Author Topic: magiqta - istina ili izmislica  (Read 7684 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline wind

  • Напреднал
  • *****
  • Posts: 1210
  • Gender: Female
Re: magiqta - istina ili izmislica
« Reply #30 on: юли 11, 2006, 01:41:30 pm »
Какво точно наричаме "магия"?   :idiot2:
Аз току-що гласувах с "такива неща няма"...... и май въпросът ми е след дъжд качулка, ама нищо.
Всякакъв вид влияния, енергии и т.н. според мен НЕ са "магия". Терминът "магия" ми се струва, че го лепваме на всяко нещо, което не бихме могли да си обясним... засега. Но това не означава, че то е нещо свръхестествено. Едно време сигурно и падането на гръмотевица е било магия, и огънят, и какво ли не. Сега просто са други неща, необясними за момента.
Магия няма...... в смисъл, че няма нищо необикновено и необичайно във Вселената. Всяко нещо си е съвсем ... нормално. Само ние не винаги го възприемаме като нормално.
fly like a wind .......

rosi_banova

  • Guest
Re: magiqta - istina ili izmislica
« Reply #31 on: юли 21, 2006, 03:54:05 pm »
Магията или мисловното внушение е една от най-тайнствените области в живота.Чудодействие/чародейство/означава преди всичко магия.То включва различните степени на въздействие чрез силата на мисълта.Известни са ни магьостниците от приказките ,които са превръщали хора в животни. Някои автори твърдят ,че в приказките има много забравена истина,че тези неща всъщност са ставали в действителност.Може би страхът от такива магии се е запечатал в подсъзнанието на човечеството и затова думата МАГЬОСНИК е синоним на нещо лошо и страшно.Всяка магия обаче според мен  е мисловно насилие  на един човек над друг.Между магия и насилствена хипноза всъщност разлика няма.А знаем добре ,че е лошо да се намесваш  в живота на другите.Така вредим не само на тях ,но и на себе си.И за съжаление мисълта, съдържаща проклятие е много по-действена от тази,която носи благословия.Който желае да се занимава с магии,трябва преди всичко да се запознае със закона за причината и следствието/карма/.А там се казва ,че всеки ,който упражнява психическо насилие/мисловно внушение/ в следващия си живот  ще бъде душевно болен.
« Last Edit: октомври 07, 2006, 05:19:38 pm by rosi »

rosi_banova

  • Guest
Re: magiqta - istina ili izmislica
« Reply #32 on: юли 21, 2006, 04:11:31 pm »
На пазара вече има много книги за видовете магия. Има и много начини ,описани за предпазване от магически въздействия.Но човек иска или не непрекъснато е в контакт с мислите на другите хора ,той "плува в  мисловен океан" от психическа енергия.Ние сме подложени на ударите на собствената и чужда мисъл.Положителните и радостни мисли ни действат добре ,като хармонична вълна.Това всеки го е усещал,когато човекът срещу него му се усмихва искрено.Отрицателните, злонамерените и пълни с тревога мисли-могат да ви повалят на легло.Стресовата ситуация може даже да е била кратка,но тя засяда в подсъзнанието и блокира правилното протичане на процесите в организма.Затова аз мисля ,че това са сериозни неща и проблеми,които не трябва да се подминават с лека ръка,а човек да се самообразова и да търси подходящото поведение,което да спазва.Най-вече и на първо място поне сам да не се "омагьосва" с лоши мисли за провал и несполука.И тук също има много литература вече по въпроса за контрол на мисълта.Там е  истината,според мен.
« Last Edit: октомври 07, 2006, 05:17:35 pm by rosi »