Author Topic: Слонът, моя приятел!  (Read 4552 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline orchid

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 88
 • Gender: Female
Слонът, моя приятел!
« on: май 15, 2006, 05:46:21 pm »
Откривам тази темичка, по повод животните (домашните ни любимци, а и по принцип), които радват душите на хората като мен, обожаващи всяка жива твар на нашата прекрасна планета.
Нека всеки (който има желание) да сподели няколко думи за любимите си животни и за това колко много ги обича :smitten:
Аз няма да почвам, че ще трябва сама да си изпиша 10 станици  :laugh:
Every stone a story, like a rosary

poli565

 • Guest
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #1 on: май 16, 2006, 04:09:51 pm »
Аз съм страшна фенка на животнните, няма такова, което да не обичам  :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:  :smitten:
Всички тези същества са толкова прекрасни и любвеобилни,че ако започна да описвам чувствата си към тях цял роман ще стане!

Offline orchid

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 88
 • Gender: Female
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #2 on: май 16, 2006, 07:46:02 pm »
E радвам се, че някой прояви интерес към тази темичка!  :)
Аз вече си мислех да я трия щото като гледам двайсе и еди колко си я разгледали ама никой не писал ;)
Поли 10х 8)
Аз също обичам всички животни (това май вече го казах :)) и дори си имам домашна зоологическа градина, но тава естествено надали щеше да бъде така ако и приятеля ми не беше голям любител на животинките. Освен обичайните котки и папагали си имаме и риби, раци и змии (водни - напълно безвредни са). Най-голямата ми гордост в грижата за моите животни беше, когато едното змийче избяга от терариума, скри се някъде и не можахме да го намерим. На следващия ден го видях на терасата безжизнено (защото беше изсъхнало) и котките го подмятаха и си играеха с него. Аз го взех като си мислех, че е мъртво и ми стана много мъчно, но в един момент забелязах, че коремчето на змийчето съвсем лекичко се надига и отпуска - дишаше. Веднага го сложих във вода като внимавах главата му да е отгоре, че да не се удави и така то постепенно се оправи и живна. Аз му спасих живота и много се радвах за това  :D
Разкажете и вие някоя история с вашите домашни любимци  O0
Every stone a story, like a rosary

poli565

 • Guest
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #3 on: май 16, 2006, 08:09:33 pm »
Имаш си домашна зооградина-направо ти завиждам. O0 Особено за змиите-те са прекрасни.
И у нас по едно време беше така.А за историйка. И на мен ми се случи нещо такова преди време.
Току що си бях купила първата костенурка(имам двечки) и тя беше още малка. Тъкмо щях да и купя аквариум, все още беше в някаква имитация на купа за костенурки или нещо от тоя сорт.И така деНа следващея де след като я купих,когато се събудих видях,че тя не е в купичката си,какви ли не неща не ми минаха пре ума.След като цял ден я търсех вечерта я намерих съвсем случайно под един шкаф. Горкичката прекосила е цяла стая,стояла е там цял ден в тоя прах отдолу, а е била още бебе(май че е така,не съм сигурна).
Мисля, че това е най-безотговорната ми постъпка спрямо,което и да е животинче в нас!
И наистина искрено съжалявам :'(

Offline velaskes

 • вътрешен мир
 • Администратор
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 3821
 • Gender: Male
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #4 on: май 16, 2006, 08:14:30 pm »
Преди години съм гледал гълъби. Великолепни птици, а мъжките са доста агресивни :)
Интересното е че могат да летят цял ден на свобода където и да е и после се връщат при стопанина, да де това всеки го знае. Уви един ден просто не се прибират, или умират или някой ги убива... Както и да е и аз обичам животните, но не съм много грижовен в отглеждането им, затова и не се захващам :)
Съм всеки, отивам навсякъде, имам всичко.

bee

 • Guest
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #5 on: май 17, 2006, 09:17:26 am »
Аз не съм имала никакви домашни животни  .... доскоро. Май баща ми никак не си падаше по животинки, а и живеехме в блок.
Най-странното обаче е, че като съм си мислила за всички животни на тоя свят единственото животно, което съм си мислила, че харесвам и бих гледала с кеф  ... е змия ....не мога да повярвам, че тук вече двечки от вас споменаха змиите и даже Orchid си има терариум  :o Първоначално съм си мислила винаги за питон, но като знам колко струват и че все пак ще му трябва пространство, съм си казвала, че ще имам питон в някой друг живот сигурно. Сега обаче се замислям за водно змийче (щом казваш, че е безвредно) :) Сигурно не е скъпо, и е лесно за гледане ....  :-\ ...хм, интересно ...
Иначе от 4-5 дни имам едно малко коте в къщи. Взех го заради детето и много се чудя дали ще мога да го изгледам, просто защото никога не съм го правила преди. Е, мъжа ми разбира повече, но той не си е много в къщи. Едната дилема, която имам сега е да го оставям ли по цял ден в къщи ... самичко ... или пък да го пусна в двора ... ??? Но в двора има две кучета, на роднините ни, които са вързани по принцип, ама все пак ... а и други комшийски котки сигурно минават ... а нашето е само на два месеца  .... :-\

Offline orchid

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 88
 • Gender: Female
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #6 on: май 17, 2006, 04:08:21 pm »
Bee, според мен ще е най-добре ако погледаш още някой друг месец котето вкъщи, докато свикне и реши, че това е неговия дом и след това му оставяш отворена вратата да може да си излиза, когато си поиска. Тогава и проблема с тоалетната ще се реши, защото то ще предпочита да пишка навън. А за кучетата и другите котки не вярвам нещо да му направят, нищо че е малко то може да се пази повярвай ми, виждала съм съвсем мъничко коте, което ръмжи и съска на други котки-неприятели  :knuppel2:
А за водните змии, не знам колко струват защото нашите две си ги хванахме направо от морето. Достатъчно е да отидеш на някой усамотен скалист плаж и да ги издебнеш на плиткото. За съжаление трябва да си малко по-ловък за да си хванеш змия, но не е невъзможно. Срещат се също и във не много дълбоки сладководни басейни, където водата е спокойна. За тях няма значение дали водата е солена или не защото дишат въздух с бели дробове. Иначе те нито хапят нито въобще могат нещо да ти направят. Аз в началото малко се страхувах, но после разбрах, че тези змиички са напълно безпомощни в ръцете на човека.
Ако случайно решиш да си вземеш змия, ще ти разкажа всичко за отглеждането и храненето  O0
Every stone a story, like a rosary

ToEmbraceATree

 • Guest
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #7 on: май 17, 2006, 04:17:54 pm »
Да си вземеш домашен любимец има смисъл само ако ще е по-щастлив при теб, отколкото ако е в средата, в която е в момента, и нещо му вреди или пречи.

Offline orchid

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 88
 • Gender: Female
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #8 on: май 17, 2006, 04:36:36 pm »
Прав/а си! Това е така, но човек е егоист, а и си отглежда животни, за да дава любов някому и да се грижи за него. Аз се радвам, че успяхме да си създадем малка екосистема в един аквариум и си мисля (това не означава, че не се лъжа), че змиичките ми не са нещастни тук. Те получават много любов и грижи, а също и максимално близки до естествената им среда условия, което разбира се не ме оправдава, но нима не е по-лошо като видиш змия, без значение опасна ли е или не да се опитваш да я убиеш само защото се страхуваш от нея?
Every stone a story, like a rosary

bee

 • Guest
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #9 on: май 18, 2006, 07:45:11 am »
Да си вземеш домашен любимец има смисъл само ако ще е по-щастлив при теб, отколкото ако е в средата, в която е в момента, и нещо му вреди или пречи.
Това ми звучи добре ...
Аз поне съм спокойна за котето в такъв случай, защото предишните му собственици щяха да се отърват от него .....  :)

Offline orchid

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 88
 • Gender: Female
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #10 on: юни 14, 2006, 10:35:12 am »
Bee, какво стана с твоето коте? Добре ли се чувства?  :)
Every stone a story, like a rosary

bee

 • Guest
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #11 on: юни 14, 2006, 10:41:32 am »
Оооо не питай - то се чувства добре, но аз почвам да се дразня ... верно, че си играем много с него, но то направо побеснява понякога и почва да ми става свидно за новичкия диван .... лошото е, че много вали напоследък и ми е жал да го зарежа навън, но деня, в който ще го изритам сутринта в двора ... наближава ... вечер ще го прибирам докато порасте съвсем.
Сега обаче голямо залагане пада дали е мъжко или женско - аз го взех за мъжко,  но някои "вещи" по въпроса взеха много силно да се съмняват, че е женско .... аз пък никак не разбирам  ::) ... не че е фатално да се окаже и женско де, но защо е толкова трудно да се определи пустия му пол, не ми е ясно.  :)

Offline orchid

 • Напредващ
 • ***
 • Posts: 88
 • Gender: Female
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #12 on: юни 14, 2006, 11:51:10 am »
Хи хи, ами аз като имам две и като живеят в апартамент, знаеш ли какво е  :D Те вече са големи котки, но много често ги хващат лудите и започват да се гонят из целия апартамент и вдигат всичко на главата си... ама пък са много забавни  :smitten: Освен това балансират като истински акробати върху въжетата на простира, когато там има дрехи
Иначе за пола е много лесно да се определи. Даже и като са малки мъжките котета имат две "топчици"(тестиси) под опашката. Иначе има и теория, че ако котката има три цвята, значи задължително е женска (Примерно бяло,черно и рижаво, но не и бяло, черно и сиво), но според мен това не може да се приема с абсолютно доверие.

Тебе може да ти е жал за дивана, но детето ти сигурно си умира от радост, че си има коте, пък това сякаш е по-важно  O0
« Last Edit: юни 14, 2006, 11:54:18 am by orchid »
Every stone a story, like a rosary

bee

 • Guest
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #13 on: юни 14, 2006, 12:01:42 pm »
Е, естествено, че не ми пука за дивана, ;D  а и като гледам няма да се реша да имам второ дете, така че ще е по-добре да преживея поне едно коте за компания на дъщеря ми. :)

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #14 on: юни 14, 2006, 12:17:31 pm »
Котешки уроци:  ;D
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #15 on: юни 14, 2006, 12:22:50 pm »
Без коментар... пичове  :D :D :D

Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #16 on: юни 14, 2006, 12:43:13 pm »
Извинете за котка ли говорим ?  :2funny:
Every moment is a miracle right now

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #17 on: юни 14, 2006, 01:26:59 pm »
Уоу!!!!  :o  :o  :o  :o  :o  :o
С какво ли го хранят това нещо?  ???
fly like a wind .......

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #18 on: юни 14, 2006, 01:48:19 pm »
И други има  :o
Every moment is a miracle right now

defire

 • Guest
Re: Слонът, моя приятел!
« Reply #19 on: юни 14, 2006, 05:11:26 pm »
http://www.yuretz.ru/Novye_vidy_zhivotnyh_i_Fotoshop_p408.html

Някои смесени видове... :)