Author Topic: Духовно развитие ?  (Read 14433 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

bee

 • Guest
Духовно развитие ?
« on: юли 13, 2006, 08:09:42 am »
Как мислите, така нареченото ни "духовно развитие" как би трябвало да влияе на хората около нас -  семейство, приятели, колеги?
- да не влияе изобщо;
- да не ни интересува изобщо дали влияе или не;
- да се отразява добре на тях - ние да ги радваме повече и да внасяме спокойствие в ежедневието им'
- четвъртия вариант трябва да е - да им влияе зле, т.е. те да страдат. Едва ли някой съзнателно ще посочи този вариант - но не ви ли се струва понякога, че някой наш близък може да страда от посоката на нашето "духовно развитие"? Какво правим в такъв случай?  :-\

nova

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #1 on: юли 13, 2006, 08:59:01 am »
А какво беше това "духовно развитие"   :uglystupid2: ???!!!

bee

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #2 on: юли 13, 2006, 09:04:52 am »
Ми и аз затова съм го сложила в кавички, щото и аз не знам  ... ако някой знае да каже  :crazy2:

nova

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #3 on: юли 13, 2006, 09:07:23 am »
Ми като не знаеш какво е как ще разбереш, че то е причина за реакция  ;D :-X

bee

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #4 on: юли 13, 2006, 09:10:23 am »
Добре махам "духовно" и оставям "развитие". Или някой има чувството, че никой наникъде не се развива?
Та развитието ни ... вече може ли да е причина за реакция? ???

nova

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #5 on: юли 13, 2006, 09:16:31 am »
Разбира се- остаряваме красиво ;D >:D

bee

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #6 on: юли 13, 2006, 09:24:10 am »
Разбира се- остаряваме красиво ;D >:D
Е това какво общо има с другите - ще ни се радват на красотата ли?  :) (не че сигурно няма  ::) ... а и това би било нещо  ::))

nova

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #7 on: юли 13, 2006, 09:48:58 am »
знам ли ги другите-- може да е всеки един от горните ти варианти


за мен ще е добре например..предполагам

bee

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #8 on: юли 13, 2006, 10:03:38 am »
Добре. :) Радвам се, че те изврънках да дадеш някакъв отговор, все пак.  :2funny:
....ама какво съм станала мрънкАло-врънкАло напоследък  :crazy2: :crazy2: :crazy2:
« Last Edit: юли 13, 2006, 10:06:04 am by bee »

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re: Духовно развитие ?
« Reply #9 on: юли 13, 2006, 11:09:09 am »
Моето "развитие" (на мен и "развитие" ми е в кавички, защото не се знае дали е прогрес или регрес... пък "духовно" изобщо не слагам към него) се отразява доста пагубно върху семейството ми.  ;D
Обаче идиотщината е, че не ми пука как се отразява това на околните. Май егоизмът ми расте с всяка изминала секунда.  :-[
fly like a wind .......

bee

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #10 on: юли 13, 2006, 11:23:07 am »
Не се притеснявай ... егоизма трябвало да расте .... ама и той като всичко ... май  ::) си имал точка  на пречуване. Мен ме притеснява, че някои никога не я минават ... остават си там ... на върха. Притеснява ме и аз да не остана на тоя или някой друг връх.  ::)
 :uglystupid2: Нещо много притеснена взех да ставам  :2funny:

medea

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #11 on: юли 13, 2006, 10:33:32 pm »
.... :)...Духовно развитие... :)...или Развитието на душата....все едно...аз това мога да ви предложа...


Развитието на душата


Може да ви се стори, че всичко това са глупости и че
Вие със сигурност сте на по-високо ниво. Направете изчисленията и за своите родители, роднини, приятели, братя, сестри и вероятно ще се замислите, че този нумерологичен тест не е лишен от логика.


За да направите теста е необходимо последователно да сумирате всички цифри от своята дата на раждане.
Например: 6 април 1972 = 6+4+1+9+7+2 =29. Или друг пример:
10 октомври 1976 = 10+10+1+9+7+6=43.
Обърнете внимание, че денят и месецът се сумират цели, т.е. не се делят на единици и десетици, когато са двуцифрено число. Отначало получавате двуцифрено число, а след това просто. Само ако двуцифреното число е по-голямо от 59, тогава сумирайте още веднъж цифрите на десетиците и единиците. Именно това число е вашата съдба, влиянието на скритите сили, които идват отвън и в крайна сметка това, което ще Ви донесе бъдещето. Погледнете в коя група от двуцифрени числа попадате. Това показва нивото на развитие на Вашата душа.

Ако сте получили едноцифрено число, което не е посочено по-долу (това са някои дати след 2000 година), нивото на развитие на душата се определя по датата на зачатието или по астрологичен път.

От 10 до 19
Първо ниво. Това означава, че вие трябва да отделите преди всичко внимание на развитието на своята личност, да възпитавате в себе си воля, да усъвършенствате своето тяло и дух. Очакват ви земни дела, високите материи не са за вас.
От 20 до 29
Второ ниво. Човекът, който се намира на това ниво, трябва да отработи земната си карма, опирайки се при това на своя произход, на опита на предците си. Трябва да развивате своята интуиция, да се научите да управлявате собственото си подсъзнание.
От 30 до 39
Това е нивото на хората, способни да оказват влияние върху съзнанието на околните. Ако се намирате на трето ниво на въплъщение, знайте, че Вашето призвание в този живот е да научите другите да гледат философски на живота, да ги научите на основите на битието. Затова на самите вас предстои да се учите много, за да можете после да предадете своите знания на другите.
От 40 до 49
Високо ниво на съзнание. Интелектуалец, философ, учител. Вие трябва да се стремите да познаете висшия смисъл на битието, основите на мирозданието. Вашата цел в живота е да се изкачите на ново ниво на съзнанието.
От 50 до 59
Човекът от петото ниво е наблюдател, посредник между Висшия Разум и хората. Вие сте носител на съкровена информация. Вашата цел е самоусъвършенстване в уединение. Но това не означава, че хората, принадлежащи към това ниво са винаги светли и чисти личности. Много често това са галеници на съдбата, които получават всички блага по-лесно от останалите. Често може да се наблюдава как тези хора спират да се грижат за себе си, да възпитават своята душа и падат ниско. Започват да живеят само като потребители. Разбира се, в бъдещия им живот ги очаква разплата и падане на още по-ниско ниво. Това ниво задължава да се води такъв начин живот, който би обогатил душата и облагородил рода.

Какво означават конкретните числа, например в случая полученото 29 и във втория пример - 43, в живота на отделен човек, може да се види в тълкуването по-долу. Остава само още да се каже, че всеки 29 години в единия случай и всеки 43 години - във втория случай, в съдбата на тези хора се случват важни събития.

10 - щастливо число. Знак на чест и увереност в себе си. Това е подем и полет. Много благоприятно за бъдещето число.
11 - сложно число. Предупреждава за скрита опасност, изпитания и измяна. Такъв човек може да се занимава с окултни науки, но много предпазливо.
12 - символ на страдание и тревога. Човек с число 12 може да стане жертва на интриги. Той не трябва да влиза в противоборства, да членува във всякакви съюзи и организации, борещи се против когото и каквото и да е било.
13 - символизира промяна в плановете, мястото на пребиваване, предупреждава за опасност. Древните са казвали, че който разбира числото 13, получава сила и власт. Знак за сериозни промени в живота, както положителни, така и отрицателни.
14 - предупреждава човека за опасност от природни катаклизми: вятър, вода, огън и въздух. Заедно с това благоприятства сделките, бизнеса, но с определен риск. Ако ви се падне числото 14 при пресмятането на бъдещи събития, трябва да бъдете много внимателни.
15 - хората с това число притежават огромен темперамент в съчетание с личен магнетизъм, който те използват за постигане на целите си. 15 подпомага ораторското изкуство и музиката. Предрича късмет, но понякога кара хората да прибягват до магии за свои користни цели.
16 - вестител на бъдещи катастрофи или разрушени планове. Това число предупреждава за злата съдба, която може да застигне човека и за това, че решенията трябва да се вземат много внимателно, за да се избегнат фаталните тенденции.
17 - високодуховно число. Носи на човека щастие и промени в живота.
18 - число на разрушаването на духовната страна на света. Сред хората на 18 се срещат жестоки хора - това са семейни тирани, скандалджии, побойници, участници в различни размирици и антисоциални революции. В някои от случаите числото може да означава и бизнес, при това "мръсен". Този знак е свързан с измама и предателство от страна на околните. То също така предупреждава за опасности от вода, огън и взривни вещества.
19 - символизира Слънцето. Изключително благоприятно число, което носи щастие, успех, уважение и признание.
20 - има двойствено тълкуване. От една страна, призив за действие, реализация на нови планове, но тези планове трябва наистина да бъдат грандиозни. От друга страна, това са препятствия по пътя за достигане на целта, които могат да бъдат преодолени чрез развитие на духовното начало в човека.
21 - символизира Вселената. Това е число на честта, на жизнения подем и успеха. То означава победа след битка. Много щастливо число от гледна точка на бъдещите събития.
22, 58 - това е числото на добрия, доверчив човек с един куп грешки зад гърба си. Предупреждава хората за заблужденията, за това, че те живеят в плен на своите илюзии и се пробуждат само в минута на опасност. По отношение на бъдещето числото изисква предпазливост във всичко.
23, 59 - притежава магическо въздействие, предвещава успех, помощ в работата и кариерата. По отношение на бъдещето това е добър знак, обещаващ късмет във всички начинания.
6, 24, 33, 42 - щастливо число: успех и подкрепа във всички нови дейности, късмет в любовта. По отношение на бъдещето е благоприятен знак.
25, 34 - способност за постижения чрез собствен опит. Числото не би могло да се нарече щастливо. Неговият притежател в началото на живота си поради своя характер се подлага на сериозни изпитания. По отношение на бъдещето е благоприятно число, тъй като човек, ръководейки се от своя жизнен опит, няма да направи една и съща грешка два пъти.
26, 35, 44, 53 - предупреждава за смъртна опасност в бъдещето. Този човек има изострено предчувствие за катастрофи. С годините в живота му има все повече разочарования и измами. Трябва да е колкото може по-предпазлив.
27, 36, 45, 54 - добър знак. Означава, че човек е възнаграден благодарение на продуктивното си мислене, съзидателния си труд и високите си интелектуални способности. По отношение на бъдещето числото е благоприятно.
28, 55 - много противоречив и двойствен знак. Човекът с това число притежава големи способности. Но това са хора с полуистини в съзнанието си и в опозиция на закона. В живота са склонни да вървят само по утъпкани пътища. По отношение на бъдещето числото не е съвсем благоприятно.
29, 38, 47, 56 - означава неискреност, лъжа и дори предателство от страна на обкръжаващите. Човек постоянно се сблъсква с тежки изпитания, измяна от страна на приятели и противоположния пол. Числото носи повишена опасност за бъдещето.
30, 39, 48, 57 - знак на умствено, интелектуално превъзходство над околните. Такива хора обаче не скриват влечението си и към материалните блага. Този знак е неутрален, той не предвещава нито щастие, нито нещастие. Всичко зависи от желанието на притежателя му.
31, 40, 49 - прилича на предишното, с тази разлика, че това са хора, вглъбени в себе си, често са самотни, дори когато са във водовъртежа от събития. От материална гледна точка не може да се каже, че е на късмет.
32, 41, 50 - този знак притежава същата магическа сила като 23. Човекът се намира в хармонични отношения с голям брой хора, но трябва да скрива своите планове от околните, иначе те няма да се сбъднат. Знакът е благоприятен за бъдещето.
37, 46 - знак на доброта, щастлива любов и дружба. Хармония с противоположния пол и късмет в съвместни проекти. За бъдещето е благоприятно.
43, 52 - достатъчно нещастен знак. Символизира революция, преврат, изпитания и удари на съдбата. Бъдещето е неблагоприятно.
51 - знак на огромни потенциални възможности, натура на воин. Предполага неочаквана кариера. Благоприятен е за военни, моряци, а така също и за всички лидери.

Offline Spirit-Felix

 • Creator of Realities
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 548
 • I metaprogram, therefore I am!
Re: Духовно развитие ?
« Reply #12 on: юли 14, 2006, 01:20:38 am »
Брей.. Медеа, откъде си взела този тест? :)
Какво ще направиш ДНЕС за да се доближиш до себе си?

Nem Ankh!

bee

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #13 on: юли 14, 2006, 07:39:51 am »
Знаех си аз - всичко е предопределено  ..... няма мърдане ... от "равитието" :crazy2:

Offline Eternities

 • ad infinitum
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 601
 • Gender: Female
  • Изворите
Re: Духовно развитие ?
« Reply #14 on: юли 14, 2006, 10:40:01 am »
Medea, хееееелп :o

Мен ме няма в списъка :( пък определено съм родена дооооооста преди 2000 г  :)
Уж и аз разбирам от математика, но може в нещо друго да не внимавам.

31 юли 1968 г => 31+7+1+9+6+8 = 62 > 59 => 6+2 = 8  :'(

Или съм толкова шантаво-специална, че дори в тестовете не влизам  :uglystupid2: :)
I am who I am.

Иай

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #15 on: юли 14, 2006, 11:38:04 am »
Medea, много хубав текст, има ли и още  :) ако има давай  O0
Eternities, ти просто си над тези неща, затова те няма в нормалните списъци ;D явно душата ти вече е стигнала предела на развитие и спокойно можеш да се оттеглиш да  си медитираш някъде  ;D ( и аз го смятах, смятах... ???)

nova

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #16 on: юли 14, 2006, 12:27:52 pm »
Medea, хееееелп :o

Мен ме няма в списъка :( пък определено съм родена дооооооста преди 2000 г  :)
Уж и аз разбирам от математика, но може в нещо друго да не внимавам.

31 юли 1968 г => 31+7+1+9+6+8 = 62 > 59 => 6+2 = 8  :'(

Или съм толкова шантаво-специална, че дори в тестовете не влизам  :uglystupid2: :)


3+1+7+1+9+6+8=35

Quote
26, 35, 44, 53 - предупреждава за смъртна опасност в бъдещето. Този човек има изострено предчувствие за катастрофи. С годините в живота му има все повече разочарования и измами. Трябва да е колкото може по-предпазлив.
  :idiot2: :uglystupid2:

medea

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #17 on: юли 14, 2006, 01:04:16 pm »
..... :).....Няма място за паника..... :).....Всяки въпрос си има отговор....
Усмихни се, Eternities...смяташ перфектно...при резултат 8 нивото на развитие на душата се определя по датата на зачатието или по астрологичен път. ТИ СИ МНОГО СПЕЦИАЛНА!!!! :)
ИАЙ,ти и Spirit-Felix ме питате откъде съм го копнала този тест....то беше отдавна...аз обичам да  ровя безразборно в интернет и като ми хареса нещо си го сейфам.....имам цяла библиотека....но да ме питате кой сайт беше не мога в момента да си спомня....може би по-късно ще се сетя и ще го изпиша..... :)

Nirvana

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #18 on: юли 14, 2006, 01:34:37 pm »
Мисли усилено за това до довечера и да ни кажиш като се сетиш  :)  :P

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re: Духовно развитие ?
« Reply #19 on: юли 14, 2006, 02:18:23 pm »
Nirvana се появи и започна пак да командори още от вратата!  :2funny:
Кефишшшшшшшшшшшш!!!  :smitten:
fly like a wind .......

medea

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #20 on: юли 14, 2006, 02:55:30 pm »
......Мисля,скъпа Nirvana,мисля и го намерих в:
http://margaritta.dir.bg/rubriki/05.htm
ЧОВЕК- 2004
А на теб Иай ти предлагам да се забавляваш в:
http://magicaura.com/

Приятно четене,момичета!
Искам само да ви кажа,че всеки поглед към звездите е поглед към миналото,а не към бъдещето... :)...Все пак информацията достига до нас със скоростта на светлината след известно време,нали? O0

Иай

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #21 on: юли 14, 2006, 05:40:15 pm »
Благодаря за линка, в сайта наистина има много интересни неща  :smitten:

Искам само да ви кажа,че всеки поглед към звездите е поглед към миналото,а не към бъдещето... :)...Все пак информацията достига до нас със скоростта на светлината след известно време,нали? O0[/b]

Ако имаш предвид астрологията, то нещата не са точно така ;)  Астрология и астрономия са две различни неща - астрологията не се занимава със самите планети, а с принципите им, което не се влияе от скоростта на светлината  ;)
 :smitten:

Nirvana

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #22 on: юли 14, 2006, 10:25:59 pm »
Вратата е виновна, Уинди    
medea, 10х за линка

Offline Eternities

 • ad infinitum
 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 601
 • Gender: Female
  • Изворите
Re: Духовно развитие ?
« Reply #23 on: юли 15, 2006, 07:49:10 am »

3+1+7+1+9+6+8=35

Quote
26, 35, 44, 53 - предупреждава за смъртна опасност в бъдещето. Този човек има изострено предчувствие за катастрофи. С годините в живота му има все повече разочарования и измами. Трябва да е колкото може по-предпазлив.
:idiot2: :uglystupid2:

Не, Нова, не се смята така.

За да направите теста е необходимо последователно да сумирате всички цифри от своята дата на раждане.
Например: 6 април 1972 = 6+4+1+9+7+2 =29. Или друг пример:
10 октомври 1976 = 10+10+1+9+7+6=43.
Обърнете внимание, че денят и месецът се сумират цели, т.е. не се делят на единици и десетици, когато са двуцифрено число.
I am who I am.

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Re: Духовно развитие ?
« Reply #24 on: юли 15, 2006, 08:24:18 am »
При мен се получава 61... което означава, че излизам от възможностите за тълкувание според скалата, предложена от МЕДЕА.
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline wind

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1210
 • Gender: Female
Re: Духовно развитие ?
« Reply #25 on: юли 15, 2006, 10:10:44 am »
Ramus, това е защото си много древен.  :2funny:
fly like a wind .......

medea

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #26 on: юли 15, 2006, 10:25:38 am »
..... :).......При мен е 49 и си се вписвам във всяка "картинка".. :buck2: ;D...аз съм универсална.. ;)...ставам за навсякъде.. >:D намествам се удобно.. ;D...
СПЕЦИАЛНИТЕ / те вече образуваха група / да си се тестват по дата на оплождане на яйцеклетката.... ;D...голям труд ще падне.. :2funny: :2funny: :2funny:...Сигурно ЕГН-тата им са с римски цифри... :2funny:


nova

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #27 on: юли 15, 2006, 02:52:29 pm »
да да ама не:

Quote
За да направите теста е необходимо последователно да сумирате всички цифри от своята дата на раждане.
Например: 6 април 1972 = 6+4+1+9+7+2 =29. Или друг пример:
10 октомври 1976 = 10+10+1+9+7+6=43.
Обърнете внимание, че денят и месецът се сумират цели, т.е. не се делят на единици и десетици, когато са двуцифрено число. Отначало получавате двуцифрено число, а след това просто. Само ако двуцифреното число е по-голямо от 59, тогава сумирайте още веднъж цифрите на десетиците и единиците. Именно това число е вашата съдба, влиянието на скритите сили, които идват отвън и в крайна сметка това, което ще Ви донесе бъдещето. Погледнете в коя група от двуцифрени числа попадате. Това показва нивото на развитие на Вашата душа.
Ако сте получили едноцифрено число, което не е посочено по-долу (това са някои дати след 2000 година), нивото на развитие на душата се определя по датата на зачатието или по астрологичен път.
По-кротко с мераците за уникалност :crazy2: >:D :)

 :smitten: :smitten:

Nirvana

 • Guest
Re: Духовно развитие ?
« Reply #28 on: юли 15, 2006, 04:29:22 pm »
 :( 
Аз сумирах до 24-  Второ ниво  :-[  :(   
Звездите лъжат :tickedoff:  Само хубавото е вярно  :smitten:


strahil

 • Guest
Предлагам на вниманието Ви едно мнение. Ако желаете коментирайте.
Човека не умира. Това се случва само с неговото биологично тяло. Първоначално всичко което усещаме е нашето тяло – телесните ни желания. Постепенно в нас възниква желание към висшето. Това не е земно желание, а начало на духовното – желание за Твореца. Ако човек развива в себе си това желание, то той освен свойствата (желанията) на своето тяло, почва да усеща своята душа, като част от свойствата на Твореца в себе си.

Ако той се поправя така, че желанието за духовното подтиска желанието на тялото,  тогава тялото напълно се отъждествява с душата и човек усеща смъртта на тялото, като акт на отхвърляне на външната обвивка от душата. Умира тялото, но човек усеща себе си като отделен от тялото още при живота си в него. Ако ние живеем в желанията на нашия свят (секс, храна, богатство, власт, знания), то получаваме задоволяването им чрез нашето тяло, т.е. Чрез петте телесни органа на усещане.

Ние можем да дразним мозъка си с електрически импулси, пращайки сигнал като му допираме електроди и да усещаме удоволствие, като че ли са получени чрез петте си осезателни органа. В този случай ние пряко въздействаме на центровете на удоволствието, пращайки в тях такъв сигнал, какъвто те получават от рецепторите на нашите пет органа. Това е пример за въздействие не чрез органите на чувствата, а непосредствено чрез центровете на удоволствие, в който постъпват всички сигнали.