Author Topic: Примерни предложения за месец АВГУСТ 2006 г.  (Read 2974 times)

0 Members и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Значи говорихме с някои хора от форума и внасям следното предложение:

Излагам личните си проекти по отношение на туризма за месеца. Който иска може да се присъединява. Или сам, или с компания - сами си решете.

И така:

5-6 - 08-2006 - Рибните езера - РИЛА през Рилския манастир и след него по пътя - до хижа Яфора - по поречието на рилска река. Тръгва се сутринта. в събота. Минава се през София, по пътя към благоевград. Не съм ходил до сега там, така, че не знам нито какви са условията, нито каква е обстановката... но за мен това няма значение.

18, 19, 20 - 08-2006 - 7-те Рилски ЕЗЕРА - на традиционния събор на Дъновистите... но не заради него. Обикновено там се събират всички хора, имащи отношение към духовните идеи... и не само тях. Има семинари и представяния в Новата Хижа. Поне до сега е било така. Природата е страхотна. Задължително на палатка - защото няма да има места в хижата. Който няма палатка трябва да сигнализира, за да търсим свободно място, защото винаги ще се намери такова. Традиционния ми подход до мястото е - С кола до х.Пионерска. Там оставяме колата и се качваме на предложените военни уазки, които ни откарват догоре до самата Нова Хижа. Пътя не е много, но си е стръмно и на отиване човек носи и храна, така, че съм сметнал , че си заслужават 5-7 лв допълнително. Всеки може да се възползва и на слизане от същия транспорт, но аз лично се връщам пеша. Времето обикновено е много хубаво и топло - все пак обаче става въпрос за 2000 метра Н.В. Тази година лятото е късно и хладно. Така, че нека всеки си прецени какво да си носи и екипира.

Сега - или на 12-13... или на 26-27 август - ВИХРЕН и КОНЧЕТО - пак за събота и неделя. Може и да има места на х.Бъндерица, но аз досега съм спал пак на палатка - на бивака, дето е пред самата хижа - на завоя до пътя. За мен Вихрен е енигматично място и това е най-впечатляващия от върховете на нашите планини.


И - разбира се предлоцението ми за Белинташ и околности. Някои вече ги заведох на едно от местата за посещение и могат да кажат сами своите лични впечатления.
4-10 септември съм на линия там.

Това са предложенията - за мен това е идейната програма. който иска да се присъединява - да се чувства поканен. Въпроси и предложения - пишете тук във форума. Значи за мен - искам да уточня, че дори и никой да не дойде - аз съм на линия според програмата, която представих сега. Но както ве вижда има  ентусиасти - е , поне интерес и желание за участие. Другото живота ще покаже.
« Last Edit: юли 21, 2006, 01:00:17 pm by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

bee

 • Guest
Не съм по идейните програми, но в тая все някъде ще се включа. За по-колебливите пояснявам - Рамус го видях - не хапе.  :) Той може да потвърди, че и аз не хапя ... много.  ::) Заведе ме до едно място дето беше много красиво ... и пътя до него беше красив. :)
От горната програма може да пропусна Рилските езера ...точно в тоя период нещо не ме влече натам  ::) На другите места се надявам да ми се отдаде възможност да се включа. :)

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
Значи днес стана ясна организацията за ходенето до Рибните езера в Рила.
Дни - 5-6 август.
Събота сутринта потегляме за Рилския манастир. Целта е хижа Яфора.
--------------------------------------
тур. сп. "Яфора" 
Предишно име: "Партизанска поляна"  Дял: на границата между Северозападна и Средна Рила  Разположение: в северния край на Партизанска (Кирилова) поляна, от където се открива приказна гледка към "великаните" по Мальовишкото било - Иглата , Двуглав, Злият зъб, Орловец,  Елени връх. Склоновете, спускащи се от тези върхове са набраздени от Белия, Синия и Дяволския улеи
 Надморска височина: 1465 м  Описание: комплекс от дървени бунгала с общ капацитет 118 места  Екстри: водоснабдена, електрифицирана, отоплява се с печки на ток, туристическа кухня и столова  Връзки: -
 Изходни пунктове: Рилският манастир "Рождество Богородично" - 1,30 ч (7 км по асфалтов път)  Съседни обекти: Рилският манастир и прилежащите му обекти (постницата "Св. евангелист Лука", постницата "Успение на Св. Иван Рилски Чудотворец", Севастияновата постница), Сухото езеро - 1,30 ч, засл. "Кобилино бранище" - 2,30 ч, Смрадливото езеро (най-голямото по площ високопланинско езеро на Балканския полуостров, 240 дка) - 3,30 ч, х. "Рибни езера" - 3,45 ч
-----------------------------------------
Преспиване в нея в събота вечерта.
Програма свободна. Но аз задължително ще посетя езерата, които не са далеч от нея.
цена - 7 лв на човек
който му харесва палатка може да си носи - има и такава опция.
Има и възможност за хранене там - на място.
Не знам прогнозата за времето още, но каквото е това - ако е много зле положението, няма въобще да се тръгва. Последно уточнение в четвъртък по този въпрос.
На хижа Яфора вече за запазени 10 места. Който има желание да идва, може да си доведе който си поиска със себе си - ваша работа. Места ще има.
Засега има сигурни около 5-6 човека.
Една кола ще тръгва от Пловдив събота рано сутринта - най-късно 8.00 часа. Друга от Пазарджик горе-долу по същото време. Може и от софия да има такава, но засега не мога да кажа.

Това е засега.
« Last Edit: юли 31, 2006, 05:43:22 pm by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.

Offline divine

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1073
  • blog
Re: Примерни предложения за месец АВГУСТ 2006 г.
« Reply #3 on: август 01, 2006, 03:50:20 pm »
Като ходите до Кирилова поляна, непременно се отбийте до гроба на Иван Рилски и пещерата зад него наречена Провиралката , където човек се мушва между скалите и излиза от една дупка в земята от горната страна. Скоро бях там - много е приятно и прохладно времето , гърмя малко , но не ни заваля дъжда. ;) :) :) Има и едно изворче в близост където хората си пишат пожелания и ги пъхат в скалите  ;)
Every moment is a miracle right now

Offline ramus

 • Напреднал
 • *****
 • Posts: 1076
 • Gender: Male
 • никой
7-те Рилски ЕЗЕРА и дъновисткия събор.
« Reply #4 on: август 12, 2006, 01:51:10 pm »
Стана ясно и ходенето до 7-те Рилски Езера:
Тръгването на групата ни от Пловдив ще е в петък следобед - около 16-17 часа. Пътуваме през Боровец, Самоков, Сепарева баня до хижа Пионерска. Там се оставя колата и се занасяме до горе чрез възможността за специален транспорт - директно пред новата хижа. И на място се ориентираме за местата и разпъването на палатка. Засега има свободни места в палатките, които ще носим. Все още участниците на групата от Пловдив не са уточнени докрай като бройка.

Ядене - кой както иска и си го направи. Има и възможност за хранене на новата хижа - ниски цени и готвени ястия, чай, закуски...

Престой - прибирането на Пловдивската група - понеделник следобяд - към 16-17 часа. Но това е само предварителен план. Ще се уточняват детайлите и ще се отработват проблемите в движение.

Програма - свободна - кой каквито интереси има. Покрай събора на дъновистите ще има огромен брой различни хора от всякакви духовни "посоки". Скакавица - водопада, над 10-11 езера има близо едно до друго. Невероятна природа и излъчване има мястото.

Това е - ако някой има интерес - да го има предвид.

Ходенето до Вихрен и Кончето се фиксира на 2 и 3 септември. Спане на палатки или легла на хижа Бъндерица. Един ден до Вихрен, другия за Казаните и Кончето. Прибиране неделя вечерта. Тръгването е или сутринта рано в събота или петък късно следобед. Маршрута на пътя до там с кола е - до БАНСКО и оттам нагоре към хижа Вихрен. Пътя е добър и поддържан.
Искам да кажа, че "Кончето" е препяствие, което е предизвикателство за човек със слаби нерви. Ако някой го е страх от височина и ако това за него е проблем, си е направо екстремално преживяване. Все едно че ще е скочил с бънджи. Всички туристи казват, че след като човек е преминал през "Кончето", след това е вече променен. Нарича се така заради начина по който се "преминава" през определени места по него, защото по-несвикналите туристи се принуждават да преминават по задник, яхнати на скалата. Все пак за по-страхливите, както и за преминаване през "лошо" време има и предвидена "пътека" с фиксирани стоманени колчета и въже между тях.
Ходенето е доста и трябва да се има предвид, за тези, които не са в добра спортна и психическа форма.

Това е засега.
Ако някой има желание да се присъедини, да ме потърси. Оставил съм достатъчно възможности за това.
Ако някой ще пристигне по друго време, на горепосочените места, нека ми сигнализира, за да си дам мобилния ми номер за свръзка. Това е по желание.

------------------------------------------------
Предложението за септември и Белинташ засега е без промяна. Очакваме да реши правителството как ще се почива на празника на 6 септември, който се пада сряда. Вероятно аз ще бъда лагеруван на района на хижа МАРЦИГАНИЦА, която по принцип съм предложил за център на мероприятието. Утре ще отида до там, за да видя как стоят нещата в хижата, щото и правиха ремонт. До там има автомобилен път...« Last Edit: август 12, 2006, 01:56:59 pm by ramus »
АВТОРЪТ винаги съотвества на Поста си,
защото ПРИНЦИПА НА СЪОТВЕТСТВИЕТО няма изключения.