Author Topic: жената и ... духовността  (Read 13013 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

strahil

 • Guest
Re: жената и ... духовността
« Reply #30 on: юли 05, 2006, 12:03:39 pm »
Привет ToEmbraceATree ! Не мога да се ориентирам, как Вие определяте своя пол защото в личния Ви профил не е отбелязано. За да не го посочите в профила по всяка вероятност имате сериозни причини.
Нека да започнем от това Вашето твърдение: ..Душите нямат пол. Телата имат. Интуицията е свързана с Висшия Дух, Душата, тялото е портал.
Напълно Ви разбирам, какво ми казвате защото тези преценки (твърдения) се ширят масово и никой отдавна не се замисля дали живота в който сме включени потвърждава тези твърдения.
Ако някой може коректно да каже, какво е душа нека го направи. Какво е пол? Вие твърдите, че външните полови белези са достатъчни за определим пола на даден биологичен индивид. Ако обаче погледнем живота около нас ще видим, че има индивиди, които по външни полови белези категорично бихме определили, като мъже, а поведението им (меката китка, усмивката и т.н.) ни разколебават и се чудим дали не ни подвеждат сетивата. Травестита е трудно различим, когато се облече "по свой вкус" и демонстрира поведение, което му идва от вътре. Хермафродита една игра на природата позната от дълбока древност, към кой пол да определим? Всичко това ме кара и не само мен, да се замисля дали е правилно да определяме  пола по външните физически белези. За мен пола е дефиниран преди всичко от типа желания. Приемайки подобна постановка нашето общество започва да гледа вече с други очи на себе си. И така душата е желание и затова има женски и мъжки души. Що се отнася до интуицията то тя е нещо много земно и осезаемо. Искам да припомня бедствието станало в Тихия океан след земетресение. Появяват вълни цунами, които пометоха 300000 човешки същества и само няколко хиляди животни, които са били вързани. Един ден преди появата на цунами всички свободни животни панически напускат обиталищата си разположени в района на действие на тези вълни убийци.
Защо е така? Животните усещат "събитията" ставащи в природата много часове преди самото събитие. Казано по просто те следват без коментар рефлекторно интуицията си. Направете си сам извода. Можеше ли тези 300000 души да се спасят? Моя отговор е категоричен: НЕ.
Защо? Ние сме други същества и живеем по свои закони. Отдавна сме спрели да усещаме указанията на Твореца, защото нашата задача е друга.
 Не мога да коментирам твърдението Ви че душата и тялото са  портал, защото не схващам смисъла на това твърдение. Предварително моля да приемете това което съм написал, само като мое мнение и в никакъв случай, като опит за омаловажаване на Вашето, ако разбира се е Ваше а не прочетена от някой велик учен.

Offline ISIDOR

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 37
 • I'm a llama!
Re: жената и ... духовността
« Reply #31 on: юли 05, 2006, 12:54:23 pm »
ramus ne se machi da im obqsnqvash.Te nali sa si po-razviti,taka che cqla ve4nost da im govorish pak nqma da pojelaqt da te razberat.Ostavi gi da si vqrvat v kakvoto iskat-pak nakraq sami shte se otrekat ot nego-kakto pravqt vinagi O0.Haide sas zdrave :D ;D

ToEmbraceATree

 • Guest
Re: жената и ... духовността
« Reply #32 on: юли 07, 2006, 12:30:08 am »
Здравейте, strahil...
Полът ми е женски. Не съм го указала, защото според мен той няма значение.
Мнението, което изказах е формирано само на база интуицията ми и вътрешното ми усещане (на което се доверявам с отворени обятия).

Вие твърдите, че външните полови белези са достатъчни за определим пола на даден биологичен индивид.

Мисля, че не сте ме разбрали. Казах точно обратното. А именно, че в едно човешко същество, пребивава както т.нар. "мъжка", така и "женска" енергия едновременно. А именно, защото душите са безполови, могат да проявяват, варират и преживяват себе си, както в мъжки, така и в женски характеристики.
Не казах, че "душата и тялото" са портал, а че тялото е порталът, чрез който достигаме до интуицията си. Посредством Висшия  Аз, или Свободния Дух, или както решите да го наречете, естествено знание,интуиция извира към нашето съзнание. Но тъй като отвореността му и възприемчивостта му към това знание, е малко или много зависещо от тялото ни (психически бариери, стрес, страх, твърде задълбала материалност), тялото се явява един вид вратата между  знанието и Съ-знанието.

п.п. Това за вълната цунами беше много интересно. :)

strahil

 • Guest
Re: жената и ... духовността
« Reply #33 on: юли 07, 2006, 06:17:41 pm »
Привет уважаема ToEmbraceATree! Преди всичко искам да Ви благодаря, че намерихте време да ме удостоите с вниманието си. Вие казвате, че за Вас пола на човека е без значение. Ако той нямаше значение, защо съществува? В нашия свят всичко, което съществува е важно. Например: Обществото в което попаднах при раждането си, ми вмени в дълг да УВАЖАВАМ ЖЕНАТА.  Жената е фундамента на човешкото общество и затова трябва да се уважава и обгражда с ОГРОМНО внимание. Общество, което не умее да цени високо жената е обречено.
.... в едно човешко същество, пребивава както т.нар. "мъжка", така и "женска" енергия едновременно....
Моля да бъда извинен за невежеството ми, но какво означава в човешкото тяло да битуват два вида енергии ? Ако това е така не би ли било правилно да говорим за хермафродит? Бъдете любезна да ми помогнете да се ориентирам в тези Ваши мисли. Желая В приятен ден.

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: жената и ... духовността
« Reply #34 on: юли 07, 2006, 06:40:45 pm »
ИН и ЯН, от взаимодейтсвието на тези енегрии с противоположен заряд възниква всяко отношение, движение, промяна и развитие  във материалния свят , към който принадлежат  телата ни.

Ха, намерих инфо - " Ин и Ян са два равностойни, но противоположни компонента на едно неразделно цяло. Те са абсолютно взаимно зависими, в постоянно взаимодействие, за да поддържат нормалното състояние и неразделността на цялото. Всяко на свой ред взема надмощие над другото, но никое пълно превъзходство не е постоянно и в крайна сметка, другото ще надделее на свой ред. Това взаимодействие на противоположни сили съставлява основата на цялото съществуване и всички промени"

« Last Edit: юли 07, 2006, 06:51:30 pm by divine »
Every moment is a miracle right now

strahil

 • Guest
Re: жената и ... духовността
« Reply #35 on: юли 07, 2006, 07:41:37 pm »
Привет уважаема divine ....Ин и Ян са два равностойни, но противоположни компонента на едно неразделно цяло...
Прекрасен пример. Ако разрешите ще допълня и аз с друг пример от неживата природа.
Водата се състои от два противоположни елемента водород и кислород..ако погледнем Менделеевата таблица...но когато говори за водата говорим винаги за едно неразделно цяло.
Не зная защо използвате думата надмощие, когато сама казвате, че в природата всичко се подчинява на закони...Бих казал, че думата надмощие е приложима само в човешкия свят, където изкуствено се създават противоположности и после се противопоставят.
….Това взаимодействие на противоположни сили съставлява основата на цялото съществуване и всички промени...
Бъдете любезна да ми обясните, какво разбирате под думата "съществуване" и какво означава понятието "промяна".
Дали не искате да кажете, че света е обективен и той "битува" вън и независимо от нашето съзнание? Ако приемем, че е така то тогава, кое го кара той да се променя? Дебелите книги уви не успяха да ми помогнат и сега надеждата ми е във Вас. Искам предварително да подчертая, че не влагам лично отношение към Вас, а изразявам САМО лично мнение. Желая Ви приятна вечер.

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: жената и ... духовността
« Reply #36 on: юли 11, 2006, 09:45:45 am »
В по -горния ми пост това , което е в кавички е цитат !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Във Вселената нищо не съществува отделено от другите неща. Това е една саморегулираща се система , която поддържа равновесието си по вселенските закони. Т.е ако ние човеците се напънем да променим нещо, то така автоматично променяме и нещо друго, но с обратен знак  , за да има баланс.
Every moment is a miracle right now

nova

 • Guest
Re: жената и ... духовността
« Reply #37 on: юли 11, 2006, 11:35:15 am »
.... Целия биологичен и духовен свят е разделен на два независими свята - женски (основен) и мъжки (допълнителен, но много съществен в Y - хромозомата на сперматозоида е записана цялата наследствена информация на човечеството).Няма такова нещо- единствения носител на наследствена информация е Х-хромозомата. Справка : всеки един учебник по генетика. Може и учебник по биология за 10 клас за общообразователните училища

 :2funny: и да се чудиш защо изобщо е този окуцял Х във вашия геном. Някои твърдяха, че било мутация и е на изчезване.
 :idiot2:имам труден за удържане феминизъм


 :Pс най-добри чувства към мъжката част :)
« Last Edit: юли 11, 2006, 11:44:33 am by nova »

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re: жената и ... духовността
« Reply #38 on: юли 11, 2006, 01:15:40 pm »
с най-добри чувства към мъжката част :)
Ама хич не поставяш под съмнение най-добрите си чувства към мъжката част.  :2funny:
fly like a wind .......

Offline ISIDOR

 • Ентусиаст
 • **
 • Posts: 37
 • I'm a llama!
Re: жената и ... духовността
« Reply #39 on: юли 23, 2006, 04:09:26 pm »
ИН и ЯН, от взаимодейтсвието на тези енегрии с противоположен заряд възниква всяко отношение, движение, промяна и развитие  във материалния свят , към който принадлежат  телата ни.daaaaaaaaaa a te ot kakvo sa vazniknali ako ne e taina :D

ToEmbraceATree

 • Guest
Re: жената и ... духовността
« Reply #40 on: юли 23, 2006, 05:49:19 pm »
Тайна е... и ти я знаеш не по-зле от Всички.

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: жената и ... духовността
« Reply #41 on: август 09, 2006, 03:21:02 pm »
Всичко е създадено то нищото , но нищото прозира -Дзен
 :2funny:
Every moment is a miracle right now

Nirvana

 • Guest
Re: жената и ... духовността
« Reply #42 on: август 09, 2006, 05:47:54 pm »
И кво разбра от тва, я разшифровай  по твоему :)

medea

 • Guest
Re: жената и ... духовността
« Reply #43 on: август 09, 2006, 06:47:01 pm »
..... ;D :2funny:...така и не разбрах...кое  е първичното...МЪЖЪТ или ЖЕНАТА?....то трябва да е и по- духовно, мисля аз... :2funny:

Ето ви един виц по случая докато събирате сили за нови спорове.... ;D

...... :)
- Господи, имам проблем!
- Какво има, Ева?
- Ами много съм ти благодарна за всичките блага, които ми даде, но въпреки това не съм щастлива.
- Защо?
- Самотна съм ,Господи.
- Добре, Ева, в такъв случай ще ти създам мъж.
- Мъж? Какво е това?
- Създание, изтъкано от противоречия- той ще лъже, ще мами, ще бъде високомерен и горд.Но ще бъде и много силен, бърз и ще ловува за теб.Ще задоволява твоите физически нужди, но ще се държи много детски, наивно и глуповато, така че винаги ще има нужда от съветите ти.
- Звучи добре - казала Ева - но къде е уловката?
- Ами, ще го създам при едно условие.
- Да?
- Както казах, той ще е много горд и самовлюбен, затова нека го оставим да си мисли, че той е създаден пръв.Това ще бъде нашата малка тайна....Казвам ти го като жена на жена.... :angel:

strahil

 • Guest
Re: жената и ... духовността
« Reply #44 on: август 09, 2006, 10:00:56 pm »
Привет приятели! Жената може да стигне духовно ниво единствено, чрез мъжа...и само това осмисля неговото битие в нашия "реален" свят. Сами виждате, че той мъжа е безпомощна играчка в ръцете на все могъщата Ева. Жени пазете мъжете..иначе няма да влезете в духовния свят.. :smitten:

Иай

 • Guest
Re: жената и ... духовността
« Reply #45 on: август 10, 2006, 08:26:47 am »
Въх, уплаши ме  :2funny:
Ако разчитаме на такива мъже като тебе, тук ще си останем всичките :2funny:

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: жената и ... духовността
« Reply #46 on: август 10, 2006, 10:04:16 am »
Сакън , какво ще правим горките женички, ако няма мъж наоколо...... :idiot2:.Поредната психоза, че жените без мъж са безпомощни и обречени.... :2funny:  Ако всички жени спрат да правят това което правят, няма да се учудя, ако планетката ни спре да се върти  ;D Ако мъжете спрат да правят това което правят - ще настане мир на майката Земя  ;)
Every moment is a miracle right now

strahil

 • Guest
Re: жената и ... духовността...и ролята на мъжа..
« Reply #47 on: август 10, 2006, 10:32:02 am »
Привет уважаема Иай ! Моля Ви не си губете времето с мен и си гледайте партньора, който сте си "избрали". Исках само да подчетая ролята на Вашия партньор във Вашия живот. Духовното Ви израстване не е възможно да стане през мен...споко...Желая Ви приятен ден. :smitten:

strahil

 • Guest
Re: жената и ... духовността...и ролята на мъжа..
« Reply #48 on: август 10, 2006, 10:48:40 am »
Привет уважаема divine ! За пореден път подчертавам огромната и незаменима роля на жената в нашия "реален" свят. Без жената не е възможен нашия егоистичен, но временен свят. На този свят ние сме гости и трябва да знаем това. Колкото и неприятно да Ви звучи "господарки на илюзорния свят" има и друг свят от който ние сме дошли и пътя към него минава САМО през мъжете. Опитайте се да приемете този факт. Зная, че ще Вие трудно и разбирам болезнената Ви реакция..нали хората казват, че жената трябва да се обича при всички обстоятелства.
Винаги трябва да се помни, че жената не може да бъде виновна, защото тя следва своята интуиция (слуша това, което и говори вътрешния глас) и нейните действия са само отражение на  този глас. Желая Ви приятен ден. :smitten:

Иай

 • Guest
Re: жената и ... духовността...и ролята на мъжа..
« Reply #49 on: август 10, 2006, 12:48:37 pm »
Привет уважаема Иай ! Моля Ви не си губете времето с мен и си гледайте партньора, който сте си "избрали". Исках само да подчетая ролята на Вашия партньор във Вашия живот. Духовното Ви израстване не е възможно да стане през мен...споко...Желая Ви приятен ден. :smitten:
Партньорът наистина има голяма роля в живота ни, но не само той - всеки, който срещаме в живота си и който оказва някакво  влияние върху него има не по-малка роля. Що се отнася до духовното ни израстване, то не мисля, че имаме нужда от някой друг, освен от нас самите.
Интересно ми е Вие като мъж какво влияние оказвате на своята партньорка.

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: жената и ... духовността
« Reply #50 on: август 10, 2006, 02:19:38 pm »
Това са пълни глупости , че само мъжете ....бла, бла .  Виждам един мъж с комплекси, и страх , че жените може да се окажат с по-голяма духовна сила от мъжете. Което си е точно така според мен. ;D
Every moment is a miracle right now

Nirvana

 • Guest
Re: жената и ... духовността...и ролята на мъжа..
« Reply #51 on: август 10, 2006, 07:10:55 pm »
Исках само да подчетая ролята на Вашия партньор във Вашия живот.
И каква е ролята на партнъора, според теб, Страхил? Какво прави той за "духовното" ни израстване... според теб?  ::)

grizzly

 • Guest
Re: жената и ... духовността
« Reply #52 on: август 10, 2006, 08:03:45 pm »
Това са пълни глупости , че само мъжете ....бла, бла .  Виждам един мъж с комплекси, и страх , че жените може да се окажат с по-голяма духовна сила от мъжете. Което си е точно така според мен. ;D

Бъркаш душевното с духовното... Иначе, аз не смятам , че има по-добър(силен,развит...) пол, просто до една степен сме различни. За много неща има "женски"  и "мъжки" начин, да бъдат постигнати, има ли значение кой начин ползваш, след като работи ?

strahil

 • Guest
Re: жената и ... духовността
« Reply #53 on: август 10, 2006, 08:41:30 pm »
Привет уважаема Иай!
Вие като мъж какво влияние оказвате на своята партньорка.
На този Ви въпрос не съм в състояние да Ви отговоря. Попитайте нея. Мога само да предполагам съдейки по нейното поведение спрямо мен. Имаме дълъг и поносим съвместен живот в който си правим взаимни компромиси. Имаме две деца и трима внуци. Обичаме се и се търпим. Не ние леко, но се справяме. Желая Ви приятна вечер.

strahil

 • Guest
Re: жената и ... духовността
« Reply #54 on: август 10, 2006, 09:22:40 pm »
Привет уважаема grizzly !
Това са пълни глупости , че само мъжете ....бла, бла . Виждам един мъж с комплекси, и страх , че жените може да се окажат с по-голяма духовна сила от мъжете. Което си е точно така според мен. ;D
Моля Ви освободете ме от моите комплекси, като се мотивирате с аргументи а не с квалификации?  :smitten:
Ще Ви подам "жокер". Бихте ли ми обяснили, каква е ролята на мъжете в този свят, като имате предвид, че в историята си човечеството има не малко случаи на репродукция без участието на мъжки индивиди. Да сте чували за женско царство или за циганска държава?
Освен това известна е една поговорка: "Мъжът е глава на семейството, а жената е врата"- Аз бих добавил "Да сте чували врат да има уши?" :smitten:

Иай

 • Guest
Re: жената и ... духовността
« Reply #55 on: август 10, 2006, 09:46:57 pm »
И пак се връщаме на вица по-горе  :2funny:

- Господи, имам проблем!
- Какво има, Ева?
- Ами много съм ти благодарна за всичките блага, които ми даде, но въпреки това не съм щастлива.
- Защо?
- Самотна съм ,Господи.
- Добре, Ева, в такъв случай ще ти създам мъж.
- Мъж? Какво е това?
- Създание, изтъкано от противоречия- той ще лъже, ще мами, ще бъде високомерен и горд.Но ще бъде и много силен, бърз и ще ловува за теб.Ще задоволява твоите физически нужди, но ще се държи много детски, наивно и глуповато, така че винаги ще има нужда от съветите ти.
- Звучи добре - казала Ева - но къде е уловката?
- Ами, ще го създам при едно условие.
- Да?
- Както казах, той ще е много горд и самовлюбен, затова нека го оставим да си мисли, че той е създаден пръв.Това ще бъде нашата малка тайна....Казвам ти го като жена на жена.... :angel:[/b]
:2funny: