щото любовта е навсякъде), е приклещено на границата между егото и вселената. Това е точка на огромно напрежение. От една страна егото действа, все едно че контролира всичко. Вие се ориентирате в света по мълчаливото допускане, че сте важни и има значение дали ще получите това, което искате. Чувството на егото за власт и самомнението му изглеждат пълна илюзия, когато си помислите, че човешките същества са само точица върху космическото платно. За индивида, който дълбоко в себе си усеща, че се преструва, че е център на Творението, не съществува сигурност – физическите доказателства за неговата незначителност са прекалено явни.
Но наистина ли е възможно да избягаме от това? В своето царство егото казва, “не”. Вашата личност е кармичен модел, който отчаяно се е вкопчил в себе си. Но когато се откъснете от локализираното съзнание, вие преставате да играете играта на егото – с други думи измъквате се от модела “направи ме щастлив”.

По-нататък се казва, че когато осъзнаем, че ние всеки ден на всяко различно място дето ходим играем определени роли, тогава нелокализираното съзнание е на крачка от нас. Трябва само да осъзнаем,  че всички наши роли съществуват едновременно.

“Ако се опитате да разгледате тези роли, ще откриете, че нито една от тях не сте вие. Вие сте човекът, който натиска бутона в ума си, за да даде живот на определена роля. От огромния си репертоар вие вие избирате ситуации, които разиграват вашата лична карма и всеки елемент гладко приляга на място, създавайки илюзията, че е индивидуално его.
Истинското ви Аз е откъснато от всякаква роля, сценарий или драма. Казано на езика на духовността, откъсването не се прави от само себе си – то се превръща в майсторство. Когато го овладеете, можете да преминавате в нелокализираното съзнание, когато си поискате.”...”Упражнявайте отделянето, като излезете от запаметената си личност, тогава кармата, свързана с която и да роля, вече не се отнася за вас. Ако се опитате да промените кармата си постепенно, може да постигнете определени резултати, но подобреният модел на самите вас няма да бъде по-свободен от предишния.”

“Свободата съществува само в нелокализираното съзнание.
Способноста да преминеш от локализирано към нелокализирано съзнание за мен има смисъл на покаяние или спасение. Вие отивате на мястото, където живее душата, без да е нужно да умирате преди това.”

Както и да е, важността не е толкова важна .. :)в момента имам един друг проблем .... ще си позволя да го споделя  на всеослушание, защото всеки сигурно може да се сблъска с подобен проблем: И така, проблема (малко преувеличавам, разбира се, изобщо не е чак такъв проблем, ама така е думата) ми е комуникацията с Рамус. И то, забележете защо: ако изполвам терминологията на Дийпак Чопра по-горе, ние двамата с Рамус едновременно си вярваме (а то може и да си е абсолютна истина), че съзнанието ни е нелокализирано. Дребната разлика е, че Рамус се опитва да непрекъснато да е в това нелокализирано състояние, т.е. съзнание, а аз във всеки един момент от време влизам в някоя от любимите си роли и я използвам, за да изразявам себе си .. .едно индивидуално его, за което обаче съм твърдо наясно, че е временно и не съвсем реално. Въпроса ми е такъв: ако аз се старая непрекъснато да съм в нелокализиран осъзнание и той прави същото, каква комуникация изобщо може да се получи??? Все едно нищото се опитва да си говори с нищото или никой се опитва да говори с никой..... Обаче в същото време ако аз влизам в някаква роля, за да комуникирам с него и той влиза в някаква роля да комуникира с мен, няма ли да се получи една доста нереална комуникация, на две нереални егота ... или същности???Последния вариант, който ми идва наум е възможно ли е да съществува моето Истинското Аз и неговото Истинско Аз, които  най-накрая да осъществят някаква нормална комуникация между две Истински Аз??? Просто в момента той, като че предпочита да си стои в нелокализираното съзнание, а аз ту в тая роля, ту в оная и  ... май не се получава съвсем добре.... като че той се крие зад нелокализираното съзнание, а аз зад локализираното ..... и в осъществената комуникация, би трябвало да се е явило някъде Истинското Аз, ама къде ... още не е ясно.:) :) :) Освен ако няма още един вариант ..... Истинското Аз да е винаги в мълчание и комуникацията да е невъзможна поне на тоя етап ...  ???
 :smitten:
« Last Edit: юни 13, 2006, 09:42:15 am by bee »

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: Локализирано/нелокализирано съзнание
« Reply #1 on: юни 13, 2006, 08:52:27 am »
Телепатия по време на медитация  :o е решението  ;) ;) ;D ^-^
Every moment is a miracle right now

bee

 • Guest
Re: Локализирано/нелокализирано съзнание
« Reply #2 on: юни 13, 2006, 09:12:52 am »
 :) може, остава да навия Рамус да се пробваме  ;D

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re: Локализирано/нелокализирано съзнание
« Reply #3 on: юни 13, 2006, 09:29:44 am »
Само да не вземе той да предложи онази медитация със спирането на дишането.  :2funny:
fly like a wind .......

nova

 • Guest
Re: Локализирано/нелокализирано съзнание
« Reply #4 on: юни 13, 2006, 09:34:28 am »
Моля да бъда извинена,
но АКО ПЪК РАЗБРАХ НЕЩО..да пукна ;D :2funny:

bee

 • Guest
Re: Локализирано/нелокализирано съзнание
« Reply #5 on: юни 13, 2006, 09:49:31 am »
Моля да бъда извинена,
но АКО ПЪК РАЗБРАХ НЕЩО..да пукна ;D :2funny:
:2funny: Е, то пък не може все Рамус да остава не разбран ...(от някои), веднъж и аз да съм неразбрана ... (от някои)  :2funny:

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: Локализирано/нелокализирано съзнание
« Reply #6 on: юни 13, 2006, 11:49:14 am »
Ако знаете само как ви се радвам.
До сълзи се смях.

10х
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

imaginary

 • Guest
Re: Локализирано/нелокализирано съзнание
« Reply #7 on: юни 14, 2006, 12:37:35 pm »
тука голяма локализация е настъпила...Чове4е,само как са те локализиралииии.... :2funny:
Д-то да ти е яко!

bee

 • Guest
Re: Локализирано/нелокализирано съзнание
« Reply #8 on: юни 14, 2006, 01:24:53 pm »
 :) Поглед от един друг ъгъл:

"В прекрасната си книга „Преоткриване на душата" д-р Лари Доси описва подробно доказателствата в подкрепа на теорията за нелокализирания човешки ум. Според тази теория умът не е ограничен в рамките на тялото или мозъка, а по някакъв начин съществува във времето у пространството в хармония с физическото тяло. Тази концепция за ума открива огромни възможности. Както пише д-р Доси:
„Да предположим за миг, че сме в състояние да докажем, че човешкият ум не е локализиран, че той в крайна сметка е независим от мозъка, от физическото тяло и надхвърля времето и пространството. Според мен. това би било по-значимо от всяко досе¬гашно откритие за човешкия организъм. Такова отк¬ритие би събудило надежда за изява на нашата вътрешна природа, която векът на науката е потиснал, би очертало нов образ на човека, надхвърлящ границите на плътта. Би поставило отново човешкия дух близо до Бога, вместо той да бъде обречен на неопределеност, случайност и тлен. Би извисило човешкия дух до Величие, вместо той да бъде посветен на изгодата, на грижата за себе си... Възможно е да преоткрием нещо, което осезаемо ни липсва в последно време - човешката душа."
Идеята, че душата е свободна от ограниченията на времето и пространството, е наистина пленителна. ..."
Уейн Дайър, Истинска магия

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re: Локализирано/нелокализирано съзнание
« Reply #9 on: юни 14, 2006, 01:43:59 pm »
Че това не е "откритие" - има си го излизането на "човешкият ум" от тялото. За най-големите скептици се нарича "въображение". За не чак толкова скептичните - астрална проекция.... а за повечето от съфорумците/чките си е направо "моделиране на света според собствената представа".  ::)
      :crazy2:   
fly like a wind .......

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: Локализирано/нелокализирано съзнание
« Reply #10 on: юни 14, 2006, 02:51:19 pm »
Надявам се да ми е здраво "Д-то"...
 И май не само то... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

щото кат гледам с тия медитации къв ще го ям - нелокализиран,,, направо не е истина
НАМЕРИХ СИ МАЙСТОРКИТЕ
« Last Edit: юни 14, 2006, 03:24:03 pm by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

bee

 • Guest
Re: Локализирано/нелокализирано съзнание
« Reply #11 on: юни 14, 2006, 03:06:54 pm »
Даммм, просто си нямаш на идея какви мисли мога да ти изтелепатирам по време на медитация.... И други работи мога  :2funny:

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: Локализирано/нелокализирано съзнание
« Reply #12 on: юни 14, 2006, 04:17:38 pm »
АМА най-страшна ми е идеята да се превърна в нещо средно между телето и патока...

за кви мисли въобще говорим - ще учиш телето да кряка ли ... ;D ;D ;D   или обратното ..... ;D ;D ;D

А може би - паток, дето мучи жално и търси да суче от майка си :crazy2: :crazy2: :crazy2:

Нелокализирано теле, и локализиран паток... ТЕЛЕ -  ПАТок   -   абе в тва може да се намери символизъм.
Сега се сещам, защо хората са измислили приказката - "да търсим под вола теле"...
Ако я модифицираме - става "...под патока - теле..."« Last Edit: юни 14, 2006, 04:22:39 pm by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Yulian

 • Guest
Re: Локализирано/нелокализирано съзнание
« Reply #13 on: юни 14, 2006, 04:46:31 pm »
олелееее, ако и по време на медитация някой ще ни модифицира...............защо да се опитваме тогава.......Та нали докато сме локализирани окръжаващите ни се мъчат през повечето време да правят това. Поне в нелокализирано състояние дано да сме самите себе си.......... :) :-\ :) :)