Author Topic: Карма  (Read 9269 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Карма
« on: май 26, 2006, 01:42:54 pm »
Какво е според вас кармата? Как действа в живота ни? Кои хора срещаме по кармичните пътеки и защо?

Ето какво казва Дънов за кармата:

"Когато някой човек иска да умре, това подразбира, че той иска да се скрие от кармическия закон. Ти си живял с някоя душа, задлъжнял си по отношение на нея , и след като минат хиляда години, две хиляди години, мислиш че тя е забравила този дълг. Не, тази душа не престава да те преследва. Случва се, че ти си долу, тя горе; после тя слезе, ти се качваш, но тя постоянно те търси, не те забравя. Някой път може да имаш не само една душа кредитор, но много кредитори могат да те преследват. Те се научават отгоре, че ти си в България например, и те слизат, носят своите полици и ти причиняват най-големите неприятности. Ти не можеш да се избавиш от тях и казваш: да умра по-добре, че да се скрия някъде. Но и като умреш, те пак ще тръгнат по петите ти. Единственото спасение е да се изплатиш по правилния начин. Туй подразбира Божествената Правда, която ние трябва да вложим в нашия живот - да започнем да живеем правилно. Да не мислите, че може да минете лесно, без да си платите дълговете? Не, природата е поставила за всички такива сита, които не ще можете да избегнете. Те все ще ви хванат някъде. Кармическият закон ще ви хване и ще ви застави да си платите. Чрез него работят разумни същества, които ще ви спрат в пътя и ще ви научат, че като сте яли и пили, трябва да платите. Вие трябва да съзнавате в себе си, че не можете да бъдете по-умни от тях. Съзнаете ли това, вие ще завършите своята еволюция, тъй както Бог е наредил в света." (МОК4, лекция 9)
Every moment is a miracle right now

medea

 • Guest
Re: Карма
« Reply #1 on: май 27, 2006, 12:22:55 am »
.......... :)............КАРМА!!!!...определено добра тема...има една.....
Приказка за кармата
Имало едно време един убиец. Препитавал се цял живот с това – да убива по поръчка. Един ден убиецът се замислил за смисъла на живота си и решил да го промени. Но не знаел как. Затова отишъл в Голямата планина, където живеели мъдреците, да поиска съвет. Речено – сторено. Намерил един възрастен мъдрец с побеляла брада. Разказал му живота си и казал, че иска да получи опрощение за греховете си и да заживее праведно, но не знае как да стане това. Мъдрецът му отговорил:
- Намери, сине, нива на кръстопът. Направи си колиба, заживей в нея, а на нивата всяка година сади бостан. Раздавай на всеки пътник, който мине, по една диня, да си разкваси устата. А тази пръчка – и мъдрецът извадил от огнището една обгорена пръчка – бучни до колибата си. Когато се раззеленее тази пръчка, ще знаеш, че Господ ти е опростил греховете. От там нататък живей където искаш по Божиите закони.
Взел убиецът пръчката и си тръгнал. Намерил нива на кръстопът, направил си колиба, бучнал пръчката до нея и започнал година след година да отглежда дини и да раздава на пътниците. Така минали повече от десет години. От време на време поглеждал убиецът към пръчката, но тя нямала никакво намерение да се раззеленява.
Един ден минал конник. Той много бързал и на виковете на убиеца не обърнал никакво внимание. Изведнъж незнайно защо убиецът много се ядосал, взел си пушката и застрелял конника. След секунди сякаш изтрезнял, стреснал се от злодеянието си, чудел се какво да прави, тюхкал се за прахосаните напразно години, но изведнъж погледът му попаднал на пръчката и о, чудо – на нея се зеленеели няколко младички листенца. Останал много изненадан убиецът и не знаел какво да мисли. Грабнал се той и тръгнал към Голямата планина – да пита Мъдреца. Речено – сторено. Отишъл, намерил същия Мъдрец, разказал му какво се е случило и го попитал:
- Кажи ми, моля ти се, как стана така, че аз толкова години правих добро на хората и Господ не ми опрощаваше греховете, а сега, когато убих човек, той ми ги опрости?
- Не се тревожи, сине. Господ ти опрости греховете, защото този конник бързаше за съседното село да разтури сватба между двама млади. А няма по-голям грях от това да разделиш две души, които се обичат.

Psycho

 • Guest
Re: Карма
« Reply #2 on: май 27, 2006, 12:26:56 am »
Medea, I LIKE THIS !  (Please wait for me , I am goin' for my "pupm")

Offline Bastet

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 22
 • Gender: Female
Re: Карма
« Reply #3 on: май 27, 2006, 04:40:23 pm »
Мисля,че при Дънов бях чела нещо в този смисъл,че Господ прощава,но не извинява  :D
Само неразумните изпадат в отчаяние. Човек се учи непрестанно. Бъдете благодарни за всеки натрупан опит.

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: Карма
« Reply #4 on: май 30, 2006, 04:30:45 pm »
Отворих тази тема , защото в един момент се припокри с темата за справедливостта.

Има ли вариант в който човек може да "Избегне " кармата си , според вас? Чували ли сте за техники за "изгаряне" на негативна карма? А какво ще кажете за добрините, плодовете на доброто , което сме свършили в този живот ли събираме или в следващия ?
Every moment is a miracle right now

Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
Re: Карма
« Reply #5 on: май 30, 2006, 05:01:01 pm »
До колкото знам има вариант. И той е нещо от рода човек коренно да се промени. А това с беритбата на плодове не ми се струва удачно понеже ако тези добрини са правени с такава умисъл могат и да се разглеждат като недобрини. Може би тук може да се каже че добрина може да е това, което ние лично чустваме като такава, а не как се разбира от околните или дори самия обект на "обдобряване" (хе как звучи само)  Така че тук много лесно може да обърка добрина със злина. Имаше някаква мисъл да се помага само на хора които искат да им се помогне и са направили поне един опит сами да си помогнат.
Според мен малцина са тези, които са способни да боравят с кармата си. А всеки, който се бърника там без особени познания (ако знаете нещо, кажете) едва ли ще постигне нещо съществено. Чувал съм за учители, които могат да "изкупят" кармата на някой ученик, но те сигурно много добре знаят какво правят и какъв риск поемат. И то едва ли става често и безвъзмездно (каквото и да значи това)   Мисля, че Ванга е могла да се ориентира някак си в тази обстановка и ако е виждала, че не може да помогне на някой (в случай на сериозна карма) тя поне е помагала тя да се изживее подобаващо и поне да не си навлича още.
Не са редки случаите на тежко заболели врачки и знахари, едва ли е случайно това.
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: Карма
« Reply #6 on: май 30, 2006, 05:15:26 pm »
От думите ви излиза, че Бог е някакъв съдия, който седи "горе" и ни анатемосва ако свършим нещо "неправилно" или "лошо". И за да не ни наказва, "трябва" да вършим "добро". Само че тази концепция е грешна още в основата си, защото Висшата Същност/Същности пребивават в царството на Абсолюта, където няма добро/зло. Освен това нима мислите, че Господ разсъждава и действа на принципа на награда/наказание? "Ако слушкаш ще ти дам бисквитка. Ако не - камшика." Каква свободна воля е това ако можем да правим едно, но за друго ще "плащаме" и в следващия си живот, та чак и децата ни могат да "плащат" за нашите грешки. Нима мислите, че Господ е толкова отмъстителен, че ни е дал "свободна воля" и после се кефи да ни накаже ако нещо сгафим? Нямаше ли да му е по-лесно просто да ни отнеме свободната воля - щеше доста неща да си спести и така щяхме да вършим само "правилно" и "добро"? Но щом не го е направил, значи или се наслаждава да ни наказва или не говорим за Истинския Бог, а за някакъв създаден от хората в главите им, за да оправдава собствените им провалени животи. Някой страда, защото кармата му била тежка... пфу... Някой страда, защото е избрал да преживее тук и сега състояние, което другите (а може и той самия) определят като страдание. Не защото му е наложено от "карма", "съдба", или отмъстителен "бог".
Вярването в кармата е бягане от отговорност. Отговорността, че ти, ти и само ти създаваш всичко в реалността си.
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
Re: Карма
« Reply #7 on: май 30, 2006, 05:42:41 pm »
Така е Spirit-Felix, то това не изключва закона на кармата, както и всеки друг закон. Има много примери на хора, работещи правилно и непостигнали добър резултат и на такива, които напук на всички правила постигат успех; на престъпници винаги успяващи да се изплъзнат от закона и на такива дето винаги ги хващат; и пр.  Както гравитацията важи за всички (дакажем), така и кармичния закон важи за всички (дакажем :))   
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.

Offline Bastet

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 22
 • Gender: Female
Re: Карма
« Reply #8 on: май 30, 2006, 06:30:32 pm »
 Аз пък мисля,че вярването в кармата не е бягане от отговорност, а точно обратното - поемане на отговорността за изграждането на индивидуалната ни съдба.Този закон си действа независимо дали го приемаме или не.Ако приемем,че съществува,осъзнаваме,че сме свободни да избираме нашите постъпки и същевременно поемаме отговорността за тях.
 Чела съм,че понякога в изключителни случаи,някои Учители се връщат в миналото и изчистват кармата на определени хора,като я поемат върху себе си.Чела съм и за разни шамани,които по някакъв начин успяват да променят нечия карма.Не зная дали и до колко е вярно,но ако е така,сигурно става изключително рядко.Имам познат,който има дарбата да помага на хората/по отнощение на здравето/Зная,че преди да предприеме нещо,проверява по някакъв начин кармата и тогава решава какво да прави.Вероятно знае,че има закони,които не могат да се нарушават безнаказано.Кой знае............
 
Само неразумните изпадат в отчаяние. Човек се учи непрестанно. Бъдете благодарни за всеки натрупан опит.

Psycho

 • Guest
Re: Карма
« Reply #9 on: май 30, 2006, 10:50:35 pm »
eee, Pastet, 6tom si 4ela za 6amani nqma da sporq...prava si!

Psycho

 • Guest
Re: Карма
« Reply #10 on: май 30, 2006, 11:06:32 pm »
От думите ви излиза, че Бог е някакъв съдия, който седи "горе" и ни анатемосва ако свършим нещо "неправилно" или "лошо". И за да не ни наказва, "трябва" да вършим "добро". Само че тази концепция е грешна още в основата си, защото Висшата Същност/Същности пребивават в царството на Абсолюта, където няма добро/зло. Освен това нима мислите, че Господ разсъждава и действа на принципа на награда/наказание? "Ако слушкаш ще ти дам бисквитка. Ако не - камшика." Каква свободна воля е това ако можем да правим едно, но за друго ще "плащаме" и в следващия си живот, та чак и децата ни могат да "плащат" за нашите грешки. Нима мислите, че Господ е толкова отмъстителен, че ни е дал "свободна воля" и после се кефи да ни накаже ако нещо сгафим? Нямаше ли да му е по-лесно просто да ни отнеме свободната воля - щеше доста неща да си спести и така щяхме да вършим само "правилно" и "добро"? Но щом не го е направил, значи или се наслаждава да ни наказва или не говорим за Истинския Бог, а за някакъв създаден от хората в главите им, за да оправдава собствените им провалени животи. Някой страда, защото кармата му била тежка... пфу... Някой страда, защото е избрал да преживее тук и сега състояние, което другите (а може и той самия) определят като страдание. Не защото му е наложено от "карма", "съдба", или отмъстителен "бог".
Вярването в кармата е бягане от отговорност. Отговорността, че ти, ти и само ти създаваш всичко в реалността си.

Felix, na tezi tvoi dumi za gospod(absoliutno to4ni) nikoi v tozi forum ne moje da ti dade argumentiran otgovor....samo prosledi ti kakvo gi pita6, a te kakvo ti otgovarqt... ;D

Dani

 • Guest
Re: Карма
« Reply #11 on: май 31, 2006, 08:07:05 am »
Чували ли сте за техники за "изгаряне" на негативна карма?
В труден период от личния си живот бях склонна да се самоуспокоявам, че няма "светлина в края на тунела" и просто трябва да си "нося кръста на кармата". Попрочетох оттук оттам по нещо и започнах да осъзнавам, че кръста, който съм понесла всъщност е низ от причинно-следствени връзки, който започваше далеч преди моето раждане. Върнах се назад доколкото ми позволяваше информацията, споделена с мен от близките ми и постепенно осъзнах, че зависимостите в моя начин на мислене и ценностната ми система бяха естествено продължение и развитие на ценностите на поколения от добри, интелигентни и всеотдайни хора в родовете, на които бях наследник. Сбърканото в процеса на предаването на тези ценности, обаче, беше смяната на приоритетите. Култът към образованието,труда, морала, правенето на добро, жертвоготовността и т.п. неусетно бе избутал на заден план Любовта към себе си. Нещо повече - тя се смяташе за гордост и егоизъм... Бог (прадядо ми е бил свещеник) бе придобил взискателно и строго, макар и добро лице. Неговата любов трябваше да се "заслужи" и всички страдания и дискомфорт се обясняваха като наказание за недобре свършен дълг....
Трябваха ми няколко месеца, за да изгоря тази негативна карма, но успях! Не знам дали Лазарев, Петър Дънов, Дийпак Чопра и Дон Мигел Руиз се отнасят към евтините книжки от пазарите, но мен те ме излекуваха. Да, негативната карма може да се изгори като се ОСЪЗНАЕ и човекът промени изцяло мисленето си, ценностната си система и започне да контролира емоциите си и поведението си.
 Не ме интересува дали някой ще ми направи "убийствен анализ". :idiot2:  :2funny:
Само ми се прииска да споделя това с вас и да кажа, че сега съм щастлив човек и хората около мен също са щастливи. (Интересно е, че майка ми и баща ми, които се съпротивляваха на промяната ми отначало, също започнаха да се променят постепенно...)

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: Карма
« Reply #12 on: май 31, 2006, 09:51:10 am »
Дани, напълно споделям мнението ти за книжките, точно тези не са от евтините O0 O0 Аз самата също постепенно стигнах до този извод- да осъзнаеш живота си  и така да изгориш миналата карма. Също така усещам , че душата ми си е поставила цели за този живот преди раждането ми. Както пише в Селестинското пророчество , душата пише своята лична легенда преди раждането в ново физическото тяло и  през земния живот се опитва да си спомни каква е личната легенда и да я изживее колкото е възможно по-пълноценно, за да познае  точно тези аспекти от битието,  които е пожелала за тази част от цикъла на живота. Има уроци , които ние сме поискали на научим в следствие на преживяно от  нас. Колкото по-бързо се опитаме на разберем урока , толкова по-малко ще усещаме едни и същи проявления на кармичния закон в живота ни. Всичко , което отричаме е обречено да се появява докато не го видим такова каквото е . А добринките - за мен  всяка добра мисъл е още една нишка във връзката ти със Създателя и всичко , което усещаме в следствие на тази връзка е нашата отплата.
« Last Edit: май 31, 2006, 10:39:32 am by divine »
Every moment is a miracle right now

Offline sirius

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 730
 • Gender: Male
 • неседухатуйщонегасне
Re: Карма
« Reply #13 on: май 31, 2006, 10:18:09 am »
Много добре сте го написали. Книжките са чудеснни.
всеки си носи кръста: всеки знае до колко му е вътре. Но не знае още колко може да му влезе - това е щастието.

Offline Bastet

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 22
 • Gender: Female
Re: Карма
« Reply #14 on: май 31, 2006, 12:49:22 pm »
Dani,divine - присъединявам се към мнението на sirius,наистина много добре сте го написали.Струва си човек сериозно да помисли върху думите ви.Благодаря.  :smitten:
Само неразумните изпадат в отчаяние. Човек се учи непрестанно. Бъдете благодарни за всеки натрупан опит.

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: Карма
« Reply #15 on: май 31, 2006, 01:12:37 pm »
Осъзнаването е ключът към Еволюцията!   O0

 :smitten:

Забравихте в полезните книжки Нийл Доналд Уолш ;)

Поздравявам те Дани!
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

Psycho

 • Guest
Re: Карма
« Reply #16 on: май 31, 2006, 09:43:15 pm »
 (Интересно е, че майка ми и баща ми, които се съпротивляваха на промяната ми отначало, също започнаха да се променят постепенно...)

4e te jivi li sa?

Nirvana

 • Guest
Re: Карма
« Reply #17 on: юни 01, 2006, 06:11:56 am »
За недоразвитата мисъл- Неживите не се променят   ^-^  >:D  :P

bee

 • Guest
Re: Карма
« Reply #18 on: юни 26, 2006, 09:14:32 am »
“...Не вълната дави човека, а личното действие на нещастния, който сам поставя себе си под безличното действие на законите, управляващи движението на океана. Кармата нищо не създава и не предначертава. Именно човекът планира и създава причините, а Кармичният закон приравнява следствията. Това приравняване не е действие, а всемирна хармония, която вечно се стреми да се върне към своето първоначално състояние, подобно на лък, който изхвърля със силата, с която е опънат. Ако при това стане изкълчване на ръката, която се опитва да го изведе от неговото естествено положение, ще кажем ли, че лъкът е счупил ръката, или че нашата собствена глупост ни е донесла страданието? Кармата никога не е търсила да разруши умствената и личната свобода, подобно на Бога, измислен от монотеистите. Не Кармата е обвила в тъмнина своите напътствия с намерението да предизвиква смут у човека; тя не наказва този, който се осмелява да изследва нейните тайни. Напротив – който чрез изучаване и съзерцание открие нейните объркани пътища и хвърли светлина върху тези тъмни пътеки, в чиито завои загиват толкова хора поради непознаване на лабиринтите на живота, - той се труди за благото на своите събратя. Кармата е Абсолютен и вечен закон в проявения свят; и тъй като може да има само Абсолют, като една вечна, винаги съществуваща Причина, вярващите в кармата не могат да се разглеждат като атеисти и материалисти – още по-малко като фаталисти, понеже Кармата е единна с Непознаваемото, тя е един от неговите аспекти в следствията му във феноменалния свят.
По този начин Кармата се намира в най-тясна, или по-точно неразрушима връзка със закона на Превъплътяването на една и съща духовна Индивидуалност в дълъг, почти безкраен ред от личности. Те приличат на различните образи, представени от един и същи актьор, с всеки от които той отъждествява себе си е отъждествяван от публиката в течение на няколко часа. Вътрешният или Истински Човек, олицетворяващ тези характери, знае през цялото време, че той е Хамлет само в течение на няколко акта, които въпреки това на плана на човешката илюзия представляват целия живот на датския принц. Също така той знае, че предната вечер е бил Крал Лир, който пък е превъплъщение след Отело от още по-предната вечер. И въпреки предположението, че външният, видим харктер не знае за този факт и в сегашния живот това незнание за нещастие е твърде реално, постоянната Индивидуалност напълно го съзнава и само по силата на атрофията на “Духовното Око” във физическото тяло това знание не може да бъде запечатано в съзнанието на лъжливата Личност.”
ЕПБ, Тайната доктрина, 3 т.

Offline Elisa_Day

 • A big girl in a big world...
 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 21
 • Gender: Female
Re: Карма
« Reply #19 on: април 02, 2007, 09:06:18 pm »
Как мислите - дали се разпада кармичната ситуация след като кармичният урок е бил извлечен/научен от нея или тя продължава да съществува като такава, а само нашето отношение към нея се е променило вследствие научения урок?
Понастоящем се намирам  в крайно интензивен период на търсения и на коренни промени във всяко едно отношение и ниво на живота си, оттам и объркаността, която вече приемам за някакво естествено свое състояние..Ще ми бъде много интересно да разбера вашето мнение по този много важен за мен въпрос.
Искрено ви благодаря за разбирането  :smitten:
« Last Edit: април 02, 2007, 09:08:15 pm by Elisa_Day »

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: Карма
« Reply #20 on: април 03, 2007, 02:14:20 am »
Мое мнение: Карма няма! Има само това, което сме решили да научим (т.е. да си припомним). Ако решим да изживеем нещо - изживяваме го, ако ли не - не го изживяваме. Има причинноследствени връзки - ако се полееш с вода, ще бъдеш мокра (но това само за веднъж в момента, в който си се поляла). Но карма както я разбират много хора: натрупване на позитивни или негативни енергии  от предишни животи, които непременно ще повлияят на този, смятам, че няма. Всичко е до вяра (или знание). Ако вярваш (или знаеш), че има карма, за теб ще има. Например ако си сигурна (или подозираш ;) ), че ще ти се стовари тухла на главата, защото си убила котката на дядо си през 54 г. пр. н. е., значи може и да си създадеш тухла... точно на няколко метра над теб. ох... 

Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

Offline cetacean

 • Средно напреднал
 • ****
 • Posts: 154
 • Change we must...
Re: Карма
« Reply #21 on: април 03, 2007, 12:35:02 pm »
Като разсъдливи същества сме се опитали да си обясним и кармата на нашия си елементарен причинно-следствен език. Но как може да се обясни елементарно нещо, което не се подчинява на логиката поради простия факт, че е извън времето и съответно няма причина и следствие? С понятието карма сме започнали да обозначаваме някои доста различни явления, поставяйки се в центъра им като някакви страдащи мъченици. Какво значи да изкупваш грехове от предишни свои животи? И какво изобщо значи това грях, че да го изкупваш? Та нали затова сме тук - за да грешим и да израстваме, учейки се от грешките си? Защо тогава смятаме, че биваме наказвани заради тях? Ако има нещо, заради което се връщаме отново и отново на тази Земя, то е за да извървим пътя си, който е промислен и предначертан, още преди да се родим тук. От гледна точка на това, че време няма или поне не в този линеен смисъл, в който го възприемаме, нещата вече са се случили. Това, което правим тук, е да изживяваме материалното им изражение и да се събудим, осъзнавайки, че самите ние творим действителността, която изживяваме. И ще се прераждаме, колкото е нужно, докато най-после го разберем. Това не е наказание, нито изкупване на нищо. Това е процес, който зависи единствено и само от нас и степента на осъзнатост, до която успеем да достигнем, но също и да поддържаме. Докато се изживяваме като жертви, от които не зависи нищо, а само реагират на външни дразнители, ще бъдем точно такива. Въпросът е можем ли да поемем отговорността към самите себе си и към Вселената, признавайки, че ние сами си правим цялата тая кал, в която живеем. Но вместо това си избираме едни такива страшни думи като карма, орис, участ, наказание... и какво ли не още, за да можем после да си страдаме необезпокоявани, оставяйки живота да ни се изплъзне съвсем незабелязано. Карма в този смисъл НЯМА. И всеки трябва да го заяви това за себе си и да го възнамери! Едва тогава може да разбере какво всъщност представлява това прословуто нещо. А то е колкото сложно, толкова и просто. Във Вселената всичко е свързано, това е един цялостен организъм и всяка една частица в него е важна и дава отражение на цялата Вселена. Всяка наша дума, мисъл, действие дава отражение върху цялата Вселена. Като концентричните кръгове във водата. По същия начин всяко едно нещо, което се случва във Вселената, дава отражение върху самите нас. Така че кармата всъщност е последствието от всички наши думи, дела и помисли, довели до отклоняване на баланса на енергиите във Вселената. Отклонението в баланса неминуемо се отразява върху всяка една частица във Вселената и тя понася това следствие по някакъв начин. Съответно Вселената се стреми към възстановяване на баланса и това поражда едни доста нелогични за нас връзки и взаимоотношения. Та това е кармата, най-общо казано :)
Сънувах, че съм се събудил.
Това е най-старият сън на света...

LazaNnnQqq

 • Guest
Re: Карма
« Reply #22 on: април 04, 2007, 01:05:19 am »
Кармата е действие,всяко действие има последствия.